Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen| Uitstapje

Amsterdam Straatwandeling Czaar Peterstraat met kids

Straatwandeling Czaar Peterstraat met kids

Een stad bezoeken-, of shoppen met kinderen een hel? Doorgaans is het dat wel! Maar ‘straatstruinen’ en kids blijkt een gouden combo. Wat is straatstruinen eigenlijk?… Dit is een combi van een straatwandeling, uitstapje met kinderen, shoppen en een hapje eten. Gegarandeerd heerlijk dagje Amsterdam met de hele familie!

Straatwandeling Czaar Peterstraat Met Kids

Amsterdam

Hapje Amsterdam

Juist voor wie wel de sfeer van Amsterdam wil proeven, maar geen zin heeft om met kids de hele stad te doorkuizen is een straatwandeling door de Czaar Peterstraat ideaal. Deze activiteit is goed te behappen en hapklaar. Uitgestruind? Zak af richting een speeltuin, het Scheepvaartmuseum of duik de kroeg in. Plenty of entertainment in de buurt. Kortom: de Czaar Peterstraat is de perfecte family plek.

Straatstruinen & schatgraven

Wat doen we zoal? Wij stappen binnen bij het Schelpenmuseum. Ontelbaar veel mooie schatten uit zee blinken je tegemoet. Juup: ‘O die, en die, en die en die.. wil ik allemaal hebben’. De meiden proeven franse kaas bij Kef. Juup staat in brand bij de Pindakaaswinkel: chili- pindakaas blijken erg pittig. Na deze energy boost rollen wij zo The Derby shop: oftewel de rolschaatswinkel binnen. Na een rondje skaten past Pip enkele ‘patchwork outfits’ bij Re-bell fashion. Inspirerend! Het winkellandschap is enorm gevarieerd. Van Hare Majes: koninklijke kapsels, via massagewinkel dr. Feelgood, Zippy’s hipster kinderschoenen, tot en met de Schoenenherstelwinkel. Je raakt niet uitgekeken.
Amsterdam Met Kids

Stukje historie

Czaar Peterstraat. What ’s in a name?… Deze straat in hartje Amsterdam is uiteraard vernoemd naar Peter de Grote. Deze royalty heeft hier enige tijd in het VOC-gebouw gewoond. Pal om de hoek van z’n eigen straatje. De buurt was het domein van scheepswerven, specerij-en handelshuizen. Zeebonken en gladde koopmannen schuimden af en aan. Jarenlang is de Czaar Peterstraat een bolwerk van overzeese handel gebleven

Persona non grata

In de jaren 70 en 80 is deze bedrijvige straat enige tijd uit de gratie geraakt. De 2 Dubbeltjespanden raakte langzaam verwaarloosd en moesten worden afgebroken. Sommige woningen werden gekraakt. De statige Czaar veranderde in een slonzige sloeber. Maar gelukkig is deze exotische straat weer helemaal terug van weg geweest. En is zelfs populairder dan ooit. Vorig jaar is de Czaar Peterstraat uitgeroepen tot beste winkelstraat van Nederland.

Foodies heaven

En terecht. Deze sfeervolle straat is een eenschakeling van speciaal- en delicatessenzaken. Liefhebber van worst? Loop binnen bij ‘Worscht’. Verstokte kaaskop? Fromagerie Kef heeft een topcollectie van ‘haute fromage’ in huis. Organiseren overigens ook kaasproeverijen voor kinderen. Koffieleut? ren door naar ‘Kaffa’. De veteraan van de straat is gespecialiseerd in Ethiopische koffie. En zo barst het van de foody shops.
Amsterdam Straatwandeling Czaar Peterstraat met kids

Beetje trek gekregen?

De route voert langs veel (eet)cafés en koffietentjes. Zin in een ontbijt, lunch, of taart met thee? Ga naar pionier Helena Primakoff. Milieu bewust eten? Ga naar recycle superheld InStock. In dit restaurant worden producten met een schoonheidsfoutje omgetoverd tot smakelijke maaltijden. Pip: ‘Oei krijg je hier dan tweedehands eten?’. Zeer zeker niet. InStock maakt eersteklas gerechten. Er is overigens geen kindermenu. Volgens Pip en Juup is het een aanrader voor kids. Juup: ‘Zelfs iets met spruitjes is lekker. Je moet alleen wel lang wachten op het eten’.

Straatwandeling Czaar Peterstraat Met Kids

Diverse restaurants

Café Czaar is het meest kindvriendelijke van het restaurantstel. Deze ruim opgezette kroeg is geliefd onder Amsterdammers met kids. De kaart is ruimschoots, de sfeer zit er lekker in. Als vegan kom je er hier bekaaid af. Dus wippen wij binnen bij Spirit -. ‘vegan, gluten-, dairy free friends’ kunnen hier de hele dag aanschuiven. De taart en het buffetje is een aanrader. Op zoek naar een goeie wake up call? Sart de dag bij Coffee & friends. Kortom: in deze buurt valt genoeg te verhapstukken!
Amsterdam Met Kids

 

In zomer en winter

Ook fijn: dit uitstapje met kids is het hele jaar door leuk, en je bent zo een middagje of langer zoet. Daarbij is deze rit dwaal-proof. Route? Loop onder het spoor door. Start je stadse avontuur op de kop van de Czaar Peterstraat bij cafe de Czaar. Wandel naar het einde van de straat tot aan brouwerij het Ij en weer terug. Simpel. Deze olijke Amsterdammer is uitermate veilig. Kinderen kunnen gewoon op de stoep lopen of steppen. Dit is een relaxte winkelstraat. Pro-tip: energie over? Ga naar de Oosterspeeltuin in het Funenpark. Vooral leuk met jonge kinderen.

 Volgens onze experts

Pip en Juup geven dit uitstapje in Amsterdam een dikke 8. Pip: ‘Het Schelpenmuseum is het allermooiste’. Juup: ‘Ja maar… de Pindakaaswinkel heeft heel veel veel gekke pindakaas’. Juup. de speeltuin is ook leuk. Wel jammer dat het nog geen zomer is.’ Eh hoezo eigenlijk?’ Juup: Dan kunnen we in de zon ijs eten…als er een ijstent is. Bij deze wie opent hier een ijssalon Dan komen we geheid terug!
Amsterdam Straatwandeling Czaar Peterstraat met kids

Hoe kom je met kids in het leukste deel van Amsterdam?

Ga met de trein naar het Centraal station Amsterdam. Stap over op tram 26. Stap uit bij het Rietlandpark. Loop in 5 minuten naar de Czaar Peterstraat. Met de auto? Parkeer in de garage bij het Rietlandpark (naast Club Panama) op de Oostelijke eilanden. Nachtje blijven slapen? Lloyd hotel ligt om de hoek van de Czaar Peterstraat. Meer uitjes met kinderen? Reisachtige Laura heeft er plenty voor je in petto!
Antwerpen met kinderen
Malmö- Stedentrip met kinderen
Logeren & dineren in Rotterdam met kinderen

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: