Turijn historische koffiehuizen

Turijn 13 tips koffiespecialiteiten, chocolade, vermout

Turijn Italië: koffiespecialiteiten: Becerin, Merenda Royale, vermout, wijn, Gianduiotto chocolade in historische café’s en moderne koffiehuizen in Turijn.

Turijn in Piemonte is de thuishaven van (Lavazzo)koffie. De stad is een mix van historische pracht en eigentijdse flair. Dat proef je terug in de historische cafés met 185 jaar historie in koffie en chocolade. Waarvan de koffie en chocolade drankje Bicerin en Merenda Royal een mooi voorbeeld zijn.

En laten we het glas vermout niet vergeten. Die in de historische setting van Caffè Elena helemaal tot z’n recht komt. Maar Turijn is meer dan alleen traditionele brouwsels en drankjes. Want de moderne koffiescene en café’s mag er zijn! In dit artikel geeft ik je 12 tips.. in historische café’s, koffiehuizen en terrassen. En alle bezienswaardigheden tijdens een stedentrip Turijn heb ik ook al voor je gevonden…

Chocolade uit Turijn

Chocolade maken

Glaasje Vermout

In de stad van Martini moet je toch minstens 1 keer een vermout proeven. Sla je door een tasting van witte, rode Vermout met verschillende soorten kaas. Het historische Caffe Elena aan het Piazza Vittorio Veneto is de juiste setting voor een proeverij, of apperitivo met uitzicht over het plein. Zelfs in je up zit je hier helemaal op je gemak. Neem ook binnen een kijkje in dit 19e eeuwse café. De historie druipt ervan af.

Brouwerij Balladin

Balladin biercafé is gehuisvest in het voormalige Olympische paviljoen: een soort kas. Dit unieke café biedt niet een uitgebreide selectie van ambachtelijke bieren van lokale brouwerij Balladin. Bovenal is dit een sfeervolle omgeving met een mooi terras en mooi interieur. Geniet van een verfrissend biertje in een complex dat ooit het toneel was van Olympische atleten.

Vermout Turijn

Café Elena

Historische, legendarische café’s

Caffè Baratti & Milano

Dit iconische historische café is 185 jaar oud. Een mooi stukje nostalgie met heerlijke taartjes en verschillende soorten koffiehuizen. En terwijl je in een chocoladetaartje prikt omringd door art deco elegantie van fresco’s en kristallen kandelaars. denk dan nog even terug aan de eerste taart die hier in 1858 is gereserveerd. Geen goedkoop bakje koffie maar wel een hele belevenis in hartje Turijn naast Galleria Stupina. Ook zo’n niet te missen winkelpassage.

Historische cafés Turijn

Caffe Beratti & Milano

Farmacia del Cambio

Waar ontbijten en brunchen in het Italiaanse Turijn? In de Farmacia! Een voormalige apotheek compleet met apothekerskasten omgebouwd tot historisch café. Locals komen hier voor het speciale ontbijt. Namelijk een Crubik alla crema: croissant in de vorm van een vierkant gevuld met vanille custard. Deze is alleen weggelegd voor vroege vogels. Want na 9 uur zijn deze doorgaans uitverkocht. Mooie locatie op Piazza Carignano. Niet voordelig, wel een toffe beleving. Dit café is ook populair voor een aperitivo op het terras met uitzicht op de schitterende piazza.

Merenda Royale

Merenda Royale Café is een paleiswaardig etablissement in de voormalige of voorraadkamer van het Koninklijke Paleis. De merenda Royale is een vondst van de Savoya familie. Tussen 10 en 14.00 dronken zij warme dikke chocolade met verse koekjes. De chocolade is puur en sterk van smaak. Bedoeld om bijbehorende koekjes in te dopen. Met uitzicht op de Koninklijke tuin kun je hier ook heerlijk ontbijten. Dus tijdens je vakantie in Turijn en Piemonte? Begin de dag hier.

Merenda Royale Trijn

Merenda Royale

Caffe San Carlo

Een paleis van een historisch koffiehuis op toplocatie. Namelijk aan het Piazza San Carlo. Dit is waar tutti sjiek Italië zijn brioche Mandorla eet. Licht en luchtig, met subtiele smaken. Met 8 euro is de Bicerin (koffie, chocolademelk en slagroom) net zo chique als het negentiende -eeuwse interieur. Vooral de enorme kroonluchter en muurschilderingen zijn imposant. In dit historische café voelt iedereen zich gelijk een prins of prinses. Café San Carlo is een begrip in Italië.

Chocolade uit Turijn

Gianduiotto uit Turiono is wereldberoemd. Deze maanvormige chocolade met hazelnootvulling uit de regio wordt handgemaakt met een lepel. Dus vandaar de vorm. Beste plekken voor Gianduiotto? Guido Castagna of winkel met gelijknamige naam Il Gianduioto. Probeer ook chocolatier Davide Apendido. La Botega Guido Gobino.

Deze chocolatier is zeer geliefd voor een kop warme chocolademelk. In Turijn is deze net zo dik als chocolade fondue. Tip: prijzen aan de bar zijn gunstiger en de uitleg is beter. De pralines van Guido zijn een aanrader. Maar zeker niet goedkoop.

Typisch Turino style koffie?

Bicerin is typico Turino. Dit warme koffiedrankje gaat terug tot de 18e eeuw. Het is een mix van espresso, dikke chocolade en room, geserveerd in een klein glas. Voor het beste bakkie ben je in sowieso in Turijn op veel plekken aan het goede adres. Tip: koffie staand aan de bar kost in Italia omstreeks 1,20-. Liever zitten? Dan betaal je het dubbele, dus eigenlijk de normale prijs.

  • Leuke plek voor een bakkie aan de bar? De Palazzo markthal. Of cafettaria Pino, Caffé Platti, Dharma Café.

Moderne koffiebars Turijn

Bij Piscitella staat het in het weekend de deur uit. Voor deze Napolitaanse bakker annex koffiebar is de Sfogiatelle (gebakje van bladerdeeg gevuld met ricotta). Ook de cornetto croissant met pistache is zeer populair. Op zondag is dit een populaire brunch plek maar ook voor gebak, of alleen een espresso ben je hier helemaal op de juiste plek. Moderne setting en niet duur.

Koffie Turijn

Koffie aan de bar Turijn

Costadoro Social Coffee Factory

Nog zo’n eigentijdse koffiebar in gaaf glazen pand van architect Ferdinando Acquaviva. Kek ingericht, alhoewel de meeste mensen niet voor het interieur maar voor vers gebrande koffie komen uit verschillende landen. Uiteraard diverse soorten koffie.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: