Disneyland Parijs met kleinkinderen

Disneyland Parijs met kleinkinderen in 13 tips

Disneyland Parijs met kleinkinderen? Zeker doen, want Disney is leuk voor jong en oud. In dit artikel kan ik je hier alles over vertellen. Inclusief tips voor attracties, hotels, eten in en buiten het park, kosten voordelige tickets en aanbiedingen. Zo haal je alles uit je weekendje Disneyland Parijs met kleinkinderen.

Dinsneyland met Trein

Samen met dochters Pip en Juup en ‘oma Ankie’ oftewel mijn mams gaan wij een weekendje naar Disneyland Paris. Ons Disney avontuur begint met de Eurostar (voormalige Thalys) vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Marne-la- Vallée.  De trein is bezaaid met families en fans. Her en der steken Mickey Mouse oren boven de stoelen uit. Iemand in een Goofy pak loopt door het gangpad. Kortom: de eindbestemming is bij binnenkomst direct duidelijk.

  • Tip: Met een reistijd van iets meer dan 3,5 uur is Eurostar de snelste en makkelijkste manier om naar Disneyland te reizen. De trein stopt praktisch voor de poorten van de Happiest place on earth. Reisdagen: vrijdagochtend naar Disneyland, zondag rond 18.00 terug naar NL.

    Disneyland Parijs Park

    Klassiekers

Disneyland Parijs themagebieden

Met +13 miljoen bezoekers per jaar, is Disneyland Paris het best bezochte amusementspark van Europa. Anders dan de naam doet vermoeden ligt het park 32 km buiten de lichtstad in het plaatsje Marne la Vallée. Disneyland Parijs bestaat uit twee attractieparken: Park Disneyland en Walt Disney Studios Park.

In totaal omvat het themapark +54 attracties, zeven hotels, entertainment centrum: Disneyland Village plus een golfbaan. Meest populaire attracties ? Dat zijn: Disney Dreams · Disney Parade · Space Mountain · Peter Pan’s Flight · Big Thunder Mountain · Pirates of the Caribbean.

  • Park Disneyland is opgedeeld in vijf themagebieden: Main Street U.S.A. Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland.
  • Walt Disney Studios Park staat in het teken van films. Dit park bestaat uit themagebieden: Worlds of Pixar, Marvel Avengers Campus, Production Courtyard, Toon Studio, en Front Lot. En er is in beide parken voor iedereen ongeacht leeftijd, of eventuele handicap wat. Of je nu de voorkeur aan spannende achtbanen, of rustige familieattracties geeft.

Mainstreet

Leuk voor 3 generaties. Bij binnenkomst zet je als eerste voet zet in Main Street U.S.A.: een 20e -eeuwse Amerikaanse hoofdstraat. Compleet met plein, station, shops en de hele rataplan. Deze sfeervolle hoofdstraat is niet geheel toevallig, want deze is geïnspireerd op de geboorteplaats van Walt Disney: Marceline in Missouri.

In dit eclectische, hectische district voelen kleinkinderen zich net als Walt meteen thuis. Hier vindt ook enkele malen per dag de Disney Stars on Parade weg. De BD-ers (bekende Disney karakters) op praalwagens geven een flinke show weg. De parade is een niet te missen attractie voor jong en oud.

Main Street Disneyland

Main Street

Kasteel Doornroosje

Main Street kijkt uit op het Sleeping Beauty kasteel: het stralende middelpunt van het park. Met zijn gouden torens, blauwe daken en 14 shades of pink, lijkt het paleisje zo uit een cartoon te zijn weggelopen. Met een beetje fantasie doet deze icoon denken aan Château Chambord en de Mont Saint Michel. Sleeping Beauty Castle is de populairste selfiespot van Europa. Tip: De beste Disney foto bij het kasteel maak je door links voor de heuvel met gras te gaan staan.

Nabij Main street vindt je ook de klassieke attractie It’s a small world. Reis in een bootje langs verschillende Disney films annex figuren dus leuk voor alle leeftijden. Omdat het park niet zo ‘small’ is het leuk om een rondje over het park te maken in de stoomtrein. Zo krijg je een goed beeld van alle themagebieden en bijbehorende locaties.

  • Disney Tip: de navigatietool in de Disney app brengt je zo van A- naar B. Ook handig: de actuele wachttijd staat ook in de Disneyland App. Evenals een plattegrond van Disneyland Paris.

Favoriete attracties met kleinkinderen?

Vanuit de stoomtrein stomen wij als een haas naar: Pirates of the Caribbean. Eenmaal in de rij vraagt oma: ‘Is deze attractie eigenlijk wel geschikt voor ons allemaal? Misselijkmakende, enge attracties laat ik liever links liggen’. Tip: Door vooraf online video’s te bekijken, weten Pip en Juup welke attracties het beste bij kinderen en senioren passen.

Zekerheidshalve bewapen ik mij bij het instappen met een poncho -want iets met piraten en water-, oma Ankie klampt zich bij vertrek aan het karretje vast. Onterecht blijkt later we het tijdens de rit gieren van plezier. Zonder een nat pak te halen verlaten we het pirateneiland. En door!

Pirates of the Caribbean is één van onze favorieten in Disneyland Parijs. Ander hoogtepunt: Ratatouille: The Adventure (in het Studios Park). Voor wie iets van de Parijse sfeer wil proeven is deze attractie een aanrader. In deze 3D- film is het alsof je net als Remy door chef Skinner in Gusteau’s restaurant in Parijs wordt achternagezeten. In deze duizelingwekkende achtervolging komen de potten en pannen -letterlijk- op je af. Magisch. En dat is precies waar Disney voor staat.

Welke achtbanen?

Space Mountain, Crushes Coaster, R+R achtbaan en Tower of Terror zijn alleen geschikt voor kinderen vanaf een bepaalde lengte, en doorgaans een leeftijd van 9+. Sommige roller coasters zijn angstaanjagend voor senioren, en kinderen maar dit heeft vaak niets met leeftijd te maken. De meeste Cars achtige attracties: Autopia zijn gezellig met kids. De Indiana Jones Achtbaan is leuk en gaat niet vaak over de kop.

Shows Disneyland Parijs

Ook voor wie niets om bloedstollende achtbanen, of duizelingwekkende attracties geeft is er genoeg te beleven in dit beide themaparken. Vooral de shows zijn te gek voor 3 generaties. Van de groots opgezette musicals zoals “Mickey and the Magician: een combi van entertainment en techniek”, tot intieme voorstellingen zoals “Stitch Live”, of “Frozen: A Musical Adventure”.  Iedere show is even spetterend en eigen.

Zo is de Lion King imposant door de performances. Zang en dans knalt eruit. Maar ook de show Together: a Pixar musical met live orkest is te gek.Tip: Het is handig om op tijd in de rij te staan. Reserveren voor shows kan tegen meerprijs van 15 euro, maar is doorgaans niet nodig.Disney show

Mooiste show van Disneyland? Disney Dreams. In de avonduren is Disneyland deels geopend. Mainstreet is dan op z’n allermooist. Rond 22.00 begint de avondshow genaamd Disney Dreams (voor het kasteel). Voor opa’s, oma’s en kinderen van alle leeftijd is dit de kers op de taart. De projecties op het kasteel, in combinatie met lasers en vuurwerk is een unieke combi.

Parades in Disneyland Parijs? De Disney Stars on Parade start dagelijks om 17.30 en is een fantastische show in Mainstreet. In de herfst is de Halloween Parade een niet te missen show. Niet griezelig maar boordevol dans. Het Park is in het najaar bovendien helemaal gedecoreerd in Halloween sfeer. In de wintermaanden is Mickey’s Dazzling Christmas Parade! familiefavoriet. Disneyland staat dan in het teken van de kerstsfeer.

Halloween Parade Disneyland

Halloween Parade

Wat kost een weekend Disneyland?

Een korte vakantie met verblijf van twee nachten kost voor twee volwassenen vanaf 800 euro met verblijf in het goedkoopste Disneyland Parijs hotel: Davy Crockett ranch inclusief tickets voor Disneyland. Aanbiedingen, of kortingen Disneyland? ANWB, heeft regelmatig arrangementen in de aanbieding voor 280 euro met verblijf op Davy Crockett Ranch. Ook Hema, En AH hebben soms mooie acties. De voordeligste optie voor een verblijf op de parken in Disneyland Paris? De camping. 40 euro per overnachting met camper.

Wat is de goedkoopste optie voor een verblijf buiten Disneyland? Overnachten buiten het park in combinatie met meerdaagse tickets (met datum) vanaf €63 is doorgaans voordeliger. Korting voor kinderen van 3 t/m 11 jaar. Gratis: kinderen t/m 2 jaar. Tickets en 2 overnachtingen buiten het park in bijvoorbeeld een prima appartement kosten? Reken op 550 euro: twee volwassenen en twee kinderen.

Eten in en buiten Disneyland

Het eten in de parken is fastfood georiënteerd. Een aanrader is buffetrestaurant Agrabah. Voor 40 euro, inclusief een drankje. Prima buffetformule met salades, couscous, groenten, vlees, desserts en meer. Ook geschikt voor vegetariërs en vegans en andere diëten.

Eten buiten de Disney parken? Onderstaande plaatsen zijn bereikbaar met het OV. Zoals Chessy met de bus. Je kunt vanuit het Station Marne La Vallee ook de metro naar het winkelcentrum Val d ‘Europe nemen. Hier zijn een aantal eettentjes in de foodcourt te vinden. Eten buiten Disneyland is voordeliger en meer keuze.

  • In Lagny-sur-Marne: La Tannière, Go Gorilla. In Chessy: La Table de Chessy: Wok (buffetformule, snel, vers en prima prijs-kwaliteit verhouding. In Dampmart: Goma Restaurant. Montévrain: Clos Cariou, Brasserie Le Cercle.

Hotels In en rondom Disneyland Parijs

Resort Newport Bay’ is één van de zeven Disney hotels. Alle hotels liggen op 8 shuttle, of 15 loop minuten van het station. Met 1100 kamers is Newport Bay Club het grootste maar door de nautische bouwstijl voelt dit niet zo. Ondanks de enorme capaciteit is het niet erg lawaaiig. Wel zijn de familiekamers aan de kleine kant. Het ontbijtbuffet met Mickeywafels en Mickeycake is ruimschoots.

Voordeel Disney Hotels: een uur eerder het park in tijdens het zogenaamde Magic Hour. Minpuntje: sommige attracties zijn zelfs tijdens dit speciale uur nog niet open. Buiten het park is ook genoeg accommodatie te vinden. Oma Ankie verbleef in Les Chambres d’Oriane. Een fijne en rustige Bed and Breakfast in Chessy: 15 minuten met de bus. Voor slechts 100 euro een tweepersoonskamer. Ideaal voor wie dichtbij het park wil verblijven.

Hotels Disneyland Parijs

Newport Bay Resort

Onze Ervaring

Disneyland heeft drie generaties in zijn magie weten te vangen: ieder op z’n eigen manier. Oma Ankie: ‘Voor mij betekent dit horen, zien en voelen. Ik heb genoten van de muziek, de mooie tuinen, en mogelijkheden. Je kunt hier wegdromen bij Sneeuwwitje, of juist griezelen in het spookhuis. De Lion King en Mickey show zou ik wel twee keer willen zien.

Disneyland Parijs is voor mij een ‘for ever young ervaring’. Peutertjes, stellen, oma ‘s, opa’s: iedereen komt hier samen. Ondanks dat we best veel hebben gelopen was ik niet moe, maar juist opgeladen. Wat heb ik bovenal genoten van mijn (klein)dochters.’ Voor Juup was de Indiana Jones achtbaan het hoogtepunt, voor Pip de avondshow. En voor mij? De algehele sfeer. Minpunt Disneyland? De hoeveelheid merchandise, winkels en plastic verpakkingen. Dat kan beter.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: