Disneyland Parijs met kleinkinderen

Disneyland Parijs met kleinkinderen in 13 tips

Disneyland Parijs met kleinkinderen? Zeker doen, want Disney is leuk voor jong en oud. In dit artikel kan ik je hier alles over vertellen. Inclusief tips voor attracties, hotels, eten in en buiten het park, kosten voordelige tickets en aanbiedingen. Zo haal je alles uit je weekendje Disneyland Parijs met kleinkinderen.

Dinsneyland met Trein

Samen met dochters Pip en Juup en ‘oma Ankie’ oftewel mijn mams gaan wij een weekendje naar Disneyland Paris. Ons Disney avontuur begint met de Eurostar (voormalige Thalys) vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Marne-la- Vallée.  De trein is bezaaid met families en fans. Her en der steken Mickey Mouse oren boven de stoelen uit. Iemand in een Goofy pak loopt door het gangpad. Kortom: de eindbestemming is bij binnenkomst direct duidelijk.

  • Tip: Met een reistijd van iets meer dan 3,5 uur is Eurostar de snelste en makkelijkste manier om naar Disneyland te reizen. De trein stopt praktisch voor de poorten van de Happiest place on earth. Reisdagen: vrijdagochtend naar Disneyland, zondag rond 18.00 terug naar NL.

    Disneyland Paris Park

    Klassiekers

Disneyland Parijs themagebieden

Met +13 miljoen bezoekers per jaar, is Disneyland Paris het best bezochte amusementspark van Europa. Anders dan de naam doet vermoeden ligt het park 32 km buiten de lichtstad in het plaatsje Marne la Vallée. Disneyland Parijs bestaat uit twee attractieparken: Park Disneyland en Walt Disney Studios Park.

In totaal omvat het themapark +54 attracties, zeven hotels, entertainment centrum: Disneyland Village plus een golfbaan. Meest populaire attracties ? Dat zijn: Disney Dreams · Disney Parade · Space Mountain · Peter Pan’s Flight · Big Thunder Mountain · Pirates of the Caribbean.

  • Park Disneyland is opgedeeld in vijf themagebieden: Main Street U.S.A. Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland.
  • Walt Disney Studios Park staat in het teken van films. Dit park bestaat uit themagebieden: Worlds of Pixar, Marvel Avengers Campus, Production Courtyard, Toon Studio, en Front Lot. En er is in beide parken voor iedereen ongeacht leeftijd, of eventuele handicap wat. Of je nu de voorkeur aan spannende achtbanen, of rustige familieattracties geeft.

Mainstreet

Leuk voor 3 generaties. Bij binnenkomst zet je als eerste voet zet in Main Street U.S.A.: een 20e -eeuwse Amerikaanse hoofdstraat. Compleet met plein, station, shops en de hele rataplan. Deze sfeervolle hoofdstraat is niet geheel toevallig, want deze is geïnspireerd op de geboorteplaats van Walt Disney: Marceline in Missouri.

In dit eclectische, hectische district voelen kleinkinderen zich net als Walt meteen thuis. Hier vindt ook enkele malen per dag de Disney Stars on Parade weg. De BD-ers (bekende Disney karakters) op praalwagens geven een flinke show weg. De parade is een niet te missen attractie voor jong en oud.

Main Street Disneyland

Main Street

Kasteel Doornroosje

Main Street kijkt uit op het Sleeping Beauty kasteel: het stralende middelpunt van het park. Met zijn gouden torens, blauwe daken en 14 shades of pink, lijkt het paleisje zo uit een cartoon te zijn weggelopen. Met een beetje fantasie doet deze icoon denken aan Château Chambord en de Mont Saint Michel. Sleeping Beauty Castle is de populairste selfiespot van Europa. Tip: De beste Disney foto bij het kasteel maak je door links voor de heuvel met gras te gaan staan.

Nabij Main street vindt je ook de klassieke attractie It’s a small world. Reis in een bootje langs verschillende Disney films annex figuren dus leuk voor alle leeftijden. Omdat het park niet zo ‘small’ is het leuk om een rondje over het park te maken in de stoomtrein. Zo krijg je een goed beeld van alle themagebieden en bijbehorende locaties.

  • Disney Tip: de navigatietool in de Disney app brengt je zo van A- naar B. Ook handig: de actuele wachttijd staat ook in de Disneyland App. Evenals een plattegrond van Disneyland Paris.

Favoriete attracties met kleinkinderen?

Vanuit de stoomtrein stomen wij als een haas naar: Pirates of the Caribbean. Eenmaal in de rij vraagt oma: ‘Is deze attractie eigenlijk wel geschikt voor ons allemaal? Misselijkmakende, enge attracties laat ik liever links liggen’. Tip: Door vooraf online video’s te bekijken, weten Pip en Juup welke attracties het beste bij kinderen en senioren passen.

Zekerheidshalve bewapen ik mij bij het instappen met een poncho -want iets met piraten en water-, oma Ankie klampt zich bij vertrek aan het karretje vast. Onterecht blijkt later we het tijdens de rit gieren van plezier. Zonder een nat pak te halen verlaten we het pirateneiland. En door!

Pirates of the Caribbean is één van onze favorieten in Disneyland Parijs. Ander hoogtepunt: Ratatouille: The Adventure (in het Studios Park). Voor wie iets van de Parijse sfeer wil proeven is deze attractie een aanrader. In deze 3D- film is het alsof je net als Remy door chef Skinner in Gusteau’s restaurant in Parijs wordt achternagezeten. In deze duizelingwekkende achtervolging komen de potten en pannen -letterlijk- op je af. Magisch. En dat is precies waar Disney voor staat.

Welke achtbanen?

Space Mountain, Crushes Coaster, R+R achtbaan en Tower of Terror zijn alleen geschikt voor kinderen vanaf een bepaalde lengte, en doorgaans een leeftijd van 9+. Sommige roller coasters zijn angstaanjagend voor senioren, en kinderen maar dit heeft vaak niets met leeftijd te maken. De meeste Cars achtige attracties: Autopia zijn gezellig met kids. De Indiana Jones Achtbaan is leuk en gaat niet vaak over de kop.

Leuke Shows in Disneyland

Disney vakantie met kleinkinderen. Zelfs voor wie niets geeft om bloedstollende achtbanen of duizelingwekkende attracties, is er genoeg te doen in beide van deze themaparken. Met name de shows zijn geweldig voor jong en oud. Van grootschalige musicals zoals “Mickey en de Magiër: een combinatie van entertainment en technologie”, tot intieme optredens zoals “Stitch Live” of “Frozen: A Musical Adventure”. Elke show is uniek.

De Leeuwenkoning, bijvoorbeeld, maakt indruk zang en dans. Maar de show Together: een Pixar-musical met live orkest is ook geweldig. Tip: Het is handig om op tijd in de rij te staan. Reserveringen voor shows kunnen tegen een meerprijs van 15 euro worden gemaakt, maar zijn meestal niet nodig.

Disney show

Beste show in Disneyland? Disney Dreams. In de avonduren is Disneyland deels geopend. Mainstreet is dan op zijn mooist. Rond 22.00 uur begint de avondshow genaamd Disney Dreams (voor het kasteel). Voor opa’s, oma’s en kinderen van alle leeftijden is dit de kers op de taart. De projecties op het kasteel, in combinatie met lasers en vuurwerk, vormen een unieke combinatie.

Parades in Disneyland Parijs? De Disney Stars on Parade begint dagelijks om 17:30 uur en is een fantastische show op Main Street. In de herfst is de Halloween Parade een show die je niet mag missen. Niet eng maar vol met dans. In de herfst is het park ook volledig versierd in een Halloween-sfeer. Tijdens de wintermaanden is er Mickey’s Dazzling Christmas Parade! een favoriet voor het hele gezin. Disneyland staat dan helemaal in het teken van de kerstsfeer.

Disneyland Halloween Parade

Halloween Parade

HOEVEEL KOST EEN WEEKEND IN DISNEYLAND?

Tips voor Disneyland Paris met kinderen. Een korte vakantie met een verblijf van twee nachten kost voor twee volwassenen vanaf 800 euro. Inclusief verblijf in het goedkoopste Disneyland Paris-hotel: Davy Crockett Ranch plus tickets voor Disneyland. Biedt Disneyland kortingen of kortingen aan? De ANWB biedt regelmatig arrangementen aan voor 280 euro met een verblijf op Davy Crockett Ranch. Hema en AH hebben ook wel eens aanbiedingen. De goedkoopste optie voor een verblijf in de parken in Disneyland Paris? De camping. 40 euro per overnachting met camper.

Wat is de goedkoopste optie om buiten Disneyland te verblijven? Overnachten buiten het park in combinatie met meerdaagse tickets (met datum) vanaf €63 is meestal goedkoper. Korting voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Gratis: kinderen tot 2 jaar oud. Tickets en 2 nachten buiten het park in een geweldig appartement, bijvoorbeeld? Reken op 550 euro: twee volwassenen en twee kinderen.

ETEN IN EN BUITEN DISNEYLAND

Het eten in de parken is gericht op fastfood. Het buffetrestaurant Agrabah wordt sterk aanbevolen. Voor 40 euro, inclusief een drankje. Uitstekende buffetformule met salades, couscous, groenten, vlees, desserts en meer. Ook geschikt voor vegetariërs, veganisten en andere diëten.

Eten buiten de Disney-parken? De onderstaande plaatsen zijn bereikbaar met het openbaar vervoer. Zoals Chessy met de bus. U kunt ook de metro nemen vanaf station Marne La Vallee naar het winkelcentrum Val d’Europe. Hier zijn een aantal eetgelegenheden in de foodcourt. Buiten Disneyland eten is goedkoper en biedt meer keuze.

In Lagny-sur-Marne: La Tannière, Go Gorilla. In Chessy: La Table de Chessy: Wok (buffetformule, snel, vers en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding). In Dampmart: Goma Restaurant. Montévrain: Clos Cariou, Brasserie Le Cercle.

HOTELS IN EN RONDOM DISNEYLAND PARIS

Resort Newport Bay’ is een van de zeven Disney-hotels. Alle hotels liggen op 8 minuten rijden of 15 minuten lopen van het station. Met 1100 kamers is Newport Bay Club het grootste, maar vanwege de nautische architecturale stijl voelt het niet zo groot aan. Ondanks de enorme capaciteit is het niet erg lawaaierig.

De familiekamers zijn echter aan de kleine kant. Het ontbijtbuffet met Mickey wafels en Mickey cake is ruim. Voordelen van Disney-hotels: een uur eerder het park betreden tijdens het zogenaamde Magic Hour. Minpunt: sommige attracties zijn zelfs tijdens dit speciale uur niet open.

Budgetvriendelijke Disneyland trip

Er is ook volop accommodatie beschikbaar buiten het park. Oma Ankie verbleef in Les Chambres d’Oriane. Een leuk en rustig Bed and Breakfast in Chessy: 15 minuten met de bus. Een tweepersoonskamer voor slechts 100 euro. Ideaal voor wie dicht bij het park wil verblijven.

Hotels Disneyland Parijs

Newport Bay Resort

 

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: