Rotterdam met kinderen

Weekendje Rotterdam met kids| Reisgids 11 tips

Eropuit in de leukste stad van Nederland met kinderen: Rotterdam!

Als er toch één stad in Nederland is, die je met kinderen -of sowieso- moet hebben beleefd dan is het wel Rotterdam! De grootse havenstad van Europa heeft alles wat je hartje begeerd voor een dagje of weekendje weg met kinderen. Van stadse fratsen via leuke activiteiten, en lekker eten tot en met toffe festivals. Rotterdam bruist, boert en pruttelt.

Toegegeven deze stad heeft een kleinere historische kern dan Amsterdam. Maar daarvoor in de plaatst heeft de stad aan de Maas heel wat te gekke moderne architectuur voor je in petto.Er zijn aardig wat hoge en prominente gebouwen te vinden. Niet voor niets wordt Rotterdam gezien als het New York van Nederland. En dan te bedenken dat een weekendje NL ook nog eens veel voordeliger is.
een weekend in Rotterdam

Wat te doen in Rotterdam?

In Rotterdam hoeft niemand zich een seconde te vervelen. Ren over- of vaar onder de Erasmusbrug in de Spido. Zweef boven de stad in ‘space shuttle’ de Euromast. Ga naar Villa Zebra en vries jezelf eens in. Zie binnen 5 minuten de zon onder.. .en opgaan in Mini Rotterdam. En als klapper op de vuurpijl?… Duik de Maas in met een bus en maak een bommetje.

Maar er is nog veel meer te beleven. Ontdek hoe het is om in een kubus te wonen. Struin door de Markthal en chill in Fenix food factory. Logeer als royalties hartje stad in het Hilton. Maak een cruise in het Maritiem museum, en koop voor een appel en een ei exclusieve kunst in het Boijmans. Dit en meer kan allemaal in een weekendje Rotterdam!

Vooral in de zomer is Rotjeknor een kleurrijke bedoening. Er worden tal van festivals georganiseerd. Zo pakten wij in augustus nog een staartje Zomercarnaval mee. Het Zomercarnaval swingt, host enkele dagen dwars door de stad. Overal staan praalwagens met wereldse dansers in prachtige kostuums. De muziek is opzwepend en talrijk.
carnaval Rotterdam

Wat zijn de allerleukste plekken in Rotterdam

Rotterdam is een compacte stad, ideaal om te voet te verkennen en makkelijk bereikbaar met het OV. Een wandeling langs alle highlights in Rotterdam? Wij starten deze stadstour bij het begin en einde van een Rotterdams weekendje weg: Centraal Station. Dit puntvormige en zilverkleurige bouwwerk van Subold van Ravesteyn is bezaaid met zonnepanelen. Smart en stylish. Wellicht dat de Rotterdammers zelf hier anders over denken. In de volksmond gaat het C.S. namelijk door het leven als ‘de Haaienbek’.

Mini World: 24 uur Rotterdam in sneltreinvaart

Wil je een goed beeld krijgen van het stadsplan? Stap bij aankomst direct Mini World Rotterdam binnen. Dit is een soort van ‘Madurodam meets de maquette club’. Klein Rotterdam in 1 grote hal. Hier komt heel wat vakmanschap bij kijken. Heel veel modelspoorbouwers hebben zich in Mini World Rotterdam uitgeleefd. Het leukste is dat je in no time Rotterdam -bij dag en bij nacht- kunt ervaren. Juup: ‘Het is cool als de lampjes uitgaan, en het donker is. Net een nachtje opblijven’ Deze experience is vooral tof voor kinderen en maquette makers. Toegangsprijs: 7 Euro p.p.
Ontdek Rotterdan met kinderen

Kijkje in het Blaakse bos: oftewel de Kubuswoningen

Nabij de Oude Haven en de Blaak zijn 38 kubusvormige huizen gebouwd (gekantelde kubussen op palen) De kubuswoning is een ontwerp van Piet Blom uit 1984. De officiële naam van deze woningen is Overblaak. In Rotterdam gaat deze door het leven als: ‘Het Blaakse bos’. Niet gek, want iedere woning stelt een boom voor.

Het idee achter het ontwerp? De ontwerper wilde graag een soort dorp in de stad maken. En dat is prima gelukt. Pip ‘leuk maar ik woon liever in m’n eigen dorp. Als ik naar de kubus kijk lijk ik een beetje scheel door het scheef kijken’.Kijkje nemen? In de Kijk kubus kun je even naar binnen kijken en een idee krijgen van de ruimte. Door de indeling en palen is de kubus van binnen klein maar fijn. Entree: 3- , 1,50 Euro voor kinderen.
Weekendje weg Rotterdam

Beetje trek gekregen? Markthal Rotterdam!

Vanuit de Kubuswoning stap je zo de Markthal binnen. Van buiten lijkt het immense gebouw een combi van een kas en een hoefijzer. Deze food markt annex wooncomplex is ruim opgezet. Er zijn diverse food stalls met heerlijkheden te proeven. Dus strijk neer en geniet van de gezellige drukte, en de mooie markthal.

Het reusachtige plafond ‘schilderij’ genaamd de Hoorn des overvloeds is een kleurrijk feestje. Als een soort moderne Sixtijnse kapel pronkt het plafond je tegemoet. Allerhande groente fruit en verswaar prijken op het plafond van geperforeerd staal. Pip: ‘Dit is echt cool’. Dit kunstwerk van Arno en Iris is maar liefst 2 voetbalvelden groot!
weekend in Rotterdam met kinderenKnutselen in Villa Zebra met kinderen

Vanuit de Flower Burger wandelen we langs ‘de Hef’: trein annex hefbrug. Een oud en parmantig beestje uit 1927. Over de Willemsbrug wandel je zo naar het Noordereiland. Hier stormen we zo Villa Zebra binnen: knutselMekka/museum voor kids. Het leuke van dit interactieve museum is dat alle leeftijden zich in het lab kunnen uitleven. Er is een art departement voor zowel dreumes als vroege pubers.
Knutselen in Rotterdam
Doe een speurtocht, en volg diverse workshops van artists. Het project ‘Future’ bestaat uit 4 verschillende ‘inloop-ateliers’. Bekijk, of maak zelfs het werk van en kunstenaars af…en andersom. Daarbij stappen Pip en Juup een tijdmachine in en laten zich invriezen. Lol! Ook maken de meiden onder begeleiding van Omar een futuristisch insect. Juup: ‘Dit is heel leuk, alleen niet voor papa’s en mama’s’.
Villa zebra Rotterdam
En de ouders? Die zijn (tijdelijk) werkeloos.  Dus neem een kopje koffie en wacht rustig af totdat het knutselen klaar is. Gelukkig (voor ons) sluit Villa Zebra om 17.00 uur zijn deuren. Anders hadden Robert en ik nog heel lang kunnen wachten. Let op: in het weekend of vakanties kan het druk zijn. Entreekosten: 6 Euro p.p.
Weekend in Rotterdam met kids
Kop en Katendrecht

Het uitzicht op de Kop van Zuid, Hotel New York liegt er niet om. Hotel New York is een stadsicoon. Het voormalige pand van de Holland Amerika lijn is een Jugendstil juweeltje. Schuin tegenover aan de Wilhelmina pier prijkt ‘Rotterdam: van Rem Koolhaas’, bijgenaamd ‘De Reus van Rem’. Dit gebouw beslaat 3 torens van 150 meter. Pip: ‘Dit zijn net enorme Lego blokken’…Ja Pip, maar dan met een oppervlakte van 160.000 vierkante meter.
weekend in Rotterdam met kinderen

Niet te missen: Erasmusbrug en Euromast

Dit ontwerp van Ben van Berkel is het boegbeeld van Rotterdam. Deze stalen krachtpatser is 284 meter lang, heeft een  geknikte asymmetrische pyloon (constructie met kabels). Daardoor draagt de Erasmusbrug de bijnaam ‘de Zwaan’. Loop over de brug, maak wat foto’s en waai heerlijk uit je sokken.
Skyline Rotterdam
Euromast: zweven boven de stad

Nabij het park en de Parkhaven torent de Euromast overal bovenuit. Deze Lange Jan van Maaskant steekt zijn nek ver boven Rotterdam uit. Met zijn 185 meter is de Euromast de grootste (publiekelijk toegankelijke) toren van Nederland. Stap in de Euroscoop: lift om de toren en bekijk de stad vanuit duizelingwekkende hoogte. Juup’ Dit is een soort space shuttle’ Entreeprijzen: 7,00 Euro p.p.
Euromast uitzicht

Duik met een bus het water in: splashtour

Niet te missen is de zogenaamde ‘Splash tour’. Maak een stadstour in een amfibie-bus door Rotterdam. Duik vanaf de kade in Katendrecht zo het water in. Vooral dit bommetje met de bus: Splash is te gek. Bij de Splash gaan spat het water alle kanten op. Deze kanariegele bus drijft en bromt als een walvis in de Maas. Vaar langs de SS Rotterdam: voormalig Cruiseboot uit de jaren 30, en doe een rondje Katendrecht.
Doen in Rotterdam
Vermakelijk is de host: in onvervalst Rotterdams, en RotterEnglish loodst de gids de waterbus je langs enkele highlights van de stad.Opstapplaats Parkhaven.Tours: dagelijks (niet in de winter) Tickets: 16,00- voor kids, 26 Euro voor volwassenen. Prijzig, maar een coole combi van fun, entertainment en unieke stadstour.
weekend in Rotterdam met kinderen
Prinsheerlijk logeren, en vorstelijk dineren met kids? Of een museumbezoekje?

Dat kan! https://www.reisachtig.com/logeren-dineren-in-rotterdam-met-kinderen/
https://www.reisachtig.com/de-leukste-musea-van-rotterdam/
Heb je beperkt de tijd? Een dagje Rotterdam kan altijd!
https://www.vadersopreis.nl/dagje-rotterdam-met-kinderen/

 

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: