Magnifiek La Digue| Hoogtepunten Seychellen

Hoogtepunten van magnifiek La Digue in de Seychellen?

Je kunt hier heerlijk fietsen, schildpadden ontmoeten, genieten van rust en ruimte: eiland La Digue heeft het complete plaatje!
Fiets van strand naar strand, dommel weg in een hangmat en schiet wat selfies op één van werelds beroemdste stranden: Anse Source d’Argent. Volgens velen is La Digue het meest idyllische, en juist daarom het meest geliefde eiland van de Seychellen. Ik leg je graag uit waarom…
Op Mahe en Paradijselijk Praslin|Bezienswaardigheden Seychellen na is La Digue het grootste eiland van de archipel. Dit kroonjuweel  is omgeven door koraalriffen, en is daardoor een populaire duik/snorkelplek, al blijven de 18 stranden de grote trekpleister. Heb om die redem ook (per eiland) een complete strandgids ontwikkeld. Zoals: Mahé Seychellen| Mooiste strandenHet binnenland van de Seychellen, met de berg ‘adelaarsnest’ als toppunt is prachtig groen. Sowieso is La Digue rijkelijk bedeeld met bloemen en planten, kan zich daardoor meten met bloemeneiland Madeira.
Overal klinkt het vrolijke geklingel van fietsbellen. Niks geen files, maar met lekker de fiets naar het strand. Doordat er weinig verkeer of drukte is, de tijd hier lijkt te hebben stilgestaan is dit in alle opzichten een relaxed eiland met ontspannen, oprecht vriendelijke inwoners. Eerlijk gezegd had ik vooraf m’n twijfels over la Digue en de Seychellen. Het leek mij een beetje een gehypte honeymoon bestemming, maar eerlijk is eerlijk La Digue is ongefilterd net zo mooi als in je dromen.

Giant turtle Seychelles

Turtle beach?

Stukje geschiedenis?

Het eiland telt tien vierkante meter, op dit oppervlakte wonen omstreeks 300o inwoners waarvan de meeste in hoofdstad La Réunion wonen. De grootste bron van inkomsten is visserij, landbouw en toerisme. Wist je dat het eiland is vernoemd naar het schip van Marc-Joseph Marion Fresné? Deze franse marineofficier heeft er in 1768 voor gezorgd dat La Digue onderdeel van Frankrijk is geworden. Enige tijd later heeft Groot-Brittannië hier een stokje voorgestoken, en het eiland min of meer bij de Britse kroon ingelijfd. De plantage op La Digue is een residu van dit koloniale verleden.

Wat te zien en te doen in La Digue?

Naast een tocht naar de top van het Adelaarsnest en een bezoekje aan de kokosplantage zijn er op La Digue niet veel bezienswaardigheden in traditionele zin te zien. Echter, dit idyllische eiland telt maar liefst achttien meeslepende stranden, dus dat lijkt me hoogtepunt genoeg.

Fietsen op la Digue

Wat je ook gaat doen? huur een beach cruiser en fiets van strand naar strand. Met de wind in de haren, en het geluid van fluitende vogels scheur je zo naar alle uithoeken van het eiland. Fietsen is één van de leukste activiteiten op de La Digie en misschien wel van de Seychellen. Tarieven fietshuur La Digue: een fiets huren kost 10 euro per fiets, per dag en kan op meerdere plekken worden gehuurd. Bijvoorbeeld bij aankomst in de haven naast de ferry, en in het centrum van La Passe: bij ‘Tati Bycicle rental la Digue, in de hoofdstraat van La Passe’. Tarieven fietshuur: 160 euro voor vier fietsen, waarvan 2 kinderfietsen voor 4 dagen.

Biking in La Digue Seychelles

Eilandtour met de fiets

Hike naar uitkijkpunt la Belle Vue

Dol op wandelen, en ongerepte natuur? Trek dan je sneakers aan en wandel naar uitzichtpunt ‘La Belle Vue’. Vanuit La Passe is het ongeveer 3 km bergopwaarts naar café en viewpoint La Passe. Hoe kom je er? Parkeer de fiets iets voorbij eetcafé ‘Guy en Josh in La Passe’ en vervolg van daaruit de weg omhoog. Het pad is goed begaanbaar, maar de klim omhoog is (met kinderen) best pittig.
Vervolg je weg naar cafetaria ‘La Belle Vue’ en geniet van een mooi uitzicht en ijskoud drankje. Wil je deze wandeling uitbreiden en de top bereiken? Klim door naar view point ‘Nid d’Aigle’. Volgens locals biedt dit uitkijkpunt een fenomenaal 360 view over Praslin, Coco eiland. Wij hebben deze laatste hike even overgeslagen met kids.

La Digue viewpoint

Viewpoint La Digue

Bezoek de voormalige kokosplantage: l’ Union State

De meeste bezoekers komen hier bovenal voor Anse Source d’Argent, maar ook dee koloniale kokos & vanilleplantage met landgoed is schitterend. De http://lunionestate.com/ is deels nog in gebruik voor de oogst van o.a. vanille. Daarbij dient de l’Union State als een soort openluchtmuseum. Het landhuis, bijgebouwen, kerkhof geven een goed beeld van hoe het leven er hier vroeger moet hebben uitgezien.
Er zijn ook reuze schildpadden te zien, al leven deze hier niet in het wild. Tip: loop vanuit het landhuis naar de schitterende overkapte steiger aan zee. Af en toe worden er rondleidingen gegeven over het enorme terrein, check de website voor tijden en tarieven. Een kaartje voor de plantage en Anse Source d’Argent kost 8 euro p.p. (kinderen gratis).

Plantation La Digue

Plantage L’Union Estate

Awarded beach Seychelles

Anse Source d’Argent

Waar eten en drinken in La Digue?

Op eiland La Digue zijn in La Passe, Réunion veel restaurants te vinden: van chique restaurant tot prima pizzeria. Voor een tientje per pizza zit je hier gebakken. Maar wil je Creole style uit eten? Dan ga je net als de Seychellois lekker naar een ‘take away’: de betere cafetaria. Bij de meeste take away’s kun je buiten op het terras je bordje leeg eten. Deze cafetaria’s zijn vaak open voor lunch en diner.
Het menu is gevarieerd, en er staan vaak ook enkele vegetarische gerechten op het menu. Take aways zijn voordelig, gezellig en lekker. De gemiddelde prijs van een maaltijd is 4,50 euro. Dat maakt deze take aways een geduchte concurrent van restaurants op de Seychellen. Op bijna alle eilanden zijn enkele of meerdere take away restaurants te vinden.

Favoriete restaurants La Digue

Reisachtig’s favoriete take away is ‘Rey & Josh’ een gezellig zaakje aan de rand van La Passe: net voorbij Gala take away. Neem plaats aan de picknicktafels onder de gekleurde parasols, en maak een keuze uit de (dagelijks wisselende) kaart. Alle gerechten zijn vers, en met liefde gemaakt. En dat proef je. Vooral de loeiverse vis is een aanrader. Het menu bestaat uit enkele gerechten met vlees, vis, zeevruchten en groente of vis curry. Dus ook vegetariërs of vegans kunnen hier terecht.  Openingstijden: 12.00 tot 20.00.

Mi mum’s take away

Vlak nabij de haven in het centrum van La passe,  verscholen in een grote tuin ligt Mi Mum’s restaurant er gezellig bij. Deze take away is een populaire stek en Reisachtige Laura begrijpt wel waarom. Deze mama weet van wanten. De menukeuze is gevarieerd: van hamburger, via fish & chips tot aan de Creoolse keuken met Europese twist. gerechten zijn simpel maar smaakvol en voordelig. Mi Mum’s is  dagelijks geopend van 17.00 tot 20.30.

Gala take away

Restaurant Gala ligt aan de rand van het centrum. Dit eetcafé ziet er van binnen uit als een Hollandse cafetaria. Op het (buffet)menu staan allerlei Europese gerechten en snacks: van pizza tot pasta. Daarnaast zijn er tal van vis vlees en vegetarische gerechten. Aanrader is de vegetarische curry. Mooi meegenomen. Gala is uitermate voordelig, en zeer geschikt met kinderen. Daarbij kun je ter plekke in de grote tuin je ‘bakje’ leeg eten. Minpuntje: dit is een soort buffet formule en daarmee dus niet super vers.

Best take a way La Digue Seychellen

Rey And Josh take away

restaurant La Digue

Mi Mum’s take away

Waar overnachten in la Digue?

De meeste accommodatie is te vinden in La Passe: het kloppend hart van La Digue. Er zijn veel kleinschalige accommodaties. Vooral self catering appartementen zijn erg in trek. Ook boutique hotels, guesthouses en pensions doen hier goede zaken. Veel hotels in La Digue zijn vooraf online goed te boeken. Op de bonnefooi aanwaaien in het hoogseizoen (kerstvakantie, zomervakantie)? Niet doen! Zeker in het hoogseizoen, of bij een Vakantie Seychellen met kinderen is het aan te raden tijdig (minstens 6 maanden) vooraf accommodatie te reserveren. Zelfs in het naseizoen kan de drukte aardig oplopen in La Digue.

Favoriete accommodatie

Juup (8): ‘Iedere dag verschijnt er een nieuwe hibiscus bloem op je kussen en ze vouwen hele mooie zwanen van handdoeken’. Onze familiehit is https://www.hibiscusladigue.com/. Deze kleinschalige accommodatie met 7 kamers, 1 familie appartement ligt aan de rand van het centrum. Bijna alle kamers zijn voorzien van kitchenette en veranda waar je in de ochtend lekker buiten kunt ontbijten. Wifi werkt goed, de gastvrouw Jennita is enorm hartelijk, gastvrij. Het pension is schoon, rustig, gezellig en ligt dichtbij het centrum van La Passe. Prijstechnisch gezien is dit ook een topper; 90-120 euro per nacht per kamer/ appartement.

Pension Hibuscus

Pension Hibiscus

Hoeveel nachten verblijven op La Digue?

La Digue is een klein, fijn eiland. Vanuit Mahe of Praslin kun je een uitstapje van een dag naar La Digue maken. Maar eigenlijk is dit te kort. Dit is één van de tofste eilanden van de Seychellen. Trek in ieder geval twee nachten uit, drie nachten op la Digue is ook prima, vier is ideaal, en bij vijf nachten kom je helemaal tot rust en ga je herboren terug naar Nederland. Meer dan vijf lijkt mij iets te veel van het goede. Verdeel je tijd dus slim over meerdere eilanden.

Hoe kom je in La Digue?

Neem de Jetty vanuit Praslin of Mahe naar la Digue. De zogenaamde Inter Island ferry vertrekt ieder heel uur vanuit Praslin naar La Digue. De overtocht duurt 15 minuten. Het is ook mogelijk om rechtstreeks, of met een tussenstop vanuit Mahé in 1,5 uur naar La Digue te reizen. De Cat Cocos ferry vanuit Mahé maakt doorgaans een tussenstop in Praslin. Vooraf kaarten boeken online kan via Seychelles booking, of de site van Catcocos. Een kaartje kopen aan de balie kan ook. Een overtocht kost ongeveer 12,50 p.p., 8,00 euro voor kinderen. Tip: Met pasen is het aan te bevelen om wegens de drukte vooraf een kaartje te reserveren. Meer praktische informatie? Seychellen vakantie?| Gratis reisgids

Post a comment

Your email address will not be published.