Veelzijdige reisgenoot| Rugzak Fjällräven

Mulitfunctionele rugzak? Singi 28 is net wat je nodig hebt! Welke rugzak is het handigste bij een lange wandeltocht, of uitstapje? Afhankelijk van je wensen, is Fjällräven Singi 28 de ideale reisgenoot bij een dagje-weekendje weg. In deze review leg ik je graag uit waarom…Windmill Dutch

Best Dutch beach

Gemaakt om eropuit te gaan…

Fjallraven Singi 28 is gemaakt voor trekking in ‘Scandinavische omstandigheden’, oftewel deze rugtas van 28 liter is uitgerust voor langere wandeltochten. En daarvoor hoef je niet eens in Scandinavië te zijn: deze multifunctionele dagrugzak is overal en altijd even handig.

Praktisch en mooi

Trekkingrugzak Singi 28 is voorzien van een soft draagsysteem, plus afneembare heupgordel. Desgewenst is de reistas ook nog eens uit te breiden met pockets (zijtassen), alhoewel dit in de praktijk eigenlijk niet echt nodig is. Het compartiment is zelfs zo ruimbemeten, dat een beetje inhoud nog geen deuk in een pakje boter slaat. Naast inhoud heeft deze reisgenoot ook een stylish uiterlijk, dus met je kunt er rustig mee voor de dag komen.

Nooit meer graven en graaien

Veel rugzakken zijn nogal diep, waardoor het vaak eindeloos graven, en zoeken geblazen is. Zo heb ik bij veel rugzakken vaak moeite om m’n mobieltje te vinden, en blijkt -Murphy’s law- dat wat je nodig hebt altijd onderop te liggen. Dankzij Fjällräven’s kenmerkende doorlopende ritsen is dit probleem verleden tijd. Het hoofdvak is namelijk eenvoudig van boven tot onder open te ritsen. En hoera: een telefoon kan netjes in de heupgordel worden opgeborgen, devices passen moeiteloos in de laptop sleeve.

Van werkbezoek- tot weekendje weg

Ok, ok Fjallraven heeft de rugzak ontwikkeld voor outdoor activiteiten, maar deze knapzak is van alle markten thuis! Ik gebruik Singi zowel als werk-reistas in steden, alsmede tijdens wandelingen in de natuur. Guess what? Deze alleskunner bewijst dat een beetje trekking pack niet stopt bij doen waarvoor ie gemaakt is… Er past meer dan genoeg in voor een dagje of weekendje weg, en daarbij is deze Fjallräven makkelijk wend- en hanteerbaar in stad en natuurpark .

Vriend van de familie

Ken je dat? zo’n gezellige familievriend waar het hele gezin altijd van op aan kan? Singi 28 is precies zo’n steunpilaar. Als wij er met de hele familie: Pip, Juup, Robbert en ik op uit gaan, dan gaat Singi mee, en draagt zorg voor ons allemaal. Water, lunchpakket, extra jasjes, knuffels? Het gaat erin als koek.

Begijnhof Kortrijk

Begijnhof Kortrijk

Fjallraven rugzak

Citytrip

Tijdens een stedentrip naar Kortrijk, en Hamburg heb ik gemerkt hoe fijn het is om geen lompe daypack mee te hoeven zeulen. De Singi past als een (slakken)huis op de rug, daarbij maakt zijn smalle schnitt het manoeuvreren in gangpaden, overvol openbaar transport uitermate makkelijk. Bij het draaien stoot, of loop je niemand omver. Toch heb ik wel een minpuntje kunnen ontdekken: een cable lock is niet inbegrepen, tijdens een citytrip is dit wel erg handig.

waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een rugtas?

  • Comfort, draaggemak en ergonomie
  • Praktisch versus stylish
  • Duurzaamheid, prijs-kwaliteitverhouding
  • Formaat, indeling en vakken
  • Extra toebehoren zoals: een regenhoes, afneembare heupgordel, of compartimenten.

Geboren voor de betere buitenbeleving

Bij warm weer verkleurt de trekkingtas niet, als het regent dan houd de bijbehorende regenhoes je spulletjes netjes droog. Met bijna anderhalve kilo is Singi 28 geen zwaargewicht, mocht je dit in de dagelijkse praktijk toch nog te heavy vinden? Verwijder dan de heupband. Gedurende een kanotocht in Abruzzo, strand- en bergwandeling, hike door uitgestrekte polders heeft Singi zich kranig geweerd. Trekking backpack Fjallraven

Kano tocht in ItaliëDeze allrounder is -letterlijk en figuurlijk- gemaakt voor de natuur. Fjällräven’s complete productlijn is gefabriceerd van duurzame, materialen die de impact op het milieu beperken. Het door Fjallraven ontwikkelde G- 1000 materiaal is slijtvast, deels organisch en gaat met een beetje onderhoud (was-behandeling) eindeloos mee. Juist vanwege de combinatie: duurzaam, ergonomisch en economisch is de keuze voor mij snel gemaakt…

Prima prijs- kwaliteit

Dit is een typisch Scandinavisch merk. Dat betekent: oog voor detail, en materiaalgebruik en design zonder poespas. De aanschafprijs van Fjallraven Singi rugzak ligt iets onder de 20) euro. Dat lijkt wellicht veel, maar voor een kwalitatief product is erg netjes. Het Zweedse Fjällraven behoort tot ’s werelds beste outdoor brands, prijzen zijn vergelijkbaar met merken zoals: The North Face, Vaude, Deuter, Osprey. More is in dit geval zeer zeker niet less. Je betaalt wellicht een tikje meer, maar dan heb je ook wat. Een leven lang (outdoor)plezier!
Dol op wandelen? Met deze tips kun je er gelijk met rucksack en al lekker op uit!
Wandelaar? De Rota Vicentina is onweerstaanbaar!
Mooi Monteverde
Wandeling in de natuur van Trondheim
Mont-Blanc

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: