Markt Turijn

Typisch Turijn: 15 smakelijke tips eten en drinken

Turijn, de hoofdstad van slow food, lokale specialiteiten zijn gemaakt voor foodies. En of je nu veganist, vegetariër of liefhebber bent van traditionele Italiaanse gerechten? Turijn is een culinair palet van smaken van topkwaliteit. Niet voor niets zijn er 15 restaurants met een Michelinster.

In dit culinaire artikel deel ik vegan, vegetarisch, lokale restaurants, hotspots, streetfoodmarkt en een lekkere tramrit. Hier scarbetta (schraap schoon) ieders bord is zeker leeg. Kortom: ontdek de typische smaken van Turijn! En voor alle bezienswaardigheden in Turijn moet je hier zijn.

Porto Palazzo Market

De grootste trendsetter van de stad? Porto Palazzo Turijn! Dit is de grootste openluchtmarkt van Europa, alhoewel een groot deel overdekt is. De markt beslaat 4.500 vierkante meter en is dagelijks geopend. Wat is er te zien? Kraampjes met de mooiste verse groenten, fruit en mede tegen lage prijzen. Je kunt hier dus terecht voor de lekkerste lokale specialiteiten en producten.

Veel goede koks doen hier dagelijks hun boodschappen. Een groot deel is ingericht als streetfoodmarkt. Alleen al de presentatie maakt het een lust voor het oog. Bovendien ruikt al het fruit heerlijk. Tip: meer streetfood? Tegenover het station van Turijn is de Mercado Centrale een leuke plek voor een hapje en een drankje.

Food drink Turin

Porto Palazzo market

KOFFIE- EN CHOCOLADECULTUUR TURIJN

Warme (koffie)dranken zoals de legendarische Bicerin of Merenda Royale zijn een must-try in de iconische koffiespots van Turijn. Turijn is ook de geboorteplaats van Martini. Een vermouth en aperitivo op het terras horen erbij. laat je kennismaken met de onmiskenbare koffiecultuur die deze betoverende Italiaanse stad te bieden heeft. Dit artikel is goed gevuld met historische cafés, koffiehuizen en moderne koffie- en wijnbars

Historic cafes Turin

Caffe Beratti & Milano

BESTE VEGETARISCHE RESTAURANTS TURIJN

Turijn zit boordevol goede restaurants. Waarvan er ongeveer 20 vegetarisch en veganistisch zijn. Dat is eigenlijk best veel voor een kleine stad. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de vorige Italiaanse burgemeester Chiara Appendino. Deze dame heeft zich ingezet om de hele stad vegetarisch te maken. Dit initiatief was echter geen succes. Maar in veel restaurants vind je genoeg veganistische opties. De beste plekken om te eten? Dat zijn de fantastische terrassen.

Terraces Turin

OSTERIA CADEGRA

Voor slowfood uit Piemonte ben je hier aan het juiste adres. Osteria Cadegra is te vinden in Moncallieri, gelegen in de regio Piemonte, buiten Turijn. Dit charmante restaurant is het toonbeeld van slow food uit Piemonte, waar lokale ingrediënten met passie worden omgezet in traditionele smaken, maar met een moderne twist. Ideaal voor een lunch met heerlijke kazen. Veganistisch? Graag vooraf melden bij de chef-kok.

Guarini Turin VOEDSEL

Zoals de naam al doet vermoeden, staan de Piemontese en Turijnse keuken op het menu. Dit is niet heel uitgebreid, maar wel lekker en bevat ook enkele vegetarische gerechten. De pasta met champignons is goddelijk kan ik je vertellen. Dit wordt vers bereid met de beste seizoensingrediënten. Redelijke prijzen voor kwaliteitsvoedsel in een sober modern interieur met uitstekende service.

Razzo-restaurant

Hedendaagse keuken met traditionele, interessante gerechten in een nieuw jasje. En daarmee een modern interieur. Chef Niccolo kom je gemakkelijk tegen in een Masterchef-achtig tv-programma. Voorlopig is het restaurant opgenomen in de Michelingids. En terecht, want een gastronomisch 3-gangendiner met biologische wijnen voor een zeer redelijke prijs. Razzo serveert ook een vegetarisch menu. De gevulde pasta met champignons is een echte aanrader. Vreemd is de kreeft op het menu. Niet erg duurzaam.

Antonio Chiodi Latini

Ik begrijp al snel waarom deze chef-kok bekend staat als de ‘heer van het land’. Antonio serveert creaties op plantaardige basis. Een reis voor smaakpapillen. Alle gerechten zijn dus vegan. Maar of je nu plantaardig eet of niet? Het belangrijkste is dat elk gerecht uit Antonio’s keuken er heerlijk uitziet om te eten. En smaak fantastisch. Met prachtige ingrediënten zoals: Szechuan bloemen, een bloem met een champagne tintje. De berkenthee is ook magisch.

Best vegan restaurant in Turin

Antonio’s creation

SPECIALITEITEN UIT Turin

  • Bresata al Barolo . Een klassieke stoofpot met vlees gestoofd in Barolo-wijn.
  • Ook Agnolotti del plin uit Piemonte is erg populair in Turijn. Deze gevulde pasta, ook een vegetarische variant maar vaak met vlees, is kleiner dan ravioli en heeft een stevige bite.
  • Fritto Misto alla Piemontese, een vegetarische versie van gefrituurde snacks, zoals groenten en kaas.
  • Focaccia di Recco, a soft focaccia filled with cheese.

Gastro tram

Een rondje door de stad is altijd leuk. Maar nog leuker is een diner voor twee in een rijdende tram. Terwijl je naar buiten tuurt en langs enkele bezienswaardigheden loopt, worden er drie smakelijke gangen geserveerd. De Gastrotram piept en kraakt en trekt behoorlijk wat bekijks. De binnenkant van de tram is sfeervol en de bediening prettig. De culinaire reis duurt iets meer dan een uur. Wat mij betreft kan de tram nog wel een extra rondje maken. Er zijn twee ploegendiensten. Namelijk rond 19:00 uur en 21:15 uur.

Gastro tram Turin

Left Gastro tram. Right Banca del Vino

Slow Food UNIVERSITEIT

De Slow Food University bevindt zich in de stad Bra, net buiten Turijn. De 4-jarige opleiding transformeert studenten tot echte culinaire goochelaars. Met een campus die lijkt op de Hagwords van Harry Potter kan dat ook niet anders. Velen openen na hun afstuderen een eigen slowfoodbedrijf of gaan aan de slag als culinair journalist. Helaas is de Slow Food University niet toegankelijk voor publiek. In het bijbehorende hotel kunt u dineren en overnachten.

Slow food Turin

Left slow food university right: Osteria

Banca del Vino

De Banca del Vino maakt deel uit van de Slow Food Universiteit. In deze bibliotheek hebben boeken plaatsgemaakt voor wijnen uit heel Italië. Het leuke is dat bezoekers verschillende soorten proefglaasjes wijn uit snoepautomaten kunnen proberen. Van Piemonte tot Sicilië. Niet te missen? Lokale wijnen. Barbera, Dolcetto, Nebbiolo, Barolo, Barbaresco. Probeer verschillende jaargangen en druivensoorten. Thuis een fles wijn kopen voor het gezin is ook een optie. Zie de website van Banca del Vino.

BESTE PIZZA IN TURIJN?

Typische pizza uit Turijn? Padelino. Dit is een soort panpizza. Kleiner, compacter en dikker. Grappig! Het woord Padelino betekent pan in het Italiaans. Bij Il Padelino bakken ze de lekkerste padelino van Turijn. Alleen beschikbaar tijdens de lunch

Beste pizzeria’s volgens INsiders? Pizzium Dorbillo – Niet alleen pizza, maar ook andere Italiaanse gerechten. Sestogusto pizza gourmet. Waarschijnlijk de duurste pizza van Turijn met een prijs van ruim 23 euro, maar dan krijg je ook waar je voor betaalt, aldus kenners. En veel vegetarische keuzes. Pizzeria Berberé – Te vinden op diverse locaties in de stad en voldoende vegetarische opties. Lekker en licht verteerbaar en tegelijkertijd traditioneel.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: