Vakantie met kinderen

De Eiffeltoren met de hele familie bekijken? Zo doe je dat!

Met kinderen de Eiffeltoren bezoeken? Doen!

De mooiste uitzichtpunten en alle weetjes over de Eiffeltoren

Parijs is een te gekke stad voor een weekendje weg met kinderen. Samen met dochters Pip (13) en Juup (10) bezocht ik de Lichtstad. Want met de hele familie de Eiffeltoren in Parijs bekijken stond al jaren op het wensenlijstje van deze meiden. En dat laatste hebben we uitvoerig gedaan, daarbij zijn we heel wat aan de weet gekomen over dit bijzondere staaltje architectuur.Eiffeltoren met kinderen

Daarnaast valt er heel veel te beleven in deze stad. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs highlights. Deze Franse hoofdstad telt maar liefst 150 musea in alle soorten en maten, dus voor ieder wat wils. Niet zo’n museumganger? Pak de metro en ga op onderzoek uit. Met deze 21 tips met activiteiten in Parijs voor de hele familie maak je er met z’n allen geheid een topvakantie van. En een stedentrip in Parijs trap je natuurlijk af met?….Juist een bezoekje aan de Eiffeltoren`

De Eiffeltoren is één van de best bezochte monumenten van de wereld. Toch is de Eiffeltoren niet altijd even populair geweest. Na de voltooiing in 1889 ontstond er aardig wat protest omdat veel Fransen het bouwwerk oerlelijk vonden. 125 jaar later steelt deze Lange Jan van Parijs de show.

Gustavo Eiffel is de man van het plan achter de Eiffeltoren. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Franse revolutie en de opening van de Wereldtentoonstelling in Parijs maakte hij samen met andere architecten het ontwerp van deze bijzondere minaret.

Dakterras La Fayette
Vanaf het dakterras La Fayette

250 staalarbeiders hebben in slechts twee jaar tijd de complete constructie uit de grond gestampt. Vanwege de immense hoogte bracht dit werk aardig wat risico’s met zich mee. Gelukkig is er tijdens werktijd niemand gesneuveld, echter buiten de werkuren om is een arbeider samen met zijn verloofde verongelukt tijdens een fatale klim naar de top.

Ten tijde van opening waren er nog geen liften zoals nu, de enige manier om de top te bereiken was te voet. Het traplopen nam dik een uur tijd in beslag, alhoewel dit maar van korte duur was want binnen twee maanden was de lift gereed. Tot op de dag van vandaag is het wel mogelijk om met de trap naar het platform op de eerste verdieping te geraken en over de bodem van glas te lopen en naar beneden te turen.

Pak je bril er dan even bij. Want op de rand van de first floor staan 72 namen van Franse wetenschappers, ingenieurs die een belangrijke bijdrage aan de Eiffeltoren hebben geleverd. Bijzonder tof is dat er in de wintermaanden op de eerste verdieping kan worden geschaatst. Met uitzicht over Parijs moet dit een unieke ervaring zijn. Schaatsen meenemen hoeft niet, want deze zijn inbegrepen bij de prijs van omstreeks 14 euro p.p.

De tweede verdieping bevindt zich op een hoogte van 115,73 meter. Dit is de optimale hoogte voor een topuitzicht over lager liggende gebouwen in de stad. Dus strijk neer met de hele familie op een hoogte van 58 meter in toprestaurant Le 58 en enjoy the view. Sowieso herbergt de Lichttoren 3 restaurants waarvan Le 58 het meest geliefd is.

Eiffeltoren Parijs
Eiffeltoren vanaf de brug

Geopend voor lunch, diner dus spreid je winkansen want reserveren is een must. Uiteraard is dit geen goedkoop etentje met kinderen maar een ‘eens in het leven experience’ is het zeker. Mocht je liever je handjes laten wapperen? Schroom niet, er is altijd wel een klusje te klaren. Zo is de reus van Parijs al 18 keer in een nieuw jasje gestoken.

Ter bescherming tegen alle weercondities gaat er per schilderbeurt 60 ton verf doorheen. Een team van omstreeks 50 schilders storten zich op deze klus want het onderhoud van top tot teen vergt zo’n zeven jaar. Dus mocht je geroepen voelen? Neem je overal mee en meld je aan voor een stevig staaltje onderhoud.

Beste uitzicht op de Eiffeltoren met kinderen?

Dagelijks staat de Iron Lady in vuur en vlam. Dat wil zeggen: verlicht. En elk uur (op het hele uur) flikkert deze Lange Jan van 7300 ton gedurende vijf minuten als een kerstboom. Volgens mijn dochters is een vakantie Parijs niet compleet zonder een kijkje bij de Eiffel in de avonduren. Vanaf verschillende punten is het uitzicht op de Eiffeltoren briljant.

Waar moet je zijn?

Om te beginnen pak de metro naar Ponte Bir-Hakeim. Dit is één van de beste uitzichtpunten en daarmee een prima fotospot. Van hieruit loop je zo door naar de Eiffeltoren en het omliggende park Champ de Mars waar je praktisch van onderaf de toren in kunt kijken. Struin vervolgens ook nog even door naar Place du Trocadero.Vooral tijdens de zonsopgang is het uitzicht op de Eiffeltoren vanaf dit plein op een heuvel aan de Seine erg spectaculair.

Eiffeltoren vanaf Place de Trocadero
Vanuit Place de Trocadero

De Iron Lady is 117 meter hoog. Tevens is de Eiffeltoren 126 jaar lang de hoogste toren van Europa geweest Wil je met de lift naar de top of met de trap naar de eerste of tweede verdieping lopen? Boek vooraf kaarten om teleurstelling te voorkomen.

Meer mooie vieuwpoints ?

  • Metrolijn 6 gaat boven de grond en geeft een mooi uitzicht op de Eiffeltoren.
  • Bekijk het eens vanaf het dakterras van warenhuis La Fayette.
  • Beklim de Arc de Triomphe voor een stadspanorama en de Eiffeltoren.
  • Vanaf verschillende bruggen over de Seine zoals Pont de la Concorde.
  • De Sacré Coeur geeft ook een wijds uitzicht over Parijs en de Eiffeltoren. Eiffeltoren met kinderen

Leave a Response