Olifanten zien in Sri Lanka

Op Safari? Dit zijn de leukste safariparken in binnen-en buitenland

Waar kun je in Nederland, Europa op safari? Dit zijn de leukste plekken

De Big 5 spotten zonder bijbehorend prijskaartje? Safaripark Beekse Bergen is de grootste wildlife dierentuin van de Benelux. Spot meer dan 150 verschillende diersoorten in 1. Maak een wandelsafari, bootsafari, of safari met de bus door het park. Hier wonen 1250 dieren. Van vogels, leeuwen tot giraffe. De hele rattenplan uit alle delen van de wereld. Dit safari-avontuur ligt om de hoek, is een ideal familie-uitje. Dus waar wacht je nog op?….beste safariparken

Hertensafari: wegdromen in de ogen van Bambi

Jaegersborg Dyrehaven natural park in Klampenburg is het domein van hi-ha-herten! Van Bambi- tot witte- zwarte-en mega herten. Maar liefst 2100 Bambi’s wonen in dit hertenrijk van 1100 hectare. Maak een wandeling door het park en droom weg in de ogen van deze mooie bruine reeën.

Onlangs is Jaegersborg Dyrehaven aan de UNESCO lijst toegevoegd. En terecht…Dyrehaven is prachtig en uniek. Dit hertenpark grenst zowel aan zee, en aan attractiepark Bakken. Middenin het safaripark ligt zelfs een slot: Ermitage. Het slot ligt bovenop een heuvel, en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de herten.

Hertenpark DenemarkenOlifantensafari in Sri Lanka? Kippenvel!

Ga naar Udawalawe national park en spot olifanten, reptielen, bijzondere vogels buffels impala’s en meer. Udawalawe park is ‘het olifantenpark’ van Sri Lanka. Super mooi, niet zo idioot druk als veel safariparken in Zuid Afrika. Bovendien is een safari in Uduwalawe Sri Lanka stukken betaalbaarder. Dus spring in een jeep en rijd het avontuur tegemoet.

Kleine en grote Jumbo’s lopen vlak voor je langs. Trompetteren om het hardst, nemen af en toe een bad in het meertje. Buffalo’s en andere dieren lopen af en aan. Houd je adem in, pak je verrekijker erbij en zet je doppen open. In het meer liggen bijvoorbeeld logge krokodillenlijven op de loer:) In het donkere water zijn deze kroko’s amper te zien. Kortom: gegarandeerd kippenvel. Safari in Sri Lanka

Jeep safari Madeira

Deze 4X4 safari naar ‘de jungle en de toppen’ van Madeira. Ga vol gas vanuit het dal in Funchal naar de toppen van de Pico de Ariero: hoogste bergtop van Madeira. Met een onverschrokken bestuurder achter het stuur en gillende passagiers achterin. Dit is sightseeing 2.0! Een hobbelige all-inclusive off-road ervaring in een open jeep.

Inclusief gratis massage, regendouche en airco. Aangeboden door het regenwoud en wonderbaarlijke uitzichten.  De tocht loopt dwars door laurier, eucalyptus bossen en eindigt bij de Pico do Ariero. Maak een wandeling boven de wolken. Geniet van het spectaculaire uitzicht.
Madeira jeep safari

Zee safari. Dolfijnen spotten.

Wat hebben Portugal, Bali, Bretagne, Curacao met elkaar gemeen? …Op deze en nog veel meer droomplekken kun je dolfijnen spotten. Spring in een catamaran en ga op sea safari naar dolfijnenland. Klinkt als een schoolreisje? Zo voelt het ook! Het is behoorlijk spannend om op zee naar dolfijnen te speuren.

Je weet nooit of -en zo ja hoeveel -dolfijnen op je pad komen. Meestal heb je beet. Een prachtervaring om Skipper, Flipper en zijn vrienden eens in het wild te zien rond springen. Tuimelaars zwemmen vaak vlak voor of onder de boot langs. Geweldig. En aan dek is het heerlijk chillen. Een koud wijntje plus zonnetje erbij en het dolfijnen-circus is compleet!

Lama safari?

De hond uitlaten? Doe eens gek en laat een kudde lama’s uit. In Urubamba: de Sacred Valley in Peru is een dagtocht met lama’s heel gewoon. Maak samen met je lama’s een trekking langs oude Inca steden. Wandel over paden, banjer dwars door weilanden. Leer meer over lokale gebruiken. Luister naar oude Inka verhalen van vertellers die letterlijk op je pad komen. Dit is een super safari. Een familie dagtocht is overigens ook mogelijk. Dus iedereen kan op lama safari.wandelen met lama's in Peru
http://www.lamapackproject.com

Meer safari’s?

Waar olifanten spotten in Zuid-Afrika?| Addo aan de Tuinroute!

Waar penguïns spotten in Zuid-Afrika?

Beestachtig Berlijn| Avontuurlijke activiteiten met kinderen

Mooiste natuurparken Monteverde Costa Rica

Post a comment

Your email address will not be published.