Stadswandeling Brugge

Uniek UNESCO Brugge-Stadswandeling

Brugge zien en doenBegijnhof

Stadskaart Brugge

Stadswandeling

Uniek Unesco Brugge ontdekken? Maak een stadswandeling langs alle bezienswaardigheden. De hele binnenstad van Brugge staat op de UNESCO lijst. Reden des te meer om deze beauty eens met eigen ogen te bekijken. Deze compacte middeleeuwse stad is makkelijk te voet te bezichtigen. Plof tussendoor neer op het terras, met een biertje of een bakkie. Met zijn grachtjes, en hofjes is deze werelderfgoed topper perfect voor romantische zielen. Sowieso is Brugge een bijzondere plek om een dagje of weekend te onthaasten. Ook fijn: deze stad voelt als buitenland, maar is lekker dichtbij huis.

Stadswandeling langs 12 hoogtepunten van Brugge

Deze wandeling (zie bovenstaande plattegrond) loopt langs veel bezienswaardigheden in het historische centrum van Brugge. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten…. Ik Tenzij je net als ik bij ieder leuk winkeltje, brouwerij en koffietent stopt. De wandeling loopt ruwweg

van het concertgebouw naar het Sint Janshospitaal.
Deze en meer highlights loop je zo tegen het lijf. 1) De Salvathorskatherdraal. Dit is de oudste parochiekerk van Brugge.In de zomer kun je hier heerlijk op de traptreden zitten en genieten van het uitzicht. Loop via het cosy Simon Stevinplein door naar 2) de Burg en de Grote Markt.

Stadsplein de Burg is een ratjetoe van architectonische stijlen (12-2 tot en met 19e eeuw). Trekpleister van de Burg is het Stadhuis. Steek door naar de  Markt met zijn vrolijk gekleurde gevels en Eiffel- ik bedoel enorme Belfort toren (83 meter). Poppetje gezien? op naar de  Vismarkt, en de Rozehoedkaai (voormalige zoutlosplaats) plus de Brugse Reien: de Amsterdamse grachten van Brugge.

Vervolg je weg langs de Dijver, en pak nog even het Groeninge museum mee. Sla bij Onze Lieve Vrouwekerk links af (nabij het Guido Gazelleplein) en hobel het mooie Bonifacius bruggetje op. Ga dan richting ‘de Groeninge’. Check: Google Maps. Let op: Bij de kruizing van de Nieuwe Gentweg ligt het prachtige Sint Jozef hofje.

Met zijn Godshuizen is dit een soort mini Begijnhof. Loop via het Wijngaardplein naar het 10) Begijnhof. Een prachtige binnentuin is omzoomd met witte huisjes. In de 17e eeuw bewoond door Begijntjes: een gemeenschap van gelovige dames. Nu bewoond door zusters van de Benedictijnse orde. Wandel richting het Walplein voor een Brugse Zotte bij stadsbrouwerij de 11) Halve Maan. Sluit je wandeling af met een bezoekje aan het mooie 12) Sint Janshospitaal.

Beste tijd voor een bezoekje aan Brugge?

Brugge is het hele jaar door een prachtstad. Houd rekening met extra drukte in de vakanties, zomer en weekenden. Op veel plekken lijkt Brugge een hangout van de grijze golf. Maar de meeste Goldies en overige toeristen blijven vooral plakken op de Grote Markt, Begijnhof en de reien.

Rondom het centrum bijvoorbeeld op de stadswallen is het heerlijk rustig. Tip: bezoek net als ik het Begijnhof, en Sint Jozefhof aan het begin of einde van de dag. Dan heb je het rijk alleen! Weekendje Brugge? Pro Tip: nachtje romantisch logeren in Brugge? Bed and breakfast ‘Secret Garden’ is pure verwennerij. Meer tips? Met onderstaande artikelen wordt het smullen in Brugge.
https://www.reisachtig.com/verleidelijk-brugge-de-lekkerste-adresjes/
https://www.reisachtig.com/culinaire-bestemming-brugge/

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: