Ultieme vakantie Seychellen met kinderen| 12 tips

Seychellen met de hele familie!Juist voor wie wel een verre reis met (jonge) kinderen wil maken, maar dan wel makkelijk, comfortabel en veilig wil reizen zijn de Seychellen ideaal. Met zoveel stranden raken kids nooit uitgespeeld, daarbij is genoeg te zien en te doen voor de hele familie.

Waarom Seychellen met familie?

Dit zonnige juweeltje is een paradijs voor XXXS en grote mensen. Hop van eiland naar eiland, ga lekker fietsen in La Digue en geniet van zon, zee strand en bezienswaardigheden. Op de Seychellen is het dag en nacht een kinderfeest. Reisachtige Laura bezocht de Seychellen samen met Robbert, Pip (10), Juup (8): twee supersonische weken met de hele familie!

Ons dagelijks vakantievermaak op de Seychellen bestond uit sightseeën & stranterfanten. De dag is zo gevuld met lummelen aan zee, achter krabbetjes aanrennen of zandsculpturen maken van ‘Dash klei’ wit zand, en snorkelen in zee.

Voor kinderen is het strand een bron van vermaak, er is dan ook altijd wel iets leuks te doen: van een potje voetbal met een kokosnoot tot aan het eten van een visje van de bbq. Simpel maar o zo heerlijk. Alle ins en outs? Magisch Mahé Seychellen| Highlights en informatie

Playing beach Seychelles

Anse patate playtime

Family vacation Seychelles

Waarom een vakantie naar de Seychellen?

Alleen al vanwege de prachtige stranden en schitterende groene omgeving is dit een terechte bucketlist-bestemming. Zeker voor wie dol is op winterzon, strandvakantie, eiland hoppen is dit het ideale vakantieland. Bovendien is een verre reis naar de Seychellen net zoveel gedoe. Deze bestemming is makkelijk te breizen. In 10 uur tijd vlieg je vlieg je zonder tijdsverschil naar de Seychellen, en de onderlinge -korte- afstanden van zijn met auto of boot goed te overbruggen. Dus waar wacht je nog op?

Waar ligt deze topische verrassing eigenlijk?
De Seychellen is een archipel van 115 eilanden voor de kust van Afrika. Mahe, Praslin, en Magnifiek La Digue| Hoogtepunten Seychellen zijn de grootste eilanden van de groep, en een prima uitvalsbasis om van hieruti uitstapjes naar kleine omliggende eilanden te maken. Slechts een derde deel van de eilanden zijn bewoond, of in privébezit.

Vanwege de korte onderlinge afstanden is eiland-hoppen, al dan niet in combi met een roadtrip op Mahe en 12 topstranden Seychellen| Praslin kinderspel.De Seychellois zijn uitermate kindvriendelijk, daarbij is er tal van voordelige familieaccommodatie te vinden.

Ook het eten, menu is veelal Europees georiënteerd, en er is vaak voldoende keuze. In de supermarkten zijn babyproducten volop verkrijgbaar. Tip: neem favoriete babymerken uit Nederland mee, dit voorkomt een hoop stress tijdens je vakantie Seychellen met kinderen.

Top 5 meest gestelde vragen en antwoorden over Seychellen met kinderen.

 • Is dit een kindvriendelijke bestemming?

Ja, de Seychellen is een kindvriendelijke bestemming met tal van activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Veel hotels en resorts bieden ook speciale activiteiten en voorzieningen voor kinderen.

 • Wat zijn enkele van de leukste activiteiten voor het hele gezin?

Snorkelen, kajakken, wandelen, fietsen en zwemmen in de turquoise wateren van de Indische Oceaan. Bezoek ook de Botanische Tuinen in Victoria en de Praslin National Park.

 • Speciale reisdocumenten nodig voor kinderen die naar de Seychellen reizen?

Ja, kinderen hebben een eigen paspoort nodig om naar de Seychellen te reizen. Informeer ook naar eventuele visumvereisten voor uw nationaliteit.

 • Wat is de beste reistijd? En wat is het leukste eiland?

De Seychellen zijn het hele jaar door een aangename bestemming, maar de beste tijd is tussen mei en september, wanneer er niet veel regen- en het iets koeler is. Alle eilanden zijn leuk, maar La Digue is het meest idyllisch.

Familiehoogtepunten?

Eigenlijk is een vakantie Seychellen met kinderen één groot hoogtepunt, maar dit zijn de kersen op de taart:

 • Een ontmoeting met reuzenschildpadden op Praslin en La Digue eiland.
 • Fond Ferdinand Park op Paradijselijk Praslin|Bezienswaardigheden Seychellen: ga op zoek naar de ‘billenkokosnoot’.
 • Snorkelen tot aan de bodem van de zee.
 • Eiland hoppen: beleef samen de mooiste avonturen op de ‘Grote Drie’.
 • Rondje eiland fietsen op La Digue.
  Biking in La Digue Seychelles

  Eilandtour met de fiets

  Bike in La Digue

  Union State Park

  Vakantie Seychellen met kinderen

  Op naar het strand…

Wat neem je mee naar de Seychellen?

Voor een reis Seychellen met kinderen is het handig om 1- a 2 flessen zonnebrand mee te nemen. Nu is zonnebrand weliswaar voldoende te koop, maar niet al te voordelig. Omdat kids veel buiten in de zon spelen is het aan te bevelen, om enkele UVpakjes of UV beschermende T-shirts, en een duikbril mee te nemen. Decathlon verkoopt voordelige UV- beschermende kleding, en duikmaskers.

O en als het even kan, neem dan ook gelijk een paar waterschoenen mee. Sommige stranden zijn rotsachtig, of er liggen stenen in de zee.Reis je met een kleintje? In verband met stranden, en stoepen is het raadzaam om een rugdrager i.p.v. een buggy mee te nemen. Een Deryan (of vergelijkbaar merk) travel baby cot/tent is ook handig.

Peuters, babies slapen zo altijd mugvrij in hun eigen coconnetje. Verre reis met kinderen? Het is aan te bevelen om een flesje neusspray en paracetamol bij de hand te houden tegen/ bij eventuele infecties. Algemene informatie: Seychellen vakantie?| Gratis reisgids

Een stukje geschiedenis in een notendop?

Ontdekkingsreiziger Vasco da Gama ontdekte in de 15e eeuw de Seychellen. Enige tijd later hebben zowel de Britten, als de Fransen de Seychellen min of meer gekoloniseerd. Pas in 1976 is het eiland onafhankelijk van Groot-Brittannië geworden. Tot op de dag van vandaag zijn Franse, Britse invloeden nog volop voel-en zichtbaar in bijvoorbeeld de architectuur in Victoria.

 • Wist je dat van alle Afrikaanse landen de Seychellen de minste inwoners tellen, maar het meest welvarende land van Afrika is?
 • Bijna 90% van de mensen woont op Magisch Mahé Seychellen| Highlights en informatie, dit is dus het dichtstbevolkte eiland.
 • Hoe is het leven voor kids? Vanaf 6 jarige leeftijd gaan alle kinderen tot 13 jaar naar school. Creools is de voertaal, maar kids leren ook Engels en Frans.

  Verre reis kinderen

  Bye bye

Zelf met kinderen op reis naar de Seychellen? Wil je weten wat de kosten zijn, hoeveel dagen je nodig hebt, of waar je per eiland de leukste stranden kunt vinden ? Ik heb alvast een complete reisgids met alle hoogtepunten in de vorm van losse artikelen voor je samengesteld, dus doe er je voordeel mee.
Mahé Seychellen| Mooiste stranden

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: