Mooiste Stranden Denemarken

Leukste stranden Denemarken met kinderen? 10 Tips

Mooiste stranden Denemarken met kinderen? Deze 10 zijn ideale familiestranden in Seeland, Jutland en meer plaatsen! Denemarken staat bekend om zijn kustlijn met adembenemende stranden. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijk beach, zandkastelen wil bouwen met je dreumes, of gewoon wil relaxen in de zon, of juist een strandwandeling wil maken. Deze stranden zijn allemaal geschikt voor de hele familie en de hond mag ook mee.

Familiestranden Seeland

De kust van Noord Seeland Denemarken heeft wel wat weg van ons Zeeland. Stranden zijn uitgestrekt, relaxed en wijds. Seeland is het grootste eiland van Denemarken. De meeste stranden in Denemarken zijn schoon, en het is er zelden druk. Mooiste familiestrand Seeland? Liseleje is omzoomd met schitterende huizen en leuke vakantiehuisjes en er zijn tal van leuke dingen te doen. Alles over een vakantie in Seeland? Reisachtig heeft alvast leuke doedingen voor je gescout.

Ben je op vakantie met kinderen? Er is een leuke speeltuin en je kunt er mooi wandelen en fietsen. Spring op de fiets en ga bijvoorbeeld vanuit Liseleje naar Hundested of Tisvildeleje. De route zelf loopt helemaal van Hundested naar Helsingør, dus met kleine kinderen is dit net een brug te ver.

Liseleje Beach

weer of geen weer, een middagje strand is altijd feest. Vanuit Hillerod sta je binnen 35 min met de voeten in het zand van Liseleje strand met Blauwe vlag. Parkeren kan praktisch naast de strandopgang: er is een enorm parkeerterrein. Honden mogen overigens niet op de stranden.

Tijdens ons bezoek hebben we geen zonovergoten dag getroffen, dus ploffen we niet neer in het strand, maar maken een lekkere wandeling. Met zoveel prachtige huizen aan zee, lijkt Liseleje de goudkust van Denemarken. Kinderen kunnen hier veilig zwemmen en het is hier zeker niet te druk. Ook zijn er hier heel wat schatten te verzamelen.

Met een buit van schelpen duiken we na de wandeling het dorp in. Liseleje is klein; er zijn enkele winkels en een aantal restaurantjes. Wij drinken heerlijke koffie bij Kaffehuset Liseleje; een klein gezellig tentje met taart, koffie en broodjes. Er is een klein terras… in de zon! Want aan het einde van de middag breekt dan toch de zon door, onze dag kan niet meer stuk. Tip: ga fietsen. Neem route ’47’ en volg Enordkyststien – rute 47 (noordkust route 47) met de fiets.Liseleje Denemarken

Gilleleje Familiestrand

Gilleleje. Dit kleine vissersdorp ligt op het noordelijkste punt van Zeeland: Seeland, grenzend aan de overgang van het Kattegat naar de Sont. Deze plaats is bezaaid met leuke vakantiewoningen en heeft een authentiek klein centrum, en tevens een geweldig breed strand: Tinkerup genaamd. Klinkt als Tinkerbell en doet zijn naam eer aan. Veilig voor kinderen, breed en je kunt er lekker zandkastelen bouwen, klooien en wandeken naar Kliffen Gilbers Head.

  • Ook het Smidstrup strand bij Gilleleje is een aanrader. In de zomervakantie is hier tevens een lifeguard en er is een deel waar honden kunnen zwemmen. Dus de viervoeter kan ook mee.Welke stranden Denemarken?

StrandWandeling naar klif

Wandeling vanuit Gileleje naar de ‘klif’ GilbjergHoven (Gilberts head). Dit is het noordelijkste puntje van Gileleje in het noorden van de Tinkerup strand. Waar parkeren Gilleleje strand Tinkerup? Er zijn verschillende parkeerplaatsen bij Gileleje beach. Wij parkeren bij Netto supermarkt aan de Fejbergsvej en slaan rechtsaf (met je rug naar de Netto). Naast de radiospeciaalzaak loopt de Gilbjerg trail. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het strand op! Wij lopen op de heenweg over het strand, en terug via  de Gilbjerg trail. Vanuit de parkeerplaats loop je zo het strand op.

Het uitgestrekte zand- en stenenstrand leent zich uitstekend voor een heerlijke wandeling langs Gilberts head, een klif met vegetatie. Bovenlangs loopt het pad; deze slingert langs huizen als kastelen, door bosjes en een open veld. De ‘klif’ kijkt uit op buurland Zweden en heeft een onbetaalbaar zeezicht. Ben je met kleine kinderen op stap? Let dan goed op; veel uitzichtpunten zijn niet afgeschermd!Strandwandeling Denemarken

Eten en drinken onderweg?

Aan het pad ligt het gezellige café Kystgarden. Buiten op de picknick banken zit je heerlijk uit de wind. Café Kystgården kijkt uit op zee. Aan de voorzijde van het café is een enorme speeltuin te vinden (bijbehorend bij een vakantiecomplex), kortom voor klein en groot een ideale plek. Vanuit dit café kun je het pad vervolgen, of (net als wij) terug naar de parkeerplaats (ongeveer 2,5 km) sneller. Via het pad gaat het met kinderen natuurlijk sneller dan via het strand.

Tip: draag laagjes kleding. Denemarken is het land van 3 seizoenen in een dag. Bij aankomst aan zee was het bewolkt en 15 graden, aan het einde van de middag 23 graden en volop zon.

Meer topstranden Noord-Seeland:

  • Hornbæk Strand- vanwege zijn fijne zand en kristalheldere water is dit strand zeer populair. Het strand is goed onderhouden en er zijn verschillende faciliteiten: toiletten, douche en restaurants. Je kunt er goed zwemmen een  strandwandeling maken.
  • Tisvildeleje Strand- zowel de lokale bevolking als toeristen komen samen op dit fijne witte zand en wordt omringd door duinen en bossen. Het water is helder en er zijn verschillende voorzieningen: toiletten, kleedkamers en eetgelegenheden. Je kunt hier de hele dag zwemmen, picknicken, zandkastelen bouwen en  genieten van de prachtige natuur.

Leukste stranden Denemarken met kids

  • In Het noordelijkste puntje van Denemarken ligt Skagen Strand. Omzoomd met kilometerslange zandduinen, glinsterend wit zand en Disneyfilm achtige golven. Doorgaans is de zee rustig, perfect voor peuters en jonge kinderen om veilig te spetteren.
  • Rømø Strand – Idyllisch strand op eiland  Rømø in Zuid-Denemarken. Een paradijs voor strandliefhebbers. Met zijn brede, uitgestrekte stranden.
  • Marielyst Strand – Marielyst Strand, aan de zuidkust van Falster, wordt gezien als e van de topstranden van Denemarken. Het ondiepe water, de zachte zandduinen en de vele activiteiten zoals waterfietsen en beach ball maken de badplaats een populaire plek voor gezinnen.
  • Balka Strand – op het eiland Bornholm een wonderschoon strand met zijn fijn zand en kalm, ondiep water door de vele poelen die er ontstaan bij eb en vloed. Perfect voor jonge kinderen om te zwemmen en te spelen.
  • Ebeltoft Strand – aan de oostkust van Jutland is kindvriendelijk. Met zijn ondiepe inhammen en zacht glooiende duinen is dit strand ideaal voor gezinnen die willen genieten van relaxt dagje, of vakantie aan zee.Fantastische stranden Denemarken

Henne strand in Jutland Populair

Henne Strand ligt in de regio West-Jutland,( in de buurt van de stad Varde). Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Bovendien zijn er tal van vakantiehuizen, campings, hotels om te verblijven.

Er zijn verschillende redenen waarom Henne Strand zo populair is. Ten eerste is het strand prachtig en goed onderhouden, en veili. Het zand is fijn en de duinen en heide eromheen maken het plaatje helemaal af. Henne Strand is ook gunstig gelegen ten opzichte van andere bezienswaardigheden in de regio. Het ligt dicht bij het Nationaal Park Waddenzee, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en biedt de mogelijkheid om mooie natuur te verkennen. Een mooie combinatie tijdens je vakantie Denemarken met kinderen.

Vragen en antwoorden

 Kun je goed zwemmen in Denemarken?

Ja, de zee in Denemarken is over het algemeen prima. Op de stranden worden vaak vlaggen geplaatst om de zwemcondities aan te geven, zoals een groene vlag voor veilig zwemwater, een rode vlag wappert als de zee te wild is.

Zijn de stranden in Zeeland Denemarken druk? Nee, over het algemeen zijn de stranden in Seeland aardig rustig. Hoewel de stranden populair kunnen zijn tijdens de zomermaanden, is er meestal voldoende plek voor iedereen. De stranden in Saeland zijn uitgestrektheid en er heerst een relaxte sfeer.

Zijn er voorzieningen op de stranden in Denemarken? Ja, de meeste stranden bieden faciliteiten en voorzieningen. Je kunt meestal toiletten, douches en kleedruimtes vinden bij de strandopgangen. Sommige stranden hebben ook een beachbar, of restaurants en speeltuintje Echte strandclubs met strandstoelen en verhuur van strandbedden zijn er nog niet, de meeste Denen nemen een picknick mee dus do as the Danish do. Hoogbouw gelukkig ook niet.

honden mee naar stranden Denemarken?

Denemarken is hond- en kindvriendelijk. Hondjes zijn doorgaans op de meeste stranden toegestaan. Maar er zijn ook stranden waar honden niet mee mogen, of waar beperkingen zijn. Het is raadzaam om de lokale borden te bekijken voordat je je hond meeneemt naar het strand. Op sommige stranden zijn er specifieke hondenstranden waar honden vrij kunnen rondrennen en zwemmen.

Kun je parkeren bij de stranden in Denemarken?

Ja, de meeste bieden parkeermogelijkheden in de buurt. Er zijn meestal parkeerterreinen of parkeerplaatsen waar je je auto kunt achterlaten. Houd er rekening mee dat tijdens het hoogseizoen parkeerplaatsen mogelijk drukker kunnen zijn.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: