Europa in een weekend? Europapark!

 

Plaatsen Om Te Bezoeken in Europa

Rome is om te dromen

Op naar het beste themapark van Europa, en tevens het grootste pretpark van Duitsland: EuropaPark. In dit themapark kun je in 1 weekend een heel rondje Europa doen! En met 15 verschillende bestemmingen, 100 verschillende thematische attracties raak je nooit uitgekeken. Wandel in no time van Frankrijk, Italië naar Griekenland, hop via Italië, naar IJsland naar verschillende Europese landen. Waan je in de mooiste bestemmingen …En dat voor slechts 60 euro p.p per dag!

Beste Plaatsen Om Te Bezoeken in Europa

Ijsland!

Dit beste uitje over de grens is gemaakt voor jong en oud. Hier hoef je als kind dus nooit stil te zitten! En de ouders? Die doen lekker mee. Hop met de hele familie van land naar land, van attractie naar attractie en enjoy the ride. Want maar liefst 8.300 km aan achtbanen kunnen thrill seekers en lefgozers helemaal los.

Maar ook jonge kinderen, oma’s en opa’s zijn hier helemaal in hun element. Niet voor niets trekt EuropaPark Duitsland jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers In dit artikel leg ik je uit waarom je het leukste amusementspark in het Zwarte woud van Europa eens moet bezoeken.
Weekendje Europa Park

Plaatsen Om Te Bezoeken in EuropaLekker met de meiden

Samen met Juup (8), Pip (10) vriendin Tessa, en Belle (10) bezocht Reisachtig EuropaPark. Maar tussen ons gezegd en gezwegen…ik haat attractieparken. Ben namelijk niet dol op gierende drukte, misselijkmakende attracties en fastfood. Maar mijn kids denken hier heel anders over. En guess what? na een weekend  ben ik om. Dit is echt een uniek thematisch park. Het thema is tot in de puntjes uitgewerkt. Het park beslaat 150 voetbalvelden, is groen en ruim opgezet. En zelfs het eten is bijzonder goed.

Welke attracties zijn geschikt voor jonge kinderen?

Europa-Park biedt een breed scala aan speciale kinderattracties, zoals carrousels, draaimolens en kleine achtbanen. Deze zijn leuk, veilig en omheind met hekjes Daarnaast zijn er ook shows, speeltuinen en interactieve zones waar kinderen kunnen spelen.

Themapark met Michelinster

In dit pretpark zijn 60 verschillende thematische restaurants te vinden. Van pizza, tot koffiehuis, franse brasserie tot ‘sterrenstek’.  Jazeker…EuropaPark’s restaurant Ammolite heeft zelfs 2 Michelinsterren in de wacht gesleept. Ook fijn: aan allergieën, en diëten is gedacht. Vegetarisch, vegan glutenvrij is op dit park -in alle Europese landen- geen enkel probleem. Daarbij zijn alle restaurants ook nog heel betaalbaar, dus dat scheelt. Tip: bestel een drankje bij rollercoaster restaurant Foodloop.

Het beste van EuropaPark?

Met meer dan 100 attracties is dit lastig kiezen, maar dit zijn de publieksfavorieten (in willekeurig volgorde). Dol op achtbanen? Deze moet je niet missen…

  • Silver Star. Deze mega coaster is met 73 meter de vetste en met een rit-duur van 4 minuten ook nog eens de langste van het hele park. Dus handjes in de lucht en met 120 km door de bocht.
  • Wodan (IJsland). Deze achtbaan is gemaakt van hout. Race -shaken en stirred- met 100 km per uur door de bocht.
  • Blue Fire (IJsland). Deze rollercoaster heb ik zelf getest. En de rit begon gelijk al goed. Medepassagier naast mij (jongetje van 11): ‘Hey je ziet al wit voordat we zijn begonnen’. Deze rit gaat over de de kop, door een schroef en lijkt langs afgronden van een klif te lopen. Duizelingwekkend! Kortom: de ideale cliffhanger voor dare devils.

 • Voletarium (Duitsland). Maak -letterlijk in geuren en kleuren- een gesimuleerde 4D vlucht over Europa in het vliegend theater.
 • Atlantica Supersplash (Portugal). Roetsj met 80 km naar beneden en maak een big splash! Gegarandeerd een giller.
 • Arthur en de Minimoys. Zweef in een soort hangende achtbaan door het filmische leven van de Minimoys.

De leukste attracties volgens jonge experts

Ben je net als ik geen held, of bezoek je Europa-Park met jonge kinderen? Volgens onze jonge kenners zijn dit de leukste attracties van Europa-Park. Ga ‘fjord raften’ (waterbaan) of maak een ‘whale tour’ in Ijsland. Tip van Juup(8) Ga naar Engeland en stap in de crazy taxi. O, en als je dan toch in de buurt bent ‘loop even vanuit Engeland naar Ierland’ voor de leuke speeltuin. De tip van Pip (10) Italië is ook een heerlijk land . Zelfs met slecht weer kun je in de ‘Volvo Da Vinci’ door de lucht fietsen, of in een Venetiaanse gondola stappen. Belle (10): ‘De dino’s en de kinderachtbaan zijn ook heel leuk, en de waterattracties. Eh eigenlijk vinnik bijna alles leuk’. Pip: ook waterpark Rulantica is gaaf.

Geinige weetjes

 • Europa-Park is opgezet door de Mack familie: producent van achtbanen. Daarmee is Europa-Park een showcase van Mack rides roller coasters.
 • Aan de liveshows werken maar liefst 340 artiesten, uit 30 verschillende landen mee.
 • Het park bestrijkt 8.300 km aan achtbanen.
 • Jaarlijks gaan er 366.000 pizzapunten over de toonbank.
 • Er worden 380.000 crêpes per jaar gebakken .
 • Eind 2019 gaat het nieuwe waterpark genaamd Rulantica open.
 • Met een entreeprijs van 52,50 is dit park voordeliger dan Disney. Een kaartje is een tikje duurder dan de entreeprijs van de Efteling.

Hoe kom je in Europa-Park?

Europa Park ligt in Het Duitse plaatsje Rust. Pal in het rustige zwarte woud. Nabij de Zwitserse grens, de Vogezen en vlakbij Karlsruhe. Dus  goed te combineren tijdens een vakantie naar Frankrijk, Zwitserland of Duitsland. Vanuit Nederland is het 6 uur rijden, maar met het OV Kan ook zie mijn artikel over Rulantica.

Tip: kon je aan het einde van de middag aan in het park en overnacht je in 1 van de Europa Park hotels? Dan kun je tegen een gereduceerd tarief met korting de rest van de middag Europa- Park in.

Waar overnachten in Europa-Park?

Europa-Park biedt verschillende accommodatie-mogelijkheden, waaronder themahotels zoals het Bell Rock, vakantieparken en een camping. Er is voor iedereen wat wils, en in iedere prijscategorie: zoals het betoverende Rulantica Europa Park Hotel. Meest voordelige optie? Camp Resort. Overnachten in Europa-Park biedt gasten exclusieve voordelen: zoals vroege toegang tot het park en gratis parkeren.

Voordelig verblijven Europa-Park?

Boek een appartement, vakantiehuisje of AIRBNB in Rust. Dit kan al voor 75 euro per nacht. Je verblijft dan niet op het terrein van Europa-Park, maar bent wel heel snel ter plaatse. De gratis pendelbus van Europa-Park  brengt je van het park naar het stadje en vice versa. De dienstregeling en opstapplaatsen voor de pendelbus zijn te vinden op de officiële website van Europa-Park.

Wat zijn de openingstijden?

Europa-Park is doorgaans geopend van eind maart tot begin november. Gedurende deze periode is het park dagelijks geopend, met uitzondering van enkele rustdagen. De precieze openingstijden kunnen variëren, dus het is raadzaam om de officiële website van Europa-Park te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Wat kosten tickets?

De ticketprijzen voor Europa-Park zijn afhankelijk van factoren zoals: leeftijd, het type ticket (bijvoorbeeld een dagkaart of een combiticket met Rulantica) en het seizoen. Doorgans kosten tickets rond de 60 euro per volwassen, kinderen 49 euro. Tweedaagse tickets: 90 euro. Er zijn ook combinatietickets met Rulantica: Ride and Slide, maar deze zijn niet altijd beschikbaar. Meest voordelige tickets? Dat zijn arrangementen met overnachting, ontbijt en entree. Kortingen zijn er af en toe, maar meestal niet in het hoogseizoen.  Meer info? https://www.europapark.de/en

Europa-Park

Spaans themagebied

colosseum Europa Park

Colosseum

Waar overnachten in Europa-Park?

Tip: voordelig overnachten op Europa-Park? Overnacht voor 95 Euro per nacht in een rustieke blokhut, tipi of huifkar op het camp resort (de glamping) van Europa-Park. Zeker met kinderen is dit een aanrader. Overnacht als een cowboy -nieuwe stijl- in een huifkar, of slaap als een indiaan in een tipi tent.

Alle accommodatie is verwarmd, dus in de winter is dit wel zo fijn. Dit is een sfeervolle camping, nabij de entree van het park. Daarbij is het ontbijt in cowboy-stijl een aanrader. Opvallend: het sanitair is opvallend schoon. Nadeel van de blokhut: de blokhut is nogal gehorig, een huilende baby of snurkende buurman?…neem oordopjes mee.Camping Europa Park
Eten en drinken Europa Park

Camping Europa Park

Blokhut

Beste Plaatsen Om Te Bezoeken in Europa

Camp resort

Wil je de omgeving bekennen, of je vakantie in Duitsland nog even verlengen? Blijf gewoon nog een weekendje in de omgeving hangen. Reisachtig heeft alvast een mooie stad voor je uitgezocht.

 

 

 

 

Hoogtepunten Karlsruhe-Pak mee!

Meer topthemaparken in Europa?

Puy du Fou|Frankrijk’s beste themapark

De leukste themaparken van Frankrijk

Legoland Denemarken | Zien en doen met de hele familie

 

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: