Accommodatie in Malmö?- bijzondere adresjes!

Weekendje weg,vakantie in Malmö? Er is een scala aan accommodatie in Malmö te vinden. Van trendy boutique hotel, via hostel tot en met viersterren hotel. Voor ieder budget wat wils dus. Ja dat lees je goed… Als het om verblijfskosten gaat, heeft Zweden het imago van ‘een duur land’. Maar eigenlijk valt dit reuze mee.

Prijzen van restaurants en accommodatie zijn vergelijkbaar met Nederland. Daarbij is de prijs-kwaliteitverhouding doorgaans prima. Kortom: ook met hotels eten en drinken zit het in Zweden wel goed. Reisachtig heeft alvast twee unieke hotels, buurten voor je gevonden voor je gescout. Samen met Robbert, Juup (8) en Pip (11) heb ik een citytrip Malmo gemaakt. Dit zijn mijn bevindingen.

Malmö centre

Centrum

Grand circus hotel: lekker de clown uithangen

Op zoek naar een bijzondere en unieke overnachting? Op naar het Grand circus hotel in Malmö. Waan je een circusartiest…al is het maar voor heel even. Deze accommodatie ligt aan de rand van de stad. Enkele authentieke pipo-wagens, een circustent en een ‘Mamaloe caravan’ staan zij aan zij op een oud rangeerterrein. Pip (11): ‘Wie treedt er eigenlijk op in die circustent?’. Bijkomend voordeel: In dit circus kun je zelf in de piste schitteren. Ontdek je verborgen talenten, en hang even lekker de clown uit.

Van alle gemakken voorzien

Er is tevens een gezamenlijke keuken, douches en toiletten. Wij logeerden in de zogenaamde Ballerina wagen. Compleet uitgedost met roze elementen, ludiek behang. Heel handig: deze wagen heeft een eigen wc. Overigens is ‘de master bedroom’ in deze wagen onverwacht comfortabel. Alle wagens zijn uniek. Stuk voor stuk leuk ingericht, en met liefde gepimpt.

Juup (8): ‘Je kunt hier lekker spelen in de tuin, en in het circus. Er zijn ook gekke fietsen, die kun je gewoon gebruiken als je wil’ . Overigens is er ook een familiewagen te huur. Maar wees er in de zomervakantie tijdig bij. In het hoogseizoen is het raadzaam om vooraf te boeken. Note: dit is geen hotel, eerder een luxe camping met gezamenlijke keuken. Zeker met kinderen is deze accommodatie helemaal de shit! Prijzen: vanaf 100 Eero in het hoogseizoen. Tip: om doe hoek van de circus camping ligt de ‘Nordic street food market’. Een hipster hang out met allerhande food trucks. Helaas gesloten ten tijde van ons bezoek. Soms zit het mee…soms zit het tegen.

Bijzondere overnachting Malmö

Slapen als Mamaloe

The Grand Circus hotel in Malmö

Grand circus hotel

Radisson Blu: helemaal in je sas

Hartje centrum comfortabel overnachten? Dan is het Radisson Blu Malmö hotel net wat je zoekt. Om te beginnen….De kamers zijn van het ‘formaat Airbus’. Hier kun je met gemak een dansje door de ball- eh family room maken. Op alle fronten is dit een geriefelijk hotel. Zo is het ontbijt -in voormalig vakwerkhuis- behoorlijk extravagant te noemen. Daarbij pakt de brigade in bijbehorend Thott’s behoorlijk uit. Juist als je aan het einde van de dag, geen zin meer hebt om weer de stad in te gaan voor het diner, is restaurant Thott’s een uitkomst. Eet voor een prikkie mee met het Mexicaanse buffet, of bestel a la carte.

Ook voor mensen met allergenen, of vegetariërs is dit een topadres. De chef is van alle markten thuis en houdt desgewenst rekening met een dieet. Daardoor hebben genoten van een vegan menu. Juup: ‘De zelfgemaakte loempia is me daar toch lekker. O en ik heb artisjok vooraf gegeten. Mijn moeder bakt daar thuis niks van, maar deze is heerlijk’. Ook fijn: het personeel van het Radisson Blu Malmö is vriendelijk, behulpzaam en wegwijs in Malmö. Wel zo handig. Daarbij ligt het hotel naast het Disgusting food museum, dus die pak je dan gelijk maar even mee. https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-malmo/rooms

Thott's restaurant Malmo

Asperges bij Thott’s

Vegan food Thott's Malmo

Vegan diner bij Thott’s

Radisson Sas Blu Malmö

Chillen in Radisson Sas Malmö

Toffe buurten om te overnachten in Malmö?

 • Ben je op zoek naar een verblijf in een multiculti buurt? Dan is de wijk Möllan net wat je zoekt. Trendy, en lekker levendig. Met tal van winkels, streetfood-, maar ook internationale restaurants.
 • Vastra Hämnen- Deze mooie wijk aan zee, doet denken aan KNSM eiland in Amsterdam. Een trendy, en gewilde buurt.
 • Gamla Staden. Stadshart van Malmö. Een tikje druk, toeristisch maar sfeervol met authentieke gebouwen.
 • St- Knuts. Gepimpte buurt, bestaande uit eenplein met omliggende straten. Gezellig, met tal van café’s. Dus plenty ontbijt-lunch adresjes.
  Västra Hamnen Malmö

  Vastra Hämnen

  Activiteiten, bezienswaardigheden, parken, speeltuinen, restaurants? Ik heb alvast een complete reisgids voor je klaar staan. Doe je voordeel met deze artikelen.
  Eten & drinken in Malmö Zweden-17 tips

 • Malmö- Stedentrip met kinderen

Malmö- Tips parken, speeltuinen & stranden
Wandelen-9 tips in Skåne Zweden

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: