In de natuurVakanties dichtbij

Bijzonder overnachten aan strandje in Flevoland

Netl de Wildste Tuin: natuurlijk glampen

Wil je net als wij bijzonder overnachten aan een strandje in Flevoland? In recreatiepark de Wildste Tuin in Kraggenburg heb je direct het glamping gevoel in de natuur te pakken. Uniek is het man made strandje met zwemmeer omzoomd door duinen en tuinen. Immers, het park heet niet voor niets ‘de Wildste Tuin’. En wild is het hier zeker, want in het meer is een eiland met bush- bush aangelegd. Dat wil zeggen: een tropisch bamboebos waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Speciale accommodatie
Bamboebos

Betere Buitenleven

Sowieso is Netl de Wildste tuin voor kinderen een feestje. Samen met oma Ankie, Juup (10) en Pip (12) hebben wij genoten van dit park. Juup: ‘In de natuurspeeltuin kun je via touwbruggen, of een soort kabelbaan naar het eiland. Daar krijg je wel af en toe natte voeten van, maar dat is nu juist de lol. Pip: ‘In de jungle kun je goed verstoppertje spelen, en er is ook een modderglijbaan’. Kortom: het buitenleven aan dit strandje in Flevoland bevalt ons bovenal prima.

Spelen in de natuur
Nintendo outdoors

Je kunt hier een Boeing parkeren

Met een oppervlakte van +60 voetbalvelden is het park rijkelijk bedeeld met space. Om die reden is Netl park jaarlijks het podium van festival Wildeburg, ook vinden er diverse events plaats en is dit een geliefde trouwlocatie. Dit park biedt een zee aan ruimte, dus tussen de accommodaties is plek zat. Plekken zijn zelfs zo ruimbemeten dat je er een Boeing kunt parkeren. Grappig genoeg is dat precies wat ze hebben gedaan, dus pitch je tent lekker naast een Heli of vliegtuig. Kortom: op de (twee verschillende) kampeerterreinen zit je er in je eigen tent, camper, caravan of huurtent warmpjes bij.

Bijzonder overnachten aan zee
Kampeerterrein

Overnachten in hotel of zeecontainer?

Kamperen kan, maar hoeft niet, er is voldoende keuze in accommodatie. Zo kun je overnachten in een hotel, groepsaccommodatie, of net als wij logeren in een ‘Pipo-wagen, of zeecontainer’. Deze laatste zijn basic: niet allemaal voorzien van badkamer en wc, maar hebben wel een heerlijke veranda met houtkachel waardoor je tot in de late uurtjes buiten kunt zitten. Let op: Netl de Wildste Tuin is geopend van april tot en met de herfstvakantie.Slapen in zeecontainer

Veel in de omgeving te beleven

In de nabije omgeving valt heel veel te beleven. Van activiteiten in de natuur, tot het bezoeken van UNESCO Schokland. Of wat dacht je van een uitstapje naar de Marker Wadden? Sowieso heeft Reisachtige Laura alvast 20 bezienswaardigheden in Flevoland voor je gescout. Een aantal activiteiten zijn gratis, de meeste geschikt voor de familie. Deze hoogtepunten zijn niet te missen.

Deltawerk
Deltawerk

Strandpaviljoen

Dol op lekker, en gezond eten? In het strandpaviljoen van Netl de Wildste Tuin valt altijd wel wat lekkers te halen. En het fijne is: veel groenten komen recht uit eigen tuin, daarbij is het menu behoorlijk uitgebreid. Of je nu glutenvrij, vegan, of vega eet, Jan en alleman komt hier aan z’n trekken. Fijne bijkomstigheid: de prijzen zijn schappelijk.  Aanraders zijn de vegan rendang en de pokebowl.Strandpaviljoen de Wildste Tuin

Van de makers van Marktplaats

Dit vakantiepark is de liefdesbaby van Bob Crebas: oprichter van Marktplaats en een keten in second hand stores. Sowieso is Bob een bezig bijtje, want met zijn bedrijf zet hij zich in voor duurzame energie en andere projecten. Ben daarbij benieuwd of er nog plannen voor uitbreiding van het Park zijn. Dus Bob, neem even contact op dan blijven we met z’n allen een beetje bij.
Meer weten over de Zuiderzee? Uitstapje met kinderen| Zuiderzeemuseum!

Leave a Response