Zien en doen in paradijselijk Praslin Seychellen

Bezienswaardigheden eiland Praslin in de Seychellen. Eiland Praslin in de Seychellen Praslin is zo’n eiland die journalisten omschrijven als ‘paradijselijk’, en dat klopt nog ook…Droom je weleens over een eiland met witte zandstranden, groene palmen en uitzicht op een twinkelende Swarovski heldere zee? In dat geval is de kans groot dat je altijd al over paradijselijk Praslin hebt gedroomd.

Als dat geen voorteken voor een vakantie naar de Seychellen is, dan weet ik het niet meer…De grootste attracties van Praslin zijn de schitterende stranden: met het wereldberoemde Anse Lazio als klapstuk, maar Anse La Blague, of Anse Volbert en meer plages zijn stuk voor stuk van ongekende wereldklasse. Naast stranden valt er nog meer te zien. Vanwege de Coco de Mer is het UNESCO Vallée de Mai natuurpark dé bezienswaardigheid van het eiland.

Gorgeous beach Praslin

Anse Georgette Praslin

Praslin in een notendop

Met 8000 permanente inwoners is Praslin het op één na grootste eiland van de Seychellen. Grote broer Magisch Mahé Seychellen| Highlights en informatie is met 77.000 inwoners het dichtstbevolkte eiland van de Seychellen. Praslin ligt tussen Mahe en het kleinere La Digue eiland in. Fun fact: In 1744 heeft Lazare Picault het paradijselijke Praslin mede ontdekt. Omdat het eiland bezaaid was met ‘wel heel bijzondere kokosnoten’ noemde hij het eiland ‘Ile des Palmes’. Pas later werd duidelijk dat Lazare eigenlijk op de Coco de Mer Palm doelt.

Waarom een vakantie naar paradijselijk Praslin?

Dit hof van Eden is super relaxed minder druk dan zijn grote buurman en toch is er op een relatief kleine oppervlakte veel te zien, te doen. De kust is een aaneenschakeling van goddelijke stranden en zwembadblauwe zee. Maar ook het binnenland -met UNESCO natuurpark Vallée de Mai, en Fond Ferdinand- van paradijselijk Praslin is prachtig.

Hoeveel nachten verblijven?

Wij verbleven 5 nachten op eiland Praslin Seychellen. Mij advies is om ieder geval 3 nachten, 4 dagen voor dit eiland uit te trekken, want er is genoeg te zien en te doen. Je kunt hier makkelijk een kleine week verblijven, dat hoeft niet eens de kop te kosten. Op Praslin barst het van de stijlvolle accommodatie. Van boutique resort tot backpackers oord, dus is voor iedereen wat wils. Self catering appartementen, vakantiehuisjes en chalets zijn ideaal voor een familievakantie op Praslin. En met een prijs van 120 euro per accommodatie per nacht is dit prima te doen.

Hoe kom je op Praslin Seychellen?

Vakantie naar de Seychellen? Vlieg naar Mahe eiland en neem vanuit Baye St. Anne de Catcocos ferry naar paradijselijk Praslin. De overtocht met de pont duurt een uur, vertrekt meerder malen per dag, dus check online het actuele reisschema.Vooral met kids is de overtocht relaxed, de zon schijnt volop en de wind blaast met volle kracht.

Juup: ‘Dit is cool, al waait je haar zowat de zee in’. Reserveren kan online via Catcocos of via seychellesbookings. Via deze laatste betaal je iets meer, maar het voordeel hiervan is wel dat je gelijk tickets voor de boot naar La Digue kunt boeken, plus eventueel tickets kunt omboeken naar een ander dag of tijdstip: (wijzigen van boottickets kan tot 58 uur voor vertrek).

Wat kosten ferry tickets Seychellen?

Economy tickets Mahé-Praslin kosten 50 euro voor een enkele reis (volwassenen) van 60 minuten. Een retourticket Mahe Praslin kost 300-€ voor de hele familie. Wil je op het dek zitten? Dan betaal je een tientje per ticket meer. Bij sommige is het mogelijk om vanuit de economy class evengoed het buitendek op te gaan. Note: in de zomermaanden kan de zee ruig zijn. Tip: neem pilletjes mee tegen wagen en zeeziekte. Of boek vliegtickets van Mahé naar Praslin. Vliegtickets Mahe >Praslin kosten ongeveer 140 €. (25 vluchten per dag).

Boattrip Seychelles

Ferry Seychellen

Hoogtepunten van Praslin?

Maak een uitstapje Curieuse Island! Voor nieuwsgierige Aagjes is een uitstapje naar dit Curieuse eiland Seychellen een hit. Dit natuurreservaat is de natuurlijke habitat van de ‘Giant Tortoise’. Deze reuzenschildpadden zijn zowel in de Seychellen, als de Galapagos eilanden te vinden.  De Giant turtle kan wel 100 jaar oud worden en is met 80 kilo een behoorlijke zwaargewicht.

Altijd oog in oog met deze prachtige dieren willen staan? Of een wandeling door een mangrove bos willen maken? Curieuse eiland! Boek vanuit  Praslin een boottour en weg ben je. Tarieven: 100 euro p.p. inclusief BBQ, snorkelen bij St.Pierre eiland, bezoekje Anse Georgette. Kinderen onder de 10 gratis. Tip: Of neem vanuit Anse Volbert op Praslin de Saggitarius taxi boat: een retourtje kost 30 euro, dus dat scheelt een slok op een borrel.

Nationaal Park Fond Ferdinand: Coco de Mer

Juup (8): ‘Ik heb nog nooit eerder billenbomen gezien, dit is een gek gezicht zeg, de volgende keer neem ik een onderbroek voor ze mee’. National Park Fond Ferdinand is de grote broer van het UNESCO Vallee de Mai park. Het Fond Ferdinand natuurpark is net als Vallee de Mai beroemd vanwege de Coco de Mer: zeekokosnoten. Deze sexy kokosnoten in de vorm van billen zijn praktisch alleen in de Seychellen te vinden.

In  het Fond Ferdinand park groeien maar liefst 815 Coco de Mere palmen. Bezoek het park onder begeleiding van een gids (een twee uur durende tour is inbegrepen bij de prijs) en kom van alles te weten over deze dubbele kokosnoten en andere planten. Loop langs vanillestruiken, ontdek waar palmhart (salade) vandaan komt. En als je geluk hebt zie je ook nog een black Parrot (alleen op Praslin) vliegen. De tour eindigt met een klim naar het hoogste punt van het park. De top biedt een schitterend uitzicht over La Digue Curieuse en Sister Island.

Voordelig natuurpark

Dit park is in 1947 in de Seychellen door de heer Fond Ferdinand opgezet, maar pas voor publiek geopend in 2012. Met 250 hectare is dit park 6 maal groter dan Vallée de Mai. In alle reisgidsen wordt het Vallée de Mai park gehyped. Mijn voorkeur gaat uit naar het Fond Ferdinand park. Dit natuurpark is groter en heeft meer Coco de Mer palmen en biedt een topuitzicht over Praslin.

Praktisch: de eerste rondleiding in Fond Ferdinand start om 9.30 uur, daarna 10.30 uur, 11.30, 12.30 uur. Het park sluit doorgaans om 15.00. Het is een redelijke klim omhoog naar het uitzichtpunt. Maar dit is goed te doen voor kinderen vanaf vijf jaar. Een rondleiding door Fond Ferdinand kost slechts 10 € p.p. kinderen gratis (i.p.v. 25 euro de neus voor het Vallée de Mai park).

View Fond Ferdinand park Seychelles

Fond Ferdinand park uitzicht

Vallée de Mai Seychelles

Coco de Mer in de boom

Coco de Mer Seychellem

Coco de Mer

Weetjes over de Coco de Mer

  • Wist je dat deze noot verschillende koosnamen heeft? ‘sea coconut, double coco but, love coconut of zeekokosnoot’.
  • Deze zeldzame en beschermde kokospalm is bovenal in de Seychellen te vinden.
  • Oorspronkelijk komt de Coco de Mer palmen uit Praslin.
  • Het kan wel 30 jaar duren voordat de palm klaar is om vruchten te geven, de vruchten zelf zijn pas na 7 jaar rijp.
  • Deze sexy kokospalm is mono-typisch: de vrucht ontstaat na kruising tussen mannelijke en vrouwelijke boom.
  • Deze palmen kunnen maar liefst 300 jaar worden.
  • Met een gewicht van 15-30 kilo, is dit ’s werelds zwaarste vrucht.
  • De vrucht bevat geen kokoswater, het gelige vruchtvlees smaakt naar kokos.

Uitstapje Zimbabwe?

Hoera we gaan 5 minuten naar Zimbabwe’ roepen de kids als ze horen dat we onderweg zijn naar Zimbabwe: uitkijkpunt. Hoe kom je er? Neem de doorgaande weg vanuit Anse Lazio: vervolg deze weg  gedurende 10 minuten. Volg het bordje met viewpoint Zimbabwe. Let op: de laatste kilometers verandert de verharde weg in een gatenkaas. Parkeer de auto aan het einde van deze slechte weg, loop ongeveer 800 meter omhoog richting de zendmast. Let op: er is niet echt een uitkijktoren bij de zendmast. Maar vanaf de weg heb je me daar toch een lekker uitzicht. Welkom in Zimbabwe!

view point Praslin

Zimbabwe uitkijkpunt

Waar, hoeveel nachten verblijven op Praslin Seychellen?

Om Praslin te verkennen en te leren kennen heb je in ieder geval 3 dagen nodig. Wij verbleven 5 nachten, maar 4 nachten was ook prima geweest. Praslin heeft meer dan genoeg accommodatie te bieden: van luxe penthouses tot low budget hostel. Reisachtig verbleef enkele nachten in een ‘family cottage van Chalets Anse Possession’. Pip (10): ‘Hey mam, zie ik schildpadden in de tuin lopen? Verhip Pip dat zijn inderdaad drie reuze schildpadden!’ gil ik dwars door de tuin.

Weetje: In Praslin wonen 1000 Grande tortoises waarvan de grootste kolonie op buureiland Curieuse leeft.
Anse Possession verhuurt 7 verschillende huisjes (in de tuin). De familie cottage is uitgerust met 2 slaapkamers, 2 badkamers, WiFi, keuken, wasmachine en airconditioning.

Voor 120 euro per nacht is de prijs-kwaliteitverhouding prima. De huisjes liggen weliswaar aan zee, al is dit zeer zeker niet het mooiste strand van Praslin. Leukste van dit hotel volgens Pip en Juup? ‘Er zijn 3 reuzenschildpadden, die kun je gewoon aaien’. Meer praktische informatie over een Seychellen vakantie?| Gratis reisgids

Accommodatie Seychellen

Anse Possession

Waar eten op Praslin?

Het meest voordelige & lekker eet je bij zogenaamde ’take away places’. Dit zijn food trucks, of kleine eettentjes waar je ter plekke een afhaalmaaltijd eet, of een maaltijd kunt afhalen. De keuze is meestal reuze, en maaltijden zijn vers bereid. Het vegetarische aanbod bij takeaway’s is niet groot, maar wel voldoende. Restaurants in de Seychellen zijn in het algemeen niet voordelig.

Restaurant La Goulue

Op zoek naar een leuk, betaalbaar restaurant op Praslin Seychellen? Op naar La Goulue. Dit restaurant ligt aan de kant van de weg, naast Anse Volbert aan de Cote D’Or. La Goulue serveert typisch Creoolse visgerechten: van gestoomde via gebakken vis tot vis van de bbq. Super vriendelijke service. Er staan enkele vegan en vega gerechten op de kaart. Aanraders zijn de vis- en vegetable curry is heerlijk. Prijzen: voor ongeveer 20 € per gerecht eet je hier je buikje rond.

Where to eat Praslin

La Goulue

Take away Praslin

Take away Anse Volbert

Vervoer Praslin

Een roadtrip Praslin maken? Doen! Rijd onder een groen dak van bladeren, over smalle kustwegen en zoef zo het heuvelachtige binnenland in. Kortom: met een huurauto scheur je van strand naar strand. Autohuur op Praslin is iets minder voordelig dan op Mahe. Reken op 42 euro per dag: inclusief standaard verzekering (exclusief CDW). Het eigen risico is doorgaans 3000 euro. Wij kozen ervoor om 20 euro per dag extra te betalen en daarmee het eigen risico tot 1000 euro te beperken (excess fee tot 0 euro is niet mogelijk).

Transport op Praslin? Er zijn taxi’s. Maar dit is niet de beste, meest economische optie. Een taxi van de Jetty (Baie Saint Anne) naar de Cote D’Or kost 300 SRC. Er rijden ook bussen op het eiland, over het algemeen gezien is de busverbinding prima, al zijn niet alle stranden met de bus bereikbaar. Reizen per OV is wel de meest voordelige optie op Praslin. Meer informatie over omliggende eilanden en de stranden? Mahé Seychellen| Mooiste stranden

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: