Fjallraven reviews

Wat meenemen op vakantie naar de bergen en in de stad?

Tips: Dit neem je mee op vakantie 

Reis je net als ik naar Zwitserland, of Zweden en ga je veel wandelen in de bergen, en bezoek je tegelijkertijd ook enkele steden? Dan zijn deze items onmisbaar op reis. 

Vakantie en inpakken geeft altijd veel keuzestress. Tenminste, als je net als Reisachtig geen zee aan ruimte hebt in de kofferbak of light wil reizen met het vliegtuig en zowel de natuur in duikt, als enkele steden wil bezoeken. Dan wil je in de stad natuurlijk een beetje voor de dag komen, en tegelijkertijd tijdens outdoor activiteiten van alle gemakken zijn voorzien. Met deze items kun je alle kanten op en hoef je geen hutkoffer aan kledij mee te zeulen. Dat laatste is zeker bij een vakantie in de bergen van groot belang, want minder mee is minder gewicht om mee te torsen.

Wat neem je mee wandelen

Ik ga op reis en neem mee…

Tip: reis je naar Zwitserland dan is het handig om vooraf een tolvignet te bestellen. Voor 40 euro per jaar kun je bijna van alle tolwegen in Zwitserland gebruik maken. Zweden met de auto via Denemarken? Dan is het in de zomervakantie slim om van te voren een tolvignet voor de Oresund brug online te kopen: dat scheelt een hoop wachten. Momenteel is in beide landen een vaccinatiebewijs of test een vereiste, check vooraf de actuele reisinformatie.

Handig: dry fit items zoals shorts, long sleeves, t-shirts en sneldrogende handdoeken zijn erg handig. Er zijn tal van stijlvolle producten verkrijgbaar. Ook handig is een afritsbroek broek, maar voor de looks of de pasvorm hoef je deze niet te kopen. Overigens heeft Fjällräven enkele leuke wandelrokjes, dus sla je slag.

Kleding in laagjes

Klinkt als een open deur maar blijft het beste advies. Draag verschillende laagjes kleding over elkaar. Zo kun je een laagje strippen, of een laag skippen  zodra het nodig is.  In de bergen of Scandinavische landen heb je vaak drie seizoenen in een dag, dus regeren is vooruitzien. Een t-shirt, long sleeve met fleece en een lichtgewicht (regen)jas zijn onmisbare basics om mee te nemen. Evenals goede stappers natuurlijk.

Wandelschoenen Hanwag steun en toeverlaat

Toegegeven, ik wandel al jaren op slippers, of sneakers door de bergen, in de stad. Want sneakers zijn prima voor iedere gelegenheid en je loopt er toch een beetje knap bij. Nadeel: tijdens outdoor activiteiten raken gympen vaak doorweekt, want deze zijn veelal niet waterproof. Tevens bieden sneakers weinig grip tijdens bergwandelingen, en laat de ondersteuning vaak ook iets te wensen over.

Op zoek naar een redelijk stylish, comfortabele en degelijke bergschoen stuitte ik op Hanwag Alverstone Lady. Deze bergschoen (categorie C) is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: met wijde en standaard leest. Het is verstandig om vooraf verschillende exemplaren in Bever of andere outdoor shops te proberen om te zien wat het beste bij je past. Tevens is het handig om wandelschoenen een maatje groter te bestellen dan reguliere shoes.Welke wandelschoenen kopen

Hanwag Alverstone

Mijn ervaringen met Hanwag hiking shoes Alverstone. Zoals gezegd ben ik doorgaans geen fan van bergschoenen, maar deze blijken een fijn wandelmaatje te zijn. Deze Gore tex exemplaren zijn duurzaam, waterdicht en luchtig. Bovenal zijn de Hanwag hiking shoes geen ‘klompjes’ aan je been, want de schoenen wegen praktisch niets. En hoe zit het met de prestaties? Hanwag wandelschoenen performen uitstekend in de alpen, maar ook op vlak terrein staat deze reus z’n mannetje.

Moeiteloos stampen de wandelschoenen door beekjes, modder, grasland en over de gletsjer. Zonder natte, koude voeten, de bergschoenen geven geen kick of krimp. Wat Hanwag Alverstone mij heeft gebracht is een grenzeloos portie zelfvertrouwen. Juist doordat de schoenen zoveel steun en grip bieden durf ik met gemak (bijna) iedere wandelroute, afstand en moeilijkheidsgraad aan. Kick ass!

Fleece sweater van The North Face

Laagjes over elkaar, en klaar ben je. Naast een t-shirt, of long sleeve is een fleece trui onmisbaar in de alpen, of Scandinavische landen. Bij frisse dagen, of dagdelen blijkt een fleece je beste vriend. Op zoek naar een praktische en mooie fleece? Dan is de Liberty Sierra Sherpa een aanrader. Deze sweater is geboren uit een samenwerking tussen stoffen fabrikant Liberty en The North Face. Liberty is king of prints, en maakt al jaren mooie en exclusieve stoffen. The North Face is outdoor queen, dus een prachtig huwelijk…The Northface fleece

De print van deze Sierra sweater komt regelrecht van de tekentafel van Liberty en is gebaseerd op de bergen in Nepal. Deze trui is duurzaam: want gemaakt van gerecycled materiaal. Daarbij is de kleurstelling subtiel en bovenal is de sweater heerlijk warm en sneldrogend. Na een fikse bui, of snelle was is de sweater binnen no time weer droog. Deze fleece sweater is geknipt voor op reis. Zowel in de Zweedse archipel, als in Stockholm en in de Zwitserse bergen is deze Sierra een redder in de nood. Op deze manier hoef je maar één kwalitatieve trui mee te nemen, want deze trui is geschikt in de natuur en in de stad.

wat meenemen stad en natuur vakantie

Zweeds eiland Grinda

Een goedkope jongen is de Sierra niet, maar deze trui gaat jarenlang mee. Is door het ontwerp en de schnitt namelijk tijdloos, en is in alle landen behalve in de tropen een trouwe vriend. Het enige waar het dit model nog aan ontbreekt is een ingebouwde vlekken-weerder, voor knoiepotten zoals ik zou dit een mooie vondst zijn want de kleur is prachtig.

Jas Fjällräven: kameleon Karla

Wil je lichtgewicht reizen maar wel een duurzame, winddichte, watervaste, zomerjas meenemen? Dan is Karla Lite van Fjällräven je beste mattie. Deze smaakvolle jas is gemaakt om te reizen, in binnen-en buitenland. Bovenal is deze kameleon onder de jackets een allrounder.

Want Karla slaat zich door weer, wind…en gletsjers. Deze tussenjas/ zomerjas is ontworpen voor mild, wisselvallig weer in de lente, herfst en zomer. Het model is gemaakt van licht en sterk G-1000 Lite Eco-materiaal dat windbestendig is en eventuele transpiratie afvoert. Op de rug zit een ventilatieopening, daarbij is de jas gemaakt van slijtvast, duurzaam dun materiaal en is dus lekker luchtig. Tip: het is slim om de jas te waxen met Green Wax zodat deze basic van Fjällräven waterdicht blijft.

Deze stoere meid past zich makkelijk aan, dat wil zeggen: je kunt het model aansnoeren voor een slanke look, of voor een oversized effect juist lekker los laten hangen. Of je nu Zweden, Zwitserland of een andere bestemming in stad of land gaat bezoeken met deze Zweedse kun je altijd voor de dag komen.

Ook voor dit exemplaar geldt: een koopje is het niet op eerste gezicht, maar uiteindelijk betaalt de jas zich vanzelf uit. Fjällräven staat namelijk voor tijdloze, slijtvaste, duurzame en kwalitatieve producten. Kortom: jarenlang draagplezier en geen wegwerpkwaliteit. Juist in deze tijden is dit goud waard. Meer Fjallraven reviews? Ik heb deze producten getest, dus doe er je voordeel mee. Aletsch gletsjer

1 Comment

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: