Rulantica Europa-Park

Rulantica waanzinnig waterpark van Europa-Park| 15 tips in deze gids

Alles halen uit je bezoek aan Rulantica: zwembad van Europa-Park in het Zwarte Woud van Duitsland? Dit zijn onze ervaringen en 15 tips in één complete gids. Met talloze waterglijbanen, omheind kinderzwembad, strand met golfslagbad en relaxte welness is Rulantica als een ‘all you can eat buffet’: er is voor ieder wat wils.

Dus plenty plezier voor peuters, pubers, ouders- opa’s en oma’s om je (golf)slag te slaan?… In deze minigids deel ik mijn ervaringen. Uiteraard met waardevolle informatie over de glijbanen, attracties, ticketprijzen prijzen en voordeel, en vertel ik je meer over een eventueel verblijf in het Rulantica Europa-Park Hotel.

Wat is Rulantica?

Samen met Pip (14) en Juup (12) maakte Reisachtig een uitstapje naar Rulantica. Éen van de grootste en populairste waterparken van Europa. Want? Dit waterparadijs is een mooie mix van spannende glijbanen in zwembaden, talloze voorzieningen voor jonge kinderen, tieners en volwassenen.

‘Oei! Er zijn meer +30 glijbanen, waterattracties in binnen- en buitenbaden. Dus voordat we naar Rulantica gaan moeten we een plattegrond bekijken en bedenken wat we allemaal willen en kunnen doen in 1 dag’. zegt Juup

Waarop ik antwoord: ‘Maar ik hou niet zo van zwemmen of duizelingwekkende glijbanen, dus een hele dag in waterwereld Rulantica lijkt me wat te veel van het goed. Maar er zijn ook avondtickets’. En vooruit, de kinderen doen wat water bij de wijn en andersom. En dus combineren we twee dagen Europa-Park met een avondje let’s roll in Rulantica. Hoe dit afloopt vertel ik later in dit artikel…Rulantica zwembad

Waar is Rulantica op gebaseerd?

Het concept is geïnspireerd op mythes uit Scandinavische landen in combi met een dosis fantasie uit de Europa-Park design koker. Het park telt 14 Nordic themagebieden, elk met zijn unieke attracties en tof ontwerp verspreid over een binnen- en buitengedeelte dus met binnen en buitenbaden. Tip: De buitenzones Svalgurok en Snorri Strand zijn alleen geopend van mei tot september.

Wat zijn Populaire thema’s?

Er zijn veel toffe thema’s zoals het glijbanenbastion genaamd Svalgurok (buitenbad). Of wat dacht je van Nordiskturn? Deze zone is gebaseerd op de Vikingen-wereld met als midden en hoogtepunt een de 30 meter hoge toren. Voor kinderen is Kip Strand erg geinig. Een enorm piratenschip nodigt uit om in het schip en bijbehorende wrakken te spelen en van glijbanen te suizen. Kortom: 1 grote speeltuin in het water. Overigens is er voor peuters en kleuters een eigen omheinde zone gemaakt. Dus ook kleine kinderen kunnen zich helemaal gek vermaken.

Veel glijbanen zijn te vinden in themagebied Vinterhal. Een echte eyecatcher van dit themagebied is Svalgur: een zeeslang gemaakt van glijbanen. Wil je alle themagebieden in één keer zien? Lazy river Snorri’s Saga maakt een rondje Rulantica. Dus stap in een band en drijf op je gemakje langs de attracties. Wat mij betreft een topuitvinding. 

Hoe zit het met wachttijden?

Per dag kan Rulantica zo’n 5000 bezoekers ontvangen, toch voelt het waterpark niet overvol aan, omdat bezoekers zich over het enorme park spreiden. Tip: Vroeg in de ochtend of later in de dag zijn vaak rustiger, waardoor je minder lang hoeft te wachten. Daarnaast kun je gebruikmaken van de virtuele wachtrij, waarbij je een tijdslot krijgt toegewezen en niet in de rij hoeft te staan.

In de avond is het ook vaak heerlijk rustig. Zeker aan het einde van de avond: tenminste als je in het laagseizoen een duik wil nemen. Een avond- of moonlight ticket is daarom een aanrader. Tip: de app en plattegrond met real time wachttijden helpen je om zoveel mogelijk uit je dag, of avond Rulantica te halen. Al is het gekkenwerk om alles in een halve dag te zien en te doen. De app is te downloaden op de website van Rulantica. Een plattegrond staat onderaan dit blog.Themagebieden Rulantica

Wat zijn de leukste glijbanen?

Enkele van de meest populaire glijbanen in Rulantica zijn:

 •  Stormøren – reusachtige, pittige glijbaan met draaikolkachtig bochtenwerk biedt een rit met een twist!
 • Vikingløp: het grootste glijbanenblok in Rulantica. Met 8 glijbanen op een rij is dit ook de grootste raceglijbaan van Europa. Ideaal voor een wedstrijdje met vrienden, of familie. Spring op een mat en gaan!
 •  Dugdrob- in themagebied Rangkanor. Deze glijbaan had een idee van Hans Klok kunnen zijn. Want zodra je de glazen cabine instapt verdwijnt letterlijk en figuurlijk de bodem onder je voeten. Gegarandeerd een snelle drop down dus. En daarbij een mooie verdwijntruc.
 • Stormvind- Midden in Vinterhal kun je met z’n twee als een wervelwind naar beneden suizen. Stap in een duo band en draai halverwege de rit een rondje. Deze topper is net een wasmachine!
 • Isbrekker- in Vinterhal. Isbreker is als een mix tussen een glijbaan en katapult. Op deze tweebaans glijbaan zoef je naar beneden, maar het einde van de rit wordt je in het water gelanceerd. Om te gieren!Plattegrond Rulantica

Wat te verwachten van de zwembaden?

Onze ervaringen met de zwembaden en attracties? Dochters Pip en Juup hebben enorm genoten, al was er veel onderlinge keuzestress: want wat als de ene tiener de voorkeur geeft aan snelle glijbanen en de andere aan familieattracties? Dan is er al snel ’trouble in paradise’ kan ik je vertellen. Maar door sommige zwembaden en zones gezamenlijk te bezoeken en andere solo is een dergelijk issue zo opgelost.

Zoals aangegeven aan het begin van dit artikel ben ik geen liefhebber van zwembaden, en eigenlijk ook niet van attractieparken. Maar Rulantica is net als Europa-Park mooi gemaakt, en is in de avond als het donker wordt en alle lampjes aangaan een klein sprookje om te zien. Daarbij heb ik me prima vermaakt met en zonder kids. Want terwijl de meiden zich haastte om van het golfslagbad, van de ene naar de andere glijbaan te snellen heb ik heerlijk gerelaxt. In buitenbad Frigg Tempel is het in de zomer goed chillen op een strandbed in de zon. Maar ook in de winter zit je in het warme water helemaal goed.

Skog Lagune en Frigg Tempel in combinatie met saunacomplex Hyggedal zijn de relax-zones waar je even bij kunt komen. Let op: voor Hyggedal is een toeslag vereist. Samen met de meiden heb ik enkele glijbanen geprobeerd. Mijn persoonlijke favoriet? Vildstrøm: een brede, relaxte, kronkelende glijbaan met stroomversnellingen die van binnen naar buiten loopt is tof. Ook Överstor is een aanrader. Deze familieglijbaan is zo breed dat je met z’n allen hand in hand naar beneden kunt glijden. Kortom: zeker voor herhaling vatbaar, al is Rulantica het met de hele familie plus opa en oma vast nog leuker.Beste van Rulantica

Hoe kom je in Rulantica en Europa-Park?

Met de auto zoef je vanuit Nederland zo in 6-8 uur naar Europa-Park’s Rulantica in Rust Duitsland. Parkeren kan zowel bij Europa-Park als waterwereld Rulantica: op 5 autominuten van Europa-Park. Met het OV? Neem de EuroCityExpress Frankfurt-Milaan. Deze stopt twee keer per dag op station “Ringsheim/ Europa-Park.Neem van hieruit Europa-Park & Rulantica-bus (lijn 7231/7200) (lijn 7231/7200) naar Rulantica, of Europa-Park en hotel Bell Rock. Want Deze lijnbus pendelt dagelijks regelmatig tussen het treinstation Ringsheim en Europa-Park.

Wat kosten tickets en zijn er aanbiedingen?

Ticketprijzen, aanbiedingen, kosten Rulantica hangen af van seizoen, tijdstip, leeftijd en gekozen arrangement. Een  arrangement met overnachting is vaak goedkoper dan losse tickets alleen, combi-tickets zijn ook voordelig maar niet vaak beschikbaar.

Tip: Met de zogenaamde hot deals krijg je 20 procent korting op tickets voor beide parken, en overnachting met ontbijt in 1 van de Europa-Park hotels. Plus half uur eerder entree. Tip: boek tickets vooraf online, aan de kassa betaal je een meerprijs van omstreeks 8 euro. Wat zijn de openingstijden? Rulantica is dagelijks van 9.30 tot 22.00 uur geopend (24 en 25-12 gesloten / 31-12 tot 19.00 uur geopend).

 • Wat kost een dagticket? Een dagticket voor volwassenen kost omstreeks 44 euro, voor kinderen is dit 41 euro.
 • Een dagticket is van 9.30 tot 22.00 geldig.
 • Wat kost een avondticket? Voor volwassenen: 41- euro, voor kinderen 38- euro. Toegang van 17.00 tot 22.00.
 • Wat is de voordeligste entreeprijs? Een Moonlight ticket! Namelijk 31- euro voor volwassenen, 28 euro voor kids. Toegang van 19.00 tot 22.00.
 • Kinderen tot 3 jaar krijgen gratis entree.
  Bestaat er een combiticket? Het “Ride & Slide Ticket” combinatieticket geeft dagtoegang tot Europa-Park en avondtoegang tot Waterwereld Rulantica en is in bepaalde actieperiodes online verkrijgbaar. 
Eten en te drinken in Rulantica?

Zowel binnen en buiten zijn zwembadbarretjes en horecagelegenheden. Zoals: enkele restaurants met fast food en comfort food. Horecagelegenheden zijn er genoeg. Eten is simpel: pasta, pizza en meer. Maar wel betaalbaar en gewoon ok. Er is ook een Panoraamabar dus zelfs als je niet wil zwemmen kun je hier lekker zitten.

Waar overnachten Rulantica?

Krønasår is het bijbehorende hotel van Rulantica, en ligt tegenover het waterpark. Dus je kun zo vanuit je bed met je badjas het waterpark inrollen en andersom. Het hotel is ontworpen in de stijl en sfeer van Rulantica. Met zijn thematische inrichting en comfortabele kamers is Krønasår het meest luxe hotel van Europa-Park. Er zijn kamers beschikbaar in verschillende categorieën en klasse. Van superluxe suite, via familiekamer tot tweepersoonskamer zonder fratsen en alles er tussen in.

Welke faciliteiten biedt Kronosar? Uiteraard een restaurant met uitgebreid menu. Nog even nazitten? dat kan in de hotelbar. Daarnaast biedt Kronøsår een wellness met een sauna, fitnesscentrum en (buiten)zwembad. Hoe kun je een verblijf in dit nieuwste hotel van Europa-Park boeken? Dat kan rechtstreeks via de website van Rulantica, of via andere bekende boekingssites. Vergelijk prijzen online vooraf, dat kan behoorlijk schelen. Zijn er speciale arrangementen of kortingen bij Kronosar? Die zijn er af en toe, maar meestal niet in het hoogseizoen. Er zijn overigens nog veel meer hotels op Europa-Park.Hotel Krønosår

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: