Dierentuin Berlijn night tour met kinderen

Beestachtig Berlijn| Avontuurlijke activiteiten met kinderen

Van tijgers, via Jurassic Park, tot aan een microwereld op sterk water: Het is een beestenboel in Berlijn Duitsland!

Berlijn is niet alleen een city-, maar ook een echte jungle. Als je een beetje je best doet, kun je rustig op safari in de stad. Zo is het Tier park -what’s in a name- is een klein paradijs voor vogels. De Berlin Zoo is een ratjetoe van grote en kleine dieren. Maar in het bijbehorende aquarium is het ’s avonds pas echt spannend.

Sluip na sluitingstijd als een inbreker, in het donker door het aquarium in Berlijn Duitsland. Bewapend met zaklamp krioelt het hier van de insecten, vissen. Spannend! Echte avonturiers gaan de volgende dag op naar het museum für Naturkunde: sta oog in oog met een gigantische T-Rex, ga net als Freek Vonk uit je dak van deze uit de kluiten gewassen reptielen. Kortom: Berlijn is een beestachtige stad voor iedereen. avontuur in Berlijn

Sluip als een inbreker in de nacht door het Zoo-aquarium van Berlijn

Wat te doen in beasty Berlin? Ga in het holst van de nacht op avontuur in het Zoo- Aquarium Duitsland. Ok, ok, deze tour is niet midden in de nacht. Maar als de maan de zon verjaagt en de Zoo dicht gaat kun je een ’torch light tour’ door het aquarium van Berlijn maken. Sluip onder begeleiding van een gids langs krokodillen. Ga in het donker met een zaklamp op zoek naar Dory en Nemo.

Loop trapje op, trapje af langs bassins met kwallen, en een koraalrif. Laat halverwege de tour een spin of wandelende tak over je arm lopen. Ja inderdaad dat lees je goed. Want tijdens de tour maak je ook kennis met de kleinste en grootste, levende creaturen van het aquarium. Deze zaklamp tour is een bijzonder toffe ervaring voor de hele familie.

Het aquarium is het huis van meer dan 9.000 dieren. De dieren leven verspreidt over 3 verdiepingen in 250 bassins of tanks. Er zijn kwallen, tropische en inheemse vissen, krokodilachtigen, reptielen en veel insecten. Praktische info: tickets zijn niet inbegrepen bij de prijzen van een bezoekje aan de Zoo. Moeten dus separaat worden gekocht. Prijzen: omstreeks 15 Euro p.p.
Familieavontuur in Berlijn
Torchlight tour Zoo Berlin
avontuur met kinderen in Berlijn

Jurrasic Park in Berlijn

Bezoek het Museum für Naturkunde: alias het Natural history museum Berlijn Duitsland. Dit lijkt een vreemde eend in de bijt, maar dit natuurhistorisch museum barst van de (oer)dieren. Dit is het eldorado voor dino-fans. Het pronkstuk van dit museum is ‘werelds grootste dinosaurus skelet. Ook de oervogel Archaeopteryx trekt dagelijks een miljoenenpubliek.

Dit kunstkabinet doet denken aan het Naturalis, maar is nog veel cooler en goed voor minstens 2 uur vermaak. Loop langs een soort mini Darwin centre: een enorme collectie dieren op sterk water. Vergeet ook de afdeling met opgezette dieren niet. Met meer dan 30 miljoen verzamelobjecten, een tentoonstellingsruimte waar je u tegen zegt plus een onderzoeksafdeling is dit Duitslands grootste Natuurhistorisch Museum. Samen met Robbert, Pip (10) en Juup (8) is Reisachtig op jacht gegaan naar de giants uit de oertijd. Een indrukwekkende en unieke ervaring in Berlijn.

Iconen uit de prehistorie

Pip: ‘Die dinosaurussen zijn echt reusachtig, nemen de hele zaal van het museum in beslag. Dit heb ik nog nooit gezien. Maar wanneer leefde deze beesten nu eigenlijk?’ ‘Eh… 100 miljoen jaar geleden in het Mesozoïcum leefden de dinosaurussen. Het Mesozoïcum bestond uit 3 perioden: het Trias, Jurassic en Cretaceous.

Gedurende deze periode splitste de aardbol zich geleidelijk in kleinere continenten. Veranderingen in het ecosysteem zorgden er uiteindelijk voor uitsterven van dinosaurussen’. Tot zover een stukje geschiedenis in een notendop. Tip: bezoek het museum Für Naturkunde bij voorbaat op een doordeweekse dag. In het weekend is het slim om er als de kippen bij te zijn (rond 10.00 uur). Dit is namelijk een populair museum.
Museum natuur Berlijn
Museum natuurkunde Berlijn
familieavontuur in Berlijn
Dino's in Berlijn
Museum natuurkunde Berlijn

Berlin Zoo: het troeteldier van Europa

Tip: 3 Bezoek de Berlin Zoo. Evenals het museum für Naturkunde, is de dierentuin van Berlijn een populaire bezienswaardigheid. Anders dan bij ‘de dino-expo,’ is dit een showcase van prachtige-levende-en levendige dieren. Met meer dan 1.350 soorten is het hele dierenrijk vertegenwoordigd in de stad. De Zoologischer Garten Berlin is Duitsland’s oudste dierentuin (1844).

En met meer dan 3,5 miljoen bezoekers per jaar is dit ook nog eens Europa’s best bezochte, en grootste dierentuin (35 hectare).
Toegegeven, dit is een prachtig dierenpark met mooie paviljoens in Art-deco stijl. Maar wat vinden onze jonge dierenexperts ervan? Juup (8): ‘De apen zijn wel zielig, die moeten vandaag binnen spelen.

De rest van de dieren loopt rond in mooie hokken. En ze zijn allemaal erg leuk. Vooral de nijlpaarden, die kun je ook onderwater bekijken. O en de pinguïns, Bao Bao de reuzenpanda. Overigens: heeft Knut het babybeertje het niet overleefd. Jammer genoeg zijn wij maar kort in de dierentuin geweest’. Ik: Eh Juup, we hebben ons ruim een halve dag in de Berlin Zoo vermaakt, maar blijven de volgende keer wel logeren’. Praktisch: een bezoekje aan de dierentuin is ook nog eens voordelig: 35 Euro: tickets Zoo plus aquarium voor de hele familie!Dierentuin Berlijn

Dierentuin Berlijn
Leukste dierentuin Berlijn

Inspirerend Berlijn met kinderen

Meer toffe dingen doen? Reisachtige Laura heeft alvast de leukste activiteiten voor jong en oud gescout.
a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: