El Nido Palawan met kinderen

Ontdek de magie van El Nido met kinderen| 12 tips

EL NIDO IN PALAWAN FILIPPIJNEN VOOR GEZINNEN

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke vakantiebestemming voor het hele gezin, dan is El Nido in de Filippijnen een absolute aanrader. Met adembenemende stranden, kristalhelder water en tal van kindvriendelijke activiteiten is El Nido een perfecte bestemming voor een gezinsvakantie. Maar voordat je op vakantie gaat? In dit artikel vind je de meest gestelde vragen, activiteiten, bezienswaardigheden en tips over El Nido Filipijnen met kinderen.

VRAGEN EN ANTWOORDEN

  • Is El Nido geschikt voor een vakantie met kinderen? Ja, El Nido is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. Met veilige en kindvriendelijke stranden, activiteiten en attracties voor kinderen en tieners.
  • Wat zijn de beste activiteiten met kinderen in El Nido? Snorkelen, eiland-hoppen, kajakken en paddle boarden. Spelen op het strand, en nieuwe culturen ervaren.
  • Zijn de Filipijnen veilig met kinderen? Ja, El Nido en de Filipijnen zijn over het algemeen veilig.
  • Zijn er kindvriendelijke accommodaties in El Nido? Ja, er zijn genoeg kindvriendelijke accommodaties in El Nido, waaronder gezinsvriendelijke hotels en resorts.
  • Welke restaurants in El Nido zijn goed voor kinderen? Er zijn verschillende restaurants in El Nido die geschikt zijn voor kinderen, waaronder Italiaanse, Mexicaanse en Filipijnse restaurants. Sommige restaurants hebben zelfs kindermaaltijden op het menu staan.
  • Welke tijd van het jaar is het beste om naar El Nido of de Filipijnen te gaan? De beste tijd om El Nido met kinderen te bezoeken is tijdens het droge seizoen, van december tot mei. In deze periode is er geen regenseizoen.

WAT doen IN EL NIDO PALAWAN met kinderen?

De attractie in El Nido is niet het stadje zelf, maar de Bacuit Bay. Wat een schoonheid! Tientallen eilanden, groene rotsformaties, lagunes vormen een uniek landschap midden in zee. En voor je het weet strand je op een van de eilanden waar Expeditie Robinson in de Filippijnen is opgenomen.

Hier is het goed snorkelen en duiken. Bacuit Bay barst van de prachtige vissen en koralen. Je kunt de baai het beste bewonderen vanaf een boot. Duikverslaafd? Maak de oversteek van El Nido naar Coron Island, en zwem in een Japans scheepswrak uit de Tweede Wereldoorlog.

MAAK EEN BOOTTOCHT LANGS EILANDEN

El Nido is ideaal voor actieve vakantiegangers en niet actieve mensen.Er worden in de haven van El Nido talloze relaxte boottochten aangeboden: van dagtochten tot 5-daagse eilandtochten. Genaamd tour A tot en met C. Een boottocht is leuk met de hele familie. Wij gaan voor tour C van Leatherback cruises: inclusief snorkelen en stukje kano varen, (1400 PHP) en tour A (1200). De meeste boottochten vertrekken rond 9 uur ’s ochtends en keren tussen 16 en 17 uur ’s middags terug naar El Nido. Lunch is inbegrepen, evenals snorkel, kano en zwemvest.

 

things to do in Palawan

5 EILANDEN IN ÉÉN KLAP

Het leuke van boottour C is dat deze bij verschillende snorkel-plekken aanmeert. Daarbij voert deze tour in principe langs 5 verschillende eilanden. Maar niet altijd. Vanwege slecht weer is de zee ruw, en genadeloos. Het snorkelen naar Hidden beach, valt daardoor in het water. En dus wijkt de boot uit naar Helicopter Beach. JUUP:’Brrrr als je van de boot af naar de eilandjes zwemt is het heel koud. Het water is nu niet doorzichtig. Ik heb wel wat kleine vissen gezien’.

Ondanks het weer zit de stemming er goed in. Een Filipijnse familie: vier zussen die zichzelf de ‘Fairies’ noemen maken er een mooi feestje van. Katarina houdt zich kranig en tuimelt over de hoge golven. Helaas is onze laatste stop (eilandje) niet bereikbaar, en moeten we deze overslaan. Aan het einde van de middag komt de zon te voorschijn. Schitterend.

ERVARING BOOTTOCHT IN EL NIDO

De volgende dag varen we in klein comité uit. Robbert heeft een ontsteking aan zijn been. Mag vanwege de antibiotica niet in zee, moet daardoor thuis blijven. Balen en dus ga ik alleen met de meiden cruisen. De zon schijnt, onze Filipijnse familie is er ook weer bij. We bezoeken 2 stranden. Commando beach is favoriet bij Pip en Juup. De meiden snorkelen, spelen in het hagelwitte zand en vinden de mooiste zeeschatten. Helaas is het verboden om schelpen uit Palawan uit te voeren.

 

Beste dingen om van te genieten in Palawan

Kano-avontuur in de lagune

Het hoogtepunt van deze expeditie? Dat zijn de kano tochtjes in small Lagoon en Big lagoon. Vanuit de boot stappen we over in een kano.  We peddelen in de smaragd groene lagune. Varen tussen de rotsen door, nemen af en toe een duik in het heldere water. Juup ontdekt zelfs een klein mangrove bos. Pip: ‘Dit is een soort avontuur. Op sommige plekken is het heel stil en hoor je een echo als je praat.’
dingen om van te genieten in Siquijor

Mooiste stranden van El Nido?

Nacpan beach. Een lang uitgerekt schoon strand met helder zwemwater. Uitgeroepen door Lonely Planet als 1 van de mooiste stranden van de wereld. En ja het is hier dan ook heerlijk. Wij zijn de hele dag zoet met golfje springen, chillen, zandkastelen bouwen.

Ook fijn: het is hier niet druk. Er zijn diverse kleine beach bars. Strandstoelen met parasol (400 pesos) zijn ook te huur. Nacpan beach is eenvoudig te bereiken. Stap in een trike en rij in in 45 minuten (1200 Pesos) vanuit El Nido naar dit paradijs.
PalawanEen prachtige rotskunst

Marimegmeg beach

Dit strandjuweeltje is dichtbij El Nido te vinden. Rij met een trike in 30 minuten naar Marimeg beach en geniet van het strand, zee en een vers gebakken visje met gratis ondergaande zon. Dit is een populaire spot onder gezelligheidsdieren. Natuurlijk zijn er nog heel veel meer stranden in de Bacuit bay. De meeste stranden/ eilanden zijn bereikbaar met een boot(tour).

EL Nido town

Ooit was dit een super relaxed backpackers dorp. Nu is het een uit de kluiten gewassen stadje. Een aaneenschakeling van goedkope hostels en top end acco. Iedere vierkante meter is gevuld met eettentjes, winkels. Toch is de sfeer relaxed en is het vooral in de avond een leuke plek. Er is ook een strandje waar je heerlijk aan zee kunt eten. Dit is tevens de opstapplaats voor alle boottours.

El Nido

El Nido town

De downside van dit paradijs? De riolering is naar de tering

‘Mam kijk, een bruine kat. IEUW het is een enorme rat’…. Tja, El Nido kampt met milieu issues- en onfrisse praktijken. De riolering van veel resorts is niet aangesloten, de drek mondt zo uit in zee. Het afval overschot wordt verbrand. El Nido is een beetje smoezelig. In het hoogseizoen trekken 1700 toeristen er dagelijks met de boot op uit. Dit brengt de nodige vervuiling met zich mee. Net als buur Borocay zal El Nido zijn deuren tijdelijk moeten sluiten om z’n zaken op orde te krijgen.

Meer hoogtepunten Palawan

  1. Calauit Safari Park: Het Calauit Safari Park is een uniek wildreservaat met zebra’s, giraffen en neushoorns.
  2. Port Barton: Port Barton is een klein vissersdorpje in het noorden van Palawan, dat wordt omringd door witte zandstranden en kristalheldere wateren.
  3. Tubbataha Reef National Park: Dit nationale park staat bekend om zijn rijke mariene leven en is een van de beste duikplekken ter wereld.
  4. Sabang: Sabang is de thuisbasis van de Puerto Princesa Subterranean River National Park, een ander UNESCO-werelderfgoed topper die bekend staat om zijn ondergrondse rivier.

Waar overnachten in El Nido Palawan?

El Nido Viewdeck. Dit resort ligt pal op de heuvel, verscholen in het groen. Weg van de massa, maar toch op 5 loop minuten afstand van het centrum. Het El Nido Viewdeck verhuurt diverse huisjes. Van basic bamboe cottage tot villa met privé zwembad. Wij logeren enkele dagen in een moderne family room en enkele dagen in een cottage met uitzicht op mierenhoop El Nido. De Viewdeck is een heerlijke plek met en zonder kinderen.Accommodatie El Nido met kinderen

Waar eten in El Nido?

Wij worden regelmatige bezoekers van de Hapyness bar. Een  trendy cocktail bar annex restaurant met Mediterrane gerechten. Ideaal voor vegetariërs en vegans. Neem plaats op een schommel bestel een ijskoude klats, Hummus en falafel. Luister naar de toffe tunes, maak een praatje met het personeel en kijk je ogen uit. Dit is een populaire stek dus vaak is het even wachten op een tafeltje. JUUP: Hier maken ze een soort chips patatjes. En die zijn lekker joh’.Waar eten in El Nido

Restaurants in El Nido

In dit stadje zijn allerhande wereldkeukens vertegenwoordigd. Overigens ligt het prijspeil in El Nido een stuk hoger dan elders. Wij gaan een avondje vreemd en eten bij een food markt in Rizal Street. Een bonte verzameling met verschillende food stalls. Mix & match Italiaanse, Koreaanse, Japanse gerechten van de kaart, en eet aan lange tafels op het gezamenlijke terras. Gezellig, maar niet bijzonder smakelijk.

dingen om van te genieten in El nido

Pizza in Palawan? AL Trove!

Een populaire (semi) Italiaan. Hoera Pizza. En dus gaan we op naar Al Trove. Een gezellig en sfeervol eettentje met pizza pasta en allerhande Italiaans eten.  Je moet er wel wat voor doen… In de rij staan. Maar kinderen, knorrende magen wachten is een slechte combi. Daarom wijken we uit naar de zogenaamde ‘express service’ van Al Trove. Minder gezellig, maar wel snel een smakelijke pizza op tafel. Overigens is restaurant La Lupa ook een prima Italiaans alternatief. Zonder wachtrijen.

Long beach: eindeloos strand

Vanuit El Nido gaan we op naar het strand van San Vincente: long beach. De taxi rit duurt omstreeks 2,5 uur. Kosten: 800 p.p. De meiden spelen in de zee. Let op: de stroming is verraderlijk, het is dus oppassen geblazen met kids. We maken een strandwandeling, lezen een hoek, hangen op een strandbedje, zoeken schelpen, eten op het strand, klooien met zand. Heerlijk. Wees er wel snel bij. In San Vincente is een lokaal vliegveld, evenals talloze resorts. Een nadeel van dit strand zijn de zandvlooien. Al heb ik die niet gezien.Palawan mooiste stranden

Hoe kom je vanuit de Underground river in El Nido?

El Nido: het uiterste puntje van Palawan. Vanuit de Underground River naar El Nido? Zo doe je dat: bij de ingang van de Underground river staan verschillende shuttle busjes. Meestal rijden deze busjes om de 2 à 3 uur van Puerto Princesa (via Sabang) naar El Nido. Het kan dus zijn dat je even moet wachten op een aansluiting. Geen probleem, wachten op het strand in Sabang is geen straf.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: