Dit zijn de mooiste stranden van La Digue in de Seychellen

La Digue is een klein maar fijn eiland op de Seychellen met 18 ongefilterde topstranden 

Reisachtige Laura neemt je graag mee naar de mooiste stranden van La Digue! Hop van het ene naar het andere droomstrand en geniet van een heerlijke winterzon-, of strandvakantie in deze parel van de Indische Oceaan. Na Mahé- en Paradijselijk Praslin|Bezienswaardigheden Seychellen is La Digue het grootste eiland van de Seychellen. Samen met Robbert, Pip (10) en Juup (8) hebben wij twee weken van deze eilanden genoten, waarvan enkele dagen op La Digue. Omdat deze bestemming bekend staat als eiland met de mooiste stranden van de wereld heeft Reisachtige Laura alvast een complete strandgids La Digue gemaakt.

Awarded beach Seychelles

Anse Source d’Argent

Anse Source d’Argent

Dit is één van werelds mooiste en ongetwijfeld meest gefotografeerde stranden van de Seychellen. Het strand is bijna te mooi om waar te zijn, je zou bijna denken dat je op de set van The Beach bent beland! Met zijn filmische rotspartijen, inhammetjes/ baaien is deze Anse (betekent strand) er eentje om voor altijd te willen blijven.

Wees er overigens vroeg of laat bij, het kan op Anse Source d’Argent behoorlijk druk zijn. Volgens onze jonge experts Pip en Juup is dit een alleen al vanwege de ‘grote vissen in de zee’ een geweldige plek. Nadeel: in de middag loopt de temperatuur behoorlijk op en slinken de schaduwplekken zienderogen. Tip: Anse Pierrot, Anse aux Cedres en Anse au Bonnet Kare liggen in de buurt van Anse Source d’Argent, zijn weliswaar minder druk, maar ook niet allemaal even goed bereikbaar.

Kokosplantage met landgoed

Anse Source d’ Argent maakt deel uit van de voormalige kokosplantage. Deze is dagelijks tegen betaling toegankelijk van 8.00 tot 17.00 uur. Koop een kaartje bij de ingang van de l’Union Estate & Copra factory voor 130 SEV: ongeveer 8 euro p.p. (kinderen gratis). Het leuke is dat je naast het strand, ook de plantage en het landgoed kunt bekijken en andersom. Het landhuis, bijgebouwen, kerkhof geven een goed beeld van hoe het leven er hier vroeger heeft uitgezien.

Plantation and beach Seychelles

Pier Union state park en strand

Bike in La Digue

Union State Park

Worlds best beach Anse Source d'Argent

Anse Source d’Argent

Anse Réunion

Vlakbij de haven van La Digue, in het centrum van La Passe ligt ‘stadsstrand’ Réunion. Dit is zeker niet het mooiste strand van La Digue, maar wel een fijne plek om aan het einde van een prachtige vakantiedag samen met je lief de zon in de zee te zien zakken. Het grote voordeel is dat het water ondiep is, dus zwemveilig voor kinderen is en daarbij zijn er tal van faciliteiten in de buurt. Bestel bij Gala Take away ‘een diner voor twee’ en geniet samen aan zee van een schitterende zonsondergang. Meer algemene informatie.

Grande Anse: wild en magisch

Het woord grande zegt het eigenlijk al. Dit is het grootste strand van La Digue. Het fonkelende zandstrand is lang, breed. De zee is verleidelijk azuurblauw, maar is wel een wilde jongen. De golven zijn hoog, beuken op het strand. Dat maakt Grande Anse  minder geschikt om kinderen zelfstandig te laten zwemmen. De baai is omzoomd met stapels reusachtige keien in alle vormen en maten.

Wij bezochten Anse Grande op een bewolkte en regenachtige dag, en ik was blij toe! Er is nauwelijks schaduw dus een bui is altijd welkom. Juist omdat er weinig schaduwplekken zijn is het hier niet erg druk, dus hou deze plek nog even voor je. Tip: aan de doorgaande weg richting Grande Anse ligt café Mimi’s. Een prima pitstop voor een verkoelende verse smoothie (6 euro per sapje), of lunch.

Petite Anse: wallpaper perfect

Vanuit Grande Anse is het een klein stuk wandelen naar Petite Anse en Anse Coco. Beide stranden zijn net zo perfect als de wallpaper van je desktop. Maar voor deze hemelse plek op aarde moet je wel wat doen. Petite Anse en Anse Coco liggen praktisch naast het grote strand maar zijn in tegenstelling tot Grande Anse niet bereikbaar met de fiets. Vanuit Grande Anse steek je te voet door naar Petite Anse. Let op: Het pad is niet altijd even goed begaanbaar (modder). Petite Anse is klein, rustig en wellicht nog een tikje mooier dan Grande Anse. Ook hier is de stroming is behoorlijk, dus houd hier rekening mee.

strandvakantie La Digue

Anse Coco La Digue

Privé strand? Anse Coco!

Zin in een fitte start van de dag? Loop, klim klauteren en zwoeg vanuit Petite Anse door naar Anse Coco. Hier wacht je eigen ‘privé strand’. Een onbetaalbare ervaring! Dit is overigens één van Reisachtig’s favoriete stranden van de Seychellen. Op een enkele kip, koe of local na heb je hier het rijk alleen. Als je mazzel hebt is de relaxte Shawn aanwezig in zijn ‘coco shack’ waar je voor 3 euro een kokosnoot koopt om even extra te genieten van deze fantastische omgeving. Tip: neem water en lunchpakket mee, er zijn geen faciliteiten.

Hoe kom je bij Anse Coco?

Dit briljante strand vergt iets meer  inspanning. Wandel in 30 minuten vanuit Grande Anse, via Petite Anse naar Anse Coco. Het pad is niet moeilijk, vergt wel wat klauteren over rotsen, en een klein stukje jungle. Op stap met kinderen? voor kinderen vanaf 6 jaar is dit een prima activiteit. Tip: verruil je slippers voor sneakers. Pip’ Het leuke van dit pad is dat je net als bij een klimmuur goed moet kijken waar je je voeten neerzet’. Gelukkig loopt het pad grotendeels onder de bomen door, er is voldoende schaduw. Het pad naar Anse Coco start bij Shawn’s ‘kokos kiosk’ halverwege Petite Anse.

Best desitination Seychelles

Coco with a smile

Anse Coco hiking

Anse Coco hike

Anse Severe: strand met schildpadden

Pip (10): tussen de stenen in het water zwemmen allemaal gekleurde vissen’. Juup (8): af en toe liggen er schildpadden op het strand, die kun je gewoon aaien’. Anse Severe is een populair strand, vooral tijdens de zonsondergang zul je hier in het hoogseizoen niet de enige zijn. De zee is rustig dus (kleine) kinderen kunnen hier veilig zwemmen. Het water is zo helder dat vissen met het blote oog zichtbaar zijn, waardoor  een snorkelmasker niet nodig is. Het is hier een snorkelparadijs! Tip: de bodem van de zee is bezaaid met stenen dus neem (voor kinderen) waterschoenen mee. Meer informatie over een Vakantie Seychellen met kinderen.

Aan de Noordzijde van la Digue ligt deze allemansvriend er naast de doorgaande weg goochem bij. Met je beach cruiser koers je namelijk zo tegen het strand aan dus parkeer je tweewieler tegen een boom en chillen maar. Met uitzicht op eilanden Cocos en Praslin Seychellen is het hier heerlijk relaxen onder de bomen. Al dat strand maakt natuurlijk dorstig, gelukkig kun je bij beach bar Bikini Bottoms terecht voor een heerlijk vers sapje aan zee.

Giant turtle at the beach Seychelles

Turtle beach?

Beautiful beach Seychelles

Anse Severe La Digue

 Anse Patat: Sneeuwwitje strand

“Mam kun je hier de hele dag patat eten of zo?‘ Vraagt Juup bij het zien van een naambordje met Anse Papat. Als je toch eens een strand zou moeten uittekenen dan ziet het er zo uit. Patat is er niet verkrijgbaar, maar los van dat is Anse papat een verrukkelijke plek met schilderachtige rotsblokken, palmbomen, Sneeuwwitje wit zandstrand en een Smurfblauwe zee.

Om die reden is Anse Patat één van Reisachtig’s favoriete stranden van eiland La Digue Seychellen. Juup: ‘Die stapel stenen op het strand zijn net enorme dropjes’. Ook voor kinderen is dit strand luilekkerland. De zee is niet te wild, dus dat is heerlijk zwemmen geblazen. Anse Papat ligt aan de noordelijke kust van eiland La Digue Seychellen, pal aan de doorgaande weg. Vergelijkbare stranden op eiland Mahé Seychellen| Mooiste stranden

well known beach La Digue

Anse Patate La Digue

Anse Banane: voor kleine apen

Pip (10): ‘whahahha wie noemt een strand nou bananenstrand? Bananen groeien niet op zand’ Vanwege de naam alleen al is Anse Banane een geliefde plek bij onze kleine apen. Het fijne koraalwitte strand biedt een open zicht op de Indische Oceaan, en er staat een lekker fris briesje. Waar ligt deze Anse? Vanuit patatstrand fiets je zo door naar naar het kleine Anse Banane aan de oostkust van eiland La Digue Seychellen. Net als zijn ‘aardappelige’ voorganger is dit strand bovenal aan het einde van de dag erg in trek vanwege de schaduwplekken.

Anse Fourmis: rust en ruimte

Pip: ‘In de zee zwemmen allerlei gekleurde vissen, dit is een goeie snorkel plek’. Aan het uiterste tipje van het zuidoostelijke eiland, daar waar de weg stopt met bestaan ligt het strandje Anse Fourmis. Zou het kunnen dat de klok hier stil staat? Het is hier is het iedere minuut van de dag een feestje om te zijn. Anse Fourmis is een rustig, onontdekt juweeltje. Aan het einde van de dag is het hier heerlijk koel, dus strijk hier dan zeker even neer.

Geen lelijke eendjes

Tot zover de mooiste stranden van La Digue. Smaakt dit naar meer? Leg je handdoekje eens neer op Anse Marron. Net als sommige geliefdes lijkt dit zoekplaatje praktisch onbereikbaar. Huur een gids en ga te voet naar Anse Marron. Een gemakkelijke manier om dit fabuleuze strand te ontdekken is met de boot. Ook Anse Pierrot is  van een dramatische schoonheid. Of wat dacht je van Anse aux Cedres in het zuiden? Om eerlijk te zijn zitten er strandgewijs geen lelijke eendjes op La Digue te vinden. Meer informatie over een Seychellen vakantie?| Gratis reisgids