Alles over de Azoren

Alles wat je moet weten over de Azoren in 1 praktische gids

Wil je op vakantie-, of een rondreis maken naar de Azoren in Portugal, maar zoek je nog een antwoord op je basisvragen? Alles wat je moet weten over de Azoren staat in deze praktische gids met informatie, tips en tools. 

de Azoren: wat moet je weten

Waar liggen de Azoren eilanden? Voor wie denkt dat dit eilandenrijk praktisch onbereikbaar is heb ik goed nieuws. De Azoren zijn dichterbij dan je denkt. Dit autonome stukje Portugal tussen Europa en Amerika ligt midden in de Atlantische Oceaan. Om precies te zijn: 1.500 kilometer ten westen van Lissabon.

Deze Portugese vakantiebestemming omvat verschillende vulkanische eilanden. Gemakshalve zijn deze verdeeld in onderstaande 3 Alle eilanden zijn met het vliegtuig of de boot te bereiken. De beste manier om dit paradijsje te verkennen? Ga eilandhoppen!

  • Westelijke eilanden: Corvo en Flores.
  • Centrale eilanden Graciosa, Terceira, São Jorge, Faial en Pico.
  • Oostelijke eilanden: São Miguel en Santa Maria. Azoren eilanden

Waarom de Azoren bezoeken?

Als reizende reporter kom ik nogal eens ergens. Samen met partner Robbert en onze dochters bezochten wij onlangs deze archipel. Nu ben ik niet snel met stomheid geslagen, maar de Azoren zijn om stil van te worden. Welke willekeurige weg of wandelpad je ook inslaat, iedere uithoek of hoek van de straat – ongeacht welk eiland – is mooi. De natuur boven en onder de grond is indrukwekkend.

Van adembenemende vulkanische landschappen met kratermeren tot natuurlijke warmwaterbronnen. Maar ook walvissen, haaien en dolfijnen: de Azoren hebben het allemaal. Tel daarbij op het milde klimaat, een mix van bezienswaardigheden en activiteiten en je droomreis is compleet.

Wat zijn de Mooiste eilanden?

De mooiste eilanden van de Azoren? Dat hangt een beetje af van je beschikbare tijd en persoonlijke voorkeur. Elk eiland heeft zo zijn charme en unieke bezienswaardigheden. Voor een korte vakantie tipt Reisachtig: São Miguel, met hoofdstad Ponta Delgada. Dit grootste en meest populaire eiland staat bekend om zijn thermale baden en geothermische activiteit.

Voor natuurliefhebbers zijn Pico en Flores de mooiste eilanden. Pico is beroemd vanwege de hoogste berg (vulkaan Pico) van Portugal, en zijn UNESCO wijngaarden. Flores, bekend om zijn watervallen en flora biedt schitterende natuur. Faial, met havenstadje Horta en indrukwekkende Capelinhos vulkaan is ook te gek.

Outdoor activiteiten? Alle elanden zijn geweldig voor een outdoorvakantie. Vanwege alle avontuurlijke activiteiten zoals canyoning en hiking is São Jorge ideaal. Wandel door dramatische landschappen, diepe ravijnen en fajãs (kustvlaktes gevormd door lavastromen).

Vulkaanmeer op Faial

Vulkaanmeer op Faial

5 niet te missen activiteiten

  • Wat is de beste reistijd? Mei tot oktober. 
  • Wat is mooier: Madeira of de Azoren? Beide bestemmingen zijn uniek. Maar voor ruig natuurschoon, walvissen en haaien moet je in deze laatste zijn.
  • Wat is de beste reisroute? Dat hangt ervan af welke eilanden je wil bezoeken.

Hoeveel tijd heb je nodig?

  • Minimaal 6 dagen voor een vakantie op de Azoren.
  • Voor een rondreis Azoren is 12 dagen (voor 4 eilanden) helemaal prima.
  • Twee tot drie weken voor een fly- drive Azoren is ideaal.

Vervoer: autohuur

Hoe reis je van het ene naar het andere eiland? Ga eilandhoppen! Dat kan met de veerboot, het vliegtuig: SATA Air Açores of een combi. Meest voordelige optie? De Atlantico Inter Island ferry oftewel de veerboot. Hoe zit het met vervoer op locatie? Beste optie is een huurauto: met Ilha Verde rent a car kun je in 1 klap een auto voor diverse eilanden boeken.

Autohuur op Azoren

Rondje eiland met de auto

Wat kost een vakantie naar Azoren?

Houd rekening met met ongeveer €1200 tot €2500 per persoon voor een week: inclusief vluchten, accommodatie, eten en activiteiten. Gemiddelde kosten autohuur: vanaf 40 euro per dag. Vluchten Sao Miguel: vanaf 90 euro enkele reis. Accommodatie: vanaf 60 euro.

Uit eten gaan is voordeliger dan in Nederland. Natuurlijke attracties, zoals nationale parken zijn gratis. Dus dat scheelt. Walvissen spotten? Reken op omstreeks 80 euro p.p. De grootste budgetvreters zijn vliegtickets.

  • Tips: TUI, Transvia en Ryanair bieden betaalbare vluchten vanuit Amsterdam en Brussel. Ryanair vliegt alleen vanuit Brussel naar Sao Miguel.
a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: