Wintervakantie Zwitserland

Ultieme wintervakantie Interlaken zonder skiën| 13 activiteiten

Waanzinnige wintersport, maar dan anders

Kloppend hart van de Zwitserse regio Bern is de stad Interlaken bijgenaamd de ‘adventure capital of Europe’. In de zomer is deze ‘Zwitserse Queenstown’ de springplank voor avonturiers. Van skydiven, paragliden, rodelen, bungee jumpen, canyoning. oftewel: outdoor plezier in de bergen of op het water. Namelijk de Brienzerseee en de Thunsersee.

Interlaken ligt aan de voet van de Jungfrau (4.158 m), Mönch (4.107 m) Eiger (3.970 m) en gigant Finsteraarhorn. Met meer dan 400 km aan pistes kun je in de skigebieden helemaal los. Maar wat nu als je geen thrillseeker bent, of niets om skiën geeft? …13 activiteiten voor een waanzinnige wintervakantie.

Sneeuwschoenwandelen door sprookje

Dit is een niet te missen sneeuwactiviteit in de vakantie. Anders dan bij skiën of snowboarden heb je hier geen les, of speciale techniek voor nodig. Dit is een kwestie van sneeuwschoenen onder je eigen schoenen vast klikken en lopen maar. Baan je als Bigfoot een weg door een dik pak sneeuw. Weg van schreeuwerige pistes, thrillseekers en entertainment. Waar kun je mooi sneeuwschoenwandelen ?

Gelukkig valt er in de regio Bern Zwitserland nog veel meer te erleben. Dus trek ik de stoute schoenen uit en stort mij in een nieuw outdoor avontuur. In dit geval: winterkajakken op de Brienersee. In de zomer is het Brienz meer één en al nautische gezelligheid, in de winter had dit zomaar het décor van Frozen kunnen zijn.Sneeuwschoenwandelingen

Jungfraujoch: Top of Europe

Éen van de populairste attracties is de Jungfraujoch oftewel de Top of Europe. Dit is het hoogste treinstation van Europa op 3.454 meter. Van hieruit kun je de Aletsch gletsjer zien. Dit is zowel in de zomer als in de winter een niet te missen UNESCO-werelderfgoedlijst topper.

Hoe kom je bij Jungfraujoch, en wat kost de Top of Europe? Neem de trein van Interlaken Ost naar het station van Kleine Scheidegg. Deze rit duurt 1 uur en kost omstreeks CHF 64,-.Vanaf Kleine Scheidegg neem je de trein naar Jungfraujoch. Deze rit duurt ongeveer 50 minuten. De kosten voor een retourticket zijn ongeveer CHF 195,-.

Winterkajakken: Hoe leuk is dat?

Terwijl ik mij in een dry suit -een soort kanarigeel maanpak- wurm geeft de gids de nodige instructies. ‘Is winterkajjaken niet ijskoud, of moeilijk? vraag ik de Australische Ian. ‘Do’nt worry mate, this thermal suit will definitely keep you warm’, and kayaking is easy’. Zelfs voor wie nog nooit een peddel heeft aangeraakt, is kanoën na deze uitleg kinderspel. Na wat oefeningen op het water gaat het echte werk van start. Met het grootste gemak hobbelt de kano moeiteloos over de betoverende Brienersee.

Net als lake Hallstat uit Frozen straalt het meer Brienz in de winter een magische rust uit. Witte bergtoppen steken af tegen het ijsblauwe water. Het water lijkt te walmen. Als witte wieven danst ijzige mist boven de Brennersee. Het water is kraakhelder: waarschijnlijk omdat er geen vis in zit. Ondanks dat het meer 30 km² beslaat en 260-meter diep is, voelt het kajakken als dobberen in een grote vijver. Superrelaxed.

In tempo doeloe peddelen we richting kasteel Ringenberg. Dit plaatje van een ruïne is een idyllische plek voor een theestop op de steiger. Van hieruit zetten we koers richting de Giessbach waterval. Maar tien meter later moeten we dit plan wegens tijdgebrek laten varen. Geen punt. Winter kajakken is als mindfulness: langzaam en met aandacht genieten van het moment. Winterkajakken

Kajaktour Interlaken

Praktische informatie

Wat zijn de kosten van een kajak tour in de winter op de Brienzersee? De kosten verschillen per aanbieder en de duur van de activiteit. In mijn geval is dit Hightide. Doorgaans duurt een tocht richting de Giessbach waterval drie uur: 100 euro per persoon inclusief gids, uitrusting en kano. Kajakken kan het hele jaar door: dus in zomer en winter.

Welverdiende wellness

Kun je net als ik na al die activiteiten wel een stukje wellness gebruiken? Komt mooi uit, want Onlangs heeft een ondernemende Zwitserse familie aan de Brienersee hier iets creatiefs op bedacht in de vorm van een Hottug. Een WAT?… hoor ik je denken. Dit is een drijvende hottub in het meer. Deze elektrische boot van het formaat opblaaszwembad is gevuld met warm water. Net als een jacuzzi.

Een echte zeebonk hoef je hier niet voor te zijn, want sturen gaat praktisch automatisch. Door telkens wat hout in de kachel te gooien blijft het badwater op temperatuur. Terwijl aan wal mensen in dikke jassen passeren, dobber je als een Piet Piraat, (maar dan in bikini) over het meer.

In goed gezelschap de ondergaande zon -in deze omgeving- tegemoet zien gaan is briljant. Deze topactiviteit is dan ook een aanrader in zomer en winter. De Hottug is het hele jaar door te boeken. Kosten: omstreeks 300 euro voor een groep van 6 personen. Shorts Hottug Youtube?

Hottug Interlaken

Zwitserse panoramatrein

De nieuwe Golden Pass Express (GPX) verbindt de steden: Montreux, Gstaad en Interlaken. Anders dan de meeste reizigers heb ik geen specifieke eindbestemming voor ogen. Puur vanwege de Glacier Express waardige experience rijd ik van Interlaken- Zweisimmen- naar Interlaken. Deze epische excursie voert langs mooie meren, dwars door valleien en bergpassen.

De hypermoderne trein volgt het spoor van de handelsroute die nog uit de middeleeuwen stamt. Destijds was het behoorlijk afzien op deze route. Dit luxepaard staat in sterk contrast met het weinige comfort uit vervlogen tijden.Vanuit Interlaken zijn de meeste hoogtepunten in Bern regio makkelijk met het ov bereikbaar.

Uitstapje Lauterbrunnen

Maak een dagtocht naar picture perfect Lauterbrunnen. Lauterbrunnen ligt op 20 trein-minuten van Interlaken. Dit pittoreske dorp dankt zijn bekendheid aan prachtige watervallen en panorama’s. Een must-see in Lauterbrunnen is de Staubbach Waterval: één van de hoogste watervallen van Europa (297 meter). Je kunt ook de kabelbaan nemen naar het nabijgelegen Mürren, een pittoresk bergdorpje met prachtige uitzicht op de bergen en de vallei.Lauterbrunnen winter

Bezoek Grindewald

Charmant Grindelwald ligt op ongeveer 20 minuten met de trein vanuit Interlaken. Grindewald is een bekende skibestemming, maar je kunt er ook sleeën, sneeuwschoenwandelen en schaatsen. Wandel door het dorpje met lifelijke chalets en geniet van het uitzicht op de bergen en de gletsjers.

Tip: Een populaire attractie in Grindelwald is de First-kabelbaan, die je naar een hoogte van 2168 meter brengt. Dat betekent: een prachtig uitzicht op de beroemde Eiger, Mönch en JungfrauJoch-bergketen.

Meer activiteiten tijdens wintervakantie in Interlaken? Verken de historische steden Bern en Thun, maak een ritje op de “Ice Flyer” op de berg Titlis, voor een adembenemend uitzicht op de Alpen. Probeer lokale specialiteiten zoals raclette en fondue in een iglo.

Bespaartip vakantie Interlaken

Is Interlaken duur? Dit is geen budgetbestemming. Maar skiën en meer kan voor 40 euro! Hoe met de de Winterlaken card! Skipas Jungfrau Ski Region – Grindelwald–Wengen, Grindelwald–First en Mürren–Schilthorn. Voor niet skiërs: gratis rit Schilthorn voor alle niet-skiërs. Inclusief de Berner Oberlandbahn, Eiger Express en alle andere bergbanen in het Jungfrau-skigebied. Gratis gebruik van ov in de regio en meer. 40 euro per dag.

Alles wat je wil weten over je Interlaken reis

  • Wanneer is de beste tijd voor een ​​wintersport in Interlaken en de regio Bern? Voor een wintervakantie is dit van december tot april.
  • Zijn Interlaken en regio Bern leuk met kinderen? Ja, ga sleeën, schaatsen, skiën, bezoek dierenparken en kindvriendelijke musea.
  • Wat zijn de beste skigebieden in de regio Bern? De skigebieden van Jungfrau, Mürren-Schilthorn en Grindelwald-First zijn de meest populaire skigebieden in de regio. Deze gebieden bieden honderden kilometers aan pistes, 45 skiliften voor skiërs en snowboarders van alle niveaus.
  • Hoe kom ik Interlaken en de regio Bern? De ICE-trein brengt je in combinatie met een lokale bus in 7 uur tijd naar Interlaken. Met de auto kan ook: omstreeks 11 uur rijden.
a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: