Wat te doen in Nantes? Les Machines de l’Ile!

Grootste attractie van Nantes? De Machines! Artistiek Nantes is de thuishaven van de ludieke attractie: ‘les Machines de Ile’. Dit is de trekpleister en de stadsicoon van Nantes. Te gek met kinderen! Maar wat is het eigenlijk? ‘De Machines’ zijn machinaal bewegende creaties in de vorm van planten, dieren.

Machines Nantes France

Het carrousel

Deze creaties van Francois Delaroziere en Pierre Orefice zijn gebaseerd op uitvindingen van Leonardo da Vinci en Jules Verne. De objecten zijn beestachtig mooi, en vaak monsterlijk groot zoals de grote olifant, en het carrousel. De meeste creaties zijn tentoongesteld in een hal (een galerie), of lopen ‘vrij rond’ in de city jungle van Nantes.

Galerie des Machines

Doe mee aan een korte rondleiding in de galerie des Machines langs alle coole vondsten. Waaronder: een reuzenmier, spin, rups en meer. Helaas is de rondleiding in het Frans, en daardoor wat lastig te volgen. Leuk is dat sommige objecten kunnen worden uitgetest door het publiek.

Minpuntje: de galerie is niet erg groot. In het hoogseizoen is het erg druk, Slechts enkele kinderen of volwassenen worden uitgenodigd om 1 van de machines te proberen. Juup: “Dit zijn geen machines, maar robotjes in dierenvorm’.

Gallery Machines

De gallerie

Grande Elephant

Le Grand Elephant: de gigant van Nantes

De leukste attracties van dit maffe mini themapark? Dat zijn het carrousel en de ‘Grote olifant’. Koop een kaartje, neem plaats op de ontzagwekkende olifant en maak een rondje door Nantes. Zodra de motor aangaat komt Le Grand Elephant langzaam tot leven.

De olifant loopt, stoomt en maakt kabaal voor tien.Een ritje op de olifant van Machines de l’Ile duurt ongeveer 45 minuten maar is een hele belevenis. Deze tientonner is 18 meter hoog, weegt maar liefst 50 ton, en kan per rit maar liefst 50 mensen vervoeren. Fun fact: dit schepsel is gemaakt naar het evenbeeld van de olifant van een belangrijke sultan.Great Elephant Nantes

Carrousel des monde Maritimes

De ‘Carrousel des Monde Maritimes’ is een 25 meter hoge draaimolen en telt drie verdiepingen. Neem plaats in een vis, schelp of ander schepsel uit de zee en maak een ritje in dit wereldse carrousel. Houd in het hoogseizoen rekening met ellenlange wachttijden. Overigens gaan les  Machines de Ile uitbreiden, verhuizen daarom naar een grotere locatie in Nantes. Hier zal ook de ‘Heron tree’ worden gebouwd. Deze gigantische bewegende boom is medio 2021 gereed voor het grote publiek.Carrousel Monde Marins
Carrousel Nantes

Praktisch & Tips

Hoe kom je bij dit themapark? De Machines zijn te vinden in de wijk l’ Ile de Nantes. Inderdaad, een soort eiland in de Loire. Vroeg aanwezig zijn: 9.00, of juist aan het einde van de dag loont. Openingstijden: 10.00 tot 19.00 in de zomer.

Toegangsprijzen: 8,50 Euro p.p, per attractie. 6,50 Euro voor kinderen. Tip: kaarten voor de olifant zijn vooraf online te bestellen, zo vis je niet achter het net. Het carrousel is met een Pass de Nantes kosteloos toegankelijk. Meer weten of deze stad?

Alle ins en outs staan in deze fijne cityguide Nantes 
Dol op ludieke attracties? Mis historisch themapark Puy du Fou in de omgeving niet. Vakantie in de Loirestreek? Dan komt deze vast van pas Gratis reisgids Nantes|Loire Frankrijk 
Zien en doen in de Loire Atlantique

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: