Praslin

Mooiste 12 stranden van Praslin in de Seychellen

Wat te doen eiland Praslin in de Seychellen

Winterzon, verre reis, huwelijksreis, strandvakantie? Deze topstranden mogen zeker niet ontbreken tijdens een vakantie in Praslin Seychellen…

Pareltje Praslin is gezegend met 22 topstranden, waarvan Anse Lazio op nummer zes van de ranglijst ’s werelds mooiste stranden prijkt, maar eigenlijk zijn alle stranden van Praslin fenomenaal. Het absurde hierbij is wel, dat je na enkele dagen als vanzelf aan al dat moois gewend raakt. Sterker nog: sneeuwwitte stranden, smurfblauwe zee vormen een dagelijks banaal genoegen. Dus mocht je de kans zien om deze epische stranden van Praslin met eigen ogen te bekijken? Doen!

Voor de eilanden Mooiste stranden Seychellen|La Digue tips, Praslin, La Digue heb ik per eiland alvast een strandgids samengesteld met daarin alle topstranden.

Accommodatie Seychellen

Beach Banyan Tree resort

Beach Praslin

Takamaka beach: prinsheerlijk strand op Praslin

Dit strand op Praslin met schaduwrijke Takama bomen ligt verscholen in een baai, waardoor het goed zwemmen geblazen is in de verleidelijk blauwe zee. Tip van Juup (8): ‘Neem je duikbril mee, dan kun je  trompet vissen zien. Ze toeteren niet echt, maar zijn wel mooi’. Tip: de meeste schaduwplekken, en heerlijke zitzakken  zijn te vinden op het stranddeel van het chique Raffles Hotel. Bestel enkele drankjes en geniet van het prinsheerlijke strand. En wie weet spot je ook nog wat beroemdheden. Informatie over Paradijselijk Praslin|Bezienswaardigheden Seychellen

Anse Lazio: fenomenaal strand van de Seychellen

O-o-o doe mij maar Anse Lazio. In het Noordwestelijke puntje van Praslin, daar waar de weg stopt met bestaan ligt één van ’s werelds mooiste stranden. Deze schoonheid in de Seychellen is gezegend met verleidelijke rondingen: keien. Lazio’s felblauwe kijkers rijken tot aan de horizon. In de baai is het vanwege de gekleurde vissen goed snorkelen geblazen. Let op de golfstroming is sterk, om die reden is er dan ook een strandwacht Er zijn voldoende plekken in de schaduw te vinden en er is een restaurantje aan zee.

Dream destinat

Anse Lazio

Anse Lazio

Anse Lazio Praslin

Anse Volbert: populair strand

Anse Volbert is een uitgestrekt strand aan de Cote d’ Or van Praslin Seychellen. Door zijn velen faciliteiten zoals: restaurants, boot-, supp verhuur en ander vertier is Anse Volbert het populairste strand van eiland Praslin Seychellen. Wegens drukte en veel zeewier is deze Cote d’Azur van de Syechellen niet Reisachtig’s favoriet. Tip: In de zomermaanden spoelt er vaak zeewier op het strand aan, maar dit is mede afhankelijk van het getij, weersconditie en seizoen: check de zeewier situatie ter plekke even bij locals. Zeewier ziet er minder aanlokkelijk uit, en ruikt niet altijd fris.

Anse la Blague: op een onbewoond eiland

Op een enkele local na is hier geen kip te zien! Wat is dit een fijn onontdekt strand in het zuid-oosten van Praslin! Anse La Blague voelt aan als een onbewoond eiland. Pip (10): ‘Aan het einde van de middag lijkt de ondiepe zee op warm badwater’. Er is genoeg plek in de schaduw, maar neem wel een handdoek plus een fles water mee want er zijn geen faciliteiten.

Tijdens ons bezoek in april lag er overigens wel wat zeewier op het strand, maar dat maakt de pret er niet minder om. Tip: als je goed zoekt zijn hier prachtige schelpen te vinden, maar let op schelpen mogen doorgaans niet mee naar huis worden meegenomen. Daarbij biedt het strand uitzicht op eilandjes Grande Soeur and Petite Soeur, dus wat wil een mens nog meer?

Grande Anse Praslin

Grande Anse Praslin

Anse Marie Louise

Op zoek naar een privé strand op Praslin Seychellen? Dan is Anse Marie Louise net wat je nodig hebt. Dit pittige strandje ligt pal voor het Fond Ferdinand park. Dus na een wandeling door het natuurpark kun je direct een plons in het water nemen. Er zijn geen faciliteiten op dit strandje. Dus neem een picknick en water mee.

Grande Anse: groots strand

Fond de l’Anse alias Grande Anse heet niet voor niets groot strand. Met een lengte van ongeveer 6 km is dit uitgestrekte strand van Praslin ideaal voor een strandwandeling. In de ochtend is het zand hard, en schijnt de zon nog niet zo fel, dus pluk de stranddag. Pluspunt: er liggen aardig wat restaurants aan zee, dus je kunt zo vanaf je standmat aanschuiven voor een hapje en een drankje. Minpunt: de zee is niet al te diep, afhankelijk van het getij en seizoen ligt er zeewier in het zeewater. Tijdens ons bezoekje aan de Seychellen in April was dat zeer zeker het geval.

Anse Georgette: sensationeel strand Seychellen

In het meest noordwestelijke deel van Praslin ligt dit juweeltje van een strand. Er is wel een minpuntje…. de weg naar het stand is onderdeel van het upscale ‘Constance Lemuria’ resort. Het strand zelf is vrij toegankelijk, maar aanmelden bij Lemuria is verplicht (via de site, email of telefonisch). Parkeer de auto voor de ingang van het Constance Lemuria en loop via het golfterrein in 10- a 15 minuten naar Anse Georgette.

Anse Georgette is terecht één van de mooiste stranden van Praslin. Bij aankomst zul je dan ook versteld staan van de verbluffende schoonheid van dit Seychelles strand. Er zijn niet veel schaduwplekken te vinden, dus wees er tijdig bij. Let op: de stroming is hier vaak sterk, dus dit is niet ideaal met kinderen. Tip: Anse Georgette is ook bereikbaar met ‘Sigitarius watertaxi’. Tip: Bezoek tevens het naastgelegen Anse Kerlan (bereikbaar via ingang Lemuria resort). Vergelijkbare stranden op buureiland? Mahé Seychellen| Mooiste stranden

verre bestemmingen met kindern

Anse Georgette Praslin

Vakantie Paslin

Anse Georgette Praslin

Anse St. Sauveur: Klein maar fijn strand

Anse St. Saveur is een klein strand in het zuiden van Praslin. Het strandje ligt aan de kustweg nabij stranden zoals: ‘Anse Bateau en Anse Cimitière’. Dit strand is een goede plek om te snorkelen en vissen. Anse St. Sauveur is bovenal ideaal voor liefhebbers van ‘privéstranden’ Op dit waanzinnige strandje heb je vaak het rijk helemaal alleen.

Samen met Robbert, Juup (8), Pip (10) heb ik een heerlijke vakantie in de Seychellen gehad. Om iedereen van deze verre bestemming te laten genieten, heb ik in de vorm van losse artikelen een reisgids Seychellen gemaakt. Dus doe je voordeel met onderstaande links.   
Magisch Mahé Seychellen| Highlights en informatie
Vakantie Seychellen met kinderen
Seychellen vakantie?| Gratis reisgids
Magnifiek La Digue| Hoogtepunten Seychellen

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: