Lekker eten in Mechelen| Koffiebar, brouwerij, foodmarkt, vegan

Waar lekker eten en drinken in Mechelen Vlaanderen? Het Belgische Mechelen is typisch een stad voor bourgondiërs. Er zijn dan ook veel goede speciaalzaken, brouwerijen, restaurants en zelfs een food market te vinden. Voor alle leeftijden, smaken. Of je nu vlees, vis, vega of glutenvrij eet. Of over een klein, of juist groot budget beschikt. Immers, lekker eten willen we allemaal. Reisachtig heeft daarom de lekkerste adresjes van Mechelen in België opgesnord. Van koffiebar, via ijssalon, smaakmarkt en toprestaurant. Deze, plus de tips van enkele local lekkerbekken wil ik graag met iedereen delen.

Funky Jungle: vegan met uitzicht op de toren

Fijne plek pal onder de Rombouts toren. Buiten staan enkele tafels. Met Torenzicht en een smoothie, of cocktail zit je hier eersterangs. Binnen eet je in een tropische setting. Echt iets voor Tarzan en Jane. Wat zegt onze jongste expert er eigenlijk van? Juup (8):’ Het is hier niet echt een jungle hoor. O en je moet Kapitein Vega nemen, dat is de lekkerste hamburger sinds een hele tijd’. De menu keuze? Die is reuze. Van lasagna, via wraps tot aan desserts. Allemaal met liefde gemaakt.
Funky Jungle is daarbij uitermate familie-vriendelijk, ook al is er geen specifiek kindermenu. Maar ach met zoveel lekkers is dat ook niet nodig. Overigens zijn alle gerechten funky vegan: plantaardig dus. Maar of je nu wel, of geen vlees, eet? In deze stadse jungle is de smaak altijd raak. Plus: er staan ook enkele glutenvrije gerechten op de kaart. Deze stek in het centrum van Mechelen is erg in trek. Dus reserveren voor het avondeten is een goed idee. https://funkyjungle.be/

Interieur Funky jungle

Funky jungle

Funky jungle wrap

Dessert in Funky jungle

O My…Funky pie

Burger vegan Mechelen

Eten in brouwerij het Anker

Hier kun je niet alleen iconisch Carolus bier drinken, maar ook in het bijbehorende brasserie lunchen of dineren. Omdat de brasserie vol zat, hebben wij in het bijbehorende café gegeten. Prima. Signature dish is stoofvlees met Carolus bier. Het leuke is dat ook vegans, vegetariërs hier gerust voor Anker kunnen gaan. Er staat namelijk ook een vegan ‘stoofschotel’ op de kaart. Deze is gemaakt van seitan, en een sloot bier. Een aanrader volgens Robbert. Ik bestelde een quinoa salade. Lekker fris, maar niet bijzonder.
Wel fijn: er staan ook 2 vegan desserts op de kaart, dus blijven nagenieten kan ook. Er is tevens een kindermenu. Pip (11)” Dat stoofvlees smaakt een beetje gek, de frites zijn niet knapperig Vlaams’. Ok, stoofvlees is niet voor alle leeftijden weggelegd. Hoe dan ook: dit is een echt bruin café. Toeristen en locals zitten zij aan zij, en drinken gezellig een pintje. De service is goedlachs, en lekker joviaal. Tip: wil je eten in de brasserie? Reserveer vooraf een plekje. Het kan hier druk zijn.
Quinoa salad

Salade van quinoa

Vegan stoofvlees

Vegan stoofvlees

Carolus bier

Bakje Koffie van de Markt?

Aan de rechterzijde van de Grote Markt tref je een klein café: Bar Klak. Binnen aan de bar kun je aanschuiven op het zadel van een racefiets. Maar op een mooie dag, zit je op het terras in de ochtendzon als gebakken. Geduld is dan wel een schone zaak. Het kan namelijk even duren voordat je een tas koffie of biertje krijgt geserveerd. Maar dan heb je ook wat: bekijk 1 van de beste bakkies van Mechelen. Kinderen kunnen buiten vrij spelen rondom het terras. Uiteraard staan er voldoende limonades en sapjes op de kaart voor kleine gasten.

Ijsje tussendoor?

Roomijs van Gauthier Pascalle (Befferstraat nabij de Grote markt). Volgens locals is dit het beste ijs van Mechelen. Afijn Gauthier Pascalle is de Paul Gaultier onder de ijsmakers. Ambachtelijk roomijs, en sorbetijs gaan hier als warme broodjes over de toonbank. Het roomijs is ietwat aan de zoete kant, maar dat vinden kinderen niet storend. Deze ijssalon klikt overigens prima met Klak. Een fijne tussenstop op weg naar de grote markt.

Bar Klak

Waar ijs in Mechelen

Ijs van Gauthier

Sava: tapas in Vlaanderen

Ok, ok bij eten in Vlaanderen denk je niet direct aan tapas. Maar toch is dit een fijn adresje in hartje Mechelen. Sava ligt aan de Grote Markt en is een populaire bar annex restaurant met terras. Dit lijkt de huiskamer van jong en oud. Maar ook van toerist en inwoner. Sava is een tapasbar met niet alleen maar Spaanse hapjes, maar ook bijvoorbeeld een curry. Sava heeft ook enkele vegetarische gerechten, en een selectie fijne wijnen op de kaart staan. Bovenal is deze tapasbar gezellig ingericht, en is het terras op deze uitgelezen locatie onweerstaanbaar.https://www.savamechelen.be/

Sava tappas Mechelen

Sava exterieur

Kitchen Sava Mechelen
Interieur Sava tappas

Mechelse Vleeshalle

Hapje eten? Sinds korte tijd is de vroegere vleeshal oftewel markt omgetoverd in een mooie food market in Vlaanderen. Onder het toffe industriële dak van deze sfeervolle hal kun je van 11.00 tot 18.00 terecht. Loop van koffiebar, naar wijnbar. Allerlei wereldkeukens staan met kleine standjes paraat. Uiteraard zijn er voldoende gezellige zitplaatsen gecreëerd. Er zijn ook voldoende hapjes voor vegan en vega’s. Variërend van noodle salad, spring rolls tot en met pizza.https://www.devleeshalle.be/en/home/

Mechelse Vleeshalle

Mechelse Vleeshalle

Mechelse Vleeshalle

Insider vegetarische, vegan tips Mechelen

Zjef werkt bij EVA en is dus als geen ander thuis in de vegan cuisine. Zijn tips zijn als volgt:

  • Zia Maria: 100% vegan must-try. Let wel: dit is een take-away met overheerlijke Romaanse pizza slices. Maar helaas niet op zondag geopend.
  • Zoetekauw? De ‘verpakkingsvrije winkel Kabas ‘verkoopt ook lekker vegan gebak.
  • Zaken met vegan opties? Beastie Burgers: fastfood, maar dan in een gezellige omgeving. Zondags geopend.
  • Tarboosh: Libanees, mediterraans nabij het station. Lekker eten in standaard ‘kebab interieur’.

 

 

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: