Legoland Denemarken

Legoland Denemarken| Zien en doen met de hele familie

Wat te doen in Legoland Billund Denemarken met kinderen en tieners? Legoland Denmark is een van de populairste attractieparken van Europa en biedt een geweldige ervaring voor alle leeftijden. Het park, gelegen in Billund, Denemarken, is opgericht in 1968 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest iconische parken ter wereld. De beste attracties in Legoland Denemarken en enkele tips voor uw bezoek heb ik alvast voor je uitgezocht.

Beste attracties voor kinderen

Voor jongere kinderen biedt Legoland Denemarken tal van attracties, waaronder Duplo Land, Polar Land en Pirate Land. Duplo Land is ideaal voor peuters en kleuters. De Duplo Train, Planes en Airport scoren hoog bij dreumessen. In Polar Land genieten kids van een spannende boottocht langs ijsberen, terwijl Pirate Land een schat aan piratenavonturen biedt, inclusief de piratenboot en de piratencoaster.

Beste attracties voor tieners

Voor tieners is Legoland Denemarken ook tof, al is dit voor thrillseekers niet je van het. Toch zijn er enkele  spannende achtbanen en thrillrides. De populairste attracties voor tieners zijn onder meer de X-treme Racers, de Ghost – The Haunted House en de Polar X-plorer, een achtbaan die door het hart van Polar Land gaat en uiteindelijk een val van 5,5 meter maakt.

Lego wie is er niet mee opgegroeid? Als kind heb ik veel regenachtige zondagen verjaagd met deze kleine blokjes. Ook dochters Pip en Juup raken niet uitgespeeld met dit prachtige speelgoed. Legoland is daarom het ideale excuus voor grote en kleine mensen om een dagje of weekendje naar Legoland Billund te gaan. Dit themapark is grotendeels gebouwd van Legostenen. Het barst er van de kunstige bouwwerken, objecten van Lego. Buitengewoon spectaculair!

Verschillende thema’s

Met maar liefst 9 verschillende thema-area’s hoeft niemand zich hier een seconde te vervelen. Legoland is vooral leuk voor families met (jonge) kinderen. De meeste attracties zijn afgestemd op de leeftijdscategorie 0-11. Minder geschikt dus voor avonuriers. Er zijn tal van geweldige water-rides, shows, roller coasters, games en tal van speelobjecten van Lego. Pip & Juup:’ Legoland krijgt van ons een dikke 9!  Weten waarom? Ik neem je graag mee op een mini-trip door Legoland. Inclusief praktische tips en hemels hotel. Legoland Denemarken

9 Verschillende landen van Lego

Legoland Billund bestaat uit 9 verschillende ‘landen’ (thema’s). Namelijk: Duplo land, Adventure Land, Lego City, Knights kingdom, Mini land, Pirate land, Polar land, Imagination zone en Legoredo Town. Het hart van Legoland is ‘Mini Land’. Een indrukwekkend landje van Lego-blokken.

Mini Land is net Madurodam, maar dan gemaakt van Lego. Absoluut onze favoriet in Legoland. In mini-land zijn verschillende Europese steden nagebouwd als miniatuur land. Alleen al in Mini-land zijn meer dan 20 milj. Legosteentjes verwerkt. Alle bouwwerken zijn tot in de puntjes en van top tot teen nagebouwd. Compleet met werkende voertuigen en bewegende elementen. Uiteraard zijn er ook veel attracties in Mini Land te vinden. Onze kabouters vonden de ‘Lego Safari’ het leukste.
weten over Legoland Denemarken

Duploland

Voor de allerkleinste kinderen is ‘Duplo land’ je van het. Dit is een speelstad oftewel een speeltuin met de looks van een stad middenin Legoland. Dreumesen kunnen los op de glijbaan, spelen met Duplo bricks, klimmen en klauteren. Er zijn ook kleine attracties van Duplo. Zoals een Duplo trein. Cool voor kleintjes.

Pirate Land

Pirateneiland is ideaal voor de kleine kapitein, grote piraten en oude zeeschuimers. Er zijn diverse attracties in en op het water. Ideaal in de zomer. Zoals het piratenschip en schommelbootjes en -jawel – ‘Petes spookhuis’ te vinden.

Pip: “Dit spookhuis is gruwelijk”. Juup: “Nee joh hier is pas echt het lachen”.

Het spookhuis is niet griezelig, wel een kermis van spiegels. Volgens onze kids is vooral de ‘Pirate waterfalls’ (boottocht langs allerlei lego piraten elementen) de bom. In het Pirate Lagoon kun je eindeloos spetteren en sproeien met water. Een heerlijke waterspeeltuin.
genieten in de Filippijnen met kinderen

Knights Kingdom

Direct naast de Piraterij ligt ‘Knights Kingdom’. Een middeleeuws dorp voor prinsen en prinsessen. Strijk neer bij de riddershow (viermaal daags). Doldwaze slapstick voor kids. Pip: ‘Oeioeioei er valt weer een ridder in het water.’ De achtbaan ‘De draak’ hebben wij geskipt. Onze meiden zijn helden op sokken. Overigens is deze achtbaan alleen toegankelijk voor kinderen met een minimale lengte van 1 meter.
Dingen om te genieten in de Filippijnen

Adventure Land

Avonturenland is een concentratie van meeslepende achtbanen en attracties van Legoland. Zoals the Wild mouse, en de X-treme racers, Jungle racers. Ideaal voor papa’s en energieke kids. Lekker knallen? Ga naar de Temple. Maak een ritje door Egypte. Stap in een Explorer-SU en schiet met een laser gun op bewegende doelen. Liever iets rustiger aan doen? Er is ook een speelterrein met een Egyptisch thema. 

Polar Land

Even de kou opzoeken en een penguin ontmoeten? Duik de Noordpool in. In Polar Land staan de Noord en Zuidpool centraal. Spring in een ijsscooters, of laat je omscholen tot ijspiloot in de ‘Ice-polar school’. Thrill seekers kunnen non-stop over de kop en los in Polar -Xplorer. Houd er overigens rekening mee dat kinderen voor de meeste attracties langer dan 120 cm. moeten zijn.

StarWars Wing

Voor de echte Lego freaks en Starwars liefhebbers is er een complete Starwars afdeling in het park opgezet. Spektakelstuk van dit departement is de ‘de X Wing Starfighter’. Een imposante kopie van the real deal. Dit schip is ‘larger than life’ en is opgebouwd uit meer dan 12 miljoen stenen. Alle Starrwars-sterren stralen in het paviljoen voor stuk even mooi gemaakt. Dus ‘join the force’ en vlieg door naar Legoland.

Waar ligt Legoland Denemarken eigenlijk?

Billund is een rustig dorpje in het midden van Jutland in Denemarken. Het dorp zelf is niet zo bijzonder Uniek is wel dat het leven in Billund draait om het bekendste pretpark van Denemarken: Legoland. In dit attractiepark  is gemaakt met meer dan 50 miljoen Lego stenen. Er zijn meer dan 50 attracties. Legoland trekt jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers. Kortom Billund’s grootste troef is gemaakt van Lego steentjes.

Praktisch

Hoe kom je in Legoland? Met de auto is het omstreeks 6-7 uur rijden naar Billund. De snelste weg naar Legoland? Vlieg in 2 uur tijd naar Billund airport. In het hoogseizoen is het park vaak van 10.00 tot tot 21.00 uur open, in de rest van het jaar van 10.00 tot 18.00 uur. In maart en november is het park grotendeels gesloten. Bestel kaarten voor Legoland vooraf online en bespaar tijd en geld. In het hoogseizoen en in het weekend zijn de wachtrijen buiten lang, maar binnen is het feest!

Tips

Bekijk online wat de wachttijden en drukste dagen zijn. Download de Legoland App incl. kaart. Zo krijg je vooraf een goed beeld van wat er te zien en te doen is. Er is een giga-parkeer terrein. Loop vanaf het parkeerterrein in 5 minuten naar de ingang. Bestel kaarten vooraf online. Dit is niet alleen voordeliger, maar voorkomt onnodig wachten bij de kassa. Bij de ingang zijn overigens ‘name tags’ voor kinderen verkrijgbaar, handig!

Bijzonder overnachten nabij Legoland?

Overnachten in Koldingsfjord

Van Nederland rijden we in een dikke 7 uur naar Kolding. Hier overnachten we in het imposante Koldingfjord resort. Dit enorme hotel ligt pal aan het fjord van Kolding en kijkt uit op het prachtige meer. Wat ooit een sanatorium voor kinderen was, is nu een indrukwekkend hotel. Klassiek en statig van buiten, modern getint van binnen. Dit is onze eerste ontmoeting  in Denemarken met Deens design. Met mooie design klassiekers van o.a. Finn Juhl.
Legoland Denemarken

Vorstelijk dineren

Na een lange reisdag kun je lekker bijkomen in het zwembad, en de sauna van Koldingfjord resort. Of stap eens op een ‘resort fiets’. Rij een rondje langs alle bijgebouwen en bijbehorend groen. Pip en Juup spelen in de speeltuin, en trappen een balletje op het enorme grasveld. Als de magen knorren schuiven we aan in het restaurant. En al snel is duidelijk: ook het eten is prinsheerlijk.

Slapen als de prinses op de erwt

Als Doornroosje slapen we in een fijne familiekamer. Na een overvloedig ontbijt verlaten we het Deense paleis het Loo en rijden in 40 minuten richting Legoland. Overigens kun je ook dichterbij of zelfs in Legoland logeren. Omdat omringende hotels schreeuwend druk zijn, en de prijs/ kwaliteit minder is geven wij de voorkeur aan Koldingfjord. Voor het zelfde geld zit je op een prachtige locatie in het groen nabij Legoland.
weten over Legoland Denemarken
Dol op themaparken? Europa barst er van! De leukste themaparken van Frankrijk
Europa park Duitsland

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: