Antwerpen in de winter

Winters warm Antwerpen| Dit is er te zien en te doen

Hartverwarmende hotspots Antwerpen

Van kerstmarkt, via Lichtfestival, modeontwerpers, winkels, chocolatiers, restaurants

Ook in de winter, kerstvakantie is Antwerpen een warme stad. Zeker rondom de feestdagen bruist de stad van de activiteiten. De stad is prachtig verlicht en verwarmt. Ideaal voor een weekendje, of dagje weg. Schuif aan bij een vuurkorf, de kerstmarkt of geniet van het lichtfestival. Drink een hartversterkertje bij een ‘Dreupelkotje’.

Avontuurlijke bui? Duik de schaatsbaan op, of sjees met een tube van een helling. Naast winterse tips heb ik vast hotspots in Antwerpen voor je uitgezocht. Met deze topadresjes blijf je zeker warm. Van handschoen-,  mode, chocoladewinkel, koffiebars haute couture voor een prikkie. O en wist je dat deze stad ook zeer geschikt is voor een uitstapje met kinderen?

Hartverwarmende hotspots in Antwerpen

Grote markt

Antwerpen kerstmarkt
Kerstvakantie? Ga schaatsen op de Groenplaats, of plof neer in de cosy winterbar Antwerpen. Een rondje ’tubbing’? Op naar het Koningin Astridplein. Stap in het Reuzenrad op de Ernest van Dijckkaai voor een duizelingwekkend uitzicht. Steek door naar de Suikerrui voor de kerstmarkt, of loop naar de Grote Markt voor het openluchtterras.

Dol op kleurrijke verlichting? In de winter is de Zoo Antwerpen naast het Centraal Station omgetoverd tot één groot lichtjesfeest. Het lichtfestival staat vaak in het teken van een thema. En daarbij valt er in Antwerpen altijd veel te proeven, en unieke winterse items te shoppen….

Bijzonder Antwerpen

Koornmarkt

Fashionable & functioneel shoppen Antwerpen

Winkelen tijdens een stedentrip winters warm Antwerpen.

  • Gloves Boon is de enige echte handschoenwinkel van Antwerpen. Al 120 jaar: 3 generaties lang verkoopt de familie Boon de mooiste handschoenen. Het interieur:  toonbank, kasten, en zelfs de handschoendozen zijn authentiek. Deze winkel fits like a glove in de Nationale straat.
  • Schuin tegenover Boon handschoenen zit het imposante modepaleis van Dries van Noten. Deze modeontwerper is geboren en getogen in Antwerpen. Maakt naar eigen zeggen geen haute couture maar ‘ready to wear’ fashion. Zijn werk is kleurrijk, prints en laagjes spelen een grote rol. Ik ben zelf al jaren fan, maar mijn dolle Dries stukken blijven ongedragen in de kast hangen. Eigenlijk zonde. Meer high fashion? Antwerpen barst ervan.

 

  • Neem nu ‘Essentiel Antwerp’. Deze shop is gevuld met de signatuur van Antwerpen. Een beetje over de top, maar wel een mooie winkel. Zelf slaag ik sowieso altijd bij COS. Iets betaalbaarder, toch edgy en elegant. Op zoek naar mooie modemerken maar geen zin in vette prijskaartjes?
  • Vintage? Pardaf! Achter het station scoor je bij deze 4 verdiepingen tellende winkel geheid een A.Van der Vorst, of Walter koopje. Ik liep zelf naar buiten met een handvol mooie tweedehands kinderkleding. Deze winkel verkoopt tweedehands en nieuwe modemerken.
  • Iets unieks? Ga naar de: ‘Falcon Seamen shop’ voor ‘zeemankleding’:Bretonse truien, of Engelse knits, Duitse, of Deense regenjassen, kapiteinspetjes, waterproof bags en heel veel meer warme kleding. Een beetje quirky, en niet goedkoop. Dol op streetwear? Loop door naar de Kammenstraat. Deze straat is packed met leuke en betaalbare winkels met draagbare mode.

Dit zijn de lekkerste chocolatiers, patissiers van Antwerpen

In de winter is een kop warme chocolademelk, of goed gevulde bonbon het ideale opwarmertje. Maar als je in Antwerpen bent, dan moet je toch in ieder geval twee chocolatiers uitproberen. Als je Neuhaus reeds kent, en je neus ophaalt voor Leonidas heb ik in ieder geval drie adresjes die je moet leegeten…ik bedoel bezoeken. Van ouderwets goed, tot design hemelse chocolade en patisserie.

  • The Chocolate line chocolade

    Choco van the Chocolate line

Deze restaurants passen bij het jaargetijde

Lunchen? Op naar Native: vegetarisch, en vegan biologisch. Klein maar fijn eettentje. Verschillende soorten humus, salades, soepen, taartjes, home made limo. Eerlijk, heerlijke kleurrijke porties. Cosy en sfeervol, al is het een beetje proppen. Dit kleine tentje zit snel vol.  Overigens kun je er ook dineren, al sluit de keuken om 21.00.

Sfeervol dineren? Ga naar Roji. Japans, Aziatisch. Dit up scale restaurantje zit verstopt in de kelder. Hier eet je onder de gewelven, met kaarslicht en open haard.Super romantisch, en heerlijk winters warm. De prijs-kwaliteit verhouding is (naar verluid) niet optimaal. Dus neem een dikke credit card mee.

Lekker en gezond eten in Antwerpen? Graanmarkt 13! Vis, vlees en vegetarische opties. Warme smaken, mooi opgemaakte borden. Niet voordelig, maar een fijn restaurant van chef Seppe Nobels: één van Belgisch beste groentekok’s. En daarmee spelen veggies hier een grote rol. Het interieur is strak, maar rockt net niet. Een biertje van de tap bestellen is gek genoeg geen optie.Wel zijn er 2 soorten bier op fles.

Roji Antwerpen

Roji

Seppe Nobels

Graanmarkt 13

Graanmarkt 13

Restaurant Native

Native. Lunch.

Meer Antwerpen in de winter?….https://www.reisachtig.com/lichtfestival-antwerpen-china-light-zoo/

Bakje koffie in Antwerpen? Dit zijn de 15 beste koffiebars!

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: