Filipijnen met kinderen

De Filipijnen met kinderen|Lekker island hoppen!

Eiland hoppen in de Filipijnen met kinderen: dit zijn de mooiste eilanden

Met 7000 verschillende eilanden raak je in de Filipijnen niet uit-ge-hopt. Omdat je al snel door de eilanden het strand niet meer ziet hebben reisachtige Laura, Robbert, Pip (9) en Juup (7) alvast de mooiste eilanden in de Filipijnen met kinderen uitgecheckt. Onze family favorieten zijn: Bohol, Siquijor en Palawan. Drie verschillende schoonheden met allemaal een eigen gezicht.
genieten in de Filippijnen met kinderen

Waarom een gezinsvakantie naar de Filipijnen?

Kinderen en water zijn een onafscheidelijk duo. Is dat even boffen… In de Filipijnen draait het vakantieleven om zee en strand. Zwem, roei, drijf, S. U. P, duik, of snorkel in het koele water. Beach buns vermaken zich uitstekend op het strand. Lekker lezen, een hapje eten, samen de zon in de zee zien zakken. Aiaiai. Met wit kanariezand, tropische temperaturen en uitzicht op zee is het hier non-stop genieten.
 Siquijor Filipijnen

Overweeg je een vakantie met kinderen naar de Filipijnen, dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de leukste activiteiten, de veiligheid, gezondheid en meer over het reizen met kinderen. Dit zijn de meest gestelde vragen met antwoord over een vakantie Filipijnen met kinderen op een rijtje gezet.

 • Is de Filipijnen een geschikte bestemming voor gezinnen met kinderen? Ja, het land heeft een breed scala aan activiteiten, bezienswaardigheden geschikt voor kinderen van alle leeftijden.
 • Wat zijn de beste plekken met kinderen in de Filipijnen? Palawan, Boracay, Cebu, Bohol, Manila en Baguio. Je kunt er snorkelen, duiken, kajakken, zwemmen, zipline, pretparken bezoeken.
 • Is de Filipijnen een veilige plek om met kinderen te reizen? Ja, de Filipijnen is over het algemeen een veilige plek om met kinderen te reizen. Zoals bij elke reisbestemming is het belangrijk om de normale voorzorgsmaatregelen te nemen.
 • Hebben kinderen vaccinaties nodig voor een reis naar de Filipijnen? Ja, het wordt aanbevolen om kinderen te vaccineren voor ziekten zoals hepatitis A en B, tyfus, tetanus, difterie. Raadpleeg voor vertrek een arts of reiskliniek voor advies over specifieke vaccinaties.
 • Zijn er kindvriendelijke hotels in de Filipijnen? Ja, er zijn tal van kindvriendelijke hotels in de Filipijnen. Veel hotels bieden familiekamers, zwembaden en speeltuintjes, andere faciliteiten en activiteiten speciaal voor mensen met kinderen.
Beauty eiland Bohol

Chocolate Hills, Spookdiertjes, Man Made Forrest, Hangende brug, beroemd Alona beach.Dit groene eiland is gezegend met ‘natural curves’ de zogenaamde Chocolate Hills: 1200 heuvels in de vorm van chocolade puddingen. Geweldig. Maar er is nog veel meer moois te zien. Zoals het Spookdiertjes reservaat in Corella.

‘Dit zijn echte Furbies’ volgens Juup. De levendige jungle van Bohol rockt…letterlijk. Hobbel over een bamboe- wiebel brug naar de overkant van de Loboc river. Loop onder een haag van bomen in het ‘Man made forrest’. En strijk vanuit de bush bush neer op Dumaluan of Alona Beach: ex- mooiste strand van de wereld. Ins en outs over Bohol lees je hier.
Bohol Filipijnen

Schoonheid Siquijor

Cliff jumpen, wonderlijke watervallen, schildpadden & super stranden

Schitterend Siquijor is klein maar fijn. Met schandalig mooie stranden, een Photoshop blauwe zee en fel groene palmbomen. En er is genoeg te beleven. Stap in een tricycle en verken in 1 dag het hele eiland. Spring in magische watervallen, geniet van mooie stranden zoals Salagdoong beach.

Laat vissen aan je voeten knabbelen in de ‘Balete tree- natural fish spa’. Maak ook eens een dagtocht naar Apo- of beter gezegd- schildpadden eiland. Zwem zij aan zij met eeuwenoude schildpadden. Sensationeel. Door naar Siquijor? https://www.reisachtig.com/siquijor-eiland-en-dumaguete/
Siquijor Filipijnen

 

Eiland Palawan

Ondergrondse rivier, de Bacuit Bay archipel en idyllische stranden. Palawan is het mooiste meisje uit de klas. Een aaneenschakeling van smetteloos witte stranden, groene jungle en maar liefst 2 unieke fenomenen: ’s werelds langste ondergrondse rivier en de Bacuit Bay archipel. Beide staan op de Unesco lijst. De Puerto Princesa Underground River prijkt zelfs op het lijstje van Nieuwe wereldwonderen. Vaar met een bootje op de rivier door de donkere grotten langs vreemde rotsformaties en vleermuizen. Subliem.
Filipijnen met kinderen

Bacuit Bay: de ‘Halong Bay’ van de Filippijnen

De Bacuit Bay is een uniek (rots)landschap in zee. Boek een boot trip en vaar langs schitterende kalksteenrotsen. Ontdek mini-eilanden, verborgen stranden en lagunes. Zwem vanuit de boot naar het strand voor een island barbecue. Snorkel,of peddel tussen vissen en koraal. En na een schitterende boot tour is het goed ruste chillen, e. Palawan boottocht

Kano -bar

Het beste van de Filipijnen volgens jonge experts

Tip van Pip: ‘Het zwemmen met schildpadden is gaaf. Ook kanoën in een lagune midden op zee, of snorkelen moet je doen. Juup: ‘Ik heb spookdiertjes in het wild gezien en die zijn schattig joh. Eigenlijk zijn alle stranden leuk. Stinkstad Manila is niks aan. Behalve het glazen zwembad op het dakterras. De ondergrondse vleermuizen rivier is spannend’.

Voordelen van een vakantie Filipijnen met kids

De meeste eilanden zijn oogverblindend mooi en relaxed. Met plenty flora en fauna. Kids zijn graag geziene gasten. De Filipino’s zijn oprecht aardig (niet over de top Aziatisch). Accommodatie is prima, en er is meer dan genoeg keuze. De Filippijnse keuken is niet briljant, wel westers georiënteerd. Dat betekent veel fast food-, barbecue- maar ook Aziatische gerechten. Prima met kinderen dus. Engels is de tweede taal, dus dat scheelt een hoop handen en voetenwerk.

Budgetvriendelijk

Bijkomend voordeel is dat een verre familiereis naar de Filipijnen niet de kop hoeft te kosten. Zeker als je tijdig tickets scoort kun je – net als wij- voor een prikkie heen en weer vliegen. Ter illustratie: in februari/maart waren wij 480 per ticket kwijt.  Verblijf, excursies en reiskosten zijn ook family budget friendly.

genieten in de Filippijnen met kinderen

El Nido town

Feitelijk Filipijnen

 • Deze archipel bestaat uit meer dan 7000 eilanden
 • Ooit een kolonie van Spanje en Amerika geweest. Daardoor veel Spaanse, Amerikaanse invloeden
 • Grootste eilanden zijn Mindanao en Luzon: beide zijn 5 X groter dan NL
 • Door de ligging bij de evenaar zijn er relatief veel tyfoons en aardbevingen
 • De grootste godsdienst in de Filipijnen is het Christendom
 • Filipijnen is een geliefde bestemming onder duikers
 • Staat op nummer 8 in de lijst van populairste bestemmingen
 • Beste reistijd: november tot en met april

Dingen om te genieten in de Filippijnen

Wat doen we volgende keer anders?

In 3 weken kun je bovenstaande eilanden bezoeken. Wij blijven een volgende keer langer. Kunnen dan ook de ‘Hanging coffins’ in Sagada (Noorden van de Filipijnen) en de rijstterrassen in Luzon bezoeken. Hebben de Hanging coffins overgeslagen omdat de rit ernaartoe 8, uur duurt (vanuit Manilla). Daarbij zijn de rijstterrassen in de winter niet groen en daarmee minder mooi. Tip: boek tijdig directe binnenlandse vluchten (Philippine Airlines) vanuit Dumaguete naar El Nido: dit bespaart tijd en is efficiënter.

1 Comment

 • Leonie Spaans

  Beste Laura,
  Ik heb een vraag over jullie reis! Sommige plekken waar jullie zijn geweest raden ze een noodbehandeling Malaria tabletten aan. Hoe hebben jullie dat bij de kinderen gedaan? Wij willen ook graag naar de Filipijnen maar dan met een kindje van ongeveer 9-10 maanden oud. Is dat mogelijk volgens jullie in de Filipijnen?
  Ik hoor het graag!
  Groetjes Leonie

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: