Tips Parijs met kinderen en tieners

Weekend Parijs met kinderen en tieners?| 22 tips

Weekendje Parijs, of stedentrip Parijs met tieners en kinderen? Met deze 22 tips maak je er een toptijd met de hele familie van. Bezoek themapark Jardin d’ Acclimation, via Monmartre, de Eiffeltoren, musea en meer.

‘Mam kunnen we nu net als normale mensen eens de Eiffeltoren bekijken? We hebben al veel plekken in de wereld gezien, behalve Parijs’: aldus dochters Pip (13) en Juup (11). De herfstvakantie bleek een mooie gelegenheid om deze wens in vervulling te laten gaan. Lekker met de meiden! De leukste activiteiten, sites, parken heb ik alvast voor je gescout. Onze 21 tips voor een stedentrip Parijs met kinderen en tieners wil ik graag in dit artikel met iedereen delen.Parijs met kinderen

Welke attracties leuk voor kinderen en tieners in Parijs?

Parijs biedt een scala aan attracties die zowel geschikt zijn voor kinderen als pubers. Waaronder Disneyland Parijs, het Louvre Museum (met speciale activiteiten en rondleidingen voor kinderen), de Eiffeltoren, het Parc de la Villette (met wetenschapsmusea en speeltuinen), Parc Asterix (een themapark met attracties gebaseerd op de stripfiguren Asterix en Obelix) en meer tips in dit blog. Ook musea hebben gratis dagen. Meer over musea in Parijs lees je hier.

kortingen voor kinderen en tieners in Parijs?

Ja, veel attracties en bezienswaardigheden in Parijs bieden speciale familiekortingen. Bijvoorbeeld, Disneyland Parijs heeft speciale tarieven voor kinderen en tieners, en veel musea en attracties bieden gratis toegang of gereduceerde tarieven voor kids. En dat maakt een weekendje stukken betaalbaarder!

Wat doen met tieners in Parijs?

Naast het bezoeken van de bekende bezienswaardigheden, kunnen tieners genieten van activiteiten zoals een boottocht over de Seine, fietsen door de stad, winkelen in de hippe wijken zoals Le Marais, het verkennen van de straatkunst in de wijk Belleville, lokale markten en zie onderstaande tips.

De reis naar Parijs werd gelijk op z’n frans afgetrapt. Gezwind als de wind zijn we met de Thalys in enkele uren naar Parijs gesneld, en in de stad zelf werd de metro onze nieuwe bestie. Browsend door de straten raakte Pip al snel op dreef: ‘Kijk nou, dit soort straatjes met terrasjes en van die franse stoeltjes en influencer types is helemaal zoals ik had verwacht.’

Straatjes Parijs

Leuke straten in Parijs

Dit sentiment zette gelijk de toon voor de hele vakantie. Pip ging helemaal op in filmisch Parijs. Beroemde sites, zoals de Eiffeltoren, Instagram waardige sites afbrowsen, attracties en winkels induiken en lekker frans eten. Oftewel: nieuwe dingen ontdekken is voor pubers natuurlijk formidable.

Ook Juup dompelde zichzelf -geheel op eigen wijze- helemaal onder in de stad. Want  (jonge) kinderen kunnen tevens helemaal los in Paris. Zo is deze metropool is één groot parkour running festijn. Beklim de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe,of Monmartre en Palais Royal. Juup: ‘In Parijs kun je zebra zuilen beklimmen, al zijn sommige te hoog, maar wel de moeite van het proberen waard ‘.

Palais Royal Parijs

Palais Royal

Onverwachte plekken zoals het plein van Palais Royal met ‘klimzuilen’ blijken een hit met kids. Klassiekers zoals speeltuinen en parken zijn ook een succesnummer. Kortom: zowel grote als kleine mensen kunnen hun geluk niet op in deze dromerige stad. En geluk is er om te delen, dus ga lekker met het hele gezin -of zoals ik alleen met de kinderen- naar Parijs. Onze 21 tips voor een stedentrip Parijs met kinderen en tieners heb ik in enkele verschillende artikelen uiteen gezet, dus doe er je voordeel mee.

Hoogtepunt van Parijs: de Eiffeltoren

Met jaarlijks zeven miljoen bezoekers kan de Eiffeltoren zich rekenen tot één van de best bezochte monumenten van de wereld. Deze reus is het geesteskind van o.a Gustave Eiffel, Maurice Koechlin. 18.00 metalen dwarsbalken zijn in het construct verwerkt. Deze zware jongen van 300 meter en 1665 treden weegt 10.000 ton.

Tot zover enkele snack facts. Waar het om draait, is dat de Eiffeltoren een must is met kids. Sterker nog, voor onze meiden was de Iron Lady één van de aanleidingen voor een stedentrip Parijs. Ze heeft ons zeker niet teleurgesteld, zijn dan ook meerdere keren op verschillende plekken de Eiffeltoren gaan bekijken. Juist omdat het de topattractie is van Parijs verdient deze icoon een separaat artikel met alle ins- en outs.Eiffeltoren Parijs

Stadswandeling langs hoogtepunten

Deze metropool is het makkelijkste met de metro te exploreren en volgens onze kids is dit tevens de geinigste manier. Metrostations zijn vaak kleurrijk en de moeite van een kijkje waard. Tip: Lijn zes zoeft deels bovengronds door de stad en is daarmee een fijn stukje sightseeing. De allerleukste manier om Parijs met kinderenen tieners te verkennen is te voet. Daarom heb ik alvast een simpele stadswandeling voor uitgestippelt langs o.a. de Arc de Triomphe, Palais Royal, het Louvre, de Champs-Élysées, La Fayette.

Uitzicht vanaf Arc de Triomphe

View Arc de Triomphe

Pretpark in hartje stad: Jardin d’Acclimation

Een attractiepark in Parijs bezoeken tijdens je vakantie Parijs met kinderen en tieners? Op naar Jardin’ d’ Acclimation in Bois de Boulogne! Dit Tivoli van Parijs draait net als zijn grote broer in Kopenhagen al heel wat jaartjes mee. In 1860 is het park gestart als dierentuin, vanaf de jaren dertig werd het pretpark uitgebreid met speeltuinen en attracties. Enkele jaren geleden heeft dit kinderparadijs een complete metamorfose ondergaan. Zo zijn er tal van attracties gerenoveerd en nieuwe elementen toegevoegd zonder verlies van het historische karakter.

In dit compacte wandelpark loop je in een groene omgeving langs dieren, door de Koreaanse tuin en langs 25 speelse attracties. Pip en Juup’s favorieten zijn de achtbanen Les Speed Rockets, La Machine à Vapeur, Les Souris Mécaniques. Maar ook de vrijevaltoren: La Tour de l’Horloge, en de zweefmolen zijn om te gieren.Parc d' Acclimation Parijs

Pretpark Parijs

En dat hebben we dan ook genoeg gedaan. Het fijne van Jardin d’ Acclimation Parijs is dat er bovenal veel kermisachtige attracties zijn, en geen ‘enge dingen’. Dit familiepark is daarbij erg overzichtelijk, en voelt niet massaal aan. Juist voor wie geen tijd heeft voor Disneyland, maar wel met kinderen een themapark in Parijs wil bezoeken is dit een mooi alternatief.

Wellicht omdat er net als bij de kermis een rittenkaart moet worden gekocht zijn de wachtrijen niet al te lang, waardoor er meer tijd overblijft om van de Jardin te genieten. Echter een dagpas waarmee je ongelimiteerd gebruik kunt maken van alle attracties is ook een optie. Het Park is het hele jaar geopend, en er worden tal van thematische events georganiseerd dus check vooraf even de agenda.

Vanuit Jardin d’Acclimation steek je zo door naar het kunstmuseum van Louis Vuitton Foundation. Dus twee vliegen in één klap, of eigenlijk drie want Bois de Boulogne is een tof park met twee meren. Ideaal om een middagje of ochtend te relaxen in het groen.

Duik de leukste musea van Parijs in

Er zijn veel mooie musea in Parijs te bezoeken met kinderen. Het grootste en bekendste museum van Parijs is het Louvre. Maar ook kleinere musea zoals Palais de Tokyo, of het Musée d’Orsay zijn stuk voor stuk topactiviteiten voor de hele familie. Musea staan in een separaat artikel over musea Parijs met kids omschreven.

Louvre met kinderen

Louvre museum

Slenter door arty Montmartre

Bovenop een heuvel (la Butte) ligt de hoogstgelegen wijk van Parijs: Monmartre. Dit 18e arrondissement is ooit gestart als Romeinse nederzetting met tempel gewijd aan Mars. Vermoedelijk is de naam van de wijk dan ook afgeleid van deze tempel: Mons Martis oftewel Marsberg. Op de plaats van de tempel schittert sinds enige tijd een ander soort heilgdom: de Sacré Coeur basiliek. Dit byzantijns romaanse negentiende eeuwse meesterwerk is de grootste trekpleister van de hele Butte. Tip: van 10 tot 17.00 is de Dôme toegankelijk voor publiek. Het ‘balkon’ van de Sacré Coeur bied een prachtig uitzicht over de hele buurt.

Hoe is dit rayon eigenlijk ontstaan? In een ver verleden was Monmartre een separaat dorp, langzaam maar zeker werd het dorp ingelijfd bij Parijs en zo ontstond een kleurrijke arbeiderswijk. Vanwege de schappelijke huurprijzen, gezellige cafés werkte Monmartre als een magneet op creatieve geesten zoals Picasso, Renoir, Matisse. En daarmee ontpopte de buurt zich van arbeiders- tot kunstenaarswijk.

Deze Parijse wijk van toen heeft o.a. Renoir vastgelegd in zijn schilderijen. Het hart van Monmartre: Place du Tetre is een marktplaats van kunstschilders en portrettekenaars. Menig toerist (inclusief mijn ouders) laten op dit plein dan ook graag een portretje maken. Echte artiesten zijn allang niet meer in Monmartre te vinden, de wijk is nu gevuld met semi-artistieke types met een dik budget.

Een huis, appartement kost een fortuin en daarmee is Monmartre niet voor iedereen weggelegd. Het leuke is wel dat dit stadsdeel nog steeds lekker dorps aanvoelt, al struikel je er doorgaans wel over hordes toeristen. Tip: in de ochtend is het niet al te druk.Sacre Coeur Parijs

Wat te doen in Monmartre met kids?

Beklim de trappen, of neem de funicular en browse door schilderachtige straatjes. Strijk tussendoor vooral even neer op het terras van het meest gefotografeerde café van Monmartre Paris: La Maison Rose. Dit markante negentiende eeuwse huis op de hoek van Rue de l’Abreuvoir, doet al 100 jaar dienst als koffietent en ziet sindsdien nog steeds hetzelfde uit. Naast dit café, vormen ook de begraafplaats, oude molen en wijngaard Clos Monmartre dè sites van Monmartre.

Deze stadswijngaard stamt uit 1933 en is nog steeds in werking, waardoor je deze wijn nog steeds als souvenir kunt inslaan. Een glaasje Clos Monmartre  gaat over de toonbank voor 35 euro. Deze prijs zegt overigens niets over de kwaliteit, want die is vanwege de luchtkwaliteit niet top, maar een leuke gimmick is het zeker.Zien in Monmartre

Amilie in Paris tour

Bekijk locaties uit de film “Amélie” in de straten van Parijs. zoals het Café des Deux Moulins en de Sacré-Cœur basiliek, Montmartre en maak je eigen tour.

  • Canal Saint-Martin: verschillende scènes van de film, waaronder de iconische scène waar Amélie stenen over het water laat stuiteren.
  • Marché aux Puces de Saint-Ouen: grote antiekmarkt waar Amélie een doos vindt en deze terugbrengt naar de eigenaar.
  • Jardin de Luxembourg: prachtige park in een scène waar Amélie een man volgt die zijn fotostripboek vergeet.
  • Pont des Arts: wanneer Amélie steentjes van de brug gooit en wanneer ze haar geliefde foto’s van reizigers ziet.

Speuren naar streetart en liefdesmuur

Van straattekenaars naar straatkunst? Mont Arte heeft het allemaal! Vanuit La butte Monmartre oftewel de top van Monmartre loop je zo richting een heel ander soort van schilderachtig straatje. In Rue Berthe prijken paar murals aan de muur van lokale street artists, waarvan de roze Flamingo’s het meest populair zijn.

Onderweg naar dit straatje kun je ook nog even de Wall of Love meepikken waar in honderd verschillende talen de woorden ‘I love you’ staat geschreven. Pip en Juup: ‘Totaal overbodig, want iedereen spreekt toch Engels? ‘. Afijn, romantische zielen zullen deze meiden vermoedelijk later niet worden.Streetart Parijs

Balletje opgooien in basketbalveld Pigalle

De leukste bezienswaardigheid van Monmartre volgens onze jongste dochter Juup? Dat is basketbalveld Pigalle Duperré. Op het laagst gelegen deel van Montmartre ingeklemd tussen twee appartementencomplexen ligt ’s werelds fashionable basketbal court. Alle kleuren van de regenboog komen terug in deze samenwerking van I’ll-Studio modemerk Pigalle en Nike.

Gebruikt materiaal is regen proof en milieuvriendelijk. Dus neem je basketbal mee en ga los in stijl op deze voormalige parkeerplaats. Bal vergeten? Geen punt, deze site is een sneak peek sowieso waard. Tot zover enkele bezienswaardigheden in Monmartre: op naar de volgende bezienswaardigheid Parijs met kinderen en tieners.Pigalle basketbalveld

Chillen in le Jardin de Luxembourg Parijs

Dit zestiende eeuwse stadspark is één van de velen mooie parken in Parijs. Een geliefde oase van groen bij Parijzenaars en bezoekers van buitenaf. Zeker in het weekend komen families samen voor een picknick of wandeling in het ruim opgezette park rondom Palais du Luxembourg. Centraal middelpunt van dit park is de hofvijver omzoomd met bloemperken en stoelen. In de zomer ploft half Parijs hier neer met een boek en een kop koffie. En met een millefeuille (franse Tompouce maar dan beter)  zit je hier in de zon op bijvoorbeeld een mooie lentedag helemaal als God in Frankrijk.Parken in Parijs

Zijn er speciale accommodaties voor gezinnen met kinderen in Parijs?

Ja, er zijn verschillende accommodaties in Parijs die speciaal geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Veel hotels bieden familiekamers of aangrenzende kamers, en sommige hebben ook speciale voorzieningen zoals speelruimtes of kinderopvang. Daarnaast zijn er ook vakantiewoningen en appartementen beschikbaar waar gezinnen met kinderen comfortabel kunnen verblijven.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: