Leukste musea met kinderen Antwerpen

De leukste musea van Antwerpen met kinderen

Uitstapje musea met kids in Antwerpen? Bij een dagje of weekendje weg hoort natuurlijk een bezoekje aan het museum. Het leukste museum met kids is MAS in Zuid. Museum aan de Stroom ligt uiteraard aan de Schelde. Dit is het grootste museum van Antwerpen. Bijzonder is het panorama-dek: gratis toegankelijk 360 view over de stad. Het museum is opgedeeld in verschillende verdiepingen met elk een eigen thema. Zoals: ‘feest, voedsel, scheepvaart’. Alle thema’s staan in verbinding met de stad.

Entreetickets: 10 Euro voor volwassenen, gratis voor kids. Maandag’s gesloten. Tip: de vijfde verdieping heeft het beste uitzicht op kunstwerk ‘dead ?’: mozaïek art in het plein. Het museum is tof ingericht. De afdeling, feest, food zijn geheid een hit met kids. Ontdek hoe en waar Antwerpen zijn voedsel vandaan haalde en neem een kijkje in het toilet, of ontdek hoe de stad destijds riekte…

musea van Antwerpen met kinderen

Dakterras

leukste musea van Antwerpen

Red Star Line museum

Rederij Red Star was vroeger (1900) de ‘Holland America line’ van nu. Turbo aandrijving bestond nog niet, dus de rit naar Amerika duurde echt een eeuw. Vanuit Antwerpen heeft Red Star Line 2,5 miljoen mensen Europa, naar het beloofde land ‘Amerika’ gebracht. Maak kennis met verhalen van emigranten op zoek naar een beter leven in de States. De uitkijktoren biedt een uniek uitzicht over de stad.

Antwerpen met kinderen

By Fred Romero

Het Fotomuseum: FOMU

musea van Antwerpen met kinderen

Fotomuseum

Compact museum met enkele permanente tentoonstellingen. Op zondagen is er voor kids genoeg te doen. In de vakanties kunnen young creatives aan de slag met het maken van een ? van papier. Nadeel van het museum is dat niet alle tentoonstellingen even toegankelijk zijn voor kids. Dus bekijk vooraf even de agenda. Toch vonden onze meiden het wel interessant, maar miste de fun factor.

Museum Hedendaagse Kunst Antwerpen

leukste musea van Antwerpen

MHKA Antwerp

In de wijk Zuid ligt een enorme witte silo. Hier huist het museum voor moderne kunst: MHKA. Van buiten en binnen een fraai gebouw. En er valt genoeg te zien en voor de kinderen ook het 1 en ander te doen. Er zijn tijdelijke en vaste tentoonstellingen. Het leukste volgens Pip en Juup?

Er is een knutselafdeling. Pip: ‘Hier hebben wij barok- achtige kostuums aangetrokken en een molenkraag gemaakt. Deze kraag droegen de mensen in de middeleeuwen. De jurk van insecten van kunstenaar Faber is ook leuk, maar een beetje raar’.Tip: de eerste woensdag van de maand zijn de musea gratis toegankelijk.

Tip: bezoek Wijk Zuid

En als je dan toch in de wijk Zuid bent, loop dan vooral even rond. De wijk is bezaaid met prachtige Art nouveau panden, te gekke huizen. Zuid is een gezellige wijk met veel pleinen, en zelfs speeltuinen. Ook hier barst het weer van de leuke eettentjes. Dus je hoeft nooit met een lege maag van de ene naar de andere straat te lopen. Met kids is dat wel zo handig. Weeekendje Antwerpen met kids?…Reisachtig heeft meer dan genoeg tips.
https://www.reisachtig.com/antwerpen-met-kinderen/

Eten en overnachten in Antwerpen met kinderen

Bakje koffie in Antwerpen? Dit zijn de 15 beste koffiebars!

 

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: