Nantes Voyage

Voyage à Nantes| Waanzinnige kunstroute, activiteiten in Nantes

Wat is de Voyage?

De Voyage oftewel de groene lijn, of groene streep is een kunstroute, cultureel evenement met permanente en vaste objecten, exposities, activiteiten in Nantes in Bretagne, op de grens van de Loire. Dit is een toffe manier om de stad en zijn arty creaties te voet of met de fiets te ontdekken. Deze reis van 12 km loopt kriskras door verschillende wijken van de stad, langs de leukste straten, authentieke pleinen, bezienswaardigheden van arty en groen Nantes.

Wanneer is de Voyage in Nantes?

De Voyage in Nantes vindt meestal plaats gedurende de zomermaanden, van juli tot eind augustus. Het evenement duurt ongeveer drie- vier weken waardoor je de kans krijgt om tijdens de zomervakantie deel te nemen aan diverse activiteiten en tentoonstellingen verspreid over de stad.

Meedoen is simpel: volg de groene lijn langs alle highlights.
Veel creaties en sights liggen in het oude stadscentrum, maar er zijn ook veel installaties in de trendy wijk ‘Ile de Nantes’, en in of aan de Loire te vinden.

Wat te verwachten van de Voyage in Nantes?

Tijdens dit event kun je verschillende artistieke installaties, tentoonstellingen en performances zien. Je kunt bijvoorbeeld kunstwerken vinden in openbare ruimtes, parken, straten en historische gebouwen. Daarnaast worden er speciale evenementen, zoals concerten, theaterstukken en rondleidingen georganiseerd.

Alle werken zijn gemaakt door kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ook atelier van Lieshout heeft voor de Voyage het werk ‘Absence’ gemaakt: een barretje in de vorm van een grote blauwe steen. Ook tof is de ‘Oscillation’ een tunnel van latten. Deze bijzondere tunnel is een soort camera obscura van optisch bedrog.Voyage groene lijn

Is de Voyage in Nantes gratis?

De Voyage in Nantes is gratis toegankelijk. Er kunnen echter kosten verbonden zijn aan bepaalde evenementen of tentoonstellingen, workshops. Het is raadzaam om de officiële website van de Voyage in Nantes te bekijken voor specifieke informatie.

Ideale activiteit met Kinderen

De Voyage à Nantes is een soort speurtocht, en spreekt daardoor ook veel kinderen aan. Zeker omdat de meeste kunstwerken lekker interactief zijn en uitnodigen om in actie te komen. De achtkoppige ‘basketbal boom van kunstenaar A/LTA, is hier een goed voorbeeld van.

Altijd al een moonwalk willen maken? Grijp je kans en spring je gek op de trampolines van het maanlandschap van Detroit architectes. Ook in het zogenaamde ‘Ping pong park van Laurent Perbos met achthoekige tafels kun je helemaal los. Batjes zijn te leen bij het naastgelegen restaurant ‘Au Bureau’.

Ook bijzonder tof zijn de mega tuinlaarzen Invedus Bottes genaamd. Deze objecten zijn allemaal te vinden op Ile de Nantes. De grote publieksfavoriet is Rideau van Stéphane Thidet: een enorme waterval van het dak van het theater midden op het stadsplein. En het geinige is: je kunt hier net als in Ijsland achter de waterval doorlopen. Verfrissend! Plattegrond van de reis door Nantes is te vinden op meerdere plekken in de stad, en het VVV, of download deze via de website.

Kunstroute vanuit Nantes naar de kust van Saint Nazaire

Smaakt de Voyage naar meer? Wil je tijdens je vakantie of weekendje Nantes de Loire Atlantique verkennen? Laat je inspireren door de nieuwe kunstroute genaamd ‘De Estuaire’. Deze route van 120 km volgt vanuit Nantes de rivier de Loire tot aan de kust Saint-Nazaire. De rivier de Loire mondt hier uit in zee. In totaal zijn er zo’n 33 werken van internationale kunstenaars te spotten.

De meeste werken liggen bij, in de rivier de Loire en de omliggende natuurgebieden of industriële gebouwen. Zoals: een zinkend huis midden in de Loire, of een stel beren in de bomen van Port Lavigne. Kortom: dit is een spannende route langs de Loire naar de kust, stranden van de Loire Atlantique. Overigens heb ik samen met Robbert, Pip en Juup slechts enkele kunstwerken gezocht en gevonden. Sommige werken liggen namelijk wat ver van de doorgaande autoweg af.

l ‘Observatoire: kunstige toren in de moeraslanden 

Ver buiten Nantes in de moeraslanden van Lavau ligt L’observatoire van Tadeshi Kawamata er nogal verlaten bij. Een houten plankier leidt bezoekers door het natuurgebied tot aan een soort uitkijktoren. Deze blikt uit over de rivier, moerassen en omliggend industrieel gebied. De toren doet denken aan een huisje voor vogelaars. Niet gek want niet voor niets is dit een geliefde broedplaats voor vogels.
Helaas hebben wij geen vreemde vogels gespot, maar bijzonder is dit kunstwerk wel. Vanaf de parkeerplaats loop je in 15 min maar het kunstwerk toe. Nadeel: het kunstwerk ligt nogal ver van de doorgaande route richting Batz Sur Mer. Dus je moet hier net wat meer tijd voor uit willen trekken. 

Zeeslang  in Saint Nazaire

Ook de ‘Serpent d’Ocean ‘van Huang Young Ping in Saint Nazaire is zeer de moeite van een bezoekje waard. Deze slang ligt overdag deels in het water, uiteraard hangt dit af van de getijden. Tijdens ons bezoek lag de 120 meter lange serpent open en bloot op het strand. Evengoed een bizar stukje kunst. Tip: vanuit Saint Nazaire kun je makkelijk doorsteken naar Guerlande, La Baule strand, en de wilde kust van Bretagne. Er is tevens een geweldige fietsttocht in Bretagne uitgezet, langs alle kunstwerken. 

Serpent Saint Nazaire

Le Serpent

1 Comment

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: