Beste Koffiebars Antwerpen

Bakje koffie in Antwerpen? Dit zijn de 15 beste koffiebars!

Waar drink je de beste koffie in Antwerpen?

En nee, het hoeft echt niet bij één bakkie te blijven. Met meer dan 38 koffiebars, ‘specialty coffee shops’, hipster-pleisters kun je non-stop ‘koffie (s)hoppen’. Dus bij wie ga jij op de koffie?…Antwerpen is een echte koffiestad, met een Belgische koffiecultuur. Compleet met artisinale koffiebranders. Niet vreemd, in de haven van Antwerpen liggen genoeg bonen om 27 miljard kopjes koffie mee te zetten.

De meeste bonen waaien uit naar andere landen, slechts een deel blijft in de stad voor de beste ‘tas’ van de stad. Reisachtig heeft de lekkerste, gezelligste koffiebars van Antwerpen alvast in kaart gebracht. De meeste koffiebars liggen op loopafstand van elkaar. Ideaal voor een zomerse of warm Antwerpen in de winterse koffietour.Lekkerste Koffiebars in Antwerpen
Gezelligste Koffiebars in Antwerpen
Koffiebars in Antwerpen

Koffie in het centrum?

 • Caffee Mundi. Start je koffietour langs de leukste koffiebars van Antwerpen bijvoorbeeld bij Caffe Mundi. Deze wereldse koffietent heeft een eigen koffiebranderij. Bonen zijn dus vers gebrand en dat proef je terug. Veel Belgen komen hier in de weekend voor een lekker ontbijtje met een Latte. Van buiten komt de geur van koffie je al tegemoet. Dit is de plek voor koffiesnobs. Neem vooral wat bonen mee naar huis voor je eigen Mundi experience.
 • Koffieklap. Nabij Caffee Mundi is Koffieklap te vinden. Onder het motto eerlijke koffie, en eerlijke kansen is dit een fijne leerplek voor vrouwen in lastige situaties. De koffie is heerlijk, en de ambiance gezellig en ongecompliceerd. De taart heb ik niet geprobeerd, maar is vast ook lekker.
  Hartverwarmende hotspots in Antwerpen

  Caffee Mundi

  Lekkerste Koffiebars in Antwerpen

Meer koffiebars hartje Antwerpen

 • Tartoer Vespa. Geinig concept: huur een Vespa, toer door de stad en eindig met koffie en vegan banana bread in de Vespa-bar.Ook zonder Vespa tour ben je welkom voor een bakkie. Binnen zit je tussen Vespa’s en verse koffie geheid goed. Buiten op het terrasje is het in de zomer vast heerlijk. Tartoer ligt om de hoek van de Grote Markt, dus de locatie is prima.
 • Glow Coffee. Klein maar fijn tentje. Pretentieloos, vriendelijke service, diverse soorten koffie. Van Latte met havermoutmelk. Je kunt er overigens ook goed ontbijten. Mijn vriendin uit Antwerpen, komt hier graag en ik begrip nu waarom.
 • Normo Coffee. Micro roastery en koffiebar Antwerpen. Eerlijke handel van boon, via boer tot filterkoffie. Verfrissend ingericht, leuk interieur. En wat vinden de barista’s er eigenlijk zelf van? ‘Ik weet niet of we nu de beste van Antwerpen zijn, maar heb je onze koffie al geproefd? Dan kun je er daarna pas iets over schrijven’. En gelijk hebben ze bij Normo. De volgende keer sla ik geen slokje, maar een hele bak achterover. Helaas bestond mijn koffietijd meer uit een bliksembezoek.
  Koffiebars in Antwerpen

  Tartoer Vespa bar

  Gezelligste Koffiebars in Antwerpen

  Glow Coffee

  Lekkerste Koffiebars in Antwerpen

  Normo Coffee

Koffiebars Antwerpen voor workaholics en koffiekenners

 • Coffee labs. Ben je in Antwerpen, en wil je nog wat werk afmaken? Dan ben je bij Coffee labs aan het juiste adres. Met zijn industrial look, achtergrond muziek is dit een fijne werkomgeving. De koffie is redelijk, een ontbijtje met granola is prima. Dus strijk neer, klap je laptop open, fuel up en werken maar.
 • Cuperus koffie. Deze branderij bestaat al sinds 1823, en is daarmee het oudste koffiehuis van Antwerpen. Geen Starbucks niveau, maar kwalitatieve koffie in een relaxte, gezellige, eigentijdse omgeving. Dit is de plek voor koffie connaisseurs en liefhebbers. Geen hipster-pleister. Je kunt er overigens ook barista, koffie workshops volgen. Er zijn 2 filialen, dus geheid prijs.
 • Amici Coffee. Leuke koffiebar annex boekenwinkel door mensen met een verstandelijke beperking. Daardoor een stukje onvervalste vriendelijkheid en spontaniteit. Uiteraard is de koffie puik. Amici ligt in de Kammenstraat, dus wip tijdens het winkelen even aan.Lekkerste Koffiebars in Antwerpen
 • Gezelligste Koffiebars in Antwerpen

  Cuperus koffie

  Amici coffee Antwerpen

  Amici

   Brew en brei, of Selfieccino?

  • O-Cortado. Recent geopende koffiebar in Antwerpen op 2 verschillende locaties. Straffe, lekkere Spaanse bak. Desgewenst met ‘Selfieccino’: Een cappuccino met Insta waardige selfie. Relaxed, sober ingericht koffietentje.
  • Caffénation. Een tikje hipster heaven, maar wel geschikt voor Jan en alleman. Dus ook voor kids. Het design van Caffénation doet namelijk vaag aan Ben en Jerry’s denken. Deze koffiebar in Antwerpen is kleurrijk ingericht met een mega comic wall. Echt een leuke plek voor een koffie met een krantje, of appelsap met een kleurplaat. Caffénation heeft een eigen branderij, verkoopt dus ook bonen. De kwaliteit van de koffie is goed, en de experience nog beter. Er zijn 2 verschillende locaties in Antwerpen, en 1 in Amsterdam. Let op: deze koffiebar ligt niet pal in het centrum.
  • Maurice koffie en knit bar.  Koffiebar nabij station Antwerpen Berchem. Maurice koffie verkoopt tevens knits (breisels). Af en toe worden er in Maurice af en toe brei workshops gegeven. Dus neem je breinaalden mee en leef je uit bij Maurice.
  • Koffiebars in Antwerpen

   O-Cortado

   Koffiebars in Antwerpen

   Caffénation

   Koffie-klassiekers

  • Kolonel koffie nabij het museum voor Schone Kunsten. Vooral in de zomer zit je op het terras van deze kolonel er vorstelijk bij op de hoek van de Troonplaats. Kolonel Koffie brandt ook zijn eigen koffiebonen, dus vers van de branderij.
  • Mokkapot aan het Moorkensplein ligt een beetje uit de loop, maar is zeker de moeite waard. Een gezellige, tikje arty coffeebar met Cordon coffee.
  • Me & My Monkey tegenover de Stripmuur is geen gouwe ouwe, maar wel een leuke koffie-en vinylzaak. Vader en zoon serveren koffie van Taeymans een klein zaakje uit Antwerpen.

  Meer tips? https://www.reisachtig.com/antwerpen-met-kinderen/

  https://travelersmagazine.nl/weekendje-weg-naar-antwerpen/

  Post a comment

  Your email address will not be published.