Beste vegetarische, vegan chefs en restaurants van België

Dit zijn de culinaire meesters van Vlaanderen…

Toegegeven, de woorden Vlaanderen, vegetarisch en vegan lijken niet direct ‘een match made in heaven’. Maar dat is een kwestie van tijd. Uiteindelijk zijn steeds meer mensen op zoek naar lekker en duurzaam eten. Juist daarom richten ook steeds meer Belgische chefs zich op de ‘hemelse & sustainable’ keuken.

Van cocktailbar met fingerfood, via finger-licking street food tot sterrenrestaurant. Reisachtig heeft alvast de beste vegetarische/ vegan restaurants in België voor je ‘getracked’. Tijdens het ‘Eating the Gap event’ in Gent heb ik 10 verschillende gerechten van culinaire plantaardige meesters geproefd van toprestaurants. En natuurlijk wil ik deze geheime adresjes graag met je delen.Beste Vegetarische Restaurants in België

Lekker en duurzaam eten

Tijdens het Eating the Gap evenement komen chefs, journalisten & influencers bijeen om te proeven, en te discussiëren over smaak en voedselverspilling. Wist je dat eenderde van ons voedsel nog altijd in de prullenbak verdwijnt? Zonde. Nu maakt 1 event wellicht niet het verschil, maar het is een goed begin. Ik kan je alvast vertellen dat ik tijdens Eating the Gap enorm heb genoten van alle kookkunsten.Vegan Restaurants in België

Tegen voedselverspilling

In 1 avondje Gent heb ik 10 verschillende kleine vegan gerechten geproefd. Met liefde bereid door verschillende Belgische topchefs. Al deze culli-kunstenaars hebben zo hun eigen methode om voedselverspilling te verminderen en smaak te optimaliseren.

Zo werkt Filip Claes van restaurant de Jonkman-inderdaad die met 2 Michelin sterren- alleen met bijvangst van locale vissen. Andere chefs redden ‘lelijke’ groentes van de ondergang. En dat allemaal in een ‘Eko-chique’ sfeertje. Geen stoffig imago, maar hipster baarden, tatoes en organic jeans. En dat in prachtig Gent.Stedentrip Gent

Gent stedentrip

Avondje Gent

De beste vegetarische & vegan restaurants van België

 • De beste Belgische vegan/ vegetarische chefs?
 • Vilhjalmur Sigurdarson van restaurant Souvenir in Gent. Deze nuchtere Ijslandse chef maakt een ‘buiten de paden’ menu op basis van groenten zoals Brusselse spruiten, of witloof. Eerlijk, duurzaam en heerlijk. Helaas is Souvenir wel een aanslag op de beurs.
 • Ollie Ceulenaere van Publiek in Gent. Staat bekend als 1 van de beste restaurants van gent, scoort dan ook hoog in de TripAdvisor lijst. Creatieve hoogstandjes. Vegan, of vegetarisch friendly in een relaxte ambiance. En nee, de Publiek is geen budget topper.
 • Arabelle Meirlaen van het gelijknamige restaurant in Marchin: nabij Namur. Arabelle is de enige female -award winning- chef in dit rijtje. En dat zie je terug in haar ‘schilderijen’. Ieder bord is perfect opgemaakt, en tot in de finesse uitgewerkt. De groenten komen recht uit eigen tuin van Eden en barsten van de smaak.

De vegan crème de la crème van Vlaanderen

Pieter Jan Lint. Plant based chef. Snelt als een tovenaar op vegan sneakers door de keuken en komt met de mooiste gerechten naar buiten. Pieter Jan geeft workshops en verzorgd de catering. Zijn gerechten zijn stuk voor stuk raak. Smaakvol creatief en vlees nog vis mis je niet. Pieter Jan is een technische chef, maar geeft prima uitleg.

Nicolas de Cloedt en Caroline Baerten van restaurant Humus x Hortense in Bussel. Organic high end cuisine van botanische chef Nicolas de Cloedt & sommelier Caroline. Veggies komen recht uit de tuin van de ‘wild farmer’ (groenten en onkruid groeien door elkaar). Cocktails gemaakt met verse kruiden worden gemaakt door een ‘mixilogist’. De bloemkool, en lacto carrots zijn een aanrader. Dit is een prachtig restaurant dat het niet alleen van de looks maar zeer zeker van de smaak moet hebben. Petje af voor deze pioniers. O en ja, ook aan dit restaurant hangt een prijskaartje.

Beste Vegetarische Restaurants in België

Gerecht in wording

Vegan Restaurants in BelgiëVegan Restaurants in België

Meer vegan en vegetarische restaurants, adresjes in Europa?

De beste vega, vegan restaurants van Berlijn

Lekker Mechelen- De beste adresjes

Vegan in Hamburg|13 restaurants

Doen in Kortrijk| 17 hotspots, koffiebars en unieke plekjes

3 Comments

 • Sabine

  👍 Wanneer een post over de beste Nederlandse vegan chefs?

  • Laura

   Goed idee, ik ga er zodra de restaurants weer open zijn van start. Onlangs wel in Amsterdam een vegan food tour gedaan, dus check deze content even. Yummm!

  • Laura

   Sorry trage reactie, maar ik heb wel een blog over een vegan route in Amsterdam. Zal me eens verdiepen in de beste vegan chefs in NL…

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: