In de stadVakanties dichtbij

Winters warm Antwerpen| Dit is er te zien en te doen

Antwerpen in de winter

Hartverwarmende hotspots in Antwerpen

Ook in de winter is Antwerpen een warme stad. Zeker rondom de feestdagen bruist de stad van de activiteiten. De stad is prachtig verlicht en verwarmt. Ideaal voor een weekendje, of dagje weg. Schuif aan bij een vuurkorf, de kerstmarkt of geniet van het lichtfestival. Drink een hartversterkertje bij een ‘Dreupelkotje’.

Avontuurlijke bui? Duik de schaatsbaan op, of sjees met een tube van een helling. Naast winterse tips heb ik vast hotspots in Antwerpen voor je uitgezocht. Met deze topadresjes blijf je zeker warm. Van handschoen-,  mode, chocoladewinkel tot haute couture voor een prikkie. O en wist je dat deze stad ook zeer geschikt is voor een uitstapje met kinderen?

Hartverwarmende hotspots in Antwerpen
Grote markt

Antwerpen kerstmarkt
Kerstvakantie? Ga schaatsen op de Groenplaats, of plof neer in de cosy winterbar Antwerpen. Een rondje ‘tubbing’? Ga naar het Koningin Astridplein. Stap in het Reuzenrad op de Ernest van Dijckkaai. Steek door naar de Suikerrui voor de kerstmarkt, of loop naar de Grote Markt voor het openluchtterras. De China Light Zoo is te vinden naast het Centraal station in de dierentuin. En daarbij valt er veel te proeven, en te shoppen….

Bijzonder Antwerpen
Koornmarkt

Fashionable & functioneel shoppen Antwerpen

Winkelen tijdens een stedentrip winters warm Antwerpen.

 • Gloves Boon is de enige echte handschoenwinkel van Antwerpen. Al 120 jaar: 3 generaties lang verkoopt de familie Boon de mooiste handschoenen. Het interieur:  toonbank, kasten, en zelfs de handschoendozen zijn authentiek. Deze winkel fits like a glove in de Nationale straat.
 • Schuin tegenover Boon handschoenen zit het imposante modepaleis van Dries van Noten. Deze modeontwerper is geboren en getogen in Antwerpen. Maakt naar eigen zeggen geen haute couture maar ‘ready to wear’ fashion. Zijn werk is kleurrijk, prints en laagjes spelen een grote rol. Ik ben zelf al jaren fan, maar mijn dolle Dries stukken blijven ongedragen in de kast hangen. Eigenlijk zonde. Meer high fashion? Antwerpen barst ervan.

 

 • Neem nu ‘Essentiel Antwerp’. Deze shop is gevuld met de signatuur van Antwerpen. Een beetje over de top, maar wel een mooie winkel. Zelf slaag ik sowieso altijd bij COS. Iets betaalbaarder, toch edgy en elegant. Op zoek naar mooie modemerken maar geen zin in vette prijskaartjes?
 • Ga naar Parfait. Achter het station scoor je bij deze 4 verdiepingen tellende winkel geheid een A.Van der Vorst, of Walter koopje. Ik liep zelf naar buiten met een handvol mooie kinderkleding. Deze winkel verkoopt tweedehands en nieuwe modemerken.
 • Liever iets unieks nieuw? Ga naar de: ‘Falcon Seamen shop’ voor mooie Bretonse truien, of engelse knits, Duitse, of Deense regenjassen, kapiteinspetjes, waterproof bags en heel veel meer. Een beetje quirky, maar bijzondere winkel in Antwerpen. Dol op streetwear? Loop door naar de Kammenstraat. Deze straat is packed met leuke en betaalbare winkels met draagbare mode.

Chocoholic? Dit zijn de lekkerste chocolatiers, patissiers van Antwerpen

In de winter is een kop warme chocolademelk, of goed gevulde bonbon het ideale opwarmertje. Maar als je in Antwerpen bent, dan moet je toch in ieder geval 2 chocolatiers uittesten. Als je Neuhaus kent, en je neus ophaalt voor Leonidas heb ik in ieder geval 3 adresjes die je moet leegeten…ik bedoel bezoeken. Van ouderwets goed, tot design hemelse pralines.

 • Chocolatier Del Rey serveert in de winter heerlijke warme chocolademelk met slagroom en een praline.  Deze winkel staat bekend om zijn ambachtelijke bonbons.
 • In de lunchroom kun je natuurlijk terecht voor koffie met. Maar gebakjes of chocolade meenemen is ook een optie. Een moderner alternatief? Ga naar Jitsk.

Meer modern? Ga door naar the Chocolate Line van Dominique Persoone: de Mick Jagger onder de chocolatiers. Pal op de Meir is deze fancy chocoladewinkel het summum voor chocoladeliefhebbers. De pralines zijn handgemaakt, met suikerbloesem. Smaken zijn gewaagd, creaties zijn origineel. En sinds kort maakt de Chocolate Line zelfs vegan chocolade. Met vestigingen in Antwerpen en Brugge sla je nooit de plank mis.

 • Burie chocolatier en confiserie. Prachtige ietwat suikerzoet familiebedrijf (sinds 1962). Deze chocolatier staat bekend om zijn ‘pink diamond’ Roze ruby chocolade met een frisse vulling. Bij Burie is het daarbij in de winter goed toeven met een warme kop thee en een praline. En in de zomer zit je op het terras helemaal gebakken.
 • Niet specifiek chocolade, maar wel zoet. Boterkoeken voor in de rij te staan: in de regen. Van suikerbrood, tot ‘Rogge Verdoemmeke’ Een rogge-rozijnenbroodje. Ouderwets gezellig, minuscule briljante bakkerij.

  Choclatiers Antwerpen
  Del Rey
 • Chocolade Dominique Persoone
  Choco-kunst by the Chocolate Line
  The Chocolate line chocolade
  Choco van the Chocolate line
  Lekkerste adresjes Antwerpen
  Bakkerij Goossens

  Beste high tea Antwerpen
  Domestic high tea

Deze restaurants passen bij het jaargetijde

Lunchen? Op naar Native: vegetarisch, biologisch. Klein maar fijn eettentje. Verschillende soorten humus, salades, soepen, taartjes, home made limo. Eerlijk en heerlijk. Exorbitante, kleurrijke porties. Cosy en sfeervol, al is het een beetje proppen. Dit kleine tentje zit snel vol.  Overigens kun je er ook dineren, al sluit de keuken om 21.00.

Sfeervol dineren? Ga naar Roji. Japans, Aziatisch. Dit up scale restaurantje zit verstopt in de kelder. Hier eet je onder de gewelven, met kaarslicht en open haard.Super romantisch, en heerlijk winters warm. De prijs-kwaliteit verhouding is (naar verluid) niet optimaal. Dus neem een dikke credit card mee.

Dol op healthy en lekker? Op naar Graanmarkt 13. Vis, vlees en vegetarische opties. Warme smaken, mooi opgemaakte borden. Niet voordelig, maar een fijn restaurant van chef Seppe Nobels: 1 van Belgisch beste groentekok’s. En daarmee spelen veggies hier een grote rol. Het interieur is strak, maar rockt net niet. Gek genoeg serveert Graanmarkt 13 geen Rosé in de winter. Een biertje van de tap bestellen is geen optie.Wel zijn er 2 soorten bier op fles.

Roji Antwerpen
Roji

Seppe Nobels

Graanmarkt 13
Graanmarkt 13
Restaurant Native
Native. Lunch.

Meer Antwerpen in de winter?….https://www.reisachtig.com/lichtfestival-antwerpen-china-light-zoo/

Bakje koffie in Antwerpen? Dit zijn de 15 beste koffiebars!

Leave a Response