Gratis op vakantie? Huizenruil de ultieme hack

Gratis of voor weinig op vakantie? Ga huizenruilen! Wil je de wereld verkennen zonder je bankrekening te plunderen? Dan is huizenruil de oplossing voor jou! Door je huis te ruilen met andere reizigers, kun je genieten van een comfortabel verblijf. Maar hoe werkt het en hoe pak je dit aan? In dit artikel deel ik mijn protips.

wat is huizenruil?

Het is simpel: jij ruilt jouw huis met dat van iemand anders die op dat moment op vakantie gaat naar jouw stad, dorp. Jij verblijft in hun huis en zij verblijven in het jouwe. Dit bespaart je niet alleen geld op accommodatie, maar geeft je ook de kans om als een local te leven.

Maar hoe vind je een goede hiusruil? Er zijn verschillende websites die huizenruil mogelijk maken, zoals HomeExchange, Love Home Swap en Guest to Guest. Je kunt je inschrijven voor deze sites en een profiel aanmaken met informatie over je huis, locatie en reisvoorkeuren. Als je iemand vindt die geïnteresseerd is in een ruil, kun je communiceren en details bespreken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Maar hoe vind je de ideale ruil?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat je zoekt. Wil je bijvoorbeeld een huis aan het strand of in het stadscentrum? Wil je een zwembad of een grote tuin? Reis je met kinderen en huisdier? Door je reisvoorkeuren duidelijk te maken, kun je sneller de juiste match vinden.

Daarnaast is het belangrijk om open te staan voor verschillende bestemmingen en data. Als je flexibel bent, heb je meer kans om de juiste ruil te vinden. En tot slot, wees eerlijk over je huis. Zorg voor goede foto’s en een gedetailleerde beschrijving, zodat potentiële ruilpartners weten wat ze kunnen verwachten. Kortom, huizenruil is de ideale manier om goedkoop te reizen en nieuwe plaatsen te ontdekken.

Onze ervaringen

Inmiddels hebben wij 5 keer van huis geruild. Voor alle betrokken partijen een hit! En zo kom je nog eens ergens. Bijvoorbeeld in magnifiek Baskenland… Of in een strandhuisje in Bretagne. En zelfs in een eco- community nabij Kopenhagen. Zeker met kinderen is huizenruil de perfecte manier om een bestemming eens relaxed te verkennen. Je verblijft vaak op de mooiste plekken, in de leukste huizen en leeft tijdelijk als een local.

dingen om te doen in vakanties

Huizenruil in Spanje

Als toerist tussen locals

Bovendien ben je ook nog eens ‘long distance host’. Want je maakt tegelijkertijd een ander wegwijs in eigen land. Je krijgt en geeft persoonlijke tips voor trips, toffe activiteiten, restaurantjes en leuke dingen. Zo kom je op plekken waarvan de meeste toeristen het bestaan niet eens weten. Drink koffie tussen locals. Maak een praatje met je nieuwe buurman. Geniet van de ondergaande zon in je ‘ad interim’ tuin. Kortom: een topvakantie.
Beste dingen om te doen in vakanties

Een vakantiehuis voor nop

Een huizenruil kent in meerdere opzichten heel veel voordelen. Het is niet alleen stukken leuker, comfortabeler maar ook nog eens voordeliger dan hotels, of een vakantiehuizen.Want zeker in het hoogseizoen loopt mooie accommodatie aardig in de papieren. Anders dan bij AIRBN zijn er geen kosten verbonden aan het huren van een huis. Je betaalt alleen voor het lidmaatschap van de swap-site.
themaparken in Frankrijk

Ontdekkingsreis voor kids!

Fijn is dat kinderen vaak alle ruimte hebben om te spelen. Onze Kids vinden het vooral leuk dat er in andere familie huizen vaak nieuw speelgoed te vinden is. En in ons Deense ‘eco-huis’ is het het helemaal feest! Op het terrein is een kabelbaan, speeltuin, voetbalveld, ping-pong tafel en trampoline. En als sur plus zijn huisdieren: katten bij onze meiden helemaal een hit. Een tijdelijke huiskat is ideaal. Zeker als je zelf geen huisdieren hebt.

Vrienden voor het leven of voor even

Via huizenruil leer je de leukste mensen kennen. Zo hebben wij nieuwe vrienden gemaakt in Frankrijk, Spanje, Denemarken. Juist door contact via de mail, of korte vragen via de app. “Welke markten zijn het leukst’, of “Help… hoe krijg ik het koffiezetapparaat aan de praat? ontstaat al snel een band. Daarbij is het leuk om in je nieuwe tijdelijke woonomgeving nieuwe mensen te leren kennen. Ook kids maken makkelijk contact, spelen met kinderen uit de straat. Zonder een woord van elkaars taal te begrijpen. Erg leuk!
Beste dingen om te doen in vakanties

Eenvoudig en snel geregeld

Een huizenruil is eenvoudig en goed geregeld.  Sluit een abonnement af bij een huizenruil site zoals: home-exchange. Post foto’s van je huis, plus een omschrijving. Kies een leuke bestemming, stuur een verzoekje naar verschillende adressen. En voor je het weet rolt de ideale match zo uit de bus.

Sluit een ruil-contract af en klaar. Nadeel van het ruilen is dat het zoeken naar de ideale ruilpartner en locatie wat tijd vergt. Toch is het meer dan de moeite waard om de huizenjacht in te zetten. Overigens kun je ook van auto ruilen, of een extra verzekering afsluiten voor je huis. Veilig en handig. Probeer het eens. Ik ben benieuwd naar deze vakantie -experience.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: