Vegan en vegetarisch eten in Hamburg|13 restaurants

Lekker uit eten in Hamburg? Dit zijn de lekkerste vegan, vegetarische topadresjes.

Hamburg Duitsland is een mooie mix van culturen en dat is ook terug te zien in de gastronomie: van de royale Duitse tot verfijnde Aziatische keuken. Alle smaken van de wereld komen terug in deze bruisende stad. Het fijne is dat de vegan scene ook behoorlijk uitgebreid is waardoor je tijdens een stedentrip Hamburg nooit een tweede keer in eenzelfde restaurant hoeft te eten.

Blijf je slechts een dag in de duitse stad Hamburg? Do as the locals, drink een craft beer in de brouwerij en eet net als de Hamburgers een hamburger in Hamburg. Samen met Robbert, Pip (11), Juup bezocht ik deze metropool, en heb in een weekend tijd niet alleen Hamburg met kinderen| 10 gratis activiteiten uitgeprobeerd maar tevens wat vegan (vriendelijke) eettentjes getest. Deze zijn alle 13 goed.

De hamvraag(en) van Hamburg

Tijdens de reis roept deze hanzestad nogal wat vragen bij onze kinderen op…Juup: ‘Mam, hoe noem je een inwoner uit Hamburg? Wat… een Hamburger! Dat is toch ontzettend grappig? ‘Nou inwoners van Frankfurt noem je Frankfurters, maar gek genoeg heten inwoners uit Berlijn geen Berliners’ antwoord ik. Pip: ‘Waar is deze snack uitgevonden eten Hamburgers eigenlijk de beste Hamburger?’

Waar komt de hamburger eigenlijk vandaan?

De voorloper van dit populaire stukje vlees is ontstaan in Rusland. Om rauw vlees malser te maken legden ruiters rundvlees onder het zadel van het paard. Scheepvaartlieden introduceerde deze ‘steak tartare’ in Hamburg, maar dan wel gebakken (om zo de smaak te optimaliseren).

En zo is de ‘hamburgersteak geboren. En om een antwoord op de laatste vragen te geven. Hamburgers eten niet meer hamburgers dan elders in de wereld. Volgens locals bakt ‘Burgerlich’ de beste ronde platte schijven. Tot zover een stukje achtergrondinfo, maar wat nu als je geen vlees eet.Waar zijn de beste vegan burgers, en ander vegetarische adresjes te vinden?…

Vincent Vegan: snelle hamburgers

In deze stad zijn genoeg vegan/ vega (burger) opties. Als het om hamburgers gaat gooit lokale favoriet Vincent Vegan hoge ogen. Deze Hamburgeria is te vinden in de food court van shopping mall ‘Europa passage’. Nu is een winkelcentrum niet de meest gezellige omgeving, maar voor een snelle vegan hap is dit een prima stek.

Pluspunten: Vincent bakt verschillende vegan burgers, maar ook curry worst met frites. Vooral de bijbehorende sausjes en toppings zijn erg lekker. Minpunt: een vegan menu: frites en burger plus limonade is aardig aan de prijs. Handig: Vincent Vegan heeft enkele filialen in de stad, dus je kunt op meerdere plekken terecht.

Vegan in Hamburg

Vincent Vegan

Happenpappen vegan: populair eetcafé Hamburg

In hipster buurt Sterntraße in Hamburg zijn veel alternatieve winkels, koffietentjes en eettentjes te vinden. In deze levendige buurt is ‘Happenpappen’ een geliefde stek. Sterker nog: dit is het meest populaire vegan restaurant van Hamburg. Deze tent is geliefd vanwege zijn vegan burgers, bowls en salades. Top deze af met een stuk taart en koffie en je kunt geen pap meer zeggen.
Het interieur is gezellig, en omet de prijskwaliteit verhouding zit het wel snor.

Er is alleen wel een dikke maar. In het weekend  zit om 17.30 de hele hut al vol, en dat terwijl de keuken pas om 18.00 open gaat. Tijdens ons bezoekje hebben wij alle lekkere happen gemist omdat bij binnenkomst de tent uitpuilde, daarom komen we graag terug voor een rain check in Happenpappen.

Happenpappen Hamburg

Happenpappen

Cai Kitchen: Sichuan food

In de buurt van Happenpappen in de wijk Karoviertel ligt Cai Kitchen. Het leuke van deze toko is dat je hier terecht kunt voor de de originele Sichuan keuken, maar dan wel plantaardig. Goed gevulde dumplings, kimchy of fermented soya beans met rijst, zonder vlees? Ja in dit kleine Chinese restaurantje -zonder de bekende rode lantaarns- vliegen de lekkerste plant based gerechten over de toonbank. Helaas hebben wij ook hier niet van kunnen genieten. Tijdens ons bezoekje (eerste week van januari) troffen wij een dichte deur, dus hopelijk heb jij meer geluk in Hamburg.

Koffiebranderij Elbgold: puur goud

Goeie kick start van de dag? Op naar koffiebranderij annex koffiebar Elbgold. De branderij huist in een schitterend industrieel pand nabij de Rindermarkt (in de Sternschanze wijk). Elbgold is hét adres voor über verse koffiespecialiteiten. In de inpandige branderij worden bonen uit o.a. Costa Rica, India geroosterd waar je bij staat: ideaal voor kofie nerds. Op een druilerige dag, of in het weekend loopt het hier storm. Bemachtig een plekje aan de lange tafels, bestel een kop zwart goud en een stuk taart en relax…

Koffiecultuur door historisch verleden

Bij mooi weer is het terras een fijne plek voor een bakkie, in de winter zit je binnen met uitzicht op de branderij ook prima. In gouden tijden Hamburg de grootste koffiehaven van Europa met de Speicherstadt als episch centrum van koffie-, thee- en specerijenhandel. Meer over de Speicherstadt, en andere top sights in en rondom deze buurt staan in Stedentrip Hamburg| 5 hoogtepunten 

Elbgold coffee

Elbgold

TA Vegan house: onze vegan favoriet in Hamburg

Dit nieuwe ‘Aziatisch fusion restaurant’ ligt middenin de Portugese wijk en is een aanwinst voor de stad. Het ruim opgezette interieur ‘in jungle stijl’ (overal staan planten) is tof en toepasselijk, want alle ‘Aziatische tapas gerechtjes’ zijn plantaardig. Overigens hoef je zeer zeker niet vegan te zijn om van de -grotendeels biologische- kaart te kunnen genieten. Alle sapjes en gerechten zijn stuk voor stuk huisgemaakt, super smakelijk en zien er ook nog eens prachtig uit. Daarbij is TA vegan house betaalbaar, en ook geschikt met kinderen.

TA Vegan House

TA Vegan Food

Frondlichst- the Vegan musketeers

De naam doet vermoeden dat de eigenaar een ‘man met een missie is’. Hoe dan ook, volgens locals is ‘The vegan Musketeers’ de place to be voor een lekkere plantaardige lunch of diner. Wat kun je hier zoal eten? Met pizza, burgers en burrito’s en enkele glutenvrije gerechtjes is de kaart behoorlijk gevarieerd en de prijzen zijn redelijk. Daarbij is de ambiance ook leuk. Het interieur is er eentje in de categorie van ‘shabby chic’, dus wip zeker even langs als je in de buurt bent.

Innerluck lunchroom: Hollands geluk in Hamburg

Deze lunchroom ligt nabij de Zoo, ligt verscholen in een sportcomplex en is daardoor een beetje een zoekplaatje. Deze zaak is de vleesgeworden droom van de Nederlandse Karine die al enige tijd op zoek was naar een locatie voor een vegan lunchroom in Hamburg. En dat is gelukt, dus hopelijk kan haar innerlijke geluk niet meer stuk. Wat kun je hier zoal eten? Met wraps, taartjes, gehaktbrood en vegan burgers is ook hier het aanbod behoorlijk divers.

Loving Hut: eerlijk Aziatisch

Dit vegan eetcafé ligt niet ver van de Elbphilharmnonie, en is een prima en voordelige optie als je in de buurt bent. De Aziatische keuken staat centraal, dus leef je uit in Thailand, Vietnam en China. Een lunchmenu bestaande uit soep plus hoofdgerecht naar keuze kost 10 euro, dus voor de prijs hoef je het niet te laten. De vegan curry en Vietnamese Pho soep met noedels zijn een aanrader. De Loving Hut is een beetje quirky ingericht, maar je komt hier dan ook meer voor het verse en smakelijke eten.

Vegan food Hamburg

Loving Hut

Nash: comfort food

Dit is een kleine maar fijne lunchroom met een alternatieve uitstraling. Met mediterrane gerechtjes zoals Börek, maar ook quiches burrito en vegan dumplings sla je bij Nash de plank zelden mis. Tenminste als ie geopend is. Check daarom vooraf de openingstijden zodat je niet net als wij voor een dichte deur komen te staan. Bij mooi weer kun je op het terrasje terecht voor een kop koffie met vers gebakken vegan taart in Hamburg, dus in de zomer komen wij graag eens terug.

Apple and Eve: fast & vriendelijk

Anders dan de naam doet vermoeden heeft dit eettentje niets te maken met Eva of verboden appels. Apple & Eve is een fijne plek voor iedereen die vegan en vlug wil snacken. Verwacht geen hoogstaande cuisine maar degelijke vegan schnitzels, burgers of curry worst met salade en frites. Porties zijn royaal en niet al te prijzig. Daarbij is de ambiance relaxt, en de service super vriendelijk. Kortom: Apple & Eve is een ideale plek met kinderen.

  • Trek in pizza?In de wijk St Pauli ligt pizzeria Pizza Bande. Volgens veel Hamburgers is dit 1 van de beste pizzabakkers van de stad, niet specifiek vegan maar wel vega vriendelijk.
  • Of probeer Slim Jim’s pizza. Deze pizzeria is niet specifiek vegan, maar er staan genoeg vegan pizza’s op de kaart.

    Vegan eten in Hamburg

    Apple and Eve

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: