Tips les Portes du Soleil- dit zijn de hotspots, beste adresjes

Van brouwerij, chocolatier tot aan toprestaurant. Dit zijn de hotspots, beste adresjes van de Portes du Soleil.

Tips in les Portes du Soleil? Skigebied Mozine is de plek voor thrillseekers, hikers en bikers. Maar wist je dat deze plek het hele jaar door ook een heerlijke bestemming is voor fijnproevers? Buitenlucht maakt immers hongerig. Gelukkig kun je hier op grote hoogte genieten van het beste uit de franse bergen. Dit skidorp in les Portes du Soleil is namelijk een berg van leuke, lekkere, en coole adresjes. Kortom: in en rondom Morzine is het op alle fronten volop genieten geblazen.

Microbrewery Ibex: bier uit de franse bergen

Micro brewery Ibex ligt buiten Morzine , maar is eenvoudig te bereiken. Dit is het uit- de-hand- gelopen hobbyproject van Engelsman David. Naar eigen zeggen is David in 2014 met ‘een halve brouwketel’ gestart. Inmiddels is Ibex -met 5 brouwketels- uitgegroeid tot een local bier imperium. Met gemak knalt hier 90.000 liter bier per jaar uit de ketel. Wat staat er zoals op het vat?… Klassiek Engels bier met een local touch. Zoals: Ipa, blondbier en American pale ale.

Experimenteren in de Portes du Soleil

Artisinale seizoensbieren (specials) staan ook op het vat. In de zomer gaat David los met bier & mango, passievrucht. Aankomende winter gaat het experiment ‘donker bier met chocolade’ van start. Innovatie is immers de basis van een goede microbrouwerij. Tip: De brouwerij is op afspraak bezoeken. Kun je gelijk een sixpack craft beer voor thuis inslaan. Er is geen café, dus neem je biertje mee, en zoek een fijne plek onder de zon. Cheers!

Bier oase: brew pub Bec Jaune

Voor de liefhebbers van de combinatie microbrouwerij en terras is Bec Jaune spot on. In deze brew pub is het altijd beer o c’lock!  Daarnaast kun je hier ook lekker en gezellig eten. Zoek een tafeltje tussen de brouwketels, of neem plaats bij de open haard. Met mooi weer zit je op het terras rondom praktisch altijd in de zon. Protip: deze gezellige kroeg serveert tevens vegetarische, en vegan, of gluten-free gerechten. Dus in deze gele oase is het geheid genieten geblazen.

Bec Jaune brewery pub

Bec Jaune brewery pub

Bec Jaune micro brewery

Terras bec Jaune

Ibex micro brewery Morzine

Ibex micro brewery

Waar eten in de Portes du Soleil?

De Portes du Soleil is meester in de traditionele Savoyas keuken. Ben je meer op zoek naar een edgy aanpak? Op naar La Chamade in Morzine. In dit eersteklas restaurant kookt Thierry Thorens de sterren van de hemel. Deze ietwat excentrieke franse chef is gek van de ruige natuur, en kunst. En daarom werkt Thierry veel met wilde of vergeten groenten, en lokale producten. Dat resulteert in kleurrijke kunstwerkjes op je bord.

Batman’s cheese cave!

In de kelder wacht een grote verrassing: een ‘kaas kelder’. Deze cheese cave is gevuld met 80 soorten kaas. Waarvan veel lokale kaasjes uit de bergen. Hier kun je helemaal los gaan met kaas en wijn. Stel je eigen kaasplankje samen, of ga lekker fonduen. Aiaiaiai als Batman een passie voor kaas zou hebben… dan had zijn grot er zo uitgezien! Tip: La Chamade heeft enkele vega- gerechten op de kaart staan. Note: dit is geen voordelig restaurant, maar wel de moeite waard.

Jaja bar: wijn & charcuterie

Kleine wijnbar. Leuk ingericht en een fijne sfeer. Dus wat wil een mens nog meer? Een uitgebreide selectie wijnen met kaasplank of charcuterie misschien? Ook voor fondue, of Savoyard specialiteiten is dit een prima adres. In de winter komt de raclette geur je al bij binnenkomst tegemoet. Ook de service is hartverwarmend. Ja! Dit is een fijne plek om met een wijntje te chillen, en de hele avond te blijven hangen.

Colibri beste lunch Morzine

De Colibri is doorgaans geopend voor ontbijt, lunch en diner. Begin je dag met toast avocado, lunch met een poke bowl en eindig de dag met de dagschotel. Immers, een vliegende vogel vangt altijd wat! Dit is een warm nest met lokale en Europese gerechten. Ook fijn: glutenvrije, vegetarische gerechten staan ook op de kaart. Ik kom sowieso nog eens terug voor de huisgemaakte taart met frambozen. Ookde prijs-kwaliteit verhouding van de gerechten is prima.

Colibri restaurant Morzine

De Colibri: dessert en bowl

Restaurant la Chamade Morzine

La Chamade & cheese cave

La Tapiaz: alpenkeuken in de bergen

Buiten Morzine in de Portes du Soleil, middenin de bergen, met uitzicht op de Mont Blanc ligt La Tapiaz. Dit family restaurant is de nieuwe liefde van voormalig skikampioen Véronique. Maak vooraf een wandeling door de bergen.

Loop een kudde koeien tegen het lijf, en luister naar het geluid van 100 koeienbellen! Welkom in Morzine buiten! Hier geniet je niet alleen van het mooie uitzicht, maar bovenal van de kookkunsten van Veronique. Aanrader: ‘Pelle’: een gerecht met aardappel, ui en kaas. Ook de beignets met wilde spinazie, en alle desserts zijn om op te eten. https://www.facebook.com/LaTapiazz/

La Tapiaz

La Tapiaz restaurant in the mountains

Hike and eat in the french mountains

Hike & dinner in de bergen

Cow in the mountains

Wandel tussen de loeiende koeien

Overnachten in een ‘star gazing hotel’

Dol op bijzondere overnachtingen? Dan is dit een adresje om te onthouden. In de ‘Bulles des Mines D’Or’ kun je midden in de bergen in een bubble tent overnachten. In je eigen transparante cocoon is het hier goed toeven. Plons in de jacuzzi. Neem een wijntje op het terras en geniet van het fabuleuze uitzicht.

Staar -vanuit je bed- samen met je lief naar de eindeloze sterren. Ontwaak door fluitende vogels en een heerlijk ontbijt op bed. Deze plek is super romantisch. Er zijn 3 verschillende bubbles. Deze zomerse iglo’s zijn beschikbaar van mei tot okt. Prijzen: vanaf 180 Euro per nacht. https://www.bulles-minesdor.com/en/the-concept/

Unieke accommodatie Portes du Soleil

Bubble tent bij Lac des Mines

Toffe shops en (lekkere) souvenirs

  • Au Delice Chocolat Authentieke chocolade. Met liefde gemaakt door Eric. In de winter kun je hier terecht voor een mok heerlijke warme chocolademelk, maar bovenal is dit een lekkere pitstop voor tussendoor.
  • Poterie de Morzine ‘Yvoire’. Minuscule pottenbakkerij. Hier zit slechts 1 DJ achter de ‘draaitafel’. En daar zit behoorlijk wat muziek in kan ik je vertellen. Pierre maakt al jarenlang ceramische hoogstandjes. Verwacht geen modern design, maar voor traditionele souvenirs zit je hier gebakken.
  • La Bonbonniére: patisserie met zitgelegenheid. De lekkerste taartjes haal je hier.
  • Markt: lokale en verse producten haal je bij de markt. Iedere woensdagochtend van 8.00 tot 12.30.
  • Tip: Op zoek naar een origineel souvenir? Koop een pakje infusions les 2 marmottes. Kruidenthee uit de franse alpen. Verkrijgbaar in ludieke smaken. 
Winkelen in Morzine

Au Delice chocolat en pottenbakkerij

La bonbonniére

La Bonbonniére en marmotten thee

En dan nog even dit disclaimer: Reisachtige Laura bezocht de Portes du Soleil op uitnodiging. Dit is mijn ongefilterde mening. Wat te doen in Morzine en de Portes du Soleil in de zomer, meer Frankrijk?
Frankrijk’s XL avonturenpark-18 tips bergvakantie
Mont-Blanc bucketlist bestemming
Vakantie nabij de Mont-blanc? Saint-Gervais is de beste uitvalsbasis!

1 Comment

  • Pingback: Frankrijk's XL avonturenpark-18 tips bergvakantie | Van uitstapje om de hoek tot aan het dak van de wereld!

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: