Waarom zou je dat doen?- Düsseldorf

Weekendje weg ,of gewoon een stedentrip tussendoor? De tijd om een tripje te boeken, en zelfs je zomervakantie te plannen is begonnen. Hoera. Het begin van het seizoen van het grote verheugen is hier. En rarara? Reisachtige Signe heeft alvast een verrassende stad voor je gespot. En legt uit waarom Düsseldorf Duitsland een stad is om je op te verkneukelen.

Parijs, Berlijn, Londen. Allemaal geijkte winnaars voor een weekendje weg. Maar ben je meer op zoek naar een compacte, charmante stad? Eentje die ook nog eens met de auto of trein makkelijk te bereizen is? Op slechts 1,5 uur rijden -vanaf Utrecht- wacht Düsseldorf!

Ik was hier al eens op één van de befaamde kerstmarkten. Toen liep ik over  de verlichte Marktplatz en het naar bratwurst ruikende Altstadt. Maar het hele jaar door is dit een heerlijke stad. Fun fact: Altstadt… eigenlijk Neustadt, bestaat al sinds 1524. En de ‘Marktplatz’ heeft sinds 1913 geen echte markt meer gezien, alleen de kerstmarkt dus. Maar dat even ter zijde…

Stads dorp

Toegegeven je komt hier voor de winkels, de knusse cafe’s, een lekkere Altbier in de biertuin, of een wandeling langs de Rijn. Deze stad is letterlijk het dorp aan de Dussel. Grootse bezienswaardigheden, of meeslepende ervaringen zijn er in deze dorpse stad niet. Dus waarom zou je dit doen? Ondanks dat zijn er hoogtepunten genoeg om een weekendje naar Dusseldorf in Noordrijn-Westfalen doen.

6 redenen om Düsseldorf Duitsland te bezoeken

Beklim de Rijntoren/ Rheinturm (met de lift), en vergaap je aan het uitzicht. Wandel langs het water over de Rijnboulevard richting de beroemde Rijntoren. Dit is meteen de bekendste bezienswaardigheid en het symbool van Düsseldorf. Met zijn lengte van 234 meter torent deze reus hoog boven de stad uit. Kosten: €-6 p.p. en minder voor kids) Het panoramadek (op 168 meter) biedt een fantastisch uitzicht over de stad en de Rijn.

 • Een drankje erbij en genieten maar.
  Blijf je liever hangen in een van de vele restaurantjes aan de voet van de Rheinturm? Met een beetje zon op je bol is het beneden ook heerlijk. En met uitzicht op schaapjes aan de overkant. Deze zijn overigens niet alleen pittoresk maar ook nuttig. Hun hoefjes stampen de grond aan en gaan porositeit tegen. Het grazen versterkt de wortels, zodat de kade Düsseldorf beschermd tegen het water.
 • Slenter langs de ‘Rheinuferpromenade’. Veel terrasjes, gezelligheid dus een topplek aan het water. Een avondwandeling over deze boulevard ook fijn. De hele kade is Venetiaans mooi verlicht.
 • Struin door Little Tokyo! Zelf ben ik gek op de chinatowns in San Francisco en zelfs mijn oude hometown Amsterdam. Hier in Düsseldorf is 1 van de grootste -en authentiekste- Japanse communities te vinden. In deze stad wonen en werken maar liefst 8500 Japanners. Mocht je 25 mei nog vrij in de agenda hebben, denk dan aan Japan-dag in Düsseldorf. Een jaarlijks terugkerend festival.. http://www.japantag-duesseldorf-nrw.de/en/
 • Flaneer over de catwalk van Duitsland: Koningsallee. Wandel in 15 minuten van de ene naar de andere kant langs high-end shops. De keu is een chique promenade aan het water. Compleet met fonteinen, bruggen en beelden.
 • Bezoek het historische hart van de stad. Wil je wat meer over de geschiedenis van Düsseldorf leren? Ga naar het oudste gedeelte van de stad, de Kaiserwerth (in het noorden van de stad). Hier vind je onder meer de ruïnes van het voormalige paleis van de legendarische keizer Friedrich Barbarossa en charmante, barokke huizen uit de 17e en 18e eeuw om langs te slenteren.
 •  
 • Dol op moderne architectuur? Ga naar de Medienhafen. Ooit een oude haven, nu een showcase van moderne architectuur. Oude gebouwen en flitsend design zoals de Neuer Zollhof. Een spiegelend, golvend ontwerp van Frank Gehry.
Redenen om Düsseldorf te bezoeken
Rheinturm by MichaelGaida
Voorkomende redenen om Düsseldorf te bezoeken
Koningsallee in de zomer
Complete Gids Om De Reis Te Detmold
En in het vroege voorjaar
Stedentrip Dusseldorf
Medienhafen By Rick

Leuke duitse stad

5 culinaire hoogtepunten in Düsseldorf

 • Spice girls – Gewürzhaus Altstadt
  Een klein winkeltje van moeder en dochter met allemaal kruiden en hun eigen kruidenmixen inclusief recept.
 • Carlsplatz: een vaste markt met vooral food stalletjes. Aanrader is Marktwirschaft. Eet verse soep uit mega pannen. Maar op is op, dus plan dit niet als laatste stop.
 •  
 • Yomaro- Dreamy Yoghurtijs.
  Niet alleen als de zon schijnt staat hier een rij, zo lekker is het ijs en de toppings. Eigenlijk vooral de toppings 😉
 • Marokkaans kopje koffie en thee – Kas Bah
  Net niet aan de Rijn, maar net om de hoek tegenover het filmmuseum, is een Marokkaans gestyled cafe met wél plek op de terrasjes.
 •  
 • Waar bier zich thuis voelt – Uerige bierhaus. Eitje erbij?
  Hier eet je een gekookt en in zout water geweld ei bij je biertje. Je Maakt je mes nat in het bier, zodat het ei niet wegglijd. Snijd het over de lengte doormidden. Haal voorzichtig het eigeel eruit. Vul het eiwit met olie, azijn, mosterd en peper en leg het eigeel er weer terug op. Zo eet je het in een hap op. Het smaakt beter, dan het eruit ziet.
Dusseldorf
Pic by Detectandpreserve
Weekendje Duitsland
Gekke Plekken in De Alentejo
Kas Ba
Duitsland winkelen
Carlszplatz
zien in Dusseldorf

Waar overnachten in Düsseldorf

Blijf je slapen? ‘Me and all’ hotel is een Japanse keten met ontbijt op de bovenste verdieping en helemaal Japans gedecoreerde kamers, bevindt zich midden in Little Tokyo.

Wist-je-datjes

Fun fact: Tokio trumps Duitsland Dusseldorf staan de mensen wel netjes in de rij. Geholpen door rode lijnen en zwaaiende katten. Fun fact: Koningsallee is de claim to faim van Dusseldorf, ook al is het dan alleen onder fashionista’s. Fun fact: De tv toren is gebouwd toen hij al niet meer nodig was: satellieten waren al uitgevonden.
Fun fact: Tegels langs de Rijn lijken op rivier met stromend water.
Fun fact: Altstadt… eigenlijk Neustadt, bestaat al sinds 1524. En de ‘Marktplatz’ heeft sinds 1913 geen echte markt meer gezien, alleen de kerstmarkt dus.

Alle antwoorden op vragen over Düsseldorf

Wat zijn de beste bezienswaardigheden in Düsseldorf voor een weekendje weg?

 • Düsseldorf heeft veel bezienswaardigheden die perfect zijn voor een weekendje weg, zoals de Altstadt (oude stad), de Rheinturm (Rijntoren), de MedienHafen (mediahaven), de Königsallee (luxueuze winkelstraat) en het Schloss Benrath (paleis en tuinen).

Waar kun je lekker eten in Düsseldorf?

 • Düsseldorf heeft veel goede restaurants en eetgelegenheden. Probeer eens de traditionele Duitse gerechten, zoals schnitzel, bratwurst en reibekuchen (aardappelpannenkoekjes). Ook zijn er veel internationale restaurants en eetcafés te vinden in de stad.

Wat zijn de leukste activiteiten tijdens een weekendje weg?

 • Naast het bezoeken van de bezienswaardigheden, zijn er nog tal van andere activiteiten om te doen in Düsseldorf, zoals een boottocht over de Rijn, het bezoeken van musea: Kunstmuseum en het Filmmuseum, winkelen in de Königsallee en het verkennen van de verschillende wijken van de stad. Ook is er een levendige uitgaansscene met veel bars, pubs en clubs.

Wat is de beste tijd van het jaar om Düsseldorf te bezoeken?

 • Düsseldorf is het hele jaar door een bezoek waard, maar het beste moment om te gaan is in het voorjaar (april-mei) of in het najaar (september-oktober). Het weer is dan beter en er zijn vaak evenementen en festivals, zoals de Japan Day en de Rheinkirmes (kermis).

Praktisch
Bezoek Düsseldorf niet op zondag, want dan is alles op café’s na dicht.

Tips met kids

 • In het stadspark is een eilandje met een speeltuin en bankjes. Even bijkomen voor ouders en uitleven voor kinderen.
 • Samen (stads)heiligen zoeken? Op reclamezuilen in de stad staan beelden van alledaagse mensen in alledaagse momenten.
 • Op zondag is het filmmuseum gratis en superleuk voor kinderen.

Even onthaasten

Op nog geen uur rijden vanuit de stad wacht een zee aan groen. Wandel tussen de herten en everzwijne in het Bergischerland/ Odenthal. Kom tot rust in een mooie vallei met de Altenberger DOM (http://www.altenberger-dom.de/) Deze kerk met glas in lood ramen geeft een zen gevoel en is helemaal in balans met de groene omgeving. Wandel door de kerk, om de kerk of door de omliggende heuvels. Neem een pauze met een ouderwetse koffietafel, maar vergeet niet een bezoek te brengen aan het leukste museum van Nordrhein-Westfalen.

Dusseldorf Natuur
Costa Rica's Playa Samara

Wind und wassermuseum

Wind- und Wassermuseum op de Molenweg van Gunter is zo indrukwekkend. Als de deur openstaat kun je altijd binnenlopen. De 86e Eigenaar Gunter zit vol prachtige verhalen. Hij maakt alle soorten miniaturen. Allemaal uit het blote hoofd, met enorme vaardigheid en kunde. Een mooi portret.

Voorkomende redenen om Düsseldorf te bezoeken

Meer leuke dingen doen in de omgeving?

https://www.reisachtig.com/vrouwerij-bier-door-vrouwen/
https://www.reisachtig.com/natuur-cultuur-in-duitsland/

Vakantie Duitsland| Net over de grens met kinderen

1 Comment

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: