Lol op Bohol eiland| 12 X zien en doen in de Filipijnen

Why go to Bohol in the Philippines?

Bohol island Philippines: Chocolate Hills, tarsiers, Man made forrest, Alona beach, Dumaluan beach

Bohol is an island and province in the Philippines. Together with the islands and provinces of Cebu, Siquijor, and Negros Oriental, they form the ‘Central Visayas’. Bohol is the island of tarsiers, chocolate mountains, jungle: so-called man made forest, the Loboc River, famous beaches such as: Alona, ​​or White beach.Reasons to visit Bohol in Philippines

What to do on Bohol in the Philippines?

We book a taxi and take a day trip to a number of highlights for 2500 php (45 euros). Our first stop is the ‘Tarsier sanctuary at Corella’ or the tarsier park. This is the habitat of tarsiers in the Philippines. This sanctuary houses approximately 100 tarsiers in a reserve (park) of 8.4 hectares. At first glance, these fluff balls look like they’ve come straight out of a cartoon.
Tarsier Bohol

Silently, we sneak past some sleeping tarsiers. For a moment it feels as if we are standing at the cradle in the middle of a baby’s room. In this case the babies are hanging in the tree. Every now and then an eye opens, and then quickly closes again. ‘Kuchie kuchie’. These fluffy aliens are in danger of extinction.

There are only 5,000 to 10,000 tarsiers ‘left’ worldwide. These adorable Furbies do not survive in captivity. Pip: ‘I understand that these animals are threatened with extinction, who wouldn’t want such a sweet pet… Only, of course, they are not hamsters.’

Tarsier facts

 • These primates are the size of a hand.
 • Weigh approximately 100 grams.
 • Have large eyes and bat-like eyes: weigh as much as the brain and stomach together.
 • Tarsiers can turn their heads 180 degrees.
 • These cuties live on insects and small birds. Living in the jungle/forest.
 • Tarsiers have 1 baby per year.
 • These nocturnal animals commit suicide in captivity.

Man made Mahogany forrest

On our tour de jour we drive straight through the ‘Man made forest’ by taxi. This 2.km mahogany forest was planned in 1953 to combat the enormous deforestation on the island. Precisely because of agriculture, practically all trees in the area around Bilar and Loboc had been cut down. This gave the rain free rein, resulting in landslides and mudslides. The Man Made Forest transformed the barren area into a thick green hedge of trees.
Bohol Philippines

Mahogany tunnel

These mahogany trees hang above the road. This is the ideal drive for newly married couples. From the car it seems as if you are driving into a green tunnel. Super romantic. We would like to take a walk in the woods. According to our driver, this is a silly move: why walk if you have a car at your disposal?… Still, we stop at the entrance and buy a ticket. The trees in the park are not as tall and are not as spectacular. But wonderfully cool! After fifteen minutes we call it a day and walk back to the taxi.
Reasons to visit Bohol in Philippines

Loboc hanging bridge

Officieel heet de brug de Sipatan Twin hanging bridge. Deze voormalige voetgangers brug zweeft 25 meter boven de Loboc rivier. Bijzonder is dat de brug van stalen kabels en bamboe is gemaakt. Het is al een oud Filipijns besje, maar behoorlijk solide. De brug wiebelt heen en weer zodra er mensen overheen lopen. Het is een toeristen fuik, maar wel erg lollig. Zeker met kids is het leuk om van de ene naar de andere kant over de brug en weer terug te lopen. Een kaartje kost ongeveer een euro.
Reasons to Bohol

Chocolate Hills bij Carmo

De Chocolate hills zijn publieksfavoriet van de Filipijns Bohol. Wat is dit eigenlijk voor een fenomeen? De chocolade hevels zijn een concentratie van meer dan 1250 conisch gevormde heuvels. Perfect verspreid over een gebied van 50 KM.  Beklim 135 trappen naar het uitzichtpunt. Vanaf hier kijk je uit over een enorme partij van chocolade puddingen. In de zomer zijn  de heuvels bruin, in de lente mosgroen. De heuvels hebben allemaal de zelfde

Chocolate hills

vorm, en zijn ongeveer 12 meter hoog.

Heuse tranen

Het lijkt alsof een reuzenkind deze heuvels met een zandvorm heeft gemaakt. Een gek gezicht. PiP: ‘Waarom noemen ze dit niet gewoon chocolade tieten?… Waar komen ze eigenlijk vandaan?’ Volgens de legende zijn dit de tranen van een reus met liefdesverdriet. De reus huilde tranen met tuiten toen zijn vriendin Aloya was gestorven. Zijn tranen groeide uit tot bruine heuvels. Waar of niet, Ik heb zoiets dergelijks nog niet gezien.
Chocolate hills Philippines

Baclayon kerk

Op onze tour is de Baclayon church nabij Tagbilaran de enige ‘cultuur-stop’. De kerk is 1 van de oudste katholieke kerken van Bohol. Dit pronkstuk is in 1590 gebouwd, en in 2013 deels door een aardbeving verwoest. De gebruikte stenen zijn deels van koraal. Vanwege renovatiewerkzaamheden is de kerk van binnen veelal niet toegankelijk. Naast de kerk zit een klein museum met oude voorwerpen en antiek. Deze hebben wij overgeslagen.
Sights Bohol

Bohol Bea farm in Panglao

Biologische boerderij/restaurant /toeristenfuik/shop/ bakkerij/ ijssalon! Wij eten hemels gember-, mango, Durian ijs (erg vreemd) – ook geschikt voor vegans-. Onze taxi chauf schuift een paarskleurig  zoete aardappel ijsje naar binnen. De Bohol Bea farm scoort hoog op onze lijst van beste ijs over de wereld. Na het ijs gaan de meiden los in de souvenirshop. ‘Mam we moeten echt een ketting met maan-, of geboortesteen. Deze zijn bijna nergens vinden’.
Ice cream Bohol

Bohol Beaches

Bohol/ Panglao in de Filipijnen barsten van de mooie stranden. Dumaluan-, Doljo- en Anda beach zijn de mooiste stranden van het eiland. Anda beach is prima te combineren met een bezoekje aan de Cabagnow cave pool: een ijsblauw natuurlijk zwembad in een grot. Ook de Candijay rijstterrassen pak je op weg naar Anda mooi mee. Anda beach is onbedorven, er zijn veel chique hotels te vinden. Maar….vanuit Panglao gezien is Anda een beetje uit de route.beaches Bohol Philippines

Alona beach

Alona- en White beach liggen binnen handbereik en zijn populair in Panglao. Helaas stellen beide teleur. Het zand is grauw, er zijn veel boten, mensen en afval. Alleen al het pad richting Alona beach is bezaaid met restaurants en neon. Pip: “leuk, het is net alsof je naar de kermis gaat in plaats van naar het strand’. Heel vroeg, of bij zonsondergang is Alona beach een plaatje.
Reasons to visit Bohol in Philippines

Vegan, vegetarische eten Bohol?

Er zijn veel restaurants in Alona te vinden. En voor ieder wat wils. Wij eten -tot 2 keer toe- in Alona bij Shaka cafeshttps://www.shakacafes.com/. Een gezellig en druk eetcafé. Als vegan of vego is dit een goeie optie. De kaart is niet heel uitgebreid. Maar je kunt hier prima ontbijten met een Power bowl, lunchen met een salade en dineren met een vega-burger.

Juup: “De smoothies zijn lekker, ik kan er wel 2 op’.

Welk strand is niet te missen op Bohol?

Op nog geen 15 minuten afstand van Alona ligt Dumaluan beach. Een prachtig uitgestrekt zandstrand. Dit Precies wat je zoekt! Het witte kanariezand is fijn: ideaal voor een scrub:) De zee is perfect blauw, en lekker koel. Onder wuivende palmen zijn genoeg schaduwplekken te vinden.

Ook zijn er meer dan genoeg restaurants, en accommodatie. Een kleine entree-fee is ook hier gewenst. Dumaluan beach is rustig, maar toch gezellig. Locals en toeristen zitten zij aan zij. Ter entertainment spelen veel volwassenen spelletjes: zoals waterrace. Juup” Moet je kijken, dat spel doen wij ook vaak op kinderfeestjes’. Afijn op Dumaluan beach valt altijd wel iets te beleven.

Beaches Bohol

Dumaluan beach Panglao

 

Meer zien en doen op Bohol?

 • Loboc River Cruise:n tocht over de Loboc-rivier met traditionele Filipijnse lunch en live muziek. Dit is een populaire activiteit.
 • Panglao Island: Panglao Island, een klein eiland vlakbij Bohol, biedt enkele van de mooiste stranden van de regio. Hier kun je zwemmen, snorkelen en duiken tussen de kleurrijke koralen en vissen.
 • Blood Compact Monument: Het Blood Compact Monument herdenkt het beroemde bloedverbond tussen de Spaanse ontdekkingsreiziger Miguel López de Legazpi en de lokale leider Datu Sikatuna. Deze gebeurtenis wordt beschouwd als het begin van de Spaanse kolonisatie van de Filipijnen.
 • Outdoor. Bohol biedt ook een breed scala aan avontuurlijke outdoor waaronder zipline-ritten, jungletochten, watervallenwandelingen.
 • Lekker eten en drinken. Last but not least, Bohol heeft ook een bloeiende culinaire scene met heerlijke gerechten zoals vis, schaaldieren, rijstgerechten en zoete lekkernijen zoals de beroemde Boholano broodjes genaamd “kalamay”.

Hoe kom je er?

Vanuit Manila vlieg je met Cebu Airlines in 2 uur naar Tagbilaran: De hoofdstad van eiland Bohol in de Filipijnen. Just vanwege de combinatie van natuur en stand is Bohol echt een goeie catch. Dit eiland is vooral bekend geworden door Alona beach. Ooit een prachtig wit zandstrand. Een geliefde en rustige plek.

Overnachten op Bohol?

We stay on the Panglao peninsula of the Philippines: Bohol’s neighbor. Panglao is located by the sea, so it is a great base on the beach. Panglao is therefore a great place to explore the island and chill by the sea. We enjoy ‘Casa Sophia’ for 4 days. A holiday home with swimming pool near Alona beach. Because Panglao and Alona beach are one big tourist trap, we choose to stay just outside the great atmosphere. And this turns out to be a great choice.
Where to stay Bohol
We enjoyed Bohol for 4 days, then traveled to Siquijor Island, Apo, Dumaguete, Cebu city and Palawan Island. More Philippines? Island of Palawan: https://www.reisachtig.com/2022/04/12/palawan-mooiste-eiland-van-de-hele-wereld/ Or how about stunner Siquijor? https://www.reisachtig.com/2020/04/24/siquijor-eiland-en-dumaguete/ 

The Philippines with children | Enjoy island hopping!

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: