creatieve activiteiten Berlijn met kinderen

Inspirerend Berlijn| 12 X doen met kinderen

Creatief, actief met kinderen in de leukste stad van Duitsland! DIY Berlijn: MACHmit-, Labyrinth kindermuseum, Computerspiel museum, Ritter Sport’s Schokowelt. Berlijn Duitsland staat bekend als de creatieve hub van Europa. Meer dan 14.000 mensen zijn werkzaam in de creatieve industrie. Je struikelt er over de arty concepten en initiatieven. Berlijn is dan ook New York van Europa. Leuk voor millennials, hipsters? Zeker! Maar creatief Berlijn rockt ook met kids.

Ideaal voor een weekendje weg, of een stedentrip, vakantie met kinderen. Met onderstaande tips is het hele gezin wel even zoet. Dus steek de handen uit de mouwen! Ga lekker creatief en actief aan de slag in het Game museum, MACHmit-, Labyrinth kindermuseum, Ritter Sport Schokowelt. DIY in Berlijn!Inspirerend Berlijn

Berlijn met kinderen? Maak het mee!

In Berlijn telt jong en oud mee in de ‘arty-scene’. Reisachtige Pip en Juup hebben een aantal inspirerende experiences getest. Zoals: ‘Kindermuseum MACHmit’. Dit is geen saai museum, maar meer een ‘avonturen kerk’. De voormalige Elias kerk is omgebouwd tot een heus speelparadijs/ knutselatelier. Alleen al het interieur is een hele belevenis. Juup: ‘Er is een soort apenkooi in de lucht, daar kun je heel goed klimmen en klauteren. Wel even wachten totdat het stoplicht op groen staat, anders loop je zo tegen een tegenligger aan’. Pip: ‘Vooral het zeepjes maken is leuk’.

MACHmit: indoor experience met kinderen

Verspreid over 2 verdiepingen kunnen kids (3 tot 12) helemaal los, in de klimhal & speel- workshopruimte. Er is ook een leuk café, waar ook ouders ondertussen kunnen chillen. Mooi meegenomen: MACHmit is ideaal bij slecht weer. Bovendien is dit met de Berlin Welcome Card ook nog eens een voordelig uitstapje.

Tip: om de hoek zit een leuke speeltuin met kindercafé inclusief binnen zandbak genaamd Kiezkind. Vooral in de zomer is dit een fijne plek op het terras een drankje te doen. https://www.machmitmuseum.de/
Inspirerend Berlijn met kinderen
Berlijn met kinderen doen
Activiteiten kinderen Berlijn
Inspirerend Berlijn met kinderen
Inspirerend Berlijn

Labyrinth kindermuseum: actie en interactie

Een voormalige fabriek is omgebouwd tot 1 grote ‘experience hal’. Kinderen van 0 tot 11 jaar kunnen lekker spelen met Lego, interactieve games, bouwen met Sticks, knutselen. Onze kids hebben zicht prima vermaakt ‘in de keuken’. Spelletjes en creatieve activiteiten zijn simpel en effectief. Speels en hier en daar ouderwets gezellig: dus geen hightech toestanden. Eerlijk vermaak, dat is waar het hier om draait.

In de vakanties en weekenden worden er ook voorstellingen gegeven. Deze zijn uiteraard in het Duits. Tof is dat het eigenlijk niet uitmaakt welke taal je spreekt, of waar je vandaan komt. Jan en alleman speelt, rent en vermaakt zich gek in het Labyrinth. Het Labyrinth is niet altijd open, dus houd de website in de gaten.

Dit speelparadijs ligt niet in het centrum, maar in de multi-culti wijk Wedding. Maar met de metro kom je in Berlijn overal! https://www.labyrinth-kindermuseum.de/de
Berlijn to do with kidsLeuke dingen doen met kinderen Berlijn
Berlijn kinderactiviteiten
Creatieve dingen kinderen Berlijn

Computerspielmuseum: gaming Arcade

’s werelds eerste computermuseum! Browse door 30 jaar game-historie. Zelfs als je geen verstokte gamer bent, is het Computerspielmuseum de moeite van een bezoekje waard. Stap terug in de tijd van de Arcade-hal en (her)beleef de jaren zeventig en tachtig.

Ontdek de eerste games, Apple computers en speel je gek op consoles, asteroids, en een klassieker: Pong. Het museum heeft een aantal collector-items, en zelfs een Polycom uit de DDR. Het leukste van het computermuseum? Vooral de thematische huiskamers zijn grappig.

Game on in jaren 80-, 70-, of 90- stijl. Ga los met een Nintendo 64, SNES en Gameboy. Voor volwassenen is dit een nostalgisch uitje. Vaders zijn weer even kind, en kids kunnen meegenieten van al het moois uit papa’s jeugd. Kortom: leuk voor kleine en grote kinderen.

Tip: het is slim om direct na openingstijd een bezoekje aan het museum te brengen, rond lunchtijd is het aardig vol. Entree: 6,00 Euro voor kinderen, 9,00 Euro voor volwassenen.
Inspirerend Berlijn met kinderenInspirerend Berlijn met kinderen

Ritter Sport Schokowelt: Willy Wonka workshop

Deze chocoladewereld is de Flagship store van het gelijknamige merk in Duitsland. Ritter sprt Welt telt wel 3 verdiepingen: workshop, café, en winkel. Bijzonder is dat de Ritter Sport winkel meer dan 30 soorten chocolade verkoopt. De meest malle varianten zijn hier te vinden. Inclusief specials: ‘zoals the Weed’ of Unicorn special.

Beide binnen 3 dagen uitverkocht, dus alleen nog te koop op eBay. Ritter sport produceert 3 miljoen repen per dag. Publieksfavoriet is Ritter Sport hazelnoten. Mooi meegnomen is de vegan variant. Het grote publiek komt hier om massaal in te slaan. Maar het leukste van deze Sjakie en de chocoladewinkel is de ‘chocolade workshop’.avontuur in Berlijn
beste plaatsen voor avontuur in Berlijn
Inspirerend Berlijn met kinderen

Chocowelt BerlinWorkshop: maak je eigen Ritter Sport

Dit is echt iets voor kleine Willy Wonka’s. Trek een Oompa Loompa pakje aan (een lab-jas). Loop naar de chocoladekraan en vul een kom met een sloot zwart goud. Kies 3 ingrediënten zoals: hazelnoten, marshmallows, koekjes. Roer deze door de warme chocolade en stel je eigen special samen.

Giet het mengsel in de mal. Zet de mal in de koelkast en afwachten maar. In die tussentijd kun je smullen van En helaas ouders, de kinderworkshop is alleen toegankelijk voor kids. Pip en Juup: ‘

Wij hebben een Pip en Juup reep gemaakt. Vast de lekkerste chocolade van de winkel’.

Familiehotel in Berlijn Duitsland?

Stedentrip met kinderen in Berlijn? Dan is Novotel Suites Potsdamer Platz Berlijn’s beste adresje. Het hotel ligt uitermate centraal: nabij Potsdamer Platz en om de hoek van Checkpoint Charly. Handig: metro stopt praktisch voor de deur. Het Novotel Suites Potsdamer Platz is eenvoudig te bereiken met de auto. Zoef met de auto in 7 uur naar Berlijn, en parkeer in de bijbehorende garage. Een verademing!

Er is geen zwembad, maar de suites zijn ruim en de croissants zijn ovenvers. Dit hotel is een komen en gaan van families uit alle windstreken. Ouders wisselen tips met elkaar uit, terwijl de kids in de lobby even met elkaar spelen. Gezellig, en relaxed.

Dit hotel is niet hip, wel schoon en veilig met kids. Er zijn ook familiekamers. Personeel is snel en accuraat: met kinderen is inchecken hier dus een klein feestje. Kortom: wij gaan graag een keertje terug om de new improved Suites te testen. beste familiehotels van Berlijn

Inspirerend Berlijn

Meer toffe activiteiten in Berlijn?https://www.reisachtig.com/beestachtig-berlijn/
Stadswandeling langs Berlijnse klassiekers
Fietstour door Berlijn
De beste vega, vegan restaurants van Berlijn

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: