El Nido Palawan met kinderen

Ontdek de magie van El Nido met kinderen| 12 tips

El Nido: base in Palawan Philippines for families 

If you are looking for a unique and unforgettable family holiday destination, El Nido in the Philippines is a must-see. With breathtaking beaches, crystal clear waters, and plenty of kid-friendly activities, El Nido is a perfect destination for a family vacation. But before you pack your bags? This article contains the most frequently asked questions, activities, sights about El Nido Philippines with children. Including the best tips for a carefree and unforgettable trip.

Questions and answers

 1. Is El Nido suitable for a holiday with children? Yes, El Nido is a great destination for families with children. With safe and kid-friendly beaches, activities, and attractions, kids, teens of all ages will enjoy their time in El Nido.
 2. What are the best activities for kids in El Nido? Snorkeling, island hopping, kayaking, and paddle boarding. Playing on the beach, making sand castles, and discovering new things.
 3. Is it safe to travel to El Nido with children? Yes, El Nido is generally a safe place for families with children. However, it is always important to take the necessary precautions.
 4. Are there any child-friendly accommodations in El Nido? Yes, there are plenty of kid-friendly accommodations in El Nido, including family-friendly hotels and resorts. It is always a good idea to book in advance and inquire about the facilities for children, such as swimming pools, playgrounds and kids’ clubs.
 5. Which restaurants in El Nido are good for kids? There are several restaurants in El Nido that are suitable for children, including Italian, Mexican, and Filipino restaurants. Some restaurants even have play areas and children’s meals on the menu.
 6. What time of year is the best to visit El Nido with children? The best time to visit El Nido with children is during the dry season, from December to May. During this period the weather is pleasant and the beaches and activities are accessible.
 7. Should we be concerned about the health of our kids? While there are no specific health risks in El Nido, it is always important to take the necessary precautions to protect the health of your offspring. Such as drinking tap water, being careful with dirty swimming water.
 8. What is there to experience? Below are lots of tips for the whole family.
 9. Want to know what the Philippines has to offer with children ? I wrote a complete travel guide about it in 5 articles.
So what are you doing in El Nido Palawan?

The attraction in El Nido is not the town itself, but the Bacuit Bay. What a beauty! Dozens of islands, green rock formations, lagoons form a unique landscape in the middle of the sea. And before you know it, you will be stranded on one of the islands where Expedition Robinson in the Philippines is included.

Here it is good snorkeling and diving. Bacuit Bay is bursting with beautiful fish and coral. The bay is best admired from a boat. Dive addict? Make the crossing from El Nido to Coron Island, and swim in a Japanese shipwreck from World War II.

Take a boat trip along islands

El Nido is ideal for active people… and lazy people. It’s good to chill out on the boat. There are numerous boat tours: ranging from day trips to 5-day island trips. So you don’t have to get bored. We go for tour C of Leatherback cruises, (1400 PHP) and tour A (1200). Most boat trips depart around 9am and return to El Nido between 4 and 5pm. Lunch is included as well as snorkel and life jacket.

things to do in Palawan

5 islands in one fell swoop

Het leuke van tour C is dat de boot bij verschillende snorkel spots aanmeert. Daarbij voert deze tour in principe langs 5 verschillend eilanden. Maar niet altijd. Vanwege slecht weer is de  zee ruw, en genadeloos. Het snorkelen naar  Hidden beach, valt daardoor in het water. En dus wijkt de boot uit naar Helicopter Beach. JUUP:’Brrrr als je van de boot af naar de eilandjes zwemt is het heel koud. Het water is nu niet doorzichtig. Ik heb wel wat kleine vissen gezien’.

Ondanks het weer zit de stemming er goed in. Een Filipijnse familie: vier zussen die zichzelf de ‘Fairies’ noemen maken er een mooi feestje van. Katarina houdt zich kranig en tuimelt over de hoge golven. Helaas is onze laatste stop (eilandje) niet bereikbaar, en moeten we deze overslaan. Aan het einde van de middag komt de zon te voorschijn. Schitterend.

Ervaring Boottocht in El Nido

De volgende dag varen we in klein comité uit. Robbie heeft een ontsteking aan zijn been. Mag vanwege de antibiotica niet in zee, moet daardoor thuis blijven. Balen. De zon schijnt, onze Filipijnse familie is er ook weer bij. We bezoeken 2 stranden. Commando beach is favoriet bij Pip en Juup. De meiden snorkelen, spelen in het hagelwitte zand en vinden de mooiste zeeschatten. Helaas is het verboden om schelpen uit Palawan uit te voeren.Beste dingen om van te genieten in Palawan

Kano-avontuur in de lagune

Het hoogtepunt van tour A? Dat zijn de kano tochtjes in small Lagoon en Big lagoon. Vanuit de boot stappen we over in een kano.  We peddelen in de smaragd groene lagune. Varen tussen de rotsen door, nemen af en toe een duik in het heldere water. Juup ontdekt zelfs een klein mangrove bos. Pip: ‘Dit is een soort avontuur. Op sommige plekken is het heel stil en hoor je een echo als je praat.’
dingen om van te genieten in Siquijor

Mooiste stranden van El Nido?

Nacpan beach. Een lang uitgerekt schoon strand met helder zwemwater. Uitgeroepen door Lonely Planet als 1 van de mooiste stranden van de wereld. En ja het is hier dan ook heerlijk. Wij zijn de hele dag zoet met golfje springen, chillen, zandkastelen bouwen.

Ook fijn: het is hier niet druk. Er zijn diverse kleine beach bars. Strandstoelen met parasol (400 pesos) zijn ook te huur. Nacpan beach is eenvoudig te bereiken. Stap in een trike en rij in in 45 minuten (1200 Pesos) vanuit El Nido naar dit paradijs.
PalawanEen prachtige rotskunst

Marimegmeg beach

Dit strandjuweeltje is dichtbij El Nido te vinden. Rij met een trike in 30 minuten naar Marimeg beach en geniet van het strand, zee en een vers gebakken visje met gratis ondergaande zon. Dit is een populaire spot onder gezelligheidsdieren. Natuurlijk zijn er nog heel veel meer stranden in de Bacuit bay. De meeste stranden/ eilanden zijn bereikbaar met een boot(tour).

EL Nido town

Ooit was dit een super relaxed backpackers dorp. Nu is het een uit de kluiten gewassen stadje. Een aaneenschakeling van goedkope hostels en top end acco. Iedere vierkante meter is gevuld met eettentjes, winkels. Toch is de sfeer relaxed en is het vooral in de avond een leuke plek. Er is ook een strandje waar je heerlijk aan zee kunt eten. Dit is tevens de opstapplaats voor alle boottours.

El Nido

El Nido town

De downside van dit paradijs? De riolering is naar de tering

‘Mam kijk, een bruine kat. IEUW het is een enorme rat’…. Tja, El Nido kampt met milieu issues- en onfrisse praktijken. De riolering van veel resorts is niet aangesloten, de drek mondt zo uit in zee. Het afval overschot wordt verbrand. El Nido is een beetje smoezelig. In het hoogseizoen trekken 1700 toeristen er dagelijks met de boot op uit. Dit brengt de nodige vervuiling met zich mee. Net als buur Borocay zal El Nido zijn deuren tijdelijk moeten sluiten om z’n zaken op orde te krijgen.

Meer hoogtepunten Palawan

 1. Calauit Safari Park: Het Calauit Safari Park is een uniek wildreservaat met zebra’s, giraffen en neushoorns.
 2. Port Barton: Port Barton is een klein vissersdorpje in het noorden van Palawan, dat wordt omringd door witte zandstranden en kristalheldere wateren.
 3. Tubbataha Reef National Park: Dit nationale park staat bekend om zijn rijke mariene leven en is een van de beste duikplekken ter wereld.
 4. Sabang: Sabang is de thuisbasis van de Puerto Princesa Subterranean River National Park, een ander UNESCO-werelderfgoed topper die bekend staat om zijn ondergrondse rivier.

Waar overnachten in El Nido Palawan?

El Nido Viewdeck. Dit resort ligt pal op de heuvel, verscholen in het groen. Weg van de massa, maar toch op 5 loop minuten afstand van het centrum. Het El Nido Viewdeck verhuurt diverse huisjes. Van basic bamboe cottage tot villa met privé zwembad. Wij logeren enkele dagen in een moderne family room en enkele dagen in een cottage met uitzicht op mierenhoop El Nido. De Viewdeck is een heerlijke plek met en zonder kinderen.Accommodatie El Nido met kinderen

Waar eten in El Nido?

Wij worden regelmatige bezoekers van de Hapyness bar. Een  trendy cocktail bar annex restaurant met Mediterrane gerechten. Ideaal voor vegetariërs en vegans. Neem plaats op een schommel bestel een ijskoude klats, Hummus en falafel. Luister naar de toffe tunes, maak een praatje met het personeel en kijk je ogen uit. Dit is een populaire stek dus vaak is het even wachten op een tafeltje. JUUP: Hier maken ze een soort chips patatjes. En die zijn lekker joh’.Waar eten in El Nido

Restaurants in El Nido

In dit stadje zijn allerhande wereldkeukens vertegenwoordigd. Overigens ligt het prijspeil in El Nido een stuk hoger dan elders. Wij gaan een avondje vreemd en eten bij een food markt in Rizal Street. Een bonte verzameling met verschillende food stalls. Mix & match Italiaanse, Koreaanse, Japanse gerechten van de kaart, en eet aan lange tafels op het gezamenlijke terras. Gezellig, maar niet bijzonder smakelijk.

dingen om van te genieten in El nido

Pizza in Palawan? AL Trove!

Een populaire (semi) Italiaan. Hoera Pizza. En dus gaan we op naar Al Trove. Een gezellig en sfeervol eettentje met pizza pasta en allerhande Italiaans eten.  Je moet er wel wat voor doen… In de rij staan. Maar kinderen, knorrende magen wachten is een slechte combi. Daarom wijken we uit naar de zogenaamde ‘express service’ van Al Trove. Minder gezellig, maar wel snel een smakelijke pizza op tafel. Overigens is restaurant La Lupa ook een prima Italiaans alternatief. Zonder wachtrijen.

Long beach: eindeloos strandterfanten

Vanuit El Nido gaan we op naar het strand van San Vincente: long beach. De taxi rit duurt omstreeks 2,5 uur. Kosten: 800 p.p. De meiden spelen in de zee. Let op: de stroming is verraderlijk, het is dus oppassen geblazen met kids. We maken een strandwandeling, lezen een hoek, hangen op een strandbedje, zoeken schelpen, eten op het strand, klooien met zand. Heerlijk. Wees er wel snel bij. In San Vincente is een lokaal vliegveld, evenals talloze resorts. Een nadeel van dit strand zijn de zandvlooien. Al heb ik die niet gezien.Palawan mooiste stranden

Hoe kom je vanuit de Underground river in El Nido?

El Nido: the very tip of Palawan. From the Underground river to El Nido? This is how you do it: at the entrance of the Underground river tour you will find various shuttle vans. Usually these vans drive every 2 / 3 hours from Puerto Princesa (via Sabang) to El Nido. So you may have to wait a while for a connection. No problem, waiting on the beach in Sabang is not a punishment.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: