Prinsheerlijk overnachten in de Alentejo| Portugal

Waar verblijven in de Alentejo Portugal?

Het fijne van de Alentejo is dat er tal van kleinschalige accommodatie in allerlei prijsklassen te vinden is. En daarbij is er een keur aan keuze. Van basic farm stay, via statige pousada, boutique hotel, luxe agro retreat, tot design hotel. De Alentejo staat bekend om zijn goede wijnen, heerlijk eten en relaxte leven. Juist voor alle bon vivants heb ik wat vorstelijke logeeradresjes in kaart gebracht. Ideaal voor wie even als royalty wil leven, of van een ultiem relaxte vakantie midden in de Portugese natuur wil genieten. luxe nacht door in de Alentejo

São Lourenço do Barrocal

Deze zogenaamde farmscape: luxe logeerboerderij aan de voet van Monsaraz ligt midden in het glooiende landschap. Dit voormalige landgoed (200 jaar oud) is bezaaid met olijfbomen, groentetuin, wijngaarden, en vee. En dat zie je terug op je bord. São Lourenço do Barrocal bakt er in de keuken nogal wat van. Alle producten van wijn tot brood zijn super smakelijk. Het is hier dus goed dineren, en logeren.

Overdag is er in de omgeving genoeg te doen, en in de middag is het heerlijk chillen aan het zwembad. Tenminste…in voorjaar en zomer. Ik bezocht het hotel in november, dus voor mij geen zwembad maar een spa. Maar zelfs in het najaar is dit landgoed een prachtige plek om te relaxen. In 2018 is Lourenco door Condé Nast Travel magazine uitgeroepen tot beste hotel. Al ben ik benieuwd of dit als familiehotel ook goed uitpakt. Uiteraard is Lourenco geen goedkope jongen… Overigens kun je hier ook gewoon alleen dineren of lunchen.

Alentejo logeren

Herdade do Sobroso: Alqueva dam

Dit wine estate/lodge ligt nabij de Alqueva dam. Ook deze speciality accommodation ligt hartje Alentejo. De lodge is omgeven door eigen wijn- en eindeloze olijfgaarden. Er zijn veel zwijnen, herten, fazanten in de buurt te vinden. Daarom organiseert Sobroso ook ‘safari’. Je komt hier vooral voor de rust, natuur, en het ultieme relaxen. Voor liefhebbers van exclusiviteit is dit een heerlijk logeeradresje.

Er zijn slechts 10 kamers, dus je waant je hier al snel ‘de koning van de ranch’. Het serviceniveau, wijn van eigen gaard en home made meals maken Sobroso een volmaakte stek. In de zomer is het goed afkoelen geblazen bij het zwembad. Lekker erop uit? Sobroso organiseert ballonvaarten, fietstochten, paardenritten en zoals gezegd een safari in eigen tuin. Niet gek, want bijbehorende grond is zo groot als 4 voetbalvelden. Rota Vicentina
Beste plek overnachten Alentejo
accommodatie in de Alentejo

Herdade da Matinha in Cercal

Deze farmstay in Cercal ligt nabij de route da Vicentina in Alentejo, dus ideaal voor wandelaars. Deze voormalige boerderij is omgetoverd tot heerlijk verblijf in het groen. En er is van alles te doen: van paardrijden, yoga, fietsen tot art workshop. Niet gek, de eigenzinnige eigenaar is kunstenaar. En dat maakt Matinha letterlijk een kleurrijk type.

Het interieur is vrolijk, en in de B&B hangt veel werk van de eigenaar. Het leuke is dat deze acco ook voor families met kinderen geschikt is. Er is een ruim zwembad, en worden in de zomer speciale activiteiten georganiseerd. Alle kamers zijn klein, maar fijn. De sfeer zit er goed in, en diner en ontbijt is om op te vreten.   Beste familiehotels Alentejo Herdade da Matinha
Beste plek om te wandelen Alentejo

accommodatie in Alentejo

Herdade do Touril in Zambueira do Mar Alentejo

Deze B&B ligt mooi aan zee in Zambueira do Mar. Het strand is lekker rustig, en private. Bovendien heeft deze omgetoverde boerderij een heerlijk zwembad erbij. Het fijne is dat Herdade do Touril pal aan de Fisherman’s walking route ligt. Je kunt dus direct na een zalig ontbijt de paden op en de weide wereld in. Deze B&B is mooi ingericht, goeie architecten en stylisten hebben alles uit de kast getrokken om er een sfeervol geheel van te maken.

Ook de kamers, suites en cottages zijn smaakvol ingericht. Niet voor niets staat do Touril veelvuldig in allerlei design-en reismagazines. Zoals de Guardian, Condé Nast Traveller, en de Telegraph. Het leuke aan dit hotel zijn de kleine dingen en details. Zo staat er op een hete dag na een wandeling direct een koud drankje voor je klaar. En werd ik na een bui in november onthaald met een glas wijn bij de open haard. Attent!beste accommodatie in Alentejo

Beste hotels Alentejo

Luxe hotels Portugal
best luxury stays Portugal
Tips in de Alentejo? Of Portugal Here you go!

https://www.reisachtig.com/de-alentejo-deze-regio-steelt-de-show/
https://www.reisachtig.com/wandelaar-de-rota-vicentina-is-onweerstaanbaar/
https://www.reisachtig.com/te-gekke-plekken-in-de-alentejo/

Cool Porto | Hotspots, stranden, parken, uitstapjes.

 

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: