Cool Porto| Hotspots, stranden, parken, uitstapjes.

Cool Porto? Jazeker. En natuurlijk is Porto in Portugal ook een zonnige bestemming. Daarom heb ik wat tips waarmee je coole spots kunt bezoeken en tegelijkertijd het hoofd koel kunt houden. Twee vliegen in 1 klap. Ga bijvoorbeeld naar het strand, eet een visje in Matinhos, bezoek het Serralves (museum in Elvis stijl). Wacht dacht je van een ritje door het centrum van Porto met de historische tram oftewel de Electrico? Plof neer op een terras aan de Douro. Nog leuker: geniet van een port en het uitzicht op de Douro vanuit de rooftop bar. 

Ritje in de Electrico tram

Zeker doen in Porto: ritje met de tram. Proestend en schuddend voert de Electrico (historische tram) langs de Douro, het spoorwegmuseum en kleurrijke Portugese huizen. De rit eindigt bij de San Francisco kerk. Een koel briesje waait door de tram, af en toe klinkt een olijke bel. Dit is pure nostalgie! Wist je dat Porto een behoorlijke ’tramtraditie’ heeft?

Deze stoere jongen uit de jaren vijftig staat z’n mannetje en rijdt sinds 1880 door de straten. Er zijn drie verschillende lijnen en ritprijzen variëren per afstand. Ook fijn: deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Praktisch: het opstappunt van Lijn 1 heet ‘Infante’. Tramtijden: van 9.30 tot 17.45. De Electrico vertrekt iedere 30 minuten. Electrico tram in Porto

Afkoelen op het strand

Alhoewel het centrum van Porto Portugal niet volledig aan zee ligt, is het in een stedentrip zeker gemakkelijk het nabijgelegen strand te bezoeken. De beste manier? Ga toch fietsen! Huur een bike (bijvoorbeeld bij Biclas en Triclas Een fijne fietsroute naar het strand van Porto? Zoef via het stadspark, viswijk Matosinhos naar het strand.

Beide steden lopen naadloos in elkaar over, dus echt ver is Matosinhos niet (ongeveer 12 km). Route: via R. do Passeio Alegre > Avenida de Dom Carlos, Avenida do Brasil > Praia do Castelo do Quelin. Niet fietsen?  Neem de gele tram. Vlakbij de rivier vertrekt de tram richting Foz. Hier begint ook de Avenida da Boavista.

Strand Porto

Pic: by Nicola Sap de Mitri

Stranden Porto

Stranden nabij Matoshinos Porto?

Ga naar Praia do Castelo do Quiejo. Dit strand ligt pal naast het San Francisco fort. Dit’ kaaskastelen strand’ is klein, rotsachtig maar fijn. Het strand is geliefd bij locals in Porto. Helemaal terecht, want het is een prachtige plek. Naast dit mooie strand zijn er meer stranden rondom Porto te vinden. Volg de boulevard van Matosinhos en plof neer op Praia do Molhe, Praia de Gondarem of Praia dos Ingles.China Light Zoo

Afkoelen in Porto

Visje eten in Matoshinos

Portugese lunch in de coole ‘viswijk’ Matosinhos? Neem de fiets of metro naar Matosinhos Sul. Deze buurman van Porto heeft een scala aan goede visrestaurants in petto. Niet vreemd, want de vishaven ligt op een steenworp afstand. Je kunt hier heerlijk aan zee een visje van de grill eten, of bij 1 van d ebetere restaurants dineren.

Tip: Os Lusiadas Porto. Dit het neusje onder de zalm. Hier is het heerlijk luxe lunchen en dineren. Smul van prachtig zeefruit of een heerlijke vissoep vooraf. De specialiteit van Os Lusiadas? Dat is de geflambeerde zeebaars in een korst van zout. Heerlijk!

Vis eten in Porto

Beste visrestaurant Port

Beste visrestaurant

Park tussen land en zee

Loop vanuit het park naar het coole stadspark aan zee, genaamd Parque de da Cidade Porto. Europa’s enige park pal aan zee! Een heerlijk groot park met vijvers en uitzicht op de stad. Ideaal om af te koelen na een lange ochtend in de zinderende zon. Of om een romantische wandeling te maken. In de vroege ochtend kan je hier vaak mee doen aan yoga, ren- of bootcamp workouts. Try it out! In dit park is iedere zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur (en in de zomer tot 20.00) de biologische markt te vinden.

Parken Porto

Serralves museum: cool museumpark Porto

Maak een uitstapje naar 1 van de tofste museum(parken) van Portugal: het Serralves museum van moderne kunst. Het Serralves in Porto ligt aan de rand van het centrum en dit is dus letterlijk een ‘buiten de gebaande paden’ activiteit. De exposities zijn te zien in een Elvis waardige villa!

Ooit was dit roze suikerbeest het buitenhuis van een rijke aristocratische familie. Met zijn looks in Art Nouveau stijl misstaat deze villa niet in Memphis. Ook als je niet dol bent op kunst is het Serralves museum de moeite van de rit meer dan waard. In het 18 hectare tellende park is het heerlijk chillen.Serralves museum Porto

zomer bij Cool Porto
Koel deze zomer af bij Cool PortoPicknick onder de bomen

Wandel onder de bomen, langs sculpturen en installaties richting de rozentuin, de villa met zijn prachtige fonteinen. Plof neer op een bankje bij de vijver of neem je picknickmand mee en blijf onder een boom plakken. Heb je geen picknickmand mee dan is het onder de pergola van het theehuis ook heerlijk koel. Een ijsthee erbij en ontspannen maar. Tip: in de zomermaanden kan het in Serralves behoorlijk druk worden. In dat geval is het handig om vooraf je kaarten online te reserveren. 

Meer highlights in Porto, wat dacht je van een rooftopbar? Of door naar Lissabon?

Porto doe je zo! Te zien en te doen?

 
 
a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: