Beste Familietent

Wat is de beste familietent, de leukste familiecamping?| Deze!

Kamperen met kinderen?… familietent en camping

Nu zijn er tal van tenten in alle soorten en maten, vormen op de markt. Maar wat is nu de beste familietent? En waar moet je zijn voor de leukste familiecamping van Nederland? Reisachtig en family nam de proef op de som en trekt eropuit naar de wildernis van Flevoland. Onze ervaringen met dit kampeeravontuur wil ik graag met iedereen delen….

Wildernis Nederland

Bamboebos in Netl de Wildste Tuin

Kamperen in een Boeing?

Tijdens een weekendje kamperen met kinderen testen wij de Coleman Vail 6L: een zespersoons tunneltent van het formaat Boeing! Het meest opvallende aan deze tent is de giga binnenruimte. De huizenhoge ‘living’ is met 410 cm breed en 270 lang ruimbemeten, en is voorzien van veel ramen. Met een room divider kunnen de ‘slaapkamers’ worden opgedeeld in 3 slaapcabines met een grootte van 130 x 210 cm.

Bijzonder is, dat de slaapcabine van verduisterende, luchtdoorlatende stof is gemaakt. Dus zelfs als je in Ijsland gaat kamperen is het in de zomer bij daglicht aardig donker. Zeker als je met jonge kinderen -waar dan ook- gaat kamperen voorkomt deze feature een hoop slaapgebrek. Ook de ‘buitenruimte’ is lekker ruim, onder de lange luifel is het goed toeven.Wat is beste familietent?

Twee uitgangen in één tent

Wat vooral verdomd vernuftig aan deze familietent is zijn de twee ingangen. De tent is aan de voorzijde en de zijkant van een deur voorzien, waardoor je elkaar niet in de weg loopt of staat. Het materiaal van de buitentent is brandvertragend en is gemaakt van UV werend materiaal, waardoor je niet snel de tent uit fikt. Dankzij de climate control blijft de slaapcabine zelfs in het voor-of najaar aardig op temperatuur, waardoor wij in de nazomer de elektrische kachel niet hebben aangezet.

  • Handige features: kabelopeningen! Tijdens het kamperen kun je op frisse dagen wel een kacheltje gebruiken.
  • Tentingangen zijn drempelvrij. Dat wil zeggen deze kunnen tot grondniveau worden opengeritst, waardoor struikelen over de drempel verleden tijd is. Kortom: menig makelaar zou enthousiast zijn over dit optrekje.

En hoe zit het met het opzetgemak? Ik ben een echte kampeerkluns, maar gelukkig blijkt Robbert een behoorlijk bedreven tentopzetter. Ook Pip en Juup dragen zo hun stokje bij waardoor (zonder voorkennis) de tent in een slordige 30 minuten staat. Vanwege de tentgrote is het handig om deze met minimaal twee man op te zetten.

Review familietent

Ruime 6 persoonstent

De living van onze familietent

Nadelen van deze familietent?

De stokken zijn van glasfiber gemaakt dus licht van gewicht, al zegt dat niets over het totale gewicht. Met een dikke 25 kilo is de tent in zijn klasse geen zwaargewicht. Echter, de tent is amper te tillen, zolang je deze niet de halve camping over hoeft te slepen is dit geen punt. Los van het gewicht laat deze gigant zich niet bedwingen. Het is ons niet gelukt om de tent weer keurig in de bijgeleverde tas op te bergen. Maar dat kan ook aan onze skills liggen.

Wat is de beste kampeerplek met kinderen in Nederland?

Nu is het aanbod van kleinschalige campings, natuurcampings, familiecampings behoorlijk groot. Maar voor wie op zoek is naar een combinatie van familie-en natuurcamping met tal van voorzieningen? Dan is Kallumaan in feestelijk Flevoland de beste plek! De grootste troef van dit vakantiepark is het strand met zwemmeer en eetcafé, natuurspeeltuin.

Het park is behoorlijk groot, maar voelt door de groene opzet aan als kleinschalige camping. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier hun goddelijke gang gaan. Ren door de rimboe, maak een zandengel op het strand, spring op de supersonische kabelbaan en test tal van waterbruggetjes. Liever een sup of kano huren? Het is er allemaal. Om het plaatje compleet te maken is er een extra strandje met cocktailbar gemaakt. Met je gat in een strandstoel en een drankje in de hand is het hier puur genieten voor de hele familie. Vaak is er een dj, of live muziek. En in de avonduren laait het kampvuur groot op waardoor je direct de festival vibes te pakken hebt.Netl de Wildste Tuin

Kampvuur

Hoe zit het met de kampeerplekken?

Er zijn verschillende thematische -royale- kampeerterreinen. De plekken zijn zo ruimbemeten dat je er een Boeing kunt parkeren. Sterker nog: in camping Kallumaan kun je letterlijk onder de rotor van een helikopter of straaljager kamperen. Alle veldjes zijn voorzien van sanitair en toffe objecten die de boel net dat beetje extra geven. Daarnaast is iedere kampeerplek voorzien van een kacheltje waardoor je in de avonduren lekker een vuurtje kunt stoken.

Ook zijn er op ieder kampeerveld enkele picknicktafels te vinden. Dus mocht je net als wij kampeerstoelen zijn vergeten? Om met de woorden van Netl te spreken’ Kalm aan’ en strijk neer aan deze tafel. Weten welke overnachtingsmogelijkheden er zoals zijn, of welke activiteiten er op het vakantiepark worden georganiseerd? Bekijk bovenstaande link.

Bijzondere camping Nederland

Wat staat er op het menu?

Nu kan ik je vertellen dat je in het restaurantje van Netl de Wildste Tuin heerlijk vegan of vegetarisch kunt eten. Ook serveert de cocktailbar een puike pizza (desgewenst vegan). Maar eigenlijk is het juist leuk om zelf een beetje te kokkerellen op een kooktoestel. Geluk zit in een klein pannetje. Geen inspiratie? Reisachtige Laura heeft tal van vega/vegan campingrecepten ontwikkeld. Eet smakelijk!Wat koken op de camping

Meer Flevoland? Dagje weg? Op naar openluchtmuseum Schokland

1 Comment

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: