Kalkar Wunderland| Pretpark over de grens in Duitsland

 

Kalkar Wunderland

Uitzicht vanaf reuzenrad

Wat is Kalkar Wunderland?

Kalkar Wunderland is een uniek recreatiepark in Kalkar, in Noordrijn Westfalen: net over de grens in Duitsland. Het park biedt een breed scala aan attracties, entertainment, restaurants plus een hotel. Het is een populair uitstapje voor gezinnen, groepen en schoolreisjes.

Attractiepark Kalkar is gevestigd in een unieke locatie. Namelijk een’ tweedehands’ kerncentrale! Dat wil zeggen. deze kernreactor is nooit in gebruik genomen en doet sinds jaren dienst als amusementspark. Volgens Pip (12) en Juup (9) straalt de energie er vanaf! Gelijk hebben ze, want Kalkar is een vermakelijk stukje entertainment voor de hele familie.

Wat voor attracties en activiteiten zijn er te vinden in Kalkar Wunderland? Er zijn attracties voor alle leeftijden. Variërend van gezellige attracties, draaimolens, waterattracties tot speelzones. Regenachtige dag? Er zijn ook indooractiviteiten, met klimmuren en trampolines, shows en optredens.

Is Kalkar Wunderland leuk voor kinderen?

Ja, Kalkar is gemaakt voor kids. Het park heeft speciale attracties en speelzones die gericht zijn op jongere bezoekers. Er zijn kindvriendelijke attracties en speeltuinen. Bovendien organiseert het park regelmatig evenementen en activiteiten specifiek op kinderen zijn gericht.

Leukste pretpark

Grootste attractiepark van Noordrijn-Westfalen

Aan mijn bezoekje aan dit explosieve familiepark gaat een korte geschiedenis vooraf. Toen Robbert mij aan het begin van onze relatie voor stelde om de centrale in Kalkar eens te gaan bewonderen, bedankte ik vriendelijk voor de eer. Velen jaren- en twee kinderen later sta ik plots samen met Pip en Juup dan toch in het grootste themapark van Noordrijn Westfalen Duitsland: Kalkar Wunderland. Een op het eerste of tweede gezicht geen alledaagse omgeving.

De kernreactor: een gezamenlijk project van Duitsland, België en Nederland knalt je al van verre tegemoet. De bouw van de zogenaamde kweekreactor is 1972 van start gegaan, maar bleek door politieke issues moeilijk op stoom te kunnen komen. Na veel omzwervingen is het in 1968 toch gelukt om de reactor bijgenaamd ‘Schnelle brüter’ gebruiksklaar te maken. Echter na de meltdown van Tsjernobyl, politieke protesten tegen kernenergie, plus onderlinge financiële problemen werd het hele plan afgeblazen.

Met een prijskaartje van een slordige 4,5 miljard dollar eindigde de kerncentrale van Kalkar in de ijskast. Gelukkig niet helemaal weg gegooid geld. Ondernemer Henny van der Most zag in de ruige reactor wel brood en toverde het nucleaire beest om in een beauty. Voor wie het zich afvraagt…het vrijetijdspark is voor 2,5 miljoen euro over de toonbank gegaan, trekt jaarlijks 400.000 bezoekers.

Het enorme buitenterrein, de koeltoren en een derde van de gebouwen maken deel uit van dit’ vrijetijdscentrum bestaande uit veertig attracties meerdere hotels en horecagelegenheden. Overigens heeft de voormalige oud ijzerhandelaar Henny Mos meerdere pretparken op opmerkelijke locaties ontwikkeld, dus verzamel ze allemaal.

Waarom Kalkar Wunderland bezoeken?

Kalkar Wonderland

Zweefmolen in koeltoren

Om te beginnen is de locatie pal aan de Duitse Rijn prachtig. Daarbij zijn ‘nucleaire onderdelen’ en attracties mooi in elkaar verweven De meest spectaculair attractie? Dat is de 55 meter hoge zweefmolen in de indrukwekkende koeltoren. En nee deze heb ik niet zelf getest. Wel heb ik in de reguliere zweefmolen gezeten en die is ouderwets gezellig kan ik je vertellen.Zweefmolen KalkarPretpark Kalkar

Attracties, speeltoestellen variëren van een wildwaterbaan tot draaimolen en alles er tussenin. Qua opzet doet Kalkar Wunderland een beetje denken aan een uit de kluiten gewassen kermis. Er is voor iedere wat wils, maar het mist wat structuur. Daarbij hebben enkele toestellen hun beste tijd gehad. Ook is er niet een eenduidig thema zoals in Legoland Kernies familiepark is wel een leuk uitje, weekendje weg voor gezinnen met kinderen van drie tot twaalf jaar. Voor echte thrill seekers is het themapark weinig uitdagend genoeg. Er zijn geen grootscheepse rollercoasters of bloedstollende attracties zoals in Europa-Park

Het leukste volgens onze jonge kenners?

Pip: “Wij houden niet zo van enge attracties, het moet vooral leuk zijn. Geef ons maar de theekopjes, springkussen of de luchtballonnen. En die zijn er in Kernies familiepark alias Kalkar Wunderland genoeg. Een favoriete attractie heb ik niet, al vinden Juup en ik de glijbaan waarbij je op een matje snel naar beneden roetsjt erg leuk. O en je kunt er onbeperkt ijsjes en frites halen. Dat is toch feest?’.

Uitstapje met gratis ijs en frites

Wat kost Kalkar Wunderland? Voor 22 euro per persoon bied Kalkar Wunderland een all- inclusive dagje uit over de grens. Onbeperkt frites ijs en frisdrank zijn namelijk bij de prijs inbegrepen. Bestel je kaarten vooraf online, dat scheelt tijd en geld. Bovendien zijn er regelmatig aanbiedingen. Het park ligt onder de rook van Nijmegen, nabij Kleve in West Duitsland en is vanuit Brabant, Limburg en Overijssel goed te bereiken.

Eten en drinken?

Er zijn verschillende eetgelegenheden in Kalkar Wunderland. Van snacks en fastfood tot restaurants met à-la-cartemenu’s, er is voor elk wat wils. Bovendien zijn er enkele ook opties voor dieetwensen.

Kun je er ook verblijven?

Ja, Kalkar Wunderland biedt de mogelijkheid om te overnachten in het bijbehorende hotel. Het voormalige controlegebouw van de kerncentrale is omgebouwd tot hotel met verschillende kamers. Een verblijf op dit attractiepark is natuurlijk erg leuk voor kinderen.Meer leuke dingen doen in de omgeving? Actief uitje over de grens| Klimbos Niederrhein.Vakantie Noordrijn-Westfalen? Lees dit artikel. Vakantie Duitsland| Net over de grens met kinderen

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: