Vegan eten in Berlijn

De beste vegetarische, vegan restaurants van Berlijn

beste vegetarische Restaurants van Berljn

Berlijn is vega foody stad. De keuze is dan ook reuze: van Aziatische- tot Beierse keuken. En met maar liefst 350 vegetarische, 65 vegan friendly restaurants maakt Berlijn z’n bijnaam als ‘Europa’s vega-capital’ helemaal waar. Van hipster lunchroom, via Imbiss, curry stand, tot en met sterrenrestaurant.
Er is voor ieders smaak en budget wel iets te souperen. Reisachtig heeft alvast de beste vegetarische & vegan restaurants uitgezocht. En deze uitblinkers willen wij natuurlijk in willekeurige volgorde graag met je delen, dus zet je smaakpapillen maar op scherp.
beste vegan restaurants

Blend Berlin kitchen & Bar: lunch met kids

What’s in a name? Blend is -zoals de naam doet vermoeden- een fusion style restaurant. Met zijn gelikte design look, lijkt dit fancy restaurant een brug te ver….voor een bezoekje met kids. Maar Blend blijkt nu juist de ideale lunchspot voor jonge fijnproevers.

Pip:’ Mam, kinderen proeven het beste van iedereen, onze smaakpapillen zijn het beste ontwikkeld, dus wij weten wat goed is’.

Eh… wellicht Pip heeft Blend daarom geen typisch kindermenu, wel maakt de chef kleine porties voor kleine mensen.Met een potpourri aan gerechten is er genoeg keuze voor iedereen. Van vegan flammkuchen, sushi, via poke bowl, popcorn ijs. Heerlijk. ‘Je bordje leegeten’ is hier dan ook geen enkel probleem.

Volwassenen zitten bij Blend helemaal gebakken. Of je nu visliefhebber, carnivor, vega of vegan bent: Blend beheerst het hele smaken-pallet van A tot Z! Aanraders? de vegaburger, en vegan flammkuchen. Tip: Blend Berlijn zit om de hoek van de Berlin Zoo, dus wip na de dierentuin gelijk aan voor een heerlijke lunch met kinderen, of gewoon met z’n twee.

Beste vegan restaurants van Berlijn

Blend

restaurants van Berlijn

Lia’s Kitchen: good & fast food

 Lia’s Kitchen prijkt bovenaan de lijst van TripAdvisor’s ‘best vegan restaurants in Berlin’. En ja, Lia’s hoort zeker thuis in deze toplist. Lia is een master in vegan fastfood, dus fijn voor de hele familie. De BBQ- mushroom burger, cheeseburger en zoete aardappel frites zijn een aanrader.
Ook ideaal: Lia’s Kitchen is uitermate budget vriendelijk, dus tel uit je winst. Vanuit het centrum zoef je met de metro in 30 minuten naar Prenzlauer berg. In deze gezellige, en chique Berlijnse wijk ligt Lia’s een beetje verscholen. Het is een klein, maar fijn tentje dus je loopt er snel aan voorbij. Waar eten in Berlijn

Momos: grandioos!

Dol op dumplings? Dan is Momo’s je beste vriend. Deze TripAdvisor sweetheart (#5) ligt midden in de wijk Mitte, en dat is wel zo makkelijk. Zeker als je net in Berlijn arriveert en berentrek hebt gekregen. Momos maakt eerlijke organic street food. Het zijn dan ook momos: dumplings en gyoza die hier de klok slaan. Het vegan ‘sampling menu’, met o.a mushroom plus patato, en pompoen dumplings is een aanrader.
Maar ook het vega menu is heerlijk. Vers bereid, direct uit de stoom-, of uit de frying pan. Nadeel: voor de grote trek zijn de porties aan de karige kant. Maar dat is snel opgelost: bestel gewoon een portie extra. Volgens onze meiden zijn dit de lekkerste ‘Aziatische ravioli’ ooit, dus wij komen een volgende keer graag weer terug in Momo’s.
vegan en vegetarisch eten in Berlijn
beste vegan restaurants Berlijn
beste vegan restaurants van Berlijn

Momo time

W- der Imbiss: quirky coolness

Meer vegan, vegetarisch in Berlin Mitte? Op naar W- der Imbiss. Dit quirky etablissement staat bekend om zijn smaakvolle curry. Gemütlich, basic en eerlijk Indiaas, Mexicaans/ mixed food. De ’thali’ deel-schotels zijn populair. Terecht: smakelijk en gevarieerd.
Met teriyaki, burrito bowls en meer is het menu een beetje een ratjetoe. Maar hey, dat zal de ‘fusion’ touch zijn. Voordeel: er staat altijd wel iets van je gading op de kaart, en voor ieders beurs. Let op: je kunt hier alleen contant betalen, reserveren is niet mogelijk.
Vega en vegan eten in Berlijn

W- der Imbiss

Dean & David: Fijn voor snelle lunch

Prima plek voor de snelle lunch tussendoor. Lekker, gezond snel, makkelijk en gewoon lekker: dus handig als je net als wij nog veel wilt zien en doen in Berlijn. Dean & David is een Duitse keten, maar is niet specifiek vegetarisch, wel veelzijdig. Dean & David heeft meerdere locaties. Wij bezochten filiaal in de Friedrichstraße in Mitte. Overigens zijn de porties royaal, prima kwaliteitsverhouding.

Eten met kinderen Berlijn
beste vegan restaurants

Håppies: knødels in Berlijn

Dit gezellige eetcafé in Prenzlauerberg Berlijn is te klein om je kont te keren, maar o-o-o wat worden wij happy van dit dampfnudeln concept. Er staan verschillende mega dumplings (bao pao) op het menu. Let op: Happies is niet altijd geopend! Zowel vegetarisch als vegan. Het knødel deeg doet denken aan de Indonesische gestoomde broodjes. Vullingen en saus zijn in niets het zelfde.
Alleen al de namen: Mattias, Barbel, Klara, Sophia zijn om vrolijk te worden. De vegetarische variant met geitenkaas is lekker, ook vegan spicy Mattias is erg geliefd. Dampfnuldeln zijn het ideale lunchgerecht. Volgens de serveerster zijn 3 ‘broodjes’ meer dan genoeg voor het diner.beste vegan restaurants van Berlijn
restaurants van Berlijn

Ataya Caffe: Italy meets Africa

Oftwel Ataya Italo. Een combi van Italiaans & Afican inspired plant based food.Dit is dan ook de liefdesbaby van een Senegalees en Italiaans stel dat elkaar in Berlijn helemaal heeft gevonden! De Italiaanse Elisabeth is al jaren chef, dus dat vakmanschap proef je ongetwijfeld terug. Niet voor niets prijkt Ataya bovenaan het HappyCow lijstje van beste vegan restaurants van Berlijn.

Dit plant based, biologische restaurantje ligt in food-wijk Prenzlauer berg en scoort hoge ogen onder foodies en locals. Vooral het ontbijt en zondagse brunch is publieksfavoriet. Ook de West Afrikaanse curry en ravioli met pompoen zijn erg lekker. Reisachtige Laura kan er helaas niet over mee praten, want Ataya was helaas gesloten toen wij er een bezoekje wilde brengen. Maar we komen alsnog graag terug!

Beste vegan restaurants Berlijn

Ataya caffee

beste vegan restaurants Berlijn

Curry at the Wall: vegan curry worst

Klinkt als een contradictie Duitse curry worst en vegan. Maar als je in Berlijn bent, moet je toch minstens 1 curryworst hebben geprobeerd. Deze ‘curry-kraam’ staat in Berlin Mitte, dus ideaal. Naast de originele curry worst maakt The Wall ook vegan curryworst. Heet van de grill en goed gekruid. Toegegeven: op de foto ziet een curry worst er niet zo appetijtelijk uit, maar de smaak is raak. Deze snackkar is bedoelt voor de snelle hap. Dus ‘do as the roman’s do’: haal een curryworst on the go.beste vegan restaurants van Berlijn

Meer vega & vegan adresjes

  • Shiloh: Israelisch, vegetarisch/vegan restaurant in Mitte.
  • 1990 vegan living: heerlijk vegan restaurantje in Friedrichshain.
  • Lucky leek: yummy vega, vegan/ allerhande Europese keuken in
  • Prenzlauerberg. Niet goedkoop, wel een aanrader volgens locals.
  • Con Tho restaurant: cool ingericht. Vooral de voorgerechtjes, en de tofu carpaccio zijn een toppertje.
  • Cookies Cream. Dit vegetarische restaurant met Michelin ster. Industrial, funky ingericht. Het menu is om je vingers bij af te likken. De rekening is ongetwijfeld een tough cookie

Zoveel vegan food, en struinen door Berlijn maakt natuurlijk dorstig. Gelukkig heeft Jody van OngewoonLekker alsvast de beste craft beer brewery’s voor je gevonden!

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: