De mooiste stranden Mahé in de Seychellen? Dat zijn deze

Complete strandgids Mahé in de Seychellen. Eiland Mahé in de Seychellen telt 38 stranden, dus waar leg jij je handdoekje neer? De complete westkust van Mahé is een aaneenschakeling van schandalig mooie ‘anses’ oftewel stranden in het Seychellois. Het ene strand is wellicht nog meer supérbe dan het andere.

Het is echter maar net wat je zoekt: een strand om te zwemmen, of een Blue Lagoon beach? Met 38 topstranden heeft het grootste eiland van de Seychellen: Mahé voor ieder wat wils. Samen met Robert, Pip (10), Juup (8) heeft Reisachtige Laura eiland Magisch Mahé Seychellen| Highlights en informatie bezocht en een strandgids samengesteld, dus doe er je voordeel mee!

Strand in Mahé

Anse Gouvernement Mahé

Beau Vallon: bekendste strand Mahé

Het meest bekende strand van Mahé eiland in de Seychellen is Beau Vallon beach. Dit strand ligt in het noordwestelijke deel van het eiland, en is vooral erg gezellig. In toeristisch opzicht is het strand en omliggende gebied erg ontwikkeld. Er zijn veel faciliteiten en het barst er van de accommodaties. Gezellig, maar dit is niet mijn favoriete hangout.

Aan de oostkant van dit eiland in de Seychellen is tevens een rits supersonische stranden te vinden… Van Petitie Anse, Anse Major, Anse Soleil en Anse lazaire (nabij Baie Saint Lazaire). Alleen al de rit langs de kust naar de stranden toe is prachtig. Slinger over de wegen onder een dak van groene palmen en rijd van strand naar strand. Parkeer de auto nabij je beach naar keuze en plof neer. Het zonlicht reflecteert in het azuurblauwe water en op het hagelwitte zandstrand waardoor een flinke zonnebril toch echt noodzakelijk is. Wat een heerlijk luxeprobleem.

Anse Intendance: intens mooi strand

Anse Intendance is een intens mooi strand aan de zuidkant van Mahé. Het hoefijzervormige strand met kenmerkende zwerfkeien, palmbomen en Takamaka treas en kristalhelder zwemwater. Maar let op: de golfstroming is erg sterk. Dit is een populair strand, dus in het hoogseizoen kan het hier druk zijn. Food tip: Roses Takeaway. Deze kleurrijke foodtruck met enkele tafels buiten ligt niet ver van Anse Intendance: pal aan de weg. Simpel, lekker en gezellig. Parkeren kan op de public parking nabij het strand.

Kids playing beach Seychelles

Anse Intendance

Anse Royale: royaal opgezet strand

Dit allround strand is populair onder toeristen en locals. Dat komt mede omdat er veel accommodatie in de buurt te vinden is. Daarnaast is het strand ruim, wit en het water is gin-helder. In de veelal ondiepe zee is het goed snorkelen geblazen. Daarbij zijn er ook enkele goedkope take aways voor het strand te vinden, dus met de catering zit het ook wel goed. Van mei tot september ligt er wel wat zeewier in de zee en op het strand. Maar in de wintermaanden zit je hier gebakken!

Fairyland annex relax beach

Aan de doorlopende weg, naast Anse Royale ligt het kleine feeërieke strand Fairyland beach. Het strand is een sprookje om te zien. Door het koraalrif voor de kust is het water rustig, waardoor je hier goed kunt zwemmen met kinderen. Er zijn voldoende palmbomen om onder te schuilen, en er is een restaurant. Parkeren kan aan de weg, tevens is Fairyland beach bereikbaar met de bus. Relaxt toch?

Takamaka beach: hypnotiserend blauw

Verscholen in een baai is Takamaka een uitermate charmant strand in Mahé. Het zeewater is hypnotiserend blauw, en het zand is talkpoeder wit. En what’s in a name? Weelderig groene Takamaka bomen zijn de perfecte bescherming tegen de zon. Deze ‘do you want to go to the plage with me plage?’ is de perfecte plek voor wat me time. Boekje openslaan in je eigen meegebrachte beach chair en loungen maar.

Wij bezochten Mahé eind maart en kregen in Takamaka beach wel een fikse bui op ons kop, maar in deze tropische hitte hindert dat niet. Let op: de zee is niet diep, maar zwemmen is voor kids best gevaarlijk vanwege de enorme onderstroom. Dit is een fijn strand om te snorkelen. Tip: Parkeren kan naast de weg, dus wat wil een mens nog meer.

Anse lazare: lekker rustig vakantie vieren

Stranden Petite Anse en Anse Soleil zijn allemaal schitterende stranden aan de westkust van Mahé Seychelles. Nabij deze toppers ligt het pittoreske Cape Lazare oftewel Pebbles cove (naast Anse Lazare). Lazare beach is vernoemd naar de franse ontdekkingsreiziger Picault. Volgens de legende heeft deze in 1742 het strand ‘ontdekt’.

Deze kleine en fijne baai is een ideaal familiestrand. Kleine kinderen kunnen hier eindeloos spelen, er is geen sterke golfstroming, daarbij is het strand uitermate overzichtelijk. Iets voorbij de strandopgang bij Anse Lazare ligt een fancy hotel met restaurant. Tip met kids op het strand van Anse Lazare: voor het hotel hangt een schommel, naast het hotel is ook bootverhuurder te vinden.Hanging palmtree Seychelles

Anse Soleil/ Sunshine beach: stralend mooi

Sunshine beach, of Anse Soleil? Hoe dan ook dit is alweer een plaatje van een strand. Zoals de naam doet vermoeden regent het hier altijd zonnestralen. Anse Soleil ligt letterlijk op een steenworp afstand van Cap Lazare. Anse Soleil heeft de vorm van een hoefijzer en is gezegend met een poedersuiker wit strand.

Op het strand liggen de kenmerkende Seychellen reusachtige keien. Verscholen in een kleine baai, is Sunshine beach niet alleen een plaatje om te zien, maar ook heerlijk om te zijn. Het azuurblauwe water is lekker op badtemperatuur. Er zijn zat Takamaka bomen om onder te zitten, tevens kun je bij cafetaria Julien terecht voor een hapje en drankje. Ook handig: de bus stopt 200 meter verderop.

At the beach

Anse Soleil

Hit the beach Seychelles

Op weg naar Anse Soleil

Petite Anse: filmisch strand Mahé

Tegenover Sunshine beach ligt Petite Anse. Dit kleine zusje van Grande Anse ligt pal aan het Four Seasons resort in Mahé.Veel idyllische zijn bij resorts ingelijfd, maar zijn doorgaans altijd publiekelijk toegankelijk. Dus gooi je handdoek uit en geniet zonder duizenden euro’s per nacht uit te geven van het onbetaalbare uitzicht. Petite Anse doet een beetje denken aan een filmdecor. De hele omgeving is net iets te perfect lijkt daardoor wel in scéne gezet. Om die reden gaat mijn voorkeur uit naar Anse Soleil.

Grande Anse: grootste strand

Grande Anse is de grote broer van Petite Anse. Dit is dan ook het grootste strand van de westkust van Mahé, en sowieso één van de grootste stranden van de Seychellen. Deze strandgigant leent zich uitstekend voor een romantische strandwandeling. Zeker aan het einde van de dag is dit een plaatje om te zien. Zwemtechnisch gezien is Grande Anse minder ideaal. De golven zijn hoog, en de stroming is sterk, voor surfers is Grande Anse het walhalla. Parkeren kan aan de doorgaande weg, en het strand is tevens met de bus bereikbaar.

Strand Mahé

Weg naar Petite Anse

Mooiste strand Seychellen?

Grande Anse. Photo by Michael Verche.

Port Launay: verstopt juweeltje in de Seychellen

Port Launay ligt aan de noordwestelijke zijde van Mahe. Dit is een heerlijke baai met een fijn strand. Er zijn picknicktafels, en er hangt zelfs een heerlijke schommel op het strand. Ideaal voor de hele familie. En in het weekend is het hier een dolle boel. Locals gaan dan helemaal los. De BBQ gaat aan, het volume van de autospeakers staat op 10 en zelfs oma maakt een dansje op het strand. Life entertainment!

Wij bezochten het uiterste puntje van Port Launay beach. In deze ‘uithoek’ zit je vaak heerlijk rustig, beschut en gratis. Hoe kom je hier? Rijd voorbij Port Launay marine Park tot aan fastfood truck: ‘Tasty Corner fast food’. Hier is tevens een parkeerplek te vinden. Een groot deel van Port Launay strand is onderdeel van een groot resort. Voor gebruik van het strand brengt het resort een entreeprijs in rekening.

Beach swing best destination

Strandschommel Port Launay

Beach swing

Beach swing?

Anse Major: onbereikbare schoonheid

Anse Major in Mahé staat in de top 10 van de mooiste stranden van de wereld. Je moet er echter wel wat voor doen. Het strand is te voet bereikbaar, dus maak je borst maar nat. Het schitterende wandelpad naar Anse Major start in Bel Ombré. De hike naar het strand duurt 60 minuten. Neem voldoende water, energiesnacks (indien nodig), spray om insecten te voorkomen, en een hoed.

Tip: start je hike vroegs 7-8 uur. En neem vanaf het strand een watertaxi terug. Het pas is bereikbaar met bus 21 richting Bel Ombre (vanaf Beau Vallon). Meer tips voor een geslaagde vakantie in de Seychellen? Reisachtig heeft alvast een complete Seychellen vakantie?| Gratis reisgids gemaakt in de vorm van losse artikelen. Zeker in post-covid tijden zijn de Seychellen een zeer interessante bestemming.

12 topstranden Seychellen| Praslin
Magnifiek La Digue| Hoogtepunten Seychellen
Vakantie Seychellen met kinderen

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: