Het is een beestenboel in Berlijn

De Berlin Zoo, een night tour door het aquarium en het museum für Naturkunde

Berlijn is niet alleen een city, maar ook een echte jungle. Als je maar goed zoekt, kom je allerlei beestjes tegen.  Zo is het Tier park -what’s in a name- is een klein paradijs voor vogels. Maar de Berlin Zoo is een ratjetoe van dieren. Maar in het bijbehorende aquarium is het ‘s avonds pas echt spannend. Sluip na sluitingstijd als een inbreker in het donker door het aquarium. Bewapend met zaklamp krioelt het hier van de insecten, vissen. Spannend! Echte avonturiers gaan de volgende dag op naar het museum für Naturkunde: sta oog in oog met een gigantische T-Rex, ga net als Freek Vonk uit je dak van deze uit de kluiten gewassen reptielen. Kortom: Berlijn is een beestachtige stad voor iedereen. avontuur in Berlijn

Sluip als een inbreker in de nacht door het Zoo-aquarium van Berlijn

Wat te doen in beasty Berlin? Ga in het holst van de nacht op excursie in het Zoo- Aquarium. Ok, ok, deze tour is niet midden in de nacht. Maar als de maan de zon verjaagt en de Zoo dicht gaat kun je een ‘torch light tour’ door het aquarium van Berlijn maken. Sluip onder begeleiding van een gids langs krokodillen. Ga in het donker met een zaklamp op zoek naar Dory en Nemo. Loop trapje op, trapje af langs bassins met kwallen, en een koraalrif. Laat halverwege de tour een spin of wandelende tak over je arm lopen. Ja inderdaad dat lees je goed. Want tijdens de tour maak je ook kennis met de kleinste en grootste, levende creaturen van het aquarium. Deze zaklamp tour is een bijzonder toffe ervaring voor de hele familie.

Het aquarium is het huis van meer dan 9.000 dieren. De dieren leven verspreidt over 3 verdiepingen in 250 bassins of tanks. Er zijn kwallen, tropische en inheemse vissen, krokodilachtigen, reptielen en veel insecten. Praktische info: tickets zijn niet inbegrepen bij de prijzen van een bezoekje aan de Zoo. Moeten dus separaat worden gekocht. Prijzen: omstreeks 15 Euro p.p.

beste plaatsen voor avontuur in Berlijn

Inspirerend Berlijn

avontuur in Berlijn

beste plaatsen voor avontuur in Berlijn

Jurassic Park in Berlijn

Bezoek het Museum für Naturkunde: alias het Natural history museum. Dit lijkt een vreemde eend in de bijt, maar dit naruurhistorisch museum barst van de (oer)dieren. Dit is het eldorado voor dino-fans. Het pronkstuk van dit museum is ‘werelds grootste dinosaurus skelet. Ook de oervogel Archaeopteryx trekt dagelijks een miljoenenpubliek. Dit kunstkabinet doet denken aan het Naturalis, maar is nog veel cooler en goed voor minstens 2 uur vermaak. Loop langs een soort mini Darwin centre: een enorme collectie dieren op sterk water. Vergeet ook de afdeling met opgezette dieren niet. Met meer dan 30 miljoen verzamelobjecten, een tentoonstellingsruimte waar je u tegen zegt plus een onderzoeksafdeling is dit Duitslands grootste Natuurhistorisch Museum. Samen met Robbert, Pip (10) en Juup (8) is Reisachtig op jacht gegaan naar de giants uit de oertijd. Een indrukwekkende en unieke ervaring in Berlijn.

Iconen uit de prehistorie

Pip: ‘Die dinosaurussen zijn echt reusachtig, nemen de hele zaal van het museum in beslag. Dit heb ik nog nooit gezien. Maar wanneer leefde deze beesten nu eigenlijk?’ ‘Eh… 100 miljoen jaar geleden in het Mesozoïcum leefden de dinosaurussen. Het Mesozoïcum bestond uit 3 perioden: het Trias, Jurassic en Cretaceous. Gedurende deze periode splitste de aardbol zich geleidelijk in kleinere continenten. De bijbehorende veranderingen in het klimaat en de vegetatie hadden invloed op de Dino’s. Veranderingen in het ecosysteem zorgden er uiteindelijk voor uitsterven van dinosaurussen’. Tot zover een stukje geschiedenis. Tip: bezoek het museum für Naturkunde bij voorbaat op een doordeweekse dag. In het weekend is het slim om er als de kippen bij te zijn (rond 10.00 uur). Dit is namelijk een populair museum.

de godin van de kunst

Athene de godin van de wetenschap

avontuur in Berlijn

beste plaatsen voor avontuur in Berlijn

fietstocht door Berlijn

Berlin Zoo: het troeteldier van Europa

Tip: 3 Bezoek de Berlin Zoo. Evenals het museum für naturkunde is de dierentuin van Berlijn een populaire hang-out. Anders dan bij ‘de dino -expo’ is dit een showcase van prachtige-levende-en levendige dieren. Van flamingo tot zee-otter. Met meer dan 1.350 soorten is het hele dierenrijk vertegenwoordigd. De Zoologischer Garten Berlin is Duitsland’s oudste dierentuin (1844). En met meer dan 3,5 milj. bezoekers per jaar is dit ook nog eens Europa’s best bezochte dierentuin. De Berlin Zoo is een flinke jongen. Met de komst van de nieuwe leeuwenverblijven (2019) barst de Zoo bijna uit z’n voegen.

Toegegeven, dit is een prachtig dierenpark met mooie paviljoens in art-deco stijl. Maar wat vinden onze jonge experts ervan? Juup: ‘De apen zijn wel zielig, die moeten vandaag binnen spelen. De rest van de dieren loopt rond in mooie hokken. En ze zijn allemaal erg leuk. Vooral de nijlpaarden. O en de pinguins, Bao Bao de reuzenpanda. O en Knut het beertje leeft niet meer. Jammer genoeg zijn wij maar kort in de dierentuin geweest’. Ik: Eh Juup, we hebben ons ruim een halve dag in de Berlin Zoo vermaakt, maar blijven de volgende keer wel logeren’. Praktisch: een bezoekje aan de dierentuin is ook nog eens voordelig: 35 Euro voor Zoo plus aquarium voor de hele familie. gids voor de fietstocht door Berlijn

avontuur in Berlijn
beste plaatsen voor avontuur in Berlijn

Inspirerend Berlijn met kinderen

Meer toffe dingen doen in Berlijn? Houd Reisachtig in de gaten:)