Seychellen vakantie

Seychellen vakantie?| Gratis reisgids met alle tips

Voordelige vakantie naar de Seychellen? Deze gratis reisgids geeft een antwoord op deze en andere vragen en is gevuld met tips voor bezienswaardigheden, vervoer, budget en meer.

Expeditie Robinson maar dan de luxe variant? Op naar de Seychellen. Onlangs is deze archipel tijdens de Travel Awards bekroond als ‘most beautiful country in the world’. Samen met Robbert, Pip (10) en Juup (8) bezocht ik deze parel van de Indische Oceaan. En inmiddels begrijp ik heel goed waarom dit Afrikaanse land zulke hoge ogen gooit. Deze bestemming is ideaal voor een (strand)vakantie, verre-, of huwelijksreis. En met deze tips is een vakantie Seychellen nog uitermate betaalbaar ook.

Paradise Seychelles

Anse Source d’Argent

Waar liggen de Seychellen eigenlijk?

Deze Afrikaanse archipel -en tevens een land- nabij Mauritius en Madagascar bestaat uit 115 eilanden in de Indische oceaan. Grofweg gezegd bestaat deze paradijselijke bestemming uit 3 grotere eilanden: Magisch Mahé Seychellen| Highlights en informatie, Praslin, La Digue en tal van omliggende kleine, privé eilanden. Minder dan een derde van de eilanden is bewoond.

Historische achtergrond informatie

In de 15e eeuw heeft Vasco da Gamma de Seychellen ontdekt. Enige tijd later hebben zowel de Britten, als de Fransen de Seychellen gekoloniseerd. Pas sinds 1976 is het eiland een onafhankelijke republiek geworden. Franse, Britse invloeden zijn nog volop zichtbaar in bijvoorbeeld architectuur. De meeste inwoners zijn van Afrikaanse afkomst, al leeft er tevens een behoorlijke populatie Chinezen, Idiërs en Europeanen

 • Van alle Afrikaanse landen is deze droombestemming het meest welvarende, minst dichtbevolkte land.
 • Bijna 90% van de mensen die op de Seychellen-eiland wonen op Mahe eiland.
 • Hoe is het leven voor kids? Vanaf 6 jarige leeftijd gaan alle kinderen tot 13 jaar naar school. Creools is de voertaal, maar kids leren ook Engels en Frans, en spelen veel op stranden. 12 topstranden Seychellen| Praslin

Waarom naar de Seychellen?

Wie wil dit nu niet? Wereldberoemde zandstranden, wuivende palmen, een ijsblauwe zee die verdwijnt in de strak blauwe lucht. Kortom: dit is de ultieme tropische fantasie van dromers, strandgangers en natuurliefhebbers. Dit laatste lees je goed. In dit wondertje van de Indische oceaan stelen natuurschatten de show. Zoals de zeldzame ‘Scops uil’, walvishaaien, of reuzenschildpadden en ‘Coco de Mer’ (zeekokosnoten). Deze laatste zijn te zien op Paradijselijk Praslin|Bezienswaardigheden Seychellen.

Wat te doen op de Seychellen?

Dit had zo maar het paradijs van Adam en Eva kunnen zijn. Want ai, wat is het hier eindeloos strandterfanten! Daarom heb ik per eland een complete strandgids samen gesteld.  Echter naast zon, zee strand valt er nog meer te beleven. Zo zijn er tal van culturele bezienswaardigheden te zien, en meer dan genoeg activiteiten te doen. Smaken verschillen, maar deze luxe bonbon is gemaakt voor iedereen.

Voor wie dan?

Voor wie denkt dat de Seychellen barst van pas getrouwde stelletjes, influencers in bikin’s, miljonairs?… die heeft -deels- gelijk. Het wemelt hier van de celebs, drones van YouTubers vliegen af en aan. Maar deze bestemming is gemaakt voor iedereen: met een maximaal of minimaal budget. De Seychellen zijn veel betaalbaarder dan je denkt, en daarbij zijn de best things in life for free!

Hoe dan? Wat kosten de Seychellen?

Een vakantie naar de Seychellen is niet spotgoedkoop, maar hoeft zeker niet de kop te kosten. luxe accommodatie maakt een reis naar de Seychellen prijzig. Maar waarom zou je in een resort van 1000 euro per nacht boeken als je uiteindelijk van dezelfde stranden gratis en voor niets kunt genieten? Veel stranden zijn ‘ingelijfd’ bij luxe hotels, maar zijn gewoon geopend voor het grote publiek. Dus waarom zou je een fortuin uitgeven als je gratis kunt genieten van een Million dollar view en hetzelfde topstrand?Praslin eiland

Voordelige accommodatie

Zolang je geen pakketreis boekt, niet dagelijks in dure resorts maar ‘self catering’ overnacht, tijdig of buiten het hoogseizoen tickets boekt is een reis naar dit tropische paradijs behoorlijk betaalbaar. Een basic kamer boek je al voor 50 euro per nacht (buiten hoogseizoen). Wij betaalden omstreeks 125 euro per nacht voor een familieappartement op ‘de Grote Drie’ van de Seychellen.

En ja daar zaten hele leuke vakantiehuisjes tussen. Reizen tussen onderlinge eilanden is niet voordelig, de veerdienst is wel noodzakelijk om vanuit Mahe naar andere eilanden te geraken. Het alternatief is de heli, maar vliegen is niet bepaald duurzaam, minder voordelig en niet nodig Omdat bijna alle voedingsmiddelen worden geïmporteerd, zijn etenswaren niet super voordelig, maar wel betaalbaar.

Accommodatie Seuchellen

Vakantiehuis

Hoe maak je een vakantie Seychellen betaalbaar?

 • Stranden op de Seychellen zijn meestal gratis toegankelijk. Voor sommige standen bij resorts wordt een entreeprijs gevraagd, maar je kunt het natuurlijk een deurtje verderop zoeken.
 • Dagelijks uit eten gaan in restaurants is een dure grap. Reken op 50 euro p.p. per diner in een restaurant. Eet daarom zoveel mogelijk bij take away restaurants. Een lekkere maaltijd kost slechts 5 euro, vaak kun je hier ook op het terras zitten dus helemaal prima.
 • Boek self catering, en kook vaak zelf. In de Seychellen is het prijsniveau in de supermarkt vergelijkbaar met Nederland. Verswaren zoals groente, fruit, vis zijn voordeliger.
 • Ook excursies, boattrips zijn verre van voordelig. Maar gelukkig weet Reisachtige Laura overal wel een mouw aan te passen. Per eiland/ locatie heb ik alvast enkele voordelige adresjes voor je gevonden.

Wat kost een retourticket Mahé?

Hoe lang is het vliegen? Je kunt al in 10 uur tijd rechtstreeks naar de Seychellen vliegen. Tickets naar de Seychellen zijn in maart, april, oktober, november veelal voordeliger dan in het hoogseizoen: rond kerst, zomervakantie. Zo boekten wij in het naseizoen bij Air France al voor 530 p.p. een ticket Amsterdam- Mahé (met overstap in Parijs). Tip: veelal biedt Kenya Airways voordelige tickets aan (tussenstop in Kenya).

Wij betaalden omstreeks 540 euro voor een ticket in het laagseizoen met Air France. Turkish Airlines biedt vaak scherp geprijsde tickets aan. En incidenteel kun je met KLM een ticket naar de Seychellen boeken, dus struin verschillende aanbieders af. Check de gemiddelde ticketprijzen tijdig op Google Flights en stel (omstreeks 6 maanden vooraf) flightalerts in bij Momundo, Skyscanner, Kayak of vergelijkbare tools. In post-covid tijden zullen de prijzen wat hoger gaan liggen.

Beste reistijd Seychellen

Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden is deze tropische bestemming het hele jaar door heerlijk. De mooiste maanden? De overgangsmaanden april tot en met mei, of oktober tot november zijn vanwege de milde temperaturen ideaal. In de zomermaanden: juli, augustus september is de lucht niet klam, en is het niet te warm. Het nadeel van deze periode is de fikse wind, deze zorgt voor een harde golfstroom en zeewier op de stranden.

Daarbij is het net als in de decembermaanden hoogseizoen. December tot en met maart is an sich prima, alleen lopen de temperaturen en prijzen soms behoorlijk op. Wij bezochten de Seychellen eind maart en dat was prima. Het regenseizoen loopt van november tot maart. Al verschilt dit per eiland, en hoeft dit dus niet overal een spoiler te zijn, al zijn er dan vaak meer muggen.

Hoeveel dagen heb je nodig?

Voor een vakantie naar Seychellen heb je ongeveer twee weken nodig, maar tien dagen is ook mogelijk. Het is aan te bevelen om je vakantiedagen over verschillende eilanden te verspreiden. Ieder eiland heeft zo z’n grote troeven, dus het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Een mogelijk 15 daags reisschema ziet er als volgt uit:

 • 3 nachten, 4 dagen Mahé : hoofdeiland, ideaal voor een roadtrip trip met huurauto. Dag 4: veerboot naar buureiland Praslin.
 • 4 nachten, 5 dagen Praslin: middelgroot eiland. Minder levendig, minder auto’s dan grote broer Mahé. Dag 9: veerboot naar eiland La Digue.
 • 4 a 5 nachten La Digue: klein autoluw eiland ideaal om met de fiets te verkennen. Dag 14: late veerboot naar Mahé
 • 1 overnachting op Mahé, volgende dag vlucht naar Amsterdam.

  Strandvakantie Seychellen

  Anse Soleil

Bijkomende voordelen Seychellen

 • De Seychellen zijn veilig & toegankelijk: in coronatijd vanaf april 2021 geopend.
 • Er is geen hoogbouw, dus geen lelijke vakantiebunkers aan zee. Daarbij zijn de stranden en eigenlijk alle eilanden in de Seychellen uitermate schoon.
 • Het tijdsverschil tussen NL en de Seychellen is 2 uur in de zomer, 3 uur in de winter. De gemiddelde reistijd is twaalf uur
 • Een visum is niet nodig, vaccinaties wel: er heerst geen Dengue.
 • Accommodatie voor twee personen is reeds voor 50 euro per nacht te boeken (low season).
 • Genieten van dezelfde stranden als gasten van onbetaalbare resorts, maar dan zonder een cent uit te geven? Dat kan! De meeste stranden zijn gratis geopend voor het grote publiek.
 • er zijn geen natuurrampen zoals tropische stormen, en er leven geen gevaarlijke dieren op het eiland.
 • Over het algemeen gezien is er weinig criminaliteit, of politieke onrust.

Ik heb een complete reisgids gemaakt in de vorm van losse artikelen over de drie grote eilanden van de Seychellen met alle informatie, bezienswaardigheden per eiland.
Mooiste stranden Seychellen|La Digue tips
Magnifiek La Digue| Hoogtepunten Seychellen
Vakantie Seychellen met kinderen

2 Comments

Post a comment

Your email address will not be published.