Beste chefs Brugge Vlaanderen

Culinaire bestemming? Bourgondisch Brugge in België!

Smakelijk Brugge: toprestaurants Vlaanderen. Op zoek naar een culinaire bestemming dichtbi huis?…Reisachtig heeft alvast het beste van Bourgondisch Brugge op de kaart gezet. Ga er maar even lekker voor zitten. Met meer dan 39 toprestaurants is deze Vlaamse een aaneenschakeling van heerlijkheden. Brugge verdient dan ook een plekje in de top 10 van beste culinaire bestemmingen van de Benelux.

En er is voor ieder wat wils: van champagnebar, via bierbrouwerij, brasserie, tot en met sterrenrestaurant. En 1 keer per jaar kun je 3 dagen lang voor een prikkie dineren bij sterrenrestaurants. Kortom: Op naar bourgondisch Brugge.Restaurant Zet Joe Brugge
Restaurant Refter
Michelin Brugge

Wie staat er achter de kachel in Brugge?

Waar restaurants zijn, zijn topchefs. Vaak behangen met een Michelinster, of een topscore bij Gault& Milau, Bib Gourmand, patisserie awards en meer. Maar wie staan er eigenlijk achter de kachel bij restaurants in Brugge? En wat staat er op het menu? Dat wil ik ook wel eens weten. Daarom zocht ik enkele topchefs uit Brugge op tijdens het Kookeet festival. Stuk voor stuk verschillend, maar alle chefs hebben 1 ding gemeen. De (ver)liefde voor eten. En dat gaat ver, tot dromerige chefs aan toe…
Kookeet Brugge

Masterchefs & food tips

Chef Filip Claeys van restaurant de Jonkman. Ooit begonnen bij Sergio Herman, maar nu uitgegroeid tot superchef en ‘visactivist’. Filip promoot het gebruik van lokale vangst. En dat zie je terug op de kaart. Food tip: Filip’s spring roll’s met Aioli zijn om voor naar Brugge te fietsen.

Betaalbaar & ster-waardig dineren? Dan is restaurant Kok Au vin van Jurgen Aerts eentje voor op je lijstje. Jurgen maakt kunstige en hemelse creaties Dol op brasserie’s? Op naar bistro Refter. Gunther en Louis zijn fan van de ‘old school’ cuisine. Hier kom je voor vakmanschap in een sfeervol restaurant met halfopen keuken, en relaxte bar. Food tip: dimsum. Yummy!

Filip Claeys restaurant de Jonkman

Filip Claeys: De Jonkman

Topchefs Brugge

Jurgen Aerts: Kok au vin.

Restaurant Tête Pressée

Pieter Lonneville: Tête Pressée

Het beste van het seizoen? Ga naar ‘deli- restaurant’ (traiteur en resto ineen) ‘Tête Pressée”. Als boerenzoon weet chef Pieter Lonneville het beste van het platteland te vinden. Duurzaam, dagvers en overheerlijk. Neem plaats aan de tafel rond de open keuken en geniet. Overigens hangt hier wel een prijskaartje aan. Zoetekauw? Dan is lunch- lounge ‘Het Gebaar’ van chef Roger van Damme je van het. Bij de beste patissier van de wereld ben je in goede handen. Maar…Het Gebaar is verhuisd naar Antwerpen, dus trap even door. Food tip: dessert Celebration.

Roger van Damme

Het Gebaar van Roger van Damme

Restaurant de Jonkman Brugge

Springrolls van Jonkman

Culinair Brugge

Dumplings: Refter

Restaurant Refter Brugge

Refter

Sterrenrestaurants voor een zacht prijsje

Het beste van bourgondisch Brugge in 1 weekend proeven? Bezoek Kookeet festival. Proef voor een prikkie de lekkerste gerechten van 30 topchefs uit Brugge. Kookeet festival is jaarlijks in september (achter het station in Brugge) te bezoeken. Ik heb alvast een voorproefje genomen, en ga volgens jaar weer dineren bij alle sterrenrestaurants van Brugge…voor een zacht prijsje. Impressie van Kookeet.

Alle antwoorden op je vragen over eten en drinken in Brugge

  1. Wat zijn de populairste gerechten?

De Belgische keuken heeft veel te bieden Enkele van de populairste gerechten zijn stoofvlees, waterzooi, mosselen en frieten, konijn op Vlaamse wijze en Vlaamse karbonaden. Daarnaast zijn er natuurlijk de chocolade en wafels, die je op bijna elke straathoek in de stad kunt vinden.

  1. Wat zijn de beste restaurants?

Het is maar net wat je zoekt: van traditionele Belgische keuken tot internationale gerechten. Enkele van de meest populaire restaurants zijn De Karmeliet, The Olive Tree, Rock-Fort, De Stove en Bistro Bruut.

  1. Waar eet je de beste chocolade?

Chocolade is een must-try in Brugge en er zijn tal van chocolatiers die ambachtelijke en handgemaakte chocolade verkopen. Enkele van de beste chocolatiers zijn The Chocolate Line, Dumon Chocolatier, Pralinette en Sukerbuyc. Je kunt ook een chocoladewandeling doen om verschillende chocolatiers in de stad te bezoeken.

  1. Welke bieren moet je proeven in Brugge?

België staat bekend om zijn biercultuur. Er zijn dan ook tal van lokale bieren die je moet proberen, zoals Brugse Zot, Straffe Hendrik, Bourgogne des Flandres en De Halve Maan. Proef verschillende bieren in de vele bars en cafés en natuurlijk de brouwerijen zelf.

  1. Waar vind je de beste wafels in Brugge?

Wafels zijn een andere must-try in Brugge en er zijn tal van wafelwinkels. Enkele van de beste wafels zijn: Chez Albert, Lizzie’s Wafels en Oyya.

 

Beste vegetarische, vegan chefs en restaurants van België

Lekker eten in Mechelen | Koffiebar, brouwerij, foodmarkt, vegan
https://www.reisachtig.com/verleidelijk-brugge-de-lekkerste-adresjes/
https://www.youtube.com/watch?v=eyhLrQkr42I

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: