Markt Turijn

Typisch Turijn: 15 smakelijke tips eten en drinken

Turijn, de hoofdstad van slow food, lokale specialiteiten is gemaakt voor foodies. En of je nu vegan, vegetarisch, of een liefhebber van traditionele Italiaanse gerechten bent? Turijn is een culinair pallet aan smaken op niveau. Niet voor niets zijn er 15 restaurants met Michelinster.

In dit culinaire artikel deel ik vegan, vegetarische, lokale restaurants, hotspots, streetfood markt en een smakelijke tramrit. Hier scarbetta (leegschrapen) iedereen z’n bordje zeker leeg. Kortom: ontdek de typische smaken van Turijn! En voor alle bezienswaardigheden in Turijn moet je hier zijn.

Porto Palazzo Markt

De grootste smaakmaker van de stad? Porto Palazzo Turijn! Dit is Europa’s grootste openluchtmarkt, al is een groot deel overdekt. De markt beslaat 4.500 vierkante meter en is dagelijks geoepnd. Wat is er allemaal te zien? Stalletjes met de mooiste verse groenten, fruit en mee tegen lage prijzen. Dus hier kun je terecht voor de beste lokale specialiteiten, producten.

Veel goede chefs doen dagelijks hun inkopen hier. Een groot gedeelte is ingericht als street-food Markt. Vanwege de presentatie alleen al een lust voor het oog. Daarbij ruikt al het fruit heerlijk. Tip: meer street food? Tegenover het station van Turijn is de Mercado Centrale een leuke plek voor een hapje en een drankje.

Eten drinken Turijn

Porto Palazzo markt

Koffie en chocoladecultuur Turijn

Warme (koffie) drankjes zoals de legendarische Bicerin of Merenda Royale moet je proeven in Turijn’s iconische koffieplekken. Turijn is ook de geboortestad van Martini. Een vermout, en aperitivo op het terras hoort er dan ook helemaal bij. laat je kennismaken met de onmiskenbare koffiecultuur die deze betoverende Italiaanse stad te bieden heeft. Dit artikel is goed gevuld met historische café’s, koffiehuizen en moderne koffie- en wijnbars en

Historische cafés Turijn

Caffe Beratti & Milano

Beste Vegetarische Restaurants Turijn

Het stikt van de goede restaurants in Turijn. Waarvan er ongeveer 20 vegetarisch, vegan zijn. Voor een kleine stad is dat eigenlijk best veel. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de vorige Italiaanse burgemeester Chiara Appendino. Deze dame heeft zich ingezet om de hele stad vegetarisch te maken. Dit initiatief is overigens niet gelukt. Maar in veel restaurants vindt je tal van vegan opties. De leukste plekken om te eten? Dat zijn de fantastico terrassen.

Terrassen Turijn

Osteria Cadegra

Dit is de place to be voor slow food uit Piemonte. Osteria Cadegra in te vinden in Moncallieri, gelegen in de regio Piemonte, buiten Turijn. Dit charmante restaurant is de belichaming van slow food uit Piemonte, waar lokale ingrediënten met passie worden omgezet in traditionele smaken, maar dan wel met een modern twist. Ideaal voor een lunch met geweldige kazen. Vegan? Vooraf graag even melden bij de chef.

Guarini Turin food

Zoals de naam doet vermoeden staat de Piemontese en Turijnse keuken dik op de kaart. Deze is niet heel uitgebreid, maar wel goed en omvat enkele vegetarische gerechten. De pasta met paddenstoelen is goddelijk kan ik je vertellen. Deze wordt vers bereid met de beste ingrediënten van het seizoen. Redelijke prijzen voor kwalitatief eten in sober modern interieur met prima service.

Razzo restaurant

Eigentijdse keuken met traditionele, interessante gerechten in een nieuw jasje. En daarmee ook een modern interieur. Chef Niccolo zou je zomaar tegen kunnen komen in een Masterchef achtig tv-programma. Voorlopig prijkt het restaurant in de Michelin gids. En terecht, want 3 gangen gastronomisch diner met biologische wijnen voor een zeer schappelijke prijs. Razzo serveert ook een vegetarisch menu. De gevulde pasta met paddenstoelen is een aanrader. Vreemd is de kreeft op het menu. Niet erg duurzaam.

Antonio Chiodi Latini

Al snel begrijp ik waarom deze chef bekend staat als de ‘heer van het land’. Antonio serveert creaties op basis van groenten. Een reis voor smaakpapillen. Alle gerechten zijn dus vegan. Maar of je nu plantaardig eet of niet? De main deal is dat ieder gerecht uit de keuken van Antonio eruitziet om op te eten. En fantastisch smaken. Met wonderlijke ingrediënten zoals: Szechuan flowers een bloem met champagne tinteling. Ook de berkenthee is magisch.

Beste vegan restaurant Turijn

Antonio’s creatie

Specialiteiten uit Turijn

  • Bresata al Barolo. Een klassieke stoofpot met vlees gestoofd in Barolo wijn.
  • Ook Agnolotti del plin uit Piemonte is zeer geliefd in Turijn. Deze gevulde pasta, ook vegetarische variant maar vaak met vlees is kleiner dan ravioli en heeft een stevige bite.
  • Fritto Misto alla Piemontese, een vegetarische variant van gefrituurde hapjes, zoals groenten en kaas.
  • Focaccia di Recco, een zachte focaccia gevuld met kaas.

Gastro-tram

Een rondrit door de stad is altijd leuk. Maar nog leuker is een diner voor twee in een rijdende tram. Terwijl je lekker naar buiten tuurt en langs enkele bezienswaardigheden stuurt worden er drie smakelijke gangen geserveerd. De Gastrotram piept kraakt en trekt aardig wat bekijks. Van binnen is de tram sfeervol, en de service gezellig. De culinaire rit duurt iets meer dan een uur. Wat mij betreft mag de tram nog wel een extra rondje rijden. Er zijn twee shifts. Namelijk rond 19.00 uur en 21.15.

Gastro tram Turijn

Links Gastro tram. Rechts Banca del Vino

Slow Food Universiteit

In de stad Bra, even buiten Turijn ligt de Slow Food Universiteit. De 4 jarige opleiding transformeert studenten tot ware culinaire tovenaars. Met een campus die lijkt op een Harry Potter’s Hagwords kan dat eigenlijk ook niet anders. Na het afstuderen openen velen hun eigen slow food bedrijfje of gaan aan de slag als culinair journalist. Helaas is de Slow Food universiteit niet geopend voor het publiek. Dineren, en overnachten in het bijbehorende hotel kan wel.

Slow food Turijn

Links slowfood universiteit rechts: Osteria

Banca del Vino

De Banca del Vino maakt deel uit van de Slow Food Universiteit. In deze bibliotheek hebben boeken plaats gemaakt voor wijnen uit alle windstreken van Italië. Het leuke is dat bezoekers uit snoepautomaten verschillende soorten proefglazen wijn kunnen proberen. Van Piemonte tot Sicilië. Niet te missen? Lokale wijnen. Barbera, Dolcetto, Nebbiolo, Barolo, Barbaresco. Probeer verschillende jaargangen en druivenrassen. Een flesje wijn kopen voor het thuisfront behoort ook tot de mogelijkheden. Zie de website van Banca del Vino.

Beste pizza van Turijn?

Typisch Turijnse pizza? Padelino. Dit is een soort panpizza. Kleiner, compacter en dikker. Geinig! Het woord Padelino betekent dan ook pan in het Italiaans. Bij Il Padelino bakken ze de lekkerste padelino van Turijn. Alleen verkrijgbaar tijdens de lunch

Beste pizzeria’s volgens INSiders? Pizzium Dorbillo- Niet alleen maar pizza, dus ook andere Italiaanse gerechten. Sestogusto pizza gourmet. Waarschijnlijk met een prijs van meer dan 23 euro de duurste pizza in Turijn maar dan heb je ook wat volgens experts. En genoeg vegetarische keuze. Pizzeria Berberé- Op verschillende locaties in de stad te vinden en genoeg vegetarische keuze. Lekkere en licht verteerbaar en tegelijkertijd traditioneel.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: